Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 rosa

Moja nerwica...

Polecane posty

Go艣膰 AgaLaskowiak
Witam, kupi臋 pilnie fluoksetyn臋 i relanium. Prosz臋 o kontakt: agalaskowiak@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 AgaLaskowiak
Witam, kupi臋 pilnie fluoksetyn臋 i relanium. Prosz臋 o kontakt: agalaskowiak@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do AGA L.
do AGA L. Fajnie, 偶e si臋 z nami dzielisz faktem, 偶e wybierasz si臋 do apteki po fluoksetyn臋!

Udost臋pnij ten post

tu sie nie sprzedaje lekow to nie apteka ..takie leki przepisuje tylko lekarz, a ludzie ktorzy odsprzedaja leki innym nie wiedza ile zla moga wyzadzic ech co za ludzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TAKA JEDNA NERWICZKA
kochane! MOZECIE MI NIE WIERZYC ALE MIALAM STARSZNA NERWICE, NADAL MAMBO Z TEGO SIE NIE WYCHODZI. OD JAKIEGOS CZASU POPIJAM MELISKE I NAPRAWDE DZIALA CUDA, USPOKOILAM SIE, TERAZ MOGE BEZ PROBLEMU ZOSTAC SAMA W DOMU, BEZ PROBLEMU WYCHODZE ...MAM EJSZCZE KOLATANIA SERCA GDY JEZDZE DO LEKARZA CZY GDZIEKOLWIEK POZA MIEJSCE ZAMIESZKANIA ALE NIE EJST TO JUZ TAK UCIAZLIWE JAK KEIDYS. PRZEDE WSZYSTKIM USPOKOILAM SIE I ZAJELAM SIE BYLE CZYM , ROBIE DUZO, NIE SIEDZE BEZCZYNNIE I NIE MYSLE I REZULTAT WYSMIENITY CHOCIAZ DALEJ POZOSTAWIA WIELE DO ZYCZENIA. ZA TO TERAZ MOGE CHOCIAZ W MAIRE EGZYSTOIWAC I ZAJAC SIE DZIECKIEM...POZDRAWIAM WSZYSTKIE NERWICZKI

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich Jak slusznie tu zauwa偶ono nerwica ma pod艂o偶e psychiczne, tak naprawde nie ma nic wspolnego z rzeczywista choroba serca. Ze swojej strony dodam ze aby z tego wyjsc sprobujcie zwrocic sie z tym problemem do Boga, to On jest stworca czlowieka i tylko on moze zabrac lek, strach, kolatanie serca. Dawno temu moja mama miala problem z nerwica, ale tylko Bog ja z niego calkowicie uwolnil tak ze od kilkunastu lat zapomniala jak wygladaja leki zwiazane z nerwica

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waleczneheart@interia.pl
po 5 latach cierpienia i r贸偶nych eksperyment贸w znalaz艂em zapomniane cudowne zio艂o na bezsenno艣膰 , leczy ono nawet najbardziej beznadziejne przypadki ,zio艂o to bardzo trudno dosta膰 w aptekach mo偶na je zamawia膰 jednak ja rezykowa艂em i pi艂em posta膰 do tego zio艂a przeznaczonego do k膮pieli, bo w czystej formie do picia nie mieli w hurtowniach. Zio艂o to leczy wszelakie migreny i bezsenno艣膰, Tylko jak ? warunkiem do wyleczenia bezsenno艣ci czy migren jest picie tego zio艂a minimum 2 razy dziennie po 艂y偶ecce od cukru na szklank臋 zalewamy je wrz膮tkiem i pijemy po 10 minutach rano i wieczorem przed spaniem ,uwaga !!! pierwsze efekty mo偶na zaobserwowa膰 po dopiero 4 tygodniach systematycznego picia,ale nie wolno opuszcza膰 sesji picia bo terapia nie zda si臋 na nic. Ci臋偶ko chorzy by膰 mo偶e b臋d膮 musieli pi膰 t膮 herbatk臋 do ko艅ca 偶ycia bo wiadomo ze tego rodzaju choroby s膮 nawrotowe ale czy偶 to niepi臋knie by膰 zdrowym .Ja pij臋 t膮 herbatk臋 ju偶 2 lata i jest ok. Dlaczego pomagam? Chc臋 si臋 odwdzi臋czy膰 Panu Bogu za 艂ask臋 zdrowia i pragn臋 pomaga膰 innymn ,z ch臋ci膮 mog臋 odpowiada膰 na emaila waaleczneheart@interia.pl od tego czasu interesuj臋 si臋 zio艂ami i mog臋 udzieli膰 wskaz贸wek , waleczneheart@interia.pl to zio艂o nazywa si臋 Pierwiosnek lekarski Primula Officinalis (uwaga tylko kwiat jest na bezsenno艣膰 korzenie s膮 na i inne dolegliwo艣ci ) Ostatnia uwaga prosz臋 tylko nie pijcie alkoholu bo pomimo ze fajnie si臋 po nim 艣pi to on jest cichym zab贸jc膮 neuron贸w i b臋dzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waleczneheart@interia.pl
Z ch臋ci膮 pomog臋 wyleczy膰 nerwic臋 -bezinteresownie, bo sam te偶 j膮 mia艂em i wyleczylem drog膮 pr贸b i b艂ed贸w i pragn臋 udzieli膰 cennych wskaz贸wek 偶ywieniowych stylu 偶ycia zi贸艂 -efekty lecznicze w 99 procent:-) pozytywne ,jestem amatorem zielarzem ,poprostu ,pasjonuj臋 si臋 zio艂ami bo czyni膮 one cuda ,samwyleczylem siebie z 3 ch贸rob i pomagam te偶 moim bliskim z mojego otoczenia poprostu odkry艂emw sobie pasj臋 pozdrowionka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 izabelcia1979
wiecie ,moja kole偶anka mia艂a siln膮 nerwic臋 ,wymiotowa艂a mia艂a drgawki strasznie cierpia艂a ,bra 艂a na pocz膮tku leki przeciwb贸lowe-pyralgin臋 nurofen a potem okaza艂o si臋 偶e ma wrzody 偶o艂膮dkai nerwica si臋 do tego przyczyni艂a operacja pomog艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chochliczek11
Mam nadziej臋, 偶e te wrzody nie po lekach? Bo jak tak to znaczy 偶e nadu偶ywa艂a. Dobrze 偶e wreszcie posz艂a do lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 on 30
witajcie. mam 30 lat i zdiagnozowano u mnie nerwice. zacze艂o sie tak ze pewnego razu zaczalem slabnac w samochodzie i dostalem ataku paniki. Panika i hiperwentylacja zrobily swoje, dostalem mrowienia prawie w calym ciele, a co najlepsze sam dojechalem do szpitala. Tam podano mi dozylnie leki na uspokojenie wapn i magnez. Stwierdzono ze to atak tezyczki. W pozniejszych badaniach okazalo sie ze poziom magnezu i wapnia byl obnizony ale to nie bylo powodem dolegliwosci. Na dwa tygodnie przed tym napadem mniewalem sucho艣膰 w ustach, piski w g艂owie, a kolatanie serca to juz od paru lat. Stresu wszedzie duzo jak nie rodzina to praca. I wydaje mi sie ze sie do skumulowalo. Atak paniki na te zawroty glowy byl podsumowaniem ostanich lat. Po tym wydarzeniu trafilemjeszcze do 3 szpitali na cos co mi sie dzialo. Wszedzie zdrowy wszedzie lekkie sugestie zeby isc do psychiatry. Zalezy mi zeby byc zdrowym przelamalem sie i dojsc szybko poszedlem do psychiatry. Jaka ulga mnie zlapala jak mi powiedzial ze mam nerwice. cieszylem sie ze nic innego mi nie jest. Przepisal mi rextin. 8 dni po 1/4, potem 8 dni po 1/2 i potem po ca艂ej tabletce. I mam to brac podobno nawet 8 miesiecy. Przed piersza 'dawka' dlugo sie wahalem czy to brac ale sie przemoglem. Juz zanim wzialem pierwsze 1/4 ustapily zawroty glowy (tydzien po ataku paniki). No ale cwiarteczke 艂yk膮艂em. Nie wiem o co chodzi ale mi sie zaczelo znacznie poprawiac juz po 4 dniach a podobno te tabletki zaczynaja dzialac po 2 tyg. Nie wiem czy to skutek uboczny ale wieczorem mam taki ucisk na ty艂 g艂owy, nie jest to jakie艣 dokuczliwe ale czu膰 to. Wczoraj mialem okazje sie upewnic ze mam nerwice bo babcia trafila do szpitala i na wiadomosc o tym dopadly mnie jakies telepawki ktore w miare szybko przeszly. Psychiatra tez mi przepisal validol zeby lepiej spac. dzis jest 6 dzien jak biore 1/4 tabletki, piski w g艂owie nadal zauwazalne, wrazenie slabego krazenia w rekach i nogach - takie lekkie mrowienie. W za 5 dni ide do psychologa.

Udost臋pnij ten post

hej, napisz臋 kr贸tko 偶eby nie zanudza膰. z moj膮 nerwic膮 borykam si臋 od 2009 rok, kiedy powypadku zacze艂am doszukiac sie ze lekarze mnie zle zbadali, chociaz z wypadku wysz艂am ca艂a i zdrowa. w szpitalu wyl膮dowa艂am dwa arzy potem chodzilam pzrez pol roku do neurologa ale nic nie znaleziono, potem objawy jakos przesz艂y, pojawila艂y si臋 ale nie pzreszkadzaly az tak w prawidlowym funcjownowaniu, po roku znowu objawy sie nasili艂y (nie bede ich opiwywa膰 bo s膮 dokladnie takie same jak u wszystkich nerwus贸w) pomeczy艂am sie z nimi dwa miesiace iumowilam sie na spotkanie do psychologa - 3 wizyty i juz wszystko ok,i znowu pozosta艂 leki strach, do kt贸rego zdazy艂am si臋 przyzwyczaic, od tamtego czasu mine艂o pol roku, teraz stany gorsze znow si臋 pojawily, zadzonilam do moje pani psycholog i ona mi powiedziala ze nerwica jest jak grypa, NIELECZONA ZAWSZE POWRACA, tak偶e ja si臋 umowi艂am na wizyt臋 do pani psycholgo bo zamierzam sie z nerwic膮 rozsta膰 raz na zawsze. nie chce juz bac sie wychodzic rano z 艂贸zka z obawa ze znowu mi bedzie s艂abo itd. takze dziewczyny walczmy z tym wstr臋tnym wrogiem

Udost臋pnij ten post

hej, napisz臋 kr贸tko 偶eby nie zanudza膰. z moj膮 nerwic膮 borykam si臋 od 2009 rok, kiedy powypadku zacze艂am doszukiac sie ze lekarze mnie zle zbadali, chociaz z wypadku wysz艂am ca艂a i zdrowa. w szpitalu wyl膮dowa艂am dwa arzy potem chodzilam pzrez pol roku do neurologa ale nic nie znaleziono, potem objawy jakos przesz艂y, pojawila艂y si臋 ale nie pzreszkadzaly az tak w prawidlowym funcjownowaniu, po roku znowu objawy sie nasili艂y (nie bede ich opiwywa膰 bo s膮 dokladnie takie same jak u wszystkich nerwus贸w) pomeczy艂am sie z nimi dwa miesiace iumowilam sie na spotkanie do psychologa - 3 wizyty i juz wszystko ok,i znowu pozosta艂 leki strach, do kt贸rego zdazy艂am si臋 przyzwyczaic, od tamtego czasu mine艂o pol roku, teraz stany gorsze znow si臋 pojawily, zadzonilam do moje pani psycholog i ona mi powiedziala ze nerwica jest jak grypa, NIELECZONA ZAWSZE POWRACA, tak偶e ja si臋 umowi艂am na wizyt臋 do pani psycholgo bo zamierzam sie z nerwic膮 rozsta膰 raz na zawsze. nie chce juz bac sie wychodzic rano z 艂贸zka z obawa ze znowu mi bedzie s艂abo itd. takze dziewczyny walczmy z tym wstr臋tnym wrogiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no.no..no
no zanudzasz zdziebko ,zwlaszcza ze tu z rzadka ktos zaglada :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiulka:-)))
Witam Mam pytanko do os贸b kt贸re 偶yj膮 z nerwic膮 wiedz膮 co艣 na ten temat i moga mi pom贸c. ot贸偶 wszystko zacze艂o sie 8lat temu. zacze艂o mi szumie膰 w lewym uchu, odwiedzi艂am laryngologa ten stwierdzi艂 偶e wszystko jest ok, p贸藕niej doszed艂 bardzo szybki puls nawet do 180. kardiolog przepisa艂 mi betabloker kt贸ry bardzo pom贸g艂. szumy r贸wnie偶 usta艂y. Teraz problem wr贸ci艂... w styczniu zacze艂am sie odchudza膰 i wci膮gu 2 mie艣 schud艂am 12kg. zacze艂am miewa膰 dziwne ataki barrdzo szybki puls, dr臋twienie lewej r臋ki, b贸l w mostku silny l臋k偶e co艣 si臋 stanie i zn贸w szum ale tym razem w ca艂ej g艂owie. Teraz po tych paru miesi膮cach wszystkie obajwy mine艂y opr贸cz szumu w g艂owie. Pr贸bowa艂m bra膰 witaminy mikroelementy(cynk witaminy z grupy b. magnez potas..) Zrobi艂am wszystkie badania ( rezonans magnetyczny g艂owy z kontrastem, tomografie g艂owy, tarczyca, doppler szyjny, audiogram, krew, holter) wszytko wysz艂o dobrze jedynie prze艣wietlenie kr臋gos艂upa szyjnego wykaza艂o kyfoze. chodze do neurologa i to nie jednego narazie nikt nic nie wie. Mi osobi艣cie wydaje sie 偶e to mo偶e by膰 nerwica,, jestem osob膮 kt贸ra bierze wszystko do siebie, przejmuje sie byle g艂upot膮. dodam jeszcze 偶e mam bardzO niskie ci艣nienie 94/50. Nie wiem czy to nerwica czy moze to niskie ci艣nienie tak dzia艂a? Dosta艂am od kardiologa betabloker kt贸ry ustabilizowa艂 mi t臋tno ale szum nie znik艂. Jak jest deszczowa pogoda ten szum/buczenie si臋 pog艂臋bia.. najbardziej porzeszkadza to gdy jest cisza, noc. Nie wiem co z tym zrobi膰. wychodzi na to 偶e jestem zdrowa ale to mo偶e moja psychika tak reaguje... nie mam 偶adnych omdle艅 rok temu mia艂am silne zawroty g艂owy z md艂o艣ciami.. mo偶e tak zaczyna sie nerwica?? nie mam poj臋cia... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiulka:-)))
Witam Mam pytanko do os贸b kt贸re 偶yj膮 z nerwic膮 wiedz膮 co艣 na ten temat i moga mi pom贸c. ot贸偶 wszystko zacze艂o sie 8lat temu. zacze艂o mi szumie膰 w lewym uchu, odwiedzi艂am laryngologa ten stwierdzi艂 偶e wszystko jest ok, p贸藕niej doszed艂 bardzo szybki puls nawet do 180. kardiolog przepisa艂 mi betabloker kt贸ry bardzo pom贸g艂. szumy r贸wnie偶 usta艂y. Teraz problem wr贸ci艂... w styczniu zacze艂am sie odchudza膰 i wci膮gu 2 mie艣 schud艂am 12kg. zacze艂am miewa膰 dziwne ataki barrdzo szybki puls, dr臋twienie lewej r臋ki, b贸l w mostku silny l臋k偶e co艣 si臋 stanie i zn贸w szum ale tym razem w ca艂ej g艂owie. Teraz po tych paru miesi膮cach wszystkie obajwy mine艂y opr贸cz szumu w g艂owie. Pr贸bowa艂m bra膰 witaminy mikroelementy(cynk witaminy z grupy b. magnez potas..) Zrobi艂am wszystkie badania ( rezonans magnetyczny g艂owy z kontrastem, tomografie g艂owy, tarczyca, doppler szyjny, audiogram, krew, holter) wszytko wysz艂o dobrze jedynie prze艣wietlenie kr臋gos艂upa szyjnego wykaza艂o kyfoze. chodze do neurologa i to nie jednego narazie nikt nic nie wie. Mi osobi艣cie wydaje sie 偶e to mo偶e by膰 nerwica,, jestem osob膮 kt贸ra bierze wszystko do siebie, przejmuje sie byle g艂upot膮. dodam jeszcze 偶e mam bardzO niskie ci艣nienie 94/50. Nie wiem czy to nerwica czy moze to niskie ci艣nienie tak dzia艂a? Dosta艂am od kardiologa betabloker kt贸ry ustabilizowa艂 mi t臋tno ale szum nie znik艂. Jak jest deszczowa pogoda ten szum/buczenie si臋 pog艂臋bia.. najbardziej porzeszkadza to gdy jest cisza, noc. Nie wiem co z tym zrobi膰. wychodzi na to 偶e jestem zdrowa ale to mo偶e moja psychika tak reaguje... nie mam 偶adnych omdle艅 rok temu mia艂am silne zawroty g艂owy z md艂o艣ciami.. mo偶e tak zaczyna sie nerwica?? nie mam poj臋cia... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enedue
Witam wszystkie nerwuski :) Widz臋, 偶e nie tylko ja mam problem z nerwic膮 i nie tylko ja mam wszystkie choroby 艣wiata...Nerwica to takie cholerstwo, 偶e umrze膰 nie da ale z ni膮 偶y膰 te偶 si臋 nie da...Ja nie mam te艣ciowej terrorystki, ale mam te艣cia...na szcz臋艣cie ju偶 z nim nie mieszkamy, ale przez 13 lat mieszkania razem obdarza艂 mnie spor膮 dawk膮 "emocji" na co dzie艅...Teraz walcz臋 ze sob膮 ka偶dego dnia...Walcz臋 z falowaniem , b贸lami r贸偶nego typu, pogorszeniem widzenia i takie tam...艁ykam praktycznie codziennie sw贸j wspania艂y Valerinek ;) i t艂umacz臋 sobie na si艂臋 偶e nic mi nie jest, nic mi nie jest, nic mi nie jest...Ale najgorzej jest jak wybior臋 si臋 na zakupy , czy do szko艂y do dzieci, i wtedy mnie najcz臋艣ciej dopada...No i poza moj膮 mam膮 nikt mnie raczej nie rozumie...M膮偶 niby wie co si臋 dzieje, t艂umaczy mi 偶e to nerwy, ale widz臋 偶e bagatelizuje to mi si臋 tylko wy膰 chce bardziej...Dobrze 偶e Was znalaz艂am...b臋d臋 mog艂a si臋 wreszcie komu艣 wy偶ali膰... Pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia z krainy nerw贸w
Kasiulka jak przeczyta艂am tw贸j post to os艂upia艂am- te偶 schud艂am sporo, 24 kg, zacze艂o mi szumie膰 w uszach, co rusz latalam po lekarzach wykry膰 przyczyne, w ko艅cu dla 艣wi臋tego spokoju wypisali mi na kr膮偶enie m贸gzowe jaki艣 lek. Oczywiscie od razu zadzia艂a艂, chocia偶 pisa艂o, 偶e po paru tygodniach mo偶e nast膮pi膰 poprawa. Poza tym zimne stopy, d艂onie. Co chwila my艣li, 偶e dostan臋 udaru niedokrwiennego. Niskie ci艣nienie, szybkie bicie serca, b贸le g艂owy. Nerwica pierwszy raz dotkn臋艂a mnie 5 lat temu- by艂a derealizacja, wyleczy艂am. Lek贸w d艂ugo nie bra艂am. Rok temu oczywi艣cie sie odchudza艂am na meridii. Nast膮pi艂 u mnie zawa艂, bo w ulotce pisa艂o, 偶e mog膮 nast膮pi膰 zaburzenia pracy serca;) w szpitalu mi powiedzieli jednak, 偶e to napad paniki z hiperwentylacj膮, parstezjami itp. Ochhh tak, jak ja kocham moj膮 nerwi膰e;/ I po odchudzaniu by艂o, nic nie schud艂am w rezultacie. Leki bra艂am a偶 2 tygodnie, bo lecia艂am do egiptu i nie wyobra偶a艂am sobie nie upija膰 si臋 tam od rana do nocy. W egipcie non stop chodzi艂am podpita, bo gdy tylko by艂am trze藕wa mia艂am od razu zaburzenia pracy serca i derealizacj臋. Po powrocie postanowi艂am z tym walczy膰 bez lek贸w. I wszystko by艂o ok przez rok. W mi臋dzyczasie przebran偶owi艂am moj膮 firm臋, zacz臋艂am si臋 znowu odchudza膰 (wa偶y艂am 80 kg), pi臋knie 艂adnie, bez zadnych lek贸w, bez odchudzaczy itp. No i zero alkoholu. No i przesz艂am w zasadzie du偶o stres贸w, schud艂am do 52 kg (teraz wa偶臋 55) i zacz臋艂o mi by膰 ci膮gle zimno, piszcze膰 i szumie膰 w uszach, ci膮gle doszukiwa艂am si臋 przyczyn, wogole martwi艂am si臋 strasznie, kompleks bada艅 zrobi艂am i nawet wszystko w pi臋knej normie, lekarze byli zaskoczeni moimi wynikami po takim odchudzaniu. W ko艅cu tak jak pisa艂am wy偶ej wypisali mi nilogrin na kr膮偶enie. Ale ja nadal wiedzia艂am, 偶e na co艣 choruj臋 napewno. Zacz臋艂y si臋 napday walki z moim kr膮偶eniem;) ostry strach, ci膮g艂e napi臋cie, silne nerwob贸le w karku, uczucie, 偶e zaraz zemdleje, ci膮g艂e szukanie przyczyn w necie. Mimo i偶 znam nerwic臋, to w zyciu bym nie powiedzia艂a, ze te objawy kt贸re mam teraz to nerwica, a nie kr膮偶enie, udary, ci艣nienia itp. Zacz臋艂am znowu pi膰, czerwone wytrawne wino, ponad p贸艂 butelki co wiecz贸r, bo w ko艅cu to dobre na kr膮偶enie nieprawda偶? W ko艅cu trafi艂am do psychiatry. I powiedzia艂: zero alkoholu, wszystko co sie dzieje to objawy nerwicy, Cital (SSRI), aspargin i wit B complex. Oczywi艣cie asparginu nie wezm臋, bo ma potas;p a potas w nadmiarze szkodzi na serce. ale wezme b complex i sam magnez. Od wczoraj bior臋 ten cital (kiedys juz go bralam). Oczywi艣cie od razu po polknieciu tabletki mialam skutki uboczne, mimo to iz od polkniecia musi minac sporo czasu zeby zaczela dzialac. Uspokoi艂am si臋. Najgorszy by艂 wiecz贸r wczorajszy. Szumy w uszach STRASZNE, zimno mi by艂o tak 偶e szok, ju偶 panika, ju偶 wiedzia艂am ze zaraz bedzie udar niedokrwienny. mam w zanad偶u afobam, ale stara艂am sie to wszystko zracjonalizaowa膰 i zasn膮膰. m臋czy艂am si臋 ale przezwyci臋偶y艂am to ku**estwo. Nie wzielam afobamu. TAK呕E KOCHANE MOJE POM脫呕CIE MI I NAPISZCIE ILE Z WAS TE呕 MA TE SZUMY W USZACH, 呕EBYM SI臉 W KO艃CU OPANOWA艁A I ZACZELA NORMALNIE 呕YC, bo ani mi sie ju偶 pracowa膰 nie chce, zatrudniam dziewczyne bo sama w zak艂adzie nie moge wysiedziec, wychodze z pracy nie wiem co ze soba zrobic tylko mysle o tym moim zdrowiu!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enedue
Ja mam szumy w uszach non stop...w sumie to ju偶 si臋 chyba przyzwyczai艂am ;P i ci膮gle faluj臋 i faluj臋, a badania zrobione i wszystko dobrze...a najgorzej wkurza mnie kiedy komu艣 o tym m贸wi臋, a s艂ysz臋 : opanuj si臋 ! t艂umacz sobie 偶e to nerwy ... przecie偶 ja nic innego nie robi臋 tylko sobie t艂umacz臋 偶e to nerwy... :(

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich;) moja przygoda z nerwami trwa od 11 r.z Juz wtedy zaczely drzec mi rece, ale mam to rodzinne, najgorsze by艂y wystepy publiczne i wyjscia do miejsc publicznych np. kosciol..wydawalo mi sie ze wszyscy na mnie zerkaja, obgaduja, a ja w momencie blada, mokra, serce chcialo mo wyskoczyc..nie mowilam o tym nikomu, sama walczylam. Mijaly lata a ja coraz bradziej stawalam sie nerwowa. Teraz przechodze sama siebie nawet jaki ide do dentysty cala sie trzese. Rok temu wyladowalam w szpitalu, bol w klatce zajebiaszcze tetno, nie mogal oddyachac myslalam ze fikne juz..nawet z samochodu nie moglam wyjsc. Diagnoza: nerwica i odowdnienie, brak potasu. Pracowalam jako opiekunka 2 letniej zuzi, nie mogal sobie poradzic, caly czas myslalam ze cos mi sie stanie Teraz doszly zawroty glowy, chodze jak pijana, drza mi wszystki miesnie a jak sie zdenerwuje to juz wogole odlot. Czuje mrowienie w nogach i rekach, boje sie ze to sm, tyle sie naczytala. czasami mam klopoty z przelykaniem, nie wiem jak to nazwac ale to chyba tez nerwica, czasem czuje jakbym miala jakas kulke z prawej strony. Dzis w nocy obudzilam sie wystraszona, wszedzie czulam jakby latalo stado mrowek, i to pieczenie w klatce,,ale mowilam do siebie "nie uruchamiaj sie kobieto "i minelo. Czasami idac mam wrazenie ze sie przewroce, juz nie mowie jak stoje..jakbym zeszla z hustawki. nie wiem juz co myslec. Czy wy tez tak macie???boje sie nowych sytuacji, ludzi, wmawiam sobie ze nic nie potrafie i ogolnie jestem do kitu. Bardzo chce to zmienic. Bylam u psychiatry oczywiscie leki, a ja nie chce juz sie w to wkopac, nerwica to choroba duszy nie ciala, to wszystko tkwi w podsawiadomosci tylko jak z tym walczyc. Piszcie na meila monikasobota@onet.eu...moze w was znajde troche otuchy i zrozumienia;)jesli bede mogla pomoc komus bede szczesliwa Pozdrawiam Monika

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uupppppppppppppppppppppp
UMYSL PONAD NASTROJEM----czy ktos wie skad mozna sciagnac te ksiazke w pdf?

Udost臋pnij ten post

Witam, czy jeszcze kto艣 tu pisze? czy ju偶 wszyscy wyleczyli si臋 z nerwicy? :D Ch臋tnie podzieli艂abym si臋 swoimi do艣wiadczeniami w zwi膮zku z ta fantastyczn膮 chorob膮 kt贸ra bardzo umila 偶ycie. Choruj臋 ju偶 jakie艣 6 lat, Pierwszy atak prze偶y艂am potwornie, z艂apa艂 mnie ni z tego ni z owego, podwy偶szona temperatura, wysokie ci艣nienie, ko艂atanie serca, oczywi艣cie pobieg艂am do lekarza, dosta艂am terapi臋 antybiotykami, jedn膮 druga trzeci膮, gdy nie pomog艂y otrzymywa艂am kolejne skierowania na kolejne badania, do kolejnych specjalist贸w i wsz臋dzie s艂ysza艂am zdrowa, zdrowa, zdrowa a czu艂am si臋 coraz gorzej bo ci膮gle nie wiedzia艂am co mi jest a czu艂am si臋 koszmarnie. Mia艂am takie napady 偶e k艂ad艂am si臋 do 艂贸zka, temperatura spada艂 mi do 35 stopni , serce strasznie zwalnia艂o a ja si臋 trz臋s艂am jak osika. W ko艅cu jaka艣 lekarka gdy ju偶 roz艂o偶y艂a r臋ce bo nie mia艂a mnie na co skierowa膰, powiedzia艂a a mo偶e psychiatra? Psychiatra mi wtedy nie pom贸g艂 ale pomog艂a chyba z艂o艣膰 na lekarzy. Jako艣 sama krok po kroku wysz艂am z tego. Potem urodzi艂am drugie dziecko, mia艂am powik艂ania po porodzie, potem problemy z m臋偶em no i dopad艂o mnie drugi raz. W mi臋dzyczasie trafi艂am na informacje o nerwicy i ju偶 wiedzia艂am 偶e to raczej to. my艣la艂am jednak ze wyjd臋 z tego sama, doprowadzi艂am si臋 do okropnego stanu, mia艂am l臋ki non stop, nie potrafi艂am funkcjonowa膰 ju偶 zupe艂nie, nie radzi艂am sobie z niczym , a na g艂owie dom i dw贸jka dzieci. Koszmar. W ko艅cu posz艂am do psychiatry, dosta艂am leki, w mi臋dzy czasie dosz艂ed艂 mi strach przed lekami, wiec wzi臋cie tabletek kosztowa艂o mnie duuuuu zdrowia. Prze偶y艂am koszmarny miesi膮c zanim leki zacz臋艂y dzia艂a膰. Potem by艂o troch臋 lepiej poza tym ze przyty艂am ponad 10 kg. Po roku leki chyba nie by艂y mi potrzebne wi臋c lekarz mi je odstawi艂 . Niestety po kilku miesi膮cach ma艂ymi kroczkami wszystko zacz臋艂o wraca膰 i zn贸w moja nerwica hula sobie po moim organizmie. Poprzednio szala艂a w jelitach i brzuchu, teraz obra艂a sobie serce, wi臋c mam cz臋stoskurcze, dosta艂am betabloker, czekam na badania serca, a ono i tak wariuje a mnie coraz cz臋艣ciej dopadaj膮 ataki paniki, tak Wam dobrze znane. Atak poci膮ga za sob膮 serducho a serducho panik臋 i k贸艂ko si臋 zamyka. Wczoraj nie wytrzyma艂am i wzi臋艂am zomiren, ale nie wiem czy pom贸g艂, nocka by艂a straszna. Dzi艣 jest ok. By艂am na kajakach, potem rowery, stara艂am si臋 nie my艣le膰 i pogotowie nie musia艂o mnie zabiera膰 ze 艣rodka rzeki. Co rusz udowadniam sobie, ze nie ma si臋 czego ba膰, 偶e dam sobie rad臋, ze to tylko nerwy, tyle ze podczas ataku paniki nawet my艣le膰 nie mo偶na wi臋c jak sobie to t艂umaczy膰. Czyta艂am bierzecie jakie艣 dora藕ne leki na uspokojenie? podajcie przyk艂ady mo偶e i mi pomog膮. Nie che bra膰 zn贸w antydepresant贸w, cho膰 wykupione mam i czekaj膮 na moj膮 odwag臋. Mam nadziej臋 ze kto艣 si臋 tu odezwie jeszcze.

Udost臋pnij ten post

Co do szum贸w usznych, te偶 mia艂am, w badaniach oki, m臋czy艂y mnie d艂uuuuuugo , bardzo d艂ugo i bardzo mocno, potem przesz艂y, same, teraz od czasu do czasu si臋 odzywaj膮.

Udost臋pnij ten post

Witam Drogie Panie Nerwuski! Wpad艂am dzi艣 na forum poniewa偶 zaczyna艂 dopada膰 mnie jeden z tych l臋k贸w w艂a艣nie, 偶eby nie wydzwania膰 do m臋偶a, szuka艂am rozwi膮zania sama. Pomog艂o, troszeczke...bo to wraca. Wraca na ulicy, w sklepie, w tramwaju. U mnie w szczeg贸lno艣ci, gdy mam inny plan dnia ni偶 zwyk艂y roboczy. np ostatnio mia艂am poniedzia艂ek wolny, musia艂am odebra膰 dow贸d z UM, 偶adnych stres贸w nic si臋 nie dzia艂o, spokojnie uda艂am si臋 do urz臋du. Tam na miejscu okaza艂o si臋 偶e jednak zapodzia艂am kartk臋 potwierdzaj膮c膮 odbi贸r nowego dowodu, kt贸r膮 mia艂am okaza膰...go艣膰 zadal pytanie: "Jak to pani nie ma?" o boniu jak si臋 zdenerwowa艂am tak 偶e serce, duszno艣ci, l臋k a przede wszystkim r臋ce!! Nie mog艂am pohamowa膰 dr偶enia ca艂ego cia艂a, nie mog艂am zapanowa膰 nad tym co dzia艂o si臋 ze mn膮 w tamtej chwili, to dodatkowo pot臋gowa艂o ten l臋k a r臋ce tak potwornie si臋 trz臋s艂y, mia艂am wype艂ni膰 kolejn膮 kartk臋 偶e zgubi艂am 艣wistek jaki艣 i 偶eby wydali mi w ko艅cu ten nowy dow贸d, to nie mog艂am utrzyma膰 w r臋kach nic, nie m贸wi膮c o pisaniu, do tego stopnia 偶e praktykantka wype艂ni艂a za mnie ten wniosek, ja postawi艂am trz臋s膮cymi r臋koma jedynie parafke....jaki wstyd :((( to by艂/jest dla mnie, pora偶ka. Boje si臋 ludzi nie wszystkich ale ide do sklepu je艣li jest to w ramach przerwy 艣niadaniowej bo jestem w pracy nic kompletnie si臋 nie dzieje, ale jak tylko jestem na jakim艣 1dniowym urlopie i sama mam i艣膰 do sklepu, zaczyna si臋 jaki艣 ob艂臋d l臋k panika i te r臋ce nie mog臋 pieni臋dzy z portfela wyci膮gn膮膰, zabra膰 reszt臋, czy zakup贸w. Pozdrawiam Was ciep艂o i tak w zasadzie szukam bratniej duszy do wzajemnego wspierania si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niiieobecna
od jakich艣 2 miesi臋cy mam problem. Mianowicie pojawia si臋 u mnie stres, czasami nawet nie wiem sk膮d nie wiem dlaczego, natychmiast zaczyna bole膰 mnie brzuch i mam potrzeb臋 skorzystania z toalety, czasami a偶 dostaj臋 biegunek. przejmuj臋 si臋 czasami bardzo nawet ma艂ymi rzeczami, nie wiem czemu tak si臋 dzieje. nie potrafi臋 si臋 uspokoi膰... Czy to mo偶e by膰 nerwica?? mo偶e jestem po prostu zwyk艂膮 hipohondryczk膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niiieobecna
od jakich艣 2 miesi臋cy mam problem. Mianowicie pojawia si臋 u mnie stres, czasami nawet nie wiem sk膮d nie wiem dlaczego, natychmiast zaczyna bole膰 mnie brzuch i mam potrzeb臋 skorzystania z toalety, czasami a偶 dostaj臋 biegunek. przejmuj臋 si臋 czasami bardzo nawet ma艂ymi rzeczami, nie wiem czemu tak si臋 dzieje. nie potrafi臋 si臋 uspokoi膰... Czy to mo偶e by膰 nerwica?? mo偶e jestem po prostu zwyk艂膮 hipohondryczk膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niiieobecna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka.mil
olej te objawy ,nie mysl o nich nie czytaj o chorobach i sie nie nakrecaj, z nerwica trzeba nauczyc sie zyc.ja mam to samo, z reszta mialam miloiny objaw贸w,objawem nerwicy jest tez to ze jak dochodzi nowy objaw to myslimy ze moze to zawal,wylew itd...same smiertelne rzeczy.musimy to zwyczajnie olac i przechodzi

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰