Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbek

żel wybielający 35

Polecane posty

Gość BIAŁA PERŁA THE BEST
witam! używam białej perly od dwóch dni..i co? efekty sa zaje....Zabki staja sie bialutkie!!! wczesniej rowniez jak czesc z was szukalem dobrego preparatu...i z czystym sumieniem polecam Białą Perłe!!!!Polecam wszystkim :)

Gość izzizii22
a ja polecam zel wybielajacy carbamide peroxide 35% mozna kupic na allegro ok. 50zł naprawde super za podobna kuracje tylko w innym stezeniu moja siostra zaplacila u dentysy 700zł a efekt mamy bardzo podobny- ahhh tyle ze od tego czasu minelo juz pol roku i jej zeby znowu zolkną...

Gość marcia569
Hej:) strasznie duzo czytania na tym forum i nie znalazlam odpowiedzi czy bialej perly mogo uzywac osoby ktorre nie maja jeszcze 18 lat ja mam16 a podobno nie powinno sie wybielac za wczesnie zebow. Byla bym wdzieczna za odpowiedz :)

Gość ISILA
LUDZIE OPAMIĘTAJCIĘ SIĘ!!!Po jakiego diabła stosujecie takie mikstury na wasze zęby? Przecież to wszystko niszczy szkliwo!Za kilka lat będziecie szczerbaci. HEHEHE. Ja też chciałabym mieć super białe zęby ale uzywam normalnych zwykłych past bo te typu biała perła czy żel wybielający niszczą szkliwo i przyczyniają sie do nadwrażliwości zębów a to w rezultacie prędzej czy póżniej osłabia zęby przez co stają się one podatne na próchnicę. Jest piękny efekt przez jakiś czas. Potem czeka was proteza!!

Gość bogusia17
Wiem, ze temat BIAŁEJ PERŁY byl wałkowany na tym forum wiele razy, ale moja sytuacja jest inna: Mam, a w zasadzie mialam ostra anemie i zazywam żelazo w tabletkach (i wczesniej tez w zastrzykach), a jak wiadomo zelazo powoduje zoolkniecie zabow i mimo tego, ze szczotkuje kilka razy dziennie po kilka minut to z 4 w 12-stobniowej skali odcieni zebow przeskoczylam na 10!;/ Chcialabym uzywac BIAŁEJ PERLY, ale nie wiem czy w mojej sytuacji mogę zastosowac taką "kuracje", niestety wybielanie w gabinecie dentystycznym nie wchodzi w gre, ze wzgledow finansowych... a od wrzesnia ide do nowej szkoly i nie chce odstraaszc ludzi moim zolttm kolorem zebow, a po zatym to juz nie moge na nie patrzec przegladajac sie w lustrze... bardzo prosze o odpowiedz... prosze pomozcie...

Gość dżemka
nie wiem co z tym żelazem, najlepiej się skonsultuj z dentysą ;) p.s do wszytskich niecierpliwych. jesli nie widac u was od razu efektów nie zalamujcie się. u mnie zaczelo sie wybielac gdzieś po 20 godzinie. i tak że nawet przyjaciele zauważyli ;)

Gość Gosik.
Również długo zastanawiałam się na d wybieleniem zębów, jednak boję się późniejszych efektów o jakich wspominała choćby ISILA. Boję się jedynie krótkotrwałego wybielenia i późniejszych konsekwencji - słabe szkliwo, szybsze psucie się zębów i ogólnie pogorszenie się ich stanu:/ W końcu jakby nie było, pomijając całą otoczkę Białej Perły (czyli to że ma fluor, który ma chronić zęby), to jednak chemiczna ingerencja w nasze naturalne uzębienie. Czy rozważyliście tę kwestię??

Isila ma rację. Nie wybielajcie sobie w taki sposób zębów, bo zniszczonego szkliwa nie da się odbudować. Mantana, nie miałam pecha, mylisz się. Wybierałam pasty wiodących firm na rynku, takich np. która teraz reklamuje 3D white. Dentystka powiedziała mi, że nawet najłagodnieszych past wybielających nie stosuje się codziennie, tylko ewentualnie raz na tydzień. Aby mieć bielsze zęby lepiej jest zainwestować w szczoteczkę elektryczną i dobrą pastę z fluorem - nie wybielającą. Zauważycie efekty, może nie jakieś spektakularne, ale zawsze. Wydajecie kupę kasy na to smarowidło wybielające, czytam, że 70 złotych - ja tyle dałam za szczoteczkę elektryczną Brauna, zakupioną w MediaMarkt. Ludzie, skonsultujcie się z kimś najpierw, od czego jest dentysta !!

Gość mantana
linkapau uwierz mi dbam o swoje zeby tak, ze chyba lepiej sie nie da (chociaz pewnie zawsze mozna wiecej:) Uzywam szczoteczki elektrycznej - notabene tez Brauna - , raz w tygodniu smaruje zeby specjalnym plynem z fluorem (elmex), uzywam specjalistycznej pasty do zebow, nie zadna blendamed itp i zeby mam na prawde piekne. Skonsultowalam sie z moja dentystka zanim zaczelam wybielac zeby i nic takiego co ty mowisz mi nie powiedziala. Powiedziala mi ze moje zeby sa na prawde biale i nie musze tego robic ale jesli chce to moge - i tu uslyszalama od niej na prawde wiele cennych rad. Nie przecze ze wybielanie zebow moze miec negatywny skutek, ale to chyba zalezy od waszego uzebienia. jesli macie slabe zeby w kiepskiej kondycji , rzeczywsicie dentysta moze wam odradzic. Z tego co ja sie dowiedzialam, Biala Perla jest na prawde dobra. Do wszytskich ktorzy odradzaja wybielanie zebow: mysle ze kazdy sam potrafi zadecydowac co jest dobre dla niego , a pisanie tekstow typu: nie uzywajcie tego, zniszczycie sobie szkliwo" prze osoby ktore nie uzywaly Bialej Perly jest po prostu bez sensu i mija sie z celem. Jesli ktos uzywal tego produktu i ma przez to zniszczone szkliwo, niech powie, ale ktos kto tego nie mial nawet w rekach i zgrywa madrake....hm.... no coz

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a jak myślicie czy ta pasta biała perła pozwoli mi wybielić moje zęby no i czy te nakładki na zęby uda mi sie założyć na moje krzywe http://www.mfoto.pl/show.php?id=319802

ja pije, nie wiem czy ona cos utrudnia w wybielaniu jestem na 19 godzinie - R E W E L A C J A ! ! ! ! ! jak to dobrze miec internet, gdyby nie kaffe w życiu bym nie wiedziala o bialej perle nigdy takich zębów nie mialam, nawet w dzieciństwie, może to dlatego że cale dzieciństwo bylam na antybiotykach

jeżeli sie zastanawiacie czy sobie kupić biala perle to sie juz nie zastanawiajcie tylko idzcie do apteki, nie pożalujecie i pomyślec ze 2 tygodnie temu wstydzilam sie uśmiechac, teraz musze sobie przypominać jak chce sie uśmiechnąć że moge to robić pełną gębą :-)

Gość Oskar.
Pełną gębą, dopóki jeszcze te ząbki będziesz miała:)

Gość urszulanna
hej wlasnie zakupila biala perle i zaczynam nosic...hmmm...juz 2 razy po pol godziny(chyba dlatego ze tak trzymam sie zalecen z ulotki)...mam ten sam problem co czesc z forum---SLINA....dolnej nie dam rady uzywac bo polykam caly zel a aplikator w zawartosci ma jedynie SLINE!!a wydaje mi sie ze jest dobrze dopasowany--bo robilam kiedys odciski juz!ale sama konsystencja aplikatorow po zastygnieciu tez jest plastyczna dlatego chyba nieuniknione jest odksztalcanie sie na zebach i w rezultacie dostanie sie sliny... mam nadzieje tylko ze poskutkuje, bo zabieg nie nalezy do przyjemnych chwil dnia codziennego;) pozdrawiam wzystkich

Gość urszulanna
...a i mam jeszcze pytanie do osob o zoltych zebach ,,z natury''....nie tych przebarwionych od papierosow itp...!bo wlasnie taki kolor szkliwa mam!a wiem ze to nie przebarwienia! ...czy biala perla jest w stanie zmienic tez naturalny kolor czy tylko eliminuje przebarwienia?? ...bo zastanawia mnie zasadnosc stosowania jej na moje zeby.....ladne, proste...ale zolte:(

Gość sssssrrttyyy
mi nie wybielilo.stosowalam na dolna duzoooo godzin. jedynie co to w lusterku w sloncu widac bylo ze sa miejscami bielsze a tak to bez zmian. LIPAAAA

Gość Rokksii
A za pare lat Ci wszystkie zęby wylecą;/i dopiero będziesz miała czape nie nooo

Gość urszulanna
stosyje biala perle juz 3 dzien...i albo mi sie zdaje albo jeden ton zeby mam bielsze....mam nadzieje ze to nie autosugestia;)hehe....ale jeszcze nikt mi nie odpowiedzial co z tymi,,naturalnie'' zoltymi zebami....czy na to tez dziala...czy pozbylam sie tylko oasadu po kawie...?

Gość Jaasek
Witam! gdyby nie wy to nie wiedział bym o istnieniu czegoś takiego;] a teraz tak używam BIAŁEJ PERŁY już 3dni (czyli 5h) ale na razie nie jestem jeszcze zadowolony w prawdzie wybieliło o 1 ton...a tak poza tym bolą mnie zęby i dziąsła i nie wiem czy dobrze te szczeki założyłem bo ciągle mi spadają... zobaczę końcowy rezultat i tu napisze;] a tak poza tym postanowiłem nie palić dzięki tej stronie (biała perła):) no zobaczymy:) POZDRAWIAM

ja juz dwukrotnie wybielalam ząbki. Pierwszy raz żelem wybielającym w pędzelku (cos a\'la blend a med tylko jakis odpowiednik). Drugi raz plastrami Crest. Ktoś kto pierwszy raz używa takich rzeczy będzie mile zaskoczony :D ja przynajmniej byłam. Ząbki naturalnie bielusie. Aż miło się uśmiechać. Nawet teraz różne osoby zwracają mi uwagę że mam białe zęby. I wygodniej używało mi się aplikatora z pędzelkiem niż plastrów. Zawsze zabezpieczałam górną i dolną wargę by nie dotykała zębów (wkładałam np. watę) oraz pod język (żeby śliny mi się dużo nie zebrało :P). i było ok. Natomiast z plastrami namęczyłam się trochę, Na dolne zęby wydały mi się trochę za krótkie i bałam się że mi zlecą jak zamknę buzię, nie mówiąc nic o tym że trzeba je był trzymać 30 min... Nadwrażliwość dziąseł i czasem ból zębów występuje ale po skończeniu kuracji wszystko ustępuje :)

Gość odświeżamuuu
to hm oplaca sie czy nie oplaca zywac bialej perly?

ja uzywam bialej perly od 3 dni, po dwa razy dziennie i niestety nie widze zadnego efektu poza kilkoma białymi kropkami na kilku zębach. nie wiem, czy mi to zejdzie, ale mam zamiar przeprowadzic kuracje przez 2 tyg. czy ktos z was mial tak samo? nie wiem, moze zle dopasowalam sobie te nakladki ...

wiem że bardzo zachwalalam biala perle ale musze wam powiedziec że podczas stosowania bardzo bużo plomb mi sie rozszczelnilo i musialam powymieniac, szczególnie te amalgamatowe :-(

Gość hhkiiii
witam:) mam pytanie: bardzo mi zalezy na wybieleniu zebow...czeka mnie studniowka i chcialabym miec szliczny usmiech..a moje zeby dosc ze do prostych nie naleza to jeszcze ten kolor;/... ale jest problem..mam kilka ubytkow w zebach...a bardzo chcialabym juz zaczac wybielanie...czy cos moze stac mi sie z zebami przez to ze mam pare dziurek??? prosze o odp!!!!!

Gość hhkiiii
????

to nie jest ta biala perla - ma byc BIALA PERLA, nie BIALA PERLA SIMPLE ta druga jest dla utrzyma nia efektow bialej perly