Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giligili

pytania dotyczące antykoncepcji? chętnie pomogę

Polecane posty

Gość kreciola
witam, wziełam dziś 8 tabletke harmonetu z pierwszego opakowania, niestety w godzine po jej wzieciu dostalam biegunki, tzn. nie byla to jakas "woda z tylka" jak tu wczesniej czytalam ;), ale jednorazowo luuuzna kupa :D sorry za okreslenie. czy mam wziasc nastepna tabletke? czy np przez nastepne 7 dni stosowac dodatkowa antykoncepcje?

Gość ewela12317
Czy ktoś mógłby napisać jak wyglada wizyta 9tylko tak dokładnie) gdy chcę zeby ginekolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne??

Gość ilines
wchodzisz do gabinetu, musisz sie przywitać:P potem lekarz pyta cię co cie do niego sprowadza, wtedy mówisz że planujesz rozpocząć współżycie/lub że juz współżyjesz i chcialaś sie skutecznie zabezpieczyć. zapyta cie czy juz kiedyś miałaś kontakt z tabletkami anty, zapyta o choroby w rodzicie (typu nowotwory, zakrzepica, zapalenie zył, cukrzyca), nastepnie prawdopodobnie zbada cię zeby zobaczyc czy wszystko jest z tobą ok, np. z jajnikami, jesli uzna to za konieczne skieruje cie na badanie hormonów (pobieranie krwi) jednak z doświadczenia wiem, że nie wielu lekarzy kieruje na takie badania. jesli lekarz uzna ze nie ma przeciwskazań do brania tabletek to wypisze ci recepte na jedna, dwa opakowania, omóiw z tobą metodę ich zazywania oraz ewentualne efekty uboczne, które moga sie pojawić przy pierwszych opakowaniach. to chyba na tyle

Gość pasztecik
witam. 2 lata łykałam tabletki antyk. ostatnio postanowiłam zrobić przerwe. Miesiąc bez tabletek minął a ja nie dostałam miesiączki. Dodam ze przez ten miesiąc współżyłam,i zabezpieczałam sie prezerwatywą. Czy brak okresu to winik brania tabletek? Czuje sie dobrze,ale gnębi mnie ten problem. Nie jestem gotowa na ciaże. Proszę o podpowiedz na ten temat. Dziekuję;)

Gość do pasztecika grape
Ja bralam Cilest 2 lata. Odstawilam je w lutym tego roku. Przez pierwszy miesiac nie mialam okresu, to normalne, bo organizm sie przestawia. Dostalam zaraz w nastepnym miesiacu, wiec mysle, ze to to :).Pozdrowionka.

Gość Ciaza
Hej mam bardzo problem :| ją jestem w ciąży i nie wiem co mam robić mój chłopak mnie zostawił:( i zostałam sama z tym problem i poszebuje pomocy :( bo się już pogobilam sama cały czas plaże i myślę ale nic . Niech koc mi odpowie co mam zrobić