Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbek

żel wybielający 35

Polecane posty

Gość no to masz fajnie
:) ja tez kły mam zółte, ale nie licze zbyt chyba z mi wybieli do choćby kremowego koloru bo chyba mam poprostu taki kilor kości zęba :)

Gość monika1357
MOZLIWA JEST 1 !!!! To chyba cud :) Długo, długo żadnego efektu a tu na 20h poprostu jedynka. Przez ostatnie 2 dni wkladalam szczeke na noc. Już naprawdę uwierzyłam, że zaliczam się do tych 5%, a tu taka niespodzianka :D

Gość NO JEST NA TO TYLKO JEDNA RADA
gratuluje :) mnie chyba nie wybieli bo mam żółtą kośc od kiedy pamietam :( a jestem na 5 h i zero efektów

Gość 123654789
Rewelacja, efekty świetne, zęby naprawdę straciły ten żółtawy półmrok, jednak jest mały dyskomfort podczas noszenia pasków, ale... Podsumowując-efekty na 6, zwróćcie uwagę, że pasty wybielające powodują mechaniczne szorowanie szkliwa, więc...

DZIAŁA! naprawde działa, ludzie, bez wachania polecam! Biała perła rulez!!! :D

Gość Egzamin ustny
niech mi ktos powie. 1) jesli mam drobne dziurki i je bede u dentysty robic to moge uzywac perly juz terAZ? 2) czy ta 'szczeka' wybieli tez 7? bo nie chce miec do polowy jasnego.. 3) mam problem ze widac mi nieco korzen zęba. bo ten na dole wypycha gorny zab i widac wiecej tego zeba bo jakby dziaslo poszlo do gory. Czy moge w takiej sytuacji uzywac perly?

Gość ciekawe czy ta
lampa niebieska naprawde jest dobra bo 1000zł kosztuje...

Gość Egzamin ustny
prosze o odpowiedz

Gość Egzamin ustny
up up up

Gość Egzamin ustny
a i widze ze tu duzo osob uzywa czy nie ma zadnych przebarwien? boje sie ze jakos nierowno bedzie ze moze slina naplynie w jednym miejscu..no i czy z tylu tez wybielilo? bo paski white strips ponoc tylko na przodzie

Gość aaliyahh
stosuje biala perle w polaczeniu z wybielajaca pasta sensodyne i jestem zadowolona....po miesiacu stosowania mam biale zeby... zauwazaja to wszyscy... szczerze polecam :)

Gość dzemozjadka
elo. miał moze ktoś taki problem jak ja? Otóż, na przednich 1-kach mam takie białawe plamy (od antybiotyków) a reszta zęba jest żółta (tak jak i inne). Czy te kolory się zrówanją, bo mam wrazenie że te białe plamy są jakby \'\'wewnątrz zeba\'\'... przez to czuje wielki dyskomfort;/ pomocy:)

Gość ja wlasnie zaczalem
stosowac Biala Perle i tak sie zastanawiam czy jezeli bedzie efekt to faktycznie od niej czy od czyszczenia zebow przed kazdym nalozeniem zelu aplikatorow:)

Gość nie wiem jaki nick
Witam serdecznie. Stosuje Białą Perłę już (łącznie) 5 godzin na razie na górnej szczęce, pojawiła się delikatna różnica porównując ze stanem wyjściowym. Dalej przyjdzie poczekać i wtedy się okaże :-) Przeczytałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie i pragnę rozwiać parę wątpliwości z którymi się tu spotkałem. :) Wybielanie Białą Perłą i podobnymi preparatami to proces polegający na UTLENIENIU PRZEBARWIEŃ , przez powstanie aktywnego tlenu w reakcji nadtlenków z organicznym "brudem" w zębach ..coś jak Wanish na plamy hihi a co za tym idzie preparaty te nie mają żadnego wpływu na szkliwo ani na stan fizyczny zęba. Nie jest to wybielanie kości zęba tylko czyszczenie jej z nalotów , wiec maksymalne wybielenie w dużej mierze zależne jest od "prawdziwego" koloru zęba. Kto genetycznie nie ma białej kości to nawet po 1000 godzinach , zęba białego mieć nie będzie. Uważam jednak , że pierwszy wskaźnik w miarce Białej Perły to standart bo nie jest to idealna biel. A widziałem u ludzi zęby białe jak mleko ... zsikać sie można z zazdrości :P Przy wybielaniu pomijam zęby 7 i 8 bo i tak ich nie widać , nakładam śladowe ilości żelu patyczkiem z tworzywa lub wykałaczką do aplikatora .... bardzo cieniutka warstwa ... dystrybutor w ulotce wielokrotnie podkreśla ze do prawidłowego zabiegu potrzebne są na prawdę minimalne ilości , ważne żeby tylko zęby były pomiziane żelem. Co do stanu zębów przed wybielaniem ..... zalecane jest aby zęby były zdrowe a ubytki zaleczone. Ja wybielam mając dziury w 4-ce i 5-ce a 8-mkę mam rozkruszoną ze skierowaniem na chirurgie szczękową. Kamień z zębów należy usunąć bo blokuje dostęp żelu do zęba , gównie z zęwnetrznej strony bo i tak tylko ta widoczna jest poddawana zabiegom. Po zabiegu zęby mnie nie bolą ani trochę , jedynie co to mam delikatnie podżarte dziąsła (nadtlenki utleniają związki organiczne , więc dziąsłom musi sie trochę dostać) ale to efekt przejściowy. Aplikator nosze 3-4 razy dziennie po 1 - 1,5 h jak na razie miałem problem ze śliną ale skorzystam z rad innych i sobie buźkę zaknebluję papierowymi ręcznikami :P Moje zęby generalnie mają kolor kości słoniowej , koledzy śmiali sie że prawie jak nutria. Zakupiłem sobie pastę do zębów Colodent dla palaczy -producent Colgate ( nie przepłacajcie to ta sama pasta , tylko wielkie koncerny robią sobie sami konkurencję dla przechwycenia rynku - skład jest ten sam a różne nazwy ) . Przed rozpoczęciem wybielania myłem zęby 6-10 razy dziennie przez tydzień i już samo szczotkowanie znacznie rozjaśniło. Teraz działam Białą Perłą i jestem dobrej myśli. Preparat kupiłem w aptece za 24,99 PLN - jedna tuba + 2 aplikatory. Porównując działanie Białej Perły 10% i żelu 35% zauważcie że 35% jest TYLKO 10 ml. Z ekonomicznego punktu widzenia Biała Perła jest bardziej opłacalna efekty te same tylko czas i częstość stosowania nieco inna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie - coś czuje ze będe maniakiem białych zębów pozdro i całusy.Tomek. P.S. Jeśli to forum jeszcze żyje to po wszystkim pochwale sie efektami :)

Gość Ulotka
Używałam żelu Biała Perła i jestem bardzo zadowolona :) Kupiłam go w aptece za ok 45zł jakieś 2 lata temu. Stosowałam nakładki 2 razy dziennie przez ok 2-3 tygodnie (nie pamiętam już;) Zęby bardzo ładnie się wybieliły, nie odczułam żadnych skutków ubocznych poza nadwrażliwością w czasie stosowania- o czym uprzedza producent. W opakowaniu są 2 baaardzo wydajne tubki. Nie zużyłam nawet jednej mimo, iż powtarzałam zabieg po roku. Nadal mam 1,5 tubki ale nie widzę potrzeby ponownego stosowania. Polecam białą Perłę wszystkim, którzy nie chcą wydawać setek złotych na wybielanie u dentysty. :)

Gość majeczka24
Witam wszystkim, Po przeczytaniu Waszych topików, skusiłam sie i kupiłam wczoarj białą perłę, użyłam jej już dwa razy:P wczoraj wieczorkiem i dzisiaj z samego rana:) Wydaje mi się że jest mała róznica, chociaż mój mężczyzna twierdzi żę to moja wyobrażnia:):P heh nie zna się. Jedyny problem jaki miałam to straszny ślinotok.. zapchałam się się ręcznikami papierowmi tak jak u dentysty;) narazie używałam zgodnie z zaleceniami 30minut, ale wieczorkiem chyba przedłużę do 1h. Zobaczymy czy bedą efekty. Pozdrawiam

Gość Gosia_0914
Hej!!! Pare dni temu kupilam biala perle...Zastanawiam sie czy to w ogole mi pomoze. Nie mam zoltych zebow ale chcialabym zeby byly bielsze. Na poczatku tez mialam slinotok :P ale jak zaczelam uzywac mniej zelu on minal i nie potrzebne juz sa waciki :) pozdrawiam

Gość mantana
po przeczytanoiu calej dlugiej dyskusji na ten temat tez zdecydowalam zakupic biala perle (zaplacilam 44zl w warszawie po dlugim szukaniu ) zis wlasnie probowalam uformowac szczeki, ale wydaje mi sie ze sa troche za luzne bo lekko mi zsuwaja sie hmmm... nie wiem czy mam formuowac jeszcze raz?(niektorzy pisali ze nie wolno 2 razy bo robia sie miekkie) czy stosowac na te luzne? co radzicie?

Gość nie wiem jaki nick
nakładki trochę luźne będą zawsze , wiec nie ma sie czym martwić , ważne żeby przylegały do zębów i tak sie , ma zamknięte usta to szczęki trzymią nakładki Pozdrowka

Gość mantana
aha. no to super. dzie4ki za odp Tomek. mam nadzieje ze sa wystarczaja przylegle. wlasnie piszac to mam na zebach szczeki hehe:) zastanawiam sie jeszcze tylko czy moje zeby sie wybiela, bo stan wyjsciowy byl nr 2, wiec dosyc biale. ciekawa jestem czy bede miala jeszcze bielsze czy wyrzucilam pieniadze w bloto. no ale zobaczymy.

Gość Papryczka.
Witam wszystkich wybielających;) Po dłuższym namyśle i przeczytaniu wielu opinii na temat Białej Perły ja również skuszę się na kurację nią. Mam jednak pewne obawy- czy rzeczywiście nie zauważyliście po jakimś czasie osłabienia zębów (mam namyśli szybsze psucie się, jakiś ubytki, ciągła nadwrażliwość, itp)?? Bądź co bądź to przecież chemia, która nie ma raczej obojętnego wpływu na zęby:/ Czy rzeczywiście wybielenie zębów jest stałe; oczywiści, że kolor trochę z czasem przyciemnieje z uwagi choćby na kolorowe pokarmy jakie się je, ale czy nie wraca się już do wyjściowego koloru?? Niestety ale z natury mam już raczej kremowo-żółte zęby i nie oczekuje efektów w postaci superbieli, ale trochę wybielenia by się przydało. Najbardziej jednka boję się, że żel wpłynie negatywnie na późniejszy stan zębów- mam sporo plomb światłoutwardzalnych a więc moje zęby są już wystarczająco doświadczone:) I jeszcze jedno- czy trzeba wcześniej usuwać ewentualny kamień nazębny czy żel zrobi to sam?? Z góry dzięki za odpowiedź:) Papryczka

Gość mantana
Papryczka zabieg trzeba chyba powtarzac żeby zęby mialy caly czas taki kolor jak po skonczonej kuracji. przynajmniej tak zaznaczono w dolaczonej ulotce. aczkolwiek moj kolega, ktory wybielal zeby biala perla jakies 3 lata temu ani razu nie powatrzal kuracji a zeby ma tak biale ze tylko pozazdroscic. jednak - co chyba wazne - podczas kuracji i jeszcze 6 miesiecy po jej skonczeniu nie pil kawy, herbaty i nie palil papeirosow. ja nie wyobrazam sobie nie picia herbaty tak dlugi czas, bo ja kocham herbate,jestem jej wielka fanka. Chociaz chcialabym miec takie zeby jak on, nie potrafie zdobyc sie na takie wyrzeczenie. ale jesli ktos z was jest w stanie - na pewno warto. natomiast moje pytanie brzmi: czy po takim 30 minutowym seansie wybielania myjecie zeby?(wiem ze trzeba przed ale czy mozna tez po?). ja mam straszny niesmak w buzi po tym zelu i musze umyc porzadnie zeby juz po skonczonym zabiegu. zastanawiam sie czy to nie hamuje procesu wybielania? jak na razie nie zauwazylam zadnej poprawy.

Gość Papryczka.
Dzięki Mantana za odpowiedź;) Ale nie wiesz może czy kuracja wybielająca ma jakieś późniejsze skutki np. w postaci bardziej podatnych na próchnicę zębów itp.?? Martwi mnie właśnie co może być z zębami po wybielaniu, jak już wszystkie ochy i achy nad ładnym kolorkiem zębów miną....

Gość hej zębacze
hejka :) PRZECZYTAJCIE PROSZE ;) SOLARIUM UV !!!! Słuchajcie, za to ja stosowalam SImply White na noc :P i co.. efekty maxymalne :D super juz po 1 razie w ogole mialam biale i wiecie co zorbilam, mam solarium w domu ale taki twarzowe, no i nalozylam zel pedzelkiem ( w ogole super opcja lepsza od tych szczek) i co... to solarium to tak jak te lampy UV ! i pięknie A moja kolezanka kupuje BIAŁA PERLE SIMPLE czyli wlansie ta w pedzelku , idzie na solarium i ja naklada, i siedzi tam 10 min :D ludzie.. ona ma zęby takie jak w teledyskach z błyskiem i az błękitnym lśnieniem! i tylko raz na meisiac tak robi w solar i maskara! Polecam! Ja robie tak samo ale w zaciszu domowym i robie czesciej bo am slabsze lampy. Powiem wam ze kiedys z dziewczynami zawsze jak sie opalalysmy na solarium to otwoeralysmy szeroko buzie, zeby zeby byly naswietlane.. i to ebz zadnego zelu i bez wyzerania od specifikow! I mowie wam... mam takie zęby... sliczne, lampa UV to najlpesza sprawa, pozatym moja dnetyska mowi ze to nie psuje zębów!!! tylko taki bardzo amatorki sposob :D polecam Pozrawiam

Gość solariummmm
solarium naprawde działa :D wytarczy odorbina perly simple i solarium, ludzie bielsze niz kartka :D

Gość gosia0914
Witam!!! Ja juz wybielam zabki tydzien i 3 dni. Efekty sa fantastyczne :D sprobowalabym z tym solarium ale boje sie,ze to moze zniszczyc w jakis sposob moje zeby :( doradzcie

Wiecie co? Dentyści ogólnie przestrzegają przed wybielaniem zębów, nawet przed używaniem past wybielających, takie np. colgate - no ogólnie dostępnych. Ja od kilku lat miałam \"manię\" białych zębów i poszło mi strasznie szkliwo, a używałam tylko tych past. Dwa razy przemyślcie, bo startego szkliwa nic nie odbuduje...

Gość mantana
linkapau poprostu miałaś pecha. widocznie Twoje szkliwo było już uszkodzone a w dodatku bardzo słabe. to tak samo jak z jedzeniem, je się tyle niezdrowych rzeczy bo są smaczne. biala perla akurat jest z fluorem, więc myślę, że jest najmniej szkodliwa jak tylko się da.Jej producenetem jest firma zajmująca się na prawdę dobrymi produktami. widocznie źle dobrałaś te pasty linkapau.

Gość kammi
Ten preparat jest booooski! Od zawsze miałam żółte zęby bo to wada genetyczna a B.P. pomogła już po tygodniu stosowania :D Najpierw wybieliłam sobie tylko górną szczękę i porównując do dolnej to niebo a ziemia! Jak zobaczyłam efekt to cały czas patrzyłam w każde możliwe odbicie moich ząbków :D Polecam nakładanie Białej Perly na noc! Zdecydowanie bardziej się opłaca niż chodzenie w dzień i straszenie ludzi, hehe Dzięki temu forum spełniłam jedno moje małe marzenie :) Pozdrawiam wszystkich i gorąco polecam B.P.