Go艣膰 go艣膰 Napisano Stycze艅 4, 2018 zgadzam sie z tym co piszesz, bo u wielu os贸b w艂a艣nie jest taki problem na kt贸ry tylko leki pomagaj膮, a nie 偶aden psycholog, kt贸ry cz臋sto nawet nie potrafi nic sensownego doradzi膰, albo patrzy jak na wariata. cz臋sto nerwica czy depresja bierze sie z nier贸wnowagi jakich艣 hormon贸w. to tak jak przed okresem zmienia si臋 poziom hormon贸w na niekorzy艣膰 i wiele kobiet p艂acze, jest bardzo zdenerwowanych i ma wi臋ksze l臋ki przez to. i 偶aden psycholog na to nie pomo偶e. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 10, 2018 Znowu to mam. Nic nie pomaga. To zawsze wraca :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 4, 2018 Prosz臋 uda膰 si臋 do terapeuty lub psychologa. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Lipiec 25, 2018 mnie pomaga pisanie pami臋tnika, jak wszystko mam pouk艂adane, napisane, czesto do tego wracam i udost臋pniam psychologowi. http://confessional.pl/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 2, 2018 Witam wszystkich .. Czy jest tu jeszcze kto艣? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 2, 2018 Przy nerwicy warto wypr贸bowa膰 ten 艣rodek https://cbdcentral.pl/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 2, 2018 witam jestem tu nowa i chce sie podzielic z wami moimi przezyciami z nerwica, dzisiaj czuje sie zle mam leki ciagle wkrecam sobie raka chce mi sie plakac wpadam w depresje:( i zauwazylam ze zblizajaca sie jesien wplywa na mnie tez okropnie. czy wy tez tak macie.pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 6, 2018 Efectin 75 i 150 na nerwice super lek odst膮pi臋 608393109 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Wrzesie艅 9, 2018 Podnosz臋.... Zmagam si臋 z nerwic膮 l臋kowa i natr臋ctw Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Aga26 Napisano Pa藕dziernik 7, 2018 Hej, nie lubi臋 pisa膰 na forum, ale mog臋 popisa膰 z ka偶dym indywidualnie, je艣li kto艣 by chcia艂, bo ja bardzo.Mam ten sam problem, ale jestem blisko wyleczenia si臋. mog臋 poda膰 swoje sposoby, a wy mi po dacie swoje.je艣li kto艣 ch臋tny to prosz臋 poda膰 maila, odezw臋 si臋! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Aga26 Napisano Pa藕dziernik 7, 2018 I nie bior臋 lek贸w Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Pa藕dziernik 7, 2018 Aga spad艂a艣 mi jak z nieba! Moja historia jest bardzo d艂uga, du偶o by pisa膰. Te偶 na to choruj臋. Nie leczy艂am si臋 do tej pory ale jestem coraz bli偶sza um贸wienia si臋 do psychiatry bo ju偶 nie wytrzymuj臋 tych l臋k贸w. Jeste艣 jeszcze? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Limetta Napisano Pa藕dziernik 11, 2018 Ja od paru lat ciepi臋 na nerwic臋. Oczywi艣cie bywa艂y gorsze i lepsze dni ale obecnie ju偶 dobrze sobie radz臋. Pomog艂a mi terapia u psychiatry (leczy艂am si臋 u Aniki Zi艅czuk w Strefie My艣li w Warszawie,dam tutaj kontakt jakby kto艣 byl zainteresowany konsultacj膮: http://strefamysli.pl/psychoterapia-indywidualna/ ) i naprawd臋 pomog艂o mi to opanowa膰 to zaburzenie. Wr贸ci艂 normalny sen i codzienne funkcjonowanie jest 艂atwiejsze. 呕a艂uj臋 jedynie, ze si臋 tak d艂ugo m臋czy艂am.Z perspektywy czasu wiem, ze mog艂am sie na wizyt臋 wybra膰 wcze艣niej a nie upierac si臋,偶e poradz臋 sobie sama! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 samm Napisano Listopad 2, 2018 Witajcie. Chcia艂bym zapyta膰 czy kto艣 z Was, kto ma stwierdzon膮 nerwic臋 ma r贸wnie偶 chorob臋 Meniere'a lub omdlenia wazowagalne (albo obie z tych przypad艂o艣ci)? Pytam bo to dowiedzia艂em si臋 w pi膮tek o tym (na te艣cie pionizacyjnym) 偶e pojawiaj膮ce si臋 od czasu do czasu omdlenia to zesp贸艂 wazowagalny a kilka miesi臋cy wczesniej us艂ysza艂em 偶e mam jeszcze chorob臋 Meniere'a (cz臋ste zawroty g艂owy itp dolegliwo艣ci). Nie ukrywam, 偶e przez powy偶sze mocno jest utrudnione moje 偶ycie i przysparza to sporo stresu co na pewno odbi艂o si臋 na uk艂adzie nerwowym :( Je偶eli kto艣 sie zmaga z podobnym powy偶szej w nerwicy to powiedzcie jak sobie radzicie. pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 22, 2018 Wype艂niaj ankiety dostawaj wynagrodzenie! Ankieta przeci臋tnie trwa 15/20min. Polecam korzysta膰 z przegl膮darki z w艂膮czonym t艂umaczem bez tego r贸wnie偶 si臋 obejdzie poniewa偶, ca艂a strona jest bardzo przejrzysta i Angielski wystarczy zna膰 na minimum polecam r贸wnie偶 w艂膮czy膰 sobie aplikacj臋 w przegl膮darce gdy tylko dostaniemy ankiet臋 powiadomi nas o tym natychmiastowo! Pozdrawiam i gor膮co zach臋cam do wype艂niania i zarabiania pieni臋dzy. Strona od 2007r. wyp艂aci艂a ju偶 ponad 35$mln. https://www.clixsense.com/?13822753 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 23, 2018 Polecam jak najbardziej sprawdzi膰 najlepsze badania ankiet wystarczy 偶e znasz angielski na minimum nic wi臋cej od 3 dni si臋 bawi臋 7,5$ zarobione ankiet臋 gdy dostajemy trwa zazwyczaj 5/10min. Polecam jak najbardziej! https://www.prolific.ac/p?ref=Q2BM8MKY Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ila1 Napisano Listopad 24, 2018 Witam.Mia艂am do czynienia z tym problemem u najbli偶szej mi osoby, uruchomi艂am ca艂y m贸j czas na zapoznanie z problemem i uda艂o si臋.Bliscy znajomi radzili um贸wi膰 wizyt臋 u psychologa/psychiatry,pyta艂am, czyta艂am, s艂ucha艂am innych i 偶ale 偶e nie pomaga,-dowiadywa艂am si臋 o objawy, leki, przera偶enie dotkni臋tych l臋kami.Odbiera艂am telefon od bliskiej osoby dotkni臋tej l臋kami z daleka- nie mam skrzyde艂 a tu napad l臋ku na przystanku 40km od domu-wsparcie tylko przez telefon,rozmow臋 na odleg艂o艣膰,-m贸wi艂am odejd藕 gdzie艣 od ludzi z przystanku, poruszaj si臋 w kierunku szpitala patrz pod nogi,ukryj 艂zy nie trzeba nara偶a膰 si臋 na kontakt wzrokowy,to za chwil臋 przejdzie a jak nie to w tym czasie ju偶 dojdziesz do szpitala,-przechodzi艂o.By艂o ko艂atanie serca-wcze艣niej ni偶 napady l臋kowe,wizyty u kardiologa,badania,holtery,dziwna diagnoza/intuicyjnie bym brzydko nazwa艂a ca艂y ten kontakt z kardiologiem podobno u nas najlepszym,/. Du偶o czyta艂am. W domu na napady l臋k贸w po prostu s艂uchali艣my p艂acz膮cej, rozstrojonej, niech m贸wi o problemach, co czu艂a w tej chwili, 偶e musi p艂aka膰-niech p艂acze, uwierzy艂a mi 偶e to co dowiedzia艂am si臋 i stosowa艂a, 偶e w ko艅cu zadzia艂a.W trudnych chwilach w domu pomaga艂o to , 偶e uwierzy艂a i偶 te l臋ki nie doprowadz膮 do niczego innego tylko trzeba je przetrwa膰- gorzej gdy by艂a daleko, ale wtedy nauczona do艣wiadczeniem i wiara oraz przekonanie podczas napadu ,偶e minie -bardzo pomaga艂o.Bardzo wa偶na jest 艣wiadomo艣膰 tego, 偶e te my艣li s膮 tylko na chwile, a to co robi w kier.poprawienia stanu zdrowia wkr贸tce zadzia艂a i uda艂o si臋.W tej chwili s艂ysz臋 偶e pomog艂a tym sposobem swojej kole偶ance z powodzeniem.Analizuj膮c do艣wiadczenia innych w tym problemie wiem na pewno ,偶e pomoc psychologa nie pomaga-cho膰 sama ju偶 dowiadywa艂am si臋 o p艂atne oczywi艣cie wizyty w moim mie艣cie- odpycha艂y mnie informacje innych o lekach jakie pij膮, jak musz膮 je zmienia膰 bo nic nie pomaga, uboczne dzia艂ania i tragedie prowadz膮ce do depresji tych ludzi.Ciesze si臋, 偶e s膮 takie fora- bo z tych korzysta艂am najbardziej i utwierdza艂am si臋 w przekonaniu 偶e psycholog/psychiatra nie , przynajmniej na razie nie.My艣l臋, 偶e bardzo wielu osobom pom贸g艂 by zwyk艂y lekarz ....gdyby tylko chcia艂.Zanim skieruje,/odepchnie problem od siebie jak pi艂eczk臋/do specjalisty. Jeszcze nie przeczyta艂am wszystkich stron tego forum ale kiedy to robi臋, nie mog臋 trafi膰 na najwa偶niejsze, mianowicie pytania dotycz膮ce Twojego 偶ycia, jedzenia, przebytych chor贸b,stylu 偶ycia, podej艣cia do 偶ycia- problem贸w,os贸b, kt贸re ci臋 wspieraj膮...itd. Du偶o jest info. o lekach,nazwy, 偶e nie pomog艂o, 偶e lekarz powiedzia艂; to zmienimy,...i od nowa bo po tym gorzej , potem ty艂em, za艣 zmiana, trudne nazwy,jeszcze trudniejsze dzia艂ania uboczne.....Nam si臋 uda艂o, szybko zadzia艂ali艣my, bliska mi osoba uwierzy艂a, 偶e jej pomog臋 co niestety mnie obci膮偶a艂o psychicznie- wzi臋艂am odpowiedzialno艣膰 za jej 偶ycie- jej l臋ki i to co mo偶e zrobi膰, za jej my艣li, to b.trudne.Ale to jest moja c贸rka i boli mnie, 偶e ju偶 zapomnia艂a o tych prze偶yciach, znowu pokazuje mi swoim 偶yciem, 偶e pracuje na ponowienie - cho膰 jeszcze 偶adnych z艂ych sygna艂贸w nie zg艂asza to widz臋 jak si臋 nie szanuje, nie dojada, nie dosypia- wa偶ne jedne studia, drugi kierunek, dorabianie....znowu chudnie i blednie a co je w akademiku tego nie widz臋.Zwyczajnie si臋 boje, ze zapomnia艂a bo og贸lnie jest okazem zdrowia ale d膮偶enia jakie sobie wyznaczy艂a znowu rozstroj膮 wszystko- bo w jej przypadku powodem by艂o zaburzenie chemii w organizmie na poziomie, kt贸ry dotyka艂 my艣lenie czyli m贸zg oraz serce/czyli wycie艅czenie organizmu/,ale to widzia艂am ja.Ona wygl膮da艂a i wygl膮da jak 艣liczna szczup艂a dziewczyna, nie ma si臋 do czego przyczepi膰 ..na oko- lecz oko matki widzi wi臋cej,a intuicja m贸wi ;dlaczego znowu brnie w t臋, jak j膮 nazywam; chorob臋 korporacyjn膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 26, 2018 7 dzien brania lek贸w i mo偶na oszalec :-(, gdy jednego dnia jest w miar臋 Oki to kolejny to jaka艣 masakra :-(. Juz mi brak si艂. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 26, 2018 Wizyta u doktora wskazana. Zdj臋cia chor贸b cz艂owieka https://www.bolimnie.com/galeria-chorob Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dorot Napisano Kwiecie艅 2, 2019 Warto jest uda膰 si臋 do dobrego psychiatry. Ja z takimi problemami posz艂am do doktor w SpessMedica. Jest tam 艣wietna doktor Klaudia, kt贸ra mi pomog艂a jak ma艂o kto. Maj膮 te偶 bardzo fajne warsztaty z l臋ku, kt贸re te偶 polecam bardzo Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Karina Napisano Pa藕dziernik 8, 2019 polecam ten filmik o tym jak si臋 wyleczy膰 z nerwicy聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ewa Leklerska Napisano Listopad 20, 2019 Trzeba jak najszybciej uda膰 si臋 do specjalisty , przechodzi艂am przez to, da si臋 skutecznie z tym walczy膰聽kobietawuk.info.pl pomogli mi bardzo jestem wdzi臋czna , po prostu 偶yje si臋 lepiej. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Elazik 0 Napisano Kwiecie艅 23, 2020 Niekt贸rzy s膮 w stanie sobie z tym radzi膰 bez specjalistycznej pomocy, ale tym, kt贸rzy nie czuj膮 si臋 na si艂ach 偶eby samemu walczy膰 polecam centrum medyczne unimed (s膮 w Krakowie). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Wyzdrowiejesz :) 0 Napisano Czerwiec 2, 2020 Monika ma racj臋 wg bada艅 cbd dzia艂a korzystne na nerwic臋 tzn. 艂agodzi objawy, te偶 si臋 tym wspomaga艂em . Najskuteczniejsze dla mnie by艂o jednak wyleczenie jej przyczyny, czyli t臋偶yczk臋, bior膮c m.in. sumiennie magnez przez kilka miesi臋cy. Okaza艂o si臋, 偶e w艂a艣nie t臋zyczka dawa艂u u mnie objaw nerwicy l臋kowej. Jak te偶 kto艣 ma nerwic臋 i jest wystarczaj膮co sumienny, 偶eby samemu si臋 wyleczy膰 to mo偶ecie tu wi臋cej poczyta膰. http://nerwica.vegie.pl/. Jak ju偶 wyzdrowiejesz mo偶esz przes艂a膰 jak ja, terapi臋 dalej, 偶eby pom贸c innym Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Marita667 0 Napisano Czerwiec 8, 2020 Nerwica = t臋偶yczka ?! Witam serdecznie. Moja historia wygl膮da jak 99% waszych przypadk贸w. Ataki paniki. Ko艂atanie serca. Duszno艣ci i b贸le klatki. Migreny. Stany l臋kowe. P艂aczliwo艣膰. Cz臋ste stany zdenerwowania. Wieczne zm臋czenie i os艂abienie si艂y mi臋艣ni. Dr臋twienie ko艅czyn ( nawet po艣ladki i j臋zyk mi dretwial I co si臋 okaza艂o 偶e to nie nerwica spowodowana ..traumatycznymi przezyciami.. tylko nie przyswajanie magnezu. Wit d i B12聽 Pr贸ba tezyczkowa wysoko dodatni膮 !!!!聽 Po kilku miesiacach suplementacji w wysokich dawkach samopoczucie 100% na plus prawie 偶adnych atak贸w. Og贸lny stan o niebo lepszy聽 Nadal dr臋twieje. S艂abo si臋 czuje ale chocia偶 l臋ki duszno艣ci i ataki si臋 nie pojawiaj膮聽 聽 Polecam wszystkim sprawdzi膰 czy wy te偶 a n贸偶 nie macie z艂ego przewodzenia mi臋艣niowo nerwowego 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
KrzysztofJerzyna 1 Napisano Czerwiec 17, 2020 聽Interesuje sie od pewnego czasu nowym szczepem dro偶d偶y Yarrowia Lapolityca. Kto艣 co艣 te偶 o tym s艂ysza艂? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Nati34 2 Napisano Wrzesie艅 24, 2020 Z nerwicami jak i stanami depresyjnymi dobrze radzi sobie olejek CBD, ja za偶ywam a mia艂am k艂opoty ze snem i jest du偶o lepiej, kto zainteresowany to polecam si臋 zapozna膰 si臋聽z tym tematem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
psycho-farmaceuta 0 Napisano Maj 6, 2022 Tak! Nerwica cz臋sto r贸wna si臋 t臋偶yczka czyli zaburzenia m.in. przewodnictwa nerwowego.聽Chodzi o sam efekt hiperwentylacji i usuwania magnezu i wapnia z organizmu. Zesp贸艂 l臋ku uog贸lnionego (GAD, czy jak kto woli nerwica L臋kowa) jak najbardziej wymaga terapii psychologicznej, metod poza farmakologicznych (joga, metody relaksacji, oddychanie itd), natomiast leczenie farmakologiczne w niekt贸rych przypadkach jest po prostu KONICZNE! Gdy do l臋ku dochodz膮 objawy somatyczne, bezsenno艣膰, stany depresyjne b膮d藕 np. zaburzenia po艂ykania i problemy z od偶ywianiem leczenie jest niezb臋dne.聽聽L臋ki z grupy SSRI czy SNRI nie uzale偶niaj膮. s膮 stosunkowo dobrze tolerowane a autorka filmu pomyli艂a leki z grup benzodiazepin, kt贸re uzale偶niaj膮 ale nie powinny by膰 stosowane d艂ugotrwale. W razie W jestem do dyspozycji na konsultacjach. Pozdrawiam ciep艂o W贸jciak Karolina psychofarmaceuta@gmail.com Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ellaelin 0 Napisano Czerwiec 28, 2023 Pierwsze co mo偶na zrobi膰 to praca z emocjami o drugie mo偶na si臋 wspom贸c porz膮dnym ro艣linnym cbd (uwaga na izolat chemie kt贸ra szkodzi zdrowiu na d艂u偶sza met臋). Oczywi艣膰ie wa偶na jest terapia u psychoterapeuty: https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/ Daj臋 namiar na centrum terapii Dialog w Warszawie - jest mo偶liwo艣膰 zapisania si臋 na tak膮 terapi臋 w formie online.聽 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Pan Ada艣 0 Napisano Pa藕dziernik 22, 2024 Hejka dobry wiecz贸r i dzie艅 dobry, je艣li mo偶na, r贸wnie偶 ch臋tnie przy艂膮cze si臋 do rozmowy, poniewa偶 jak czytam te wszystkie komentarze i tak dalej, widz臋 odbicie samego siebie na przestrzeni tych kilku miesi臋cy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach