Go艣膰 soczewka Napisano Grudzie艅 21, 2012 Cze艣膰 Dziewczyny! Chcia艂abym si臋 podzieli膰 z Wami moim problemem, a przy okazji zobaczy膰, czy kt贸ra艣 z Was spotka艂a si臋 kiedy艣 z czym艣 takim.. Wszystko zacz臋艂o si臋 na pocz膮tku listopada. Zakrztusi艂am si臋 cukierkiem i przez chwil臋 nie mog艂am z艂apa膰 oddechu, ale przesz艂o mi zaraz. Na drugi dzie艅 jak sobie o tym przypomnia艂am, to si臋 przestraszy艂am,偶e w ka偶dej chwili mog臋 zn贸w mie膰 problem z oddychaniem. Stres by艂 taki, 偶e wyl膮dowa艂am u lekarza (serce mi wali艂o, ca艂a si臋 trzes艂am, ci臋偶ko mi si臋 oddycha艂o). Dosta艂am co艣 slabego na uspokojenie, ale od tamtej pory co艣 jest nie tak. Pocz膮tkowo ba艂am si臋 jes膰 (bo mysla艂am,ze znow moge sie zakrztusi膰), ale to jako艣 zwalczy艂am i teraz ju偶 normalnie jem, ale lek przed tym,偶e znow moge zas艂abn膮膰, 偶e zaraz mog臋 si臋 zle poczu膰, pozosta艂. W duzo mniejszym stopniu jak na poczatku, bo predzej to przez ca艂y czas mialam takie uczucie, jakie na pewno wiekszosc z Was mia艂a w sytuacjach stresujacych (takie sciskanie z nerw贸w, szybkie bicie serrca, np przed jakims waznym egzaminem, wizyta u lekarza itp ) - tylko, 偶e po egzaminie, czy wizycie u lekarza ten stres puszczal,a mne trzymalo caly czas... Teraz juz jest duzo lepiej. Zadnych uspokajaczy nie biore, jak sie czyms zajme to nawet o tym nie mysle, ale czesto jak jestem sama i nie mam zajecia, to te mysli o tym,ze moze mi sie zrobic slabo, albo cos powracaja... Zwracam uwage na to,zeby w pomieszczeniu nie bylo za goraco, bo przeciez jak jest duszno to predzej moze zrobic sie slabo, no nie! ;/ I zdaje sobie sprawe z tego,ze nic mi nie jest fizycznie, bo jak mam zajecie itp, to czuje sie ok, dopiero jak o tym pomysle, wewnetrznie sie zestresuje, to wtedy faktycznie robi mi sie slabo i wiem,ze to ze stresu... Od tego myslenia to juz mnie glowa boli prawie co dzien pod wieczor.. no a jak mnie cos boli,to znow te niezaciekawe mysli... I tak w kolko. raz jest lepiej, raz jest gorzej. Dzi艣 mam takiego do艂a,偶e nie jest normalnie, jak dawniej,ze najchetniej bym siad艂a i rycza艂a. I tak si臋 zastanawiam,czy to moze byc jakas nerwica, czy moze pod wplywem tej sytuacji z zakrztuszeniem i os艂abnieciem tak m0cno sie tego wystraszylam,ze teraz siedzi mi to w glowie... czekam na wizyte u lekarza, ale zanim to nastapi (a nastapi za 3tyg dopiero;/) chcia艂am popyta膰 u Was... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 soczewka Napisano Grudzie艅 21, 2012 Cze艣膰 Dziewczyny! Chcia艂abym si臋 podzieli膰 z Wami moim problemem, a przy okazji zobaczy膰, czy kt贸ra艣 z Was spotka艂a si臋 kiedy艣 z czym艣 takim.. Wszystko zacz臋艂o si臋 na pocz膮tku listopada. Zakrztusi艂am si臋 cukierkiem i przez chwil臋 nie mog艂am z艂apa膰 oddechu, ale przesz艂o mi zaraz. Na drugi dzie艅 jak sobie o tym przypomnia艂am, to si臋 przestraszy艂am,偶e w ka偶dej chwili mog臋 zn贸w mie膰 problem z oddychaniem. Stres by艂 taki, 偶e wyl膮dowa艂am u lekarza (serce mi wali艂o, ca艂a si臋 trzes艂am, ci臋偶ko mi si臋 oddycha艂o). Dosta艂am co艣 slabego na uspokojenie, ale od tamtej pory co艣 jest nie tak. Pocz膮tkowo ba艂am si臋 jes膰 (bo mysla艂am,ze znow moge sie zakrztusi膰), ale to jako艣 zwalczy艂am i teraz ju偶 normalnie jem, ale lek przed tym,偶e znow moge zas艂abn膮膰, 偶e zaraz mog臋 si臋 zle poczu膰, pozosta艂. W duzo mniejszym stopniu jak na poczatku, bo predzej to przez ca艂y czas mialam takie uczucie, jakie na pewno wiekszosc z Was mia艂a w sytuacjach stresujacych (takie sciskanie z nerw贸w, szybkie bicie serrca, np przed jakims waznym egzaminem, wizyta u lekarza itp ) - tylko, 偶e po egzaminie, czy wizycie u lekarza ten stres puszczal,a mne trzymalo caly czas... Teraz juz jest duzo lepiej. Zadnych uspokajaczy nie biore, jak sie czyms zajme to nawet o tym nie mysle, ale czesto jak jestem sama i nie mam zajecia, to te mysli o tym,ze moze mi sie zrobic slabo, albo cos powracaja... Zwracam uwage na to,zeby w pomieszczeniu nie bylo za goraco, bo przeciez jak jest duszno to predzej moze zrobic sie slabo, no nie! ;/ I zdaje sobie sprawe z tego,ze nic mi nie jest fizycznie, bo jak mam zajecie itp, to czuje sie ok, dopiero jak o tym pomysle, wewnetrznie sie zestresuje, to wtedy faktycznie robi mi sie slabo i wiem,ze to ze stresu... Od tego myslenia to juz mnie glowa boli prawie co dzien pod wieczor.. no a jak mnie cos boli,to znow te niezaciekawe mysli... I tak w kolko. raz jest lepiej, raz jest gorzej. Dzi艣 mam takiego do艂a,偶e nie jest normalnie, jak dawniej,ze najchetniej bym siad艂a i rycza艂a. I tak si臋 zastanawiam,czy to moze byc jakas nerwica, czy moze pod wplywem tej sytuacji z zakrztuszeniem i os艂abnieciem tak m0cno sie tego wystraszylam,ze teraz siedzi mi to w glowie... czekam na wizyte u lekarza, ale zanim to nastapi (a nastapi za 3tyg dopiero;/) chcia艂am popyta膰 u Was... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
efka1985 0 Napisano Grudzie艅 25, 2012 zn贸w si臋 zaczynaj膮 moje ataki...to ju偶 trzeci sezon...najpierw wiosna 2008,jesie艅 2010 i teraz znowu...nie daj臋 z tym rady!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
efka1985 0 Napisano Grudzie艅 25, 2012 do Soczewka-mam tak samo,wszystko zacz臋艂o si臋 podczas porodu,najpierw by艂o 16 godz b贸li,potem komplikacje,w ko艅cu cesarka,mia艂am znieczulenie do kr臋gos艂upa,w pewnym momencie podali mi jakis zastrzyk i dosta艂am wstrz膮su anafilaktycznego,mia艂am zatrzymanie kr膮偶enia i oddechu,czu艂am jak si臋 dusz臋,dos艂ownie ca艂e cia艂o,dech i mowa totalnie mi zamurowa艂o,to by艂y sekundy a w g艂owie mn贸stwo mysli,mysla艂am,偶e umieram.Do dzi艣 mam przez to problemy z l臋kiem napadowym,boj臋 si臋,偶e si臋 udusz臋 jak jestem w ciasnych pomieszczeniach i robi si臋 duszno.To wraca samo,nie masz kontroli nad swoim uk艂adem nerwowym.W po艂owie stycznia mam wizyt臋 u neurologa,zobaczymy co zm贸w mi powie,narazie czuj臋 si臋 okropnie,jestem po interwencji pogotowia w moim domu,niesety dosta艂am ataku duszno艣ci z du偶ym pulsem i drgawkami,oraz czu艂贸am ci艣nienie w g艂owie.Ostatnio by艂贸o strasznie,trzy dni do ty艂u,przele偶a艂膮m w 艂贸偶ku.Ju偶 mi si臋 zda偶a艂y wizyty na pogotowiu na SOR. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kierowniczka13 0 Napisano Grudzie艅 26, 2012 CZesc kobitki dawno mnie tu nie bylo bo lepiej sie czuje i szkoda mi was ale ja juz to przeszlam i oby nie wracalo Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 soczewka Napisano Grudzie艅 27, 2012 rany... zalamuje sie bardziej, jak czytam takie wiadomosci od Was. Boje sie,ze nawet jesli teraz sie wylecze, to to bedzie wracalo i tak.... ;( jutro bede wiedziala,co i jak, udalo mi sie wcisnac do lekarza predzej...nie musze czekac 3 tygodni.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 i ja tez........ Napisano Grudzie艅 27, 2012 m臋cze sie z nerwic膮. Mam nerwic臋 l臋kow膮. Tak sie przynajmniej zacz臋艂o i trwa to juz 2 lata. Najpierw by艂a masa badan a potem diagnoza- nerwica. Mia艂am bardzo silne zawroty g艂owy, zaburzenia r贸wnowagi, stany l臋kowe, zas艂abni臋cia, md艂o艣ci itp. Oraz paniczny strach o w艂asne zdrowie- jestem strasznym hipochondrykiem. Chodze na terapie, lek贸w zadnych nie biore, co najwy偶ej jakies zio艂owe na uspokojenie jak mnie dopada. No w艂asnie, niby jest juz ok , ale s膮 takie chwile ze mam taki jakby napad, zaczynam sie bac ze cos mi sie stanie, poce sie, puls mi wali jak g艂upi, robi mi sie niedobrze, chce mi sie wymiotowac i robi mi sie s艂abo. Zauwazy艂am ze jak sie czyms zajme , uspokoje to wtedy przechodzi. Nienawidze tego i boje sie bardzo ze to wr贸ci znowu. Przezy艂am ostatnio bardzo duzo. Zmar艂a moja tesciowa na raka. By艂am przy tej 艣mierci. To by艂 straszny wstrz膮s. Dodatkowo te艣膰 trafi艂 do szpitala psychiatrycznego, mamy tez konflikt z siostra m臋偶a. Te wszystkie sprawy niesamowicie mnie stresuj膮. Og贸lnie niby jest ok, mam kochaj膮cego m臋偶a, rodzine ale ta cholerna nerwica zatruwa mi 偶ycie. Jak sie tak zastanowie to zdradza艂am objawy nerwicy juz jako dziecko ale wtedy nie wiedzia艂am ze cos takiego istnieje. Mam 27 lat i powinnam cieszyc sie zyciem, a jestem wrakiem psychicznym. Bardzo staram sie z tym walczyc, 偶yc normalnie. Czasem sie udaje, czasem nie. Piszcie jakie macie sposoby walki z tym dziadostwem. Dobrze ze jest takie forum i mozna sie wygadac Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 i ja tez........ Napisano Grudzie艅 27, 2012 m臋cze sie z nerwic膮. Mam nerwic臋 l臋kow膮. Tak sie przynajmniej zacz臋艂o i trwa to juz 2 lata. Najpierw by艂a masa badan a potem diagnoza- nerwica. Mia艂am bardzo silne zawroty g艂owy, zaburzenia r贸wnowagi, stany l臋kowe, zas艂abni臋cia, md艂o艣ci itp. Oraz paniczny strach o w艂asne zdrowie- jestem strasznym hipochondrykiem. Chodze na terapie, lek贸w zadnych nie biore, co najwy偶ej jakies zio艂owe na uspokojenie jak mnie dopada. No w艂asnie, niby jest juz ok , ale s膮 takie chwile ze mam taki jakby napad, zaczynam sie bac ze cos mi sie stanie, poce sie, puls mi wali jak g艂upi, robi mi sie niedobrze, chce mi sie wymiotowac i robi mi sie s艂abo. Zauwazy艂am ze jak sie czyms zajme , uspokoje to wtedy przechodzi. Nienawidze tego i boje sie bardzo ze to wr贸ci znowu. Przezy艂am ostatnio bardzo duzo. Zmar艂a moja tesciowa na raka. By艂am przy tej 艣mierci. To by艂 straszny wstrz膮s. Dodatkowo te艣膰 trafi艂 do szpitala psychiatrycznego, mamy tez konflikt z siostra m臋偶a. Te wszystkie sprawy niesamowicie mnie stresuj膮. Og贸lnie niby jest ok, mam kochaj膮cego m臋偶a, rodzine ale ta cholerna nerwica zatruwa mi 偶ycie. Jak sie tak zastanowie to zdradza艂am objawy nerwicy juz jako dziecko ale wtedy nie wiedzia艂am ze cos takiego istnieje. Mam 27 lat i powinnam cieszyc sie zyciem, a jestem wrakiem psychicznym. Bardzo staram sie z tym walczyc, 偶yc normalnie. Czasem sie udaje, czasem nie. Piszcie jakie macie sposoby walki z tym dziadostwem. Dobrze ze jest takie forum i mozna sie wygadac Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mama8585 Napisano Stycze艅 8, 2013 Dla mnie sposobem jest odpoczynek od ekstremalnej ilo艣ci problem贸w. Jako艣 m贸j m贸zg musi to wszystko przetrawi膰. najgorzej jak jest wszystko na raz, wtedy jest trudniej. Ka偶dy problem po kolei jest rozwi膮zywalny. Moje sposoby: spacer/ si艂ownia/ rower, wygadanie si臋, zaj臋cie czym艣 dziecka i posiedzenie w "艣wi臋tym spokoju", s艂uchanie spokojnej muzyki, przypominanie sobie tego co jest dobre i stabilne w moim 偶yciu, zwolnienie tempa. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mama8585 Napisano Stycze艅 8, 2013 Dla mnie sposobem jest odpoczynek od ekstremalnej ilo艣ci problem贸w. Jako艣 m贸j m贸zg musi to wszystko przetrawi膰. najgorzej jak jest wszystko na raz, wtedy jest trudniej. Ka偶dy problem po kolei jest rozwi膮zywalny. Moje sposoby: spacer/ si艂ownia/ rower, wygadanie si臋, zaj臋cie czym艣 dziecka i posiedzenie w "艣wi臋tym spokoju", s艂uchanie spokojnej muzyki, przypominanie sobie tego co jest dobre i stabilne w moim 偶yciu, zwolnienie tempa. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 histeryczka :) Napisano Stycze艅 23, 2013 witam, to moja pierwsza wypowied藕 na tym forum i jak jak wi臋kszo艣膰, ma nerwic臋. Mam 24 lata, przesz艂am ju偶 przez wiele objaw贸w psychosomatycznych ( ko艂atania serca,migreny,dr臋twienie ko艅czyn) a teraz pojawi艂y si臋 tak偶e ataki paniki. Czuj臋 si臋 wtedy tak, jakbym zaraz mia艂a zemdle膰, czuj臋 ka偶d膮 kom贸rk臋 mojego cia艂a, uciska mnie w piersiach, nie mog臋 oddycha膰, huczy mi w g艂owie.. narazie, na te ataki pomagaj膮 mi leki- jeszcze nie nauczy艂am si臋 zmaga膰 si臋 z nimi sama, ale b臋d臋 pracowa膰 nad tym na terapii, na kt贸r膮 wr贸ci艂am po kilkuletniej przerwie. Wszystkim znerwicowanym polecam wysi艂ek fizyczny- to naprawd臋 pomaga! wiem wiem, 偶e o wiele fajniej jest si臋 skuli膰 w kulk臋 pod kocem, ale z tego nic dobrego nie wyjdzie. My艣li b臋d膮 sie kr臋ci膰 wog贸艂 Ciebie i nie dadz膮 Ci spokoju, dop贸ki nie osi膮gn膮 swego- czemu maj膮 s艂u偶y膰, to tego nie wiem (u ka偶dego jest to co艣 innego) . Po mocnym wysi艂ku- basenie, si艂owni, bieganiu, ta艅czeniu - zawsze jest lepiej! polecam ka偶demu! Jak posiadacie jakie艣 swoje w艂asne sposby na radzenie sobie z atakami paniki, czarnymi my艣lami, piszcie :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Asie艅ka 28 latek Napisano Stycze艅 23, 2013 witajcie ja te偶 mam nerwic臋, lecz臋 j膮 bior臋 antydepresanty, a najbardziej dokuczaj膮 mi dolegliwo艣ci ze strony serca (BRRRRRR...) s膮 okropne. teraz mam przerywania w sercu, wtedy zaciska mi si臋 gard艂o na sekund臋, serce czuj臋 jak przestaje na moment bic i potem znowu wraca. mam tak po sytuacjach stresowych (ostatnio zapalenie krtani synka) no i m臋czy niemi艂osiernie. bior臋 cardiol czasami pomaga czasami nie. ale og贸lnie m臋czy strasznie. mia艂am badania serca echo, ekg i ok jest i nie wiem co mam robi膰 bo dolegliwo艣ci s膮 bardzo silne. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 histeryczka :) Napisano Stycze艅 28, 2013 Asie艅ka 28 latek -jakie antydepresanty bierzesz? Mo偶esz co艣 poleci膰? Ja ostatnio dosta艂am cital, ale przeczyta艂am du偶o z艂ych opini o tym leku i sie wacham. Jak masz ochot臋 wymieni膰 si臋 do艣wiadczeniami na prv do daj zna膰 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gufi26 Napisano Luty 1, 2013 hej ja tez cierpi臋 na nerwic臋.oooo ju偶 pewnie z 7 lat,raz posz艂am do psychiatry i nie wybra艂膮m leku bo przepisa艂a mi XANAX czy jaako艣 tak,-od razu z grubej rury mi przywali艂a taki lek.Do psychiatry wys艂a艂 mnie kardiolog kt贸ry stwiedzi艂 偶臋 te incydenty z z sercem mog膮 by膰 na tle nerwowym,tym bardziej 偶e mam niski potas na og贸艂.I teraz nie wiem -czy niski potas powoduje t膮 nerwice serca czy nerwica powoduje niski potas.Kilka razy wyl膮dowa艂am pod kropl贸wk膮 z potasem.Najbardziej dokucza mi serce.mam takie dziwne SZARPNI臉CIA,PRZESKOKI CZY KOPNI臉CIA serca.okropne .Wy tez macie te偶 co艣 takiego? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
atom贸wka09 0 Napisano Luty 16, 2013 Witam wszystkich. U mnie zacz臋艂o si臋 jakie艣 3 tygodnie temu i nie mija. Nie mam stwierdzonej nerwicy, ale objawy, jakie wyst臋puj膮 wskazuj膮, 偶e to w艂a艣nie nerwica. Poza tym mia艂am du偶o sytuacji nerwowych, stresowych w dzieci艅stwie. W wieku ok 13 lat by艂am u lekarza rodzinnego, kt贸ry zleci艂 badania EKG i stwierdzi艂, 偶e jestem "znerwicowanym dzieckiem" i zapisa艂 mi lek "robiony", kt贸rego nie bra艂am. Z tamtego okresu pami臋tam tylko, 偶e m臋czy艂 mnie wysi艂ek fizyczny, nie mia艂am si艂y. Po oko艂o 3 latach dopad艂a mnie depresja, kt贸r膮 zwalczy艂am dzi臋ki lekom i do tej pory by艂o wszystko naprawd臋 bardzo dobrze. A偶 do momentu kiedy pewnego wieczoru oko艂o 3 tygodnie temu k艂ad艂am si臋 spa膰 i kiedy ju偶 po艂o偶y艂am g艂ow臋 na poduszce poczu艂am l臋k, ogromny strach i zerwa艂am sie, usiad艂am na 艂贸zku i chcia艂am sie uspokoic, ale nie mog艂am. Nogi zacz臋艂y mi dr偶e膰 i ca艂a zacz臋艂am dygota膰. Nie wiedzia艂am, co mi jest, co si臋 ze mn膮 dzieje i dlaczego. Wzi臋艂am wtedy leki uspokojaj膮ce - hydroxyzinum, troch臋 mi pom贸g艂, troche sama sie uspokoi艂am. Nast臋pnego dnia by艂am podenerwowana, czu艂am ten niepok贸j - nienawidz臋 tego uczucia, nigdy wczesniej czego艣 takiego nie odczuwa艂am i do tej pory w r贸偶nych porach dnia on mi towarzyszy, chocia偶 sie nie denerwuje to on ci膮gle si臋 pojawia. Boje sie, 偶e tak ju偶 b臋dzie ca艂y czas, 偶e to mi samo nie minie. Opr贸cz tego nie mog艂am je艣膰, bola艂o mnie serce, czasami ci臋偶ko mi si臋 oddycha艂o. Mia艂am te偶 nerwob贸l wg mnie bardzo silny i b贸l utrzymywa艂 sie przez prawie 24 godziny, ale nie to jest najgorsze. Codziennie towarzyszy mi takie dziwne uczucie, jakby ci臋偶ko艣ci w sercu, serce mi jako艣 tak "wali" momentami, dziwnie pracuje i ja ci膮gle sie ws艂uchuje w t膮 prace serca i sie martwie co bedzie dalej. Wiem, 偶e to g艂upie, bo sama sie nakrecam, ale te my艣li nie daj膮 spokoju. Oczywi艣cie jak si臋 czym艣 zajm臋, przestan臋 o tym wszystkim my艣le膰 to czuj臋 si臋 "normalnie", tak jak kiedy艣. Przera偶a mnie to wszystko, bo mam ca艂e 偶ycie przed sob膮, a w najbli偶szym czasie prac臋 licencjack膮 do napisania i obronienia. Ci臋偶ko jest mi si臋 skupi膰 na nauce, szybko si臋 rozpraszam i my艣l臋... A te my艣li s膮 najgorsze, bo nie daj膮 spokoju, ci膮gle wracaj膮, bo naprawd臋 martwie sie co ze mn膮 b臋dzie. Nie chc臋, 偶eby to przerodzi艂o si臋 w depresj臋, bo jak ju偶 wspomnia艂am przechodzi艂am t膮 straszn膮 chorob臋, to nie jest nic przyjemnego i na pewno nie chcia艂abym przechodzi膰 tego raz jeszcze. Do tej pory wszystko by艂o naprawd臋 dobrze, a teraz...czasem mam momenty, 偶e siedz臋 i p艂acz臋 (troche mi to pomaga, przynosi ulg臋 przede wszystkim). Chcia艂abym wreszcie poczu膰 ten b艂ogi spok贸j, tak bardzo mi tego brakuje ;( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poziomka le艣na Napisano Luty 16, 2013 Cze艣膰 dziewczyny!艢ciskam Was mocno i ca艂uj臋.Ja sw贸j horror z nerwic膮 prze偶ywam od 3 klasy szko艂y podstawowej,tak偶e potrafi臋 Was zrozumie膰.Najgorsze ataki mam na matmie. :P Ci艣nie nas kobieta bardzo,w ko艅cu nied艂ugo matura.Unikam szko艂y jak ognia.Piel臋gniarka zna mnie na wylot,w ka偶dym tygodniu do niej trafiam,przekonuj膮c j膮 o mojej 艣mierci.Mo偶e czasem jest lepiej,ale nie na d艂ugo.Piszcie! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Luty 16, 2013 Widze,ze nastapila reaktywacja topiku. :) Pozdrawiam wszystkie Nerwuski.Pisalam tutaj kilka lat temu. Kiedys to bylo forma terapii. Zycze powodzenia . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poziomka le艣na Napisano Luty 16, 2013 Pipku,czyli wygra艂a艣 walk臋 z nerwic膮?Pokona艂a艣 j膮?Napisz wi臋cej,prosz臋. :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poziomka le艣na Napisano Luty 18, 2013 Podnosz臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
pipek 0 Napisano Luty 18, 2013 Mozna tak to nazwac. :) Uwazam,ze nerwicy sie nie wyleczy,ale mozna z nia zyc .Jestem po 2 psychoterapiach,zmagam sie z nerwica juz 12 lat.Moge powiedziec,ze od 5 lat jestem wolna od l臋kow i paniki,ktore byly codziennoscia.Nie sklamie jak powiem,ze na te 5 lat moze 4 razy mnie silnie zlapalo.Mialo to miejsce przy traumatycznych sytuacjach. Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poziomka le艣na Napisano Luty 18, 2013 Ja,mimo mojego wyko艅czenia z t膮 chorob膮,jestem dobrej my艣li,chocia偶 brak mi ju偶 si艂.Tak bardzo chc臋 mie膰 zdrow膮 psychik臋,ale narazie si臋 nie poddaj臋.W chwili napadu u艣wiadamiam sobie,藕e te moje l臋ki,raki,艣mier膰 s膮 wyimaginowane i pr贸buj臋 przesta膰 tak rozmy艣liwa膰 o nich,co jest jak sama wiesz ci臋偶kie.Ale kobieta musi by膰 silna,czy偶 nie? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 znerwicowanaana Napisano Luty 20, 2013 od okolo dwoch lat podejrzewam, ze mam nerwice. nie wiem czy na pewno, bo nie bylam z tym nigdzie u lekarza. Zaczelo sie napadami paniki powiazanymi z mysla ze zaraz umre. Wrazenie ze sie zaraz cos ze mna stanie. Nerwy. Panika. Strach. Powatarzalo sie codziennie. Zaczelo sie na wakacjach.. Pomyslalam ze gdyby mi sie tutaj cos stalo, to tu nikt mi nie pomoze. Nie moglam wejsc do stolowki - na stolowce pierwszy raz sie to stalo i tam sie to powtarzalo. Po powrocie z wakacji wizyta u lekarza podczas tej paniki. Osluchana, puls, cisnienie. W normie. Kazali sie supokoic wypic ziola. Przez jakis czas spokoj, potem napadalo mnie to co jakis czas. Dzis juz nie dopuszczam do takiego ataku gdzie panikuje. Stan zatrzymuje sie na tzw niepewnosci i niepokoju. Czasem cos mi staje w gardle w przelyku i tam tkwi. Czasem serce mi puka i dziwnie sie zatrzymuje. EKG idealne. Nie chce brac lekow. Idzie wiosna i jest coraz gorzej. Kupilam nervomix. Ide zazyc bo mnie ogarnia coraz wiekszy lek. mam 24 lata... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 SaSaa Napisano Marzec 3, 2013 Witam :):) Moje objawy zacz臋艂y si臋 jako艣 rok temu. Mia艂am problemy z oddychaniem, ale olewa艂am to bo pal臋 papierosy. Jednak w p贸藕niejszym okresie ro偶ne objawy si臋 nasila艂y. W wakacje wyp艂yn臋li艣my ze znajomymi 艂贸dkami na jeziorko. Zawsze to uwielbia艂am. Jednak nagle dosta艂am paniki, 偶e co艣 mi si臋 stanie, a pogotowie czy jakakolwiek pomoc nie dotrze na 艣rodek jeziora. Na szcz臋艣cie znajomi szybko zareagowali i wr贸cili艣my na brzeg gdzie si臋 uspokoi艂am. Potem zacz臋艂am my艣le膰 o tym oddychaniu, 偶e mo偶e mam raka czy co艣 i nie p贸jd臋 do lekarza bo nie chc臋 tego wiedzie膰. Kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie. Kiedy jecha艂am autobusem ba艂am si臋, 偶e je偶eli co艣 mi si臋 stanie, nikt nie udzieli mi pomocy. Kiedy siedzia艂am na zaj臋ciach by艂o podobnie. W ko艅cu zacz臋艂am dostawa膰 atak贸w w miejscach gdzie by艂o wi臋cej ludzi. Jednak gdy wraca艂am do domu wszystko si臋 uspokaja艂o. Np. mia艂am jecha膰 do miasta, w kt贸rym studiuj臋 w niedziele wieczorem, posz艂am przed tym do kole偶anki ju偶 z walizkami, a u niej bum... my艣la艂am, 偶e zemdlej臋, albo co gorsza umr臋 i nigdzie nie pojecha艂am bo si臋 ba艂am. Pomy艣la艂am do艣膰!! Nast臋pnego dnia posz艂am do lekarza. Wszystko opowiedzia艂am Pani Doktor, ta mnie obs艂ucha艂a - nic nie wykry艂a, zmierzy艂a ci艣nienie - idealne i da艂a skierowanie na wyniki i ekg. Wyniki wysz艂y mi niemal idealne, opr贸cz jednej pozycji w morfologii. Kolejn膮 wizyt臋 mam jutro W czasie od tej ostatniej wizyty dosta艂am dwa ataki, gdzie kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie, serce mi 艂omota艂o, robi艂o mi si臋 ciemno przed oczami, do mamy m贸wi艂am, 偶e ju偶 umieram. O oddychaniu ju偶 tak nie my艣la艂am bo Pani Doktor mi nic nie wykry艂a i o to by艂am o dziwko ju偶 spokojniejsza. Ale przechodzi艂o po oko艂o godzinie. Potem czu艂am si臋 strasznie zm臋czona. Drugi atak by艂 wczoraj. My艣l臋, 偶e to nerwica. I je偶eli dostan臋 tak膮 diagnoz臋 b臋d臋 z ni膮 walczy膰 bo si臋 nie dam swojej psychice. I Wy wszyscy te偶 musicie walczy膰 :):) Trzymam za Was kciuki i jutro napisz臋 co powiedzia艂a mi Pani Doktor. My艣lcie pozytywnie :** Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
atom贸wka09 0 Napisano Marzec 5, 2013 Hej. Bra艂 kto艣 z Was Bioxetin? pom贸g艂 Wam? ja dosta艂am recept臋 na ten lek w艂a艣nie od lekarza internisty i zastanawiam si臋 czy go bra膰, szczerze troch臋 si臋 obawiam. Nadal mam l臋k a ostatnio mam te偶 problemy ze snem, nie wiem ju偶 co robi膰. Wiem, 偶e sama sobie z tym nie poradz臋. Zastanawiam si臋 nad wizyt膮 u psychiatry. Czy z tego l臋ku mo偶na si臋 wyleczy膰 ca艂kowicie czy nie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 helenkamalina Napisano Marzec 5, 2013 ciezka sprawa ,moze poszukaj jakichs ziolowych preparatow na nerwice ? http://top-ogloszenia.net/Zdrowie-i-uroda-Leki-i-preparaty-ziolowe-17-115 tu jest duzo ziolowych lekarstw . lepsze to ,niz faszerowanie sie chemia.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
atom贸wka09 0 Napisano Marzec 5, 2013 Narazie kupi艂am sobie tylko magnez, witaminy z grupy B, meliss臋 i nervomix, je偶eli to pomo偶e (chocia偶 w膮tpi臋, 偶eby zio艂owe lekarstwa pomog艂y na l臋k) to b臋dzie dobrze, a jak nie to id臋 do psychologa/psychiatry, bo ci臋偶ko tak 偶y膰. Wsp贸艂czuje tym wszystkim, kt贸rzy z tym walcz膮 i podziwiam za wytrwa艂o艣膰 :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malq Napisano Marzec 8, 2013 Atomowka09, tak ten l臋k mo偶na wyleczy膰 ca艂kowicie. Wiadomo, 偶e to nie jest 艂atwe i nie ma na to cudownego lekarstwa. Nerwice da si臋 wyleczy膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 SaSaa Napisano Marzec 10, 2013 By艂am u lekarza i jestem ca艂kowicie zdrowa fizycznie, za to Pani doktor stwierdzi艂a, 偶e mam siln膮 nerwic臋 l臋kow膮. Mam diagnoz臋 ! W ko艅cu ! :) Bior臋 tabletki 2 razy dziennie i na razie nie p贸jd臋 psychologa tylko spr贸buj臋 sama z tym walczy膰. Robi臋 to co robi艂am do tej pory. Chodz臋 na imprezy, jutro id臋 do szko艂y. Czuj臋 ci膮gle l臋k, ale staram si臋 walczy膰. Mam nadziej臋, 偶e wyjd臋 z tego dziadostwa i b臋d臋 偶y膰 jak dawniej ;] Powodzenia wszystkim !! :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 SaSaa Napisano Marzec 10, 2013 Ja bior臋 Sympramol :) Ju偶 od ponad tygodnia, jest troch臋 lepiej, ale nadal czuj臋 l臋k jak mam wyj艣膰 gdzie艣 z domu, ale dzisiaj musia艂am jecha膰 do miasta, w kt贸rym studiuj臋, ba艂am si臋 autobusu, ale da艂am rad臋. Prze偶y艂am to i jako艣 dojecha艂am ;] Wierz臋, 偶e b臋dzie tylko lepiej :P:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 malq Napisano Marzec 10, 2013 Sasaa masz bardzo dobre podej艣cie, gratki ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach