Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbek

żel wybielający 35

Polecane posty

Gość OlesiaR
Aktualnie mam Białą Perłę. A to że mam żółte żeby motywuje mnie do używania preparatu. Używam tydzień na górnej szczędze i widzę różnice. Nie daje efektu śnieżnobiałego, ale daje:)

Gość dovv2
HEy mam małe pytanie....mianowice czy paski whitestrips blendamed działaja również na ciemne zęby(ale nie po przebarwienach tylko......uszkodzone?) dajcie znac.........

Gość dovv2
HEy mam małe pytanie....mianowice czy paski whitestrips blendamed działaja również na ciemne zęby(ale nie po przebarwienach tylko......uszkodzone?) dajcie znac.........

Stosuje białą perłę od dwóch lat, raz w roku. Jakoś nie zauważyłam jakich kolwiek problemów u siebie z zębami po stosowaniu tego specyfiku. Zero próchnicy czy bolących lub krwawiących dziąseł, u mnie biała perła nie ma skutków ubocznych. Wybielenie zębów widać po 3 - 4 godzinach łącznego stosowania, koncowy efekt zalezy jak u kogo, po 20- 30. We Wrocławiu biała perła w aptekach kosztuje 60 - 62 zł, moim zdaniem warto :)

Gość justyna85
:)

Gość justenough
ja uzywalam paskow wybielajacych blend-a-med... efekt byl...ale slaby. Nie minal miesiac od zakonczenia stosowania ( stosowalam przez tydzien rano i wieczorem) i moje zeby powrocily do koloru sprzed stosowania. Nie pije kawy, nie pale itd.... szkoda kasy na te paski...

Gość helgunia
dziwię sie ludziom , że eksperymentuja na własnych zebach a jak wam szkliwo zeżre albo cholera wie co , zęby osłabi , to co będziecie wtedy wymyslac?

Używałam białej perły i efekt był widoczny dosyć szybko.Lekko miałam podrażnione dziąsła,ale to minęło.Jednak po jakimś czasie kremowy kolor powrócił,ponieważ piję dużo kawy.Aby mieć białe zęby non stop,to uważam,że należy używać regularnie wybielacza.A jeśli chodzi o wybielanie u dentysty,to rzeczywiście koszty są wysokie,zwłaszcza,że należy chodzić na kontrolę do dentysty,a to też kosztuje.Poza tym dentysta nie zaoferuje niczego,czego sami nie kupimy w aptece czy nawet na allegro.Ewentualnie u dentysty można zastosować metodę,która trwa do 2 godz.i dentysta robi to na miejscu-efekt natychmiastowy,ale koszt ogromny i niestety później także zęby żółkną.

Gość walerina
przeczytałam wszystko i zdecydowałam sie na BIAłA PERłE chociaż to brzmi jak proszek do prania, zastanawia mnie również to co się stało z założycielką tego tematu i co z jej eksperymentem, Ząbek co u ciebie?

Gość Cruella
Witam wszystkie Panie pragnace zostac posiadaczkami snieznobialych usmiechow i te, ktorym juz sie to udalo. Postanowilam kupic Biala Perle, uzywam jej drugi dzien, dwa razy dziennie. Nie mam zadnych problemow z wyplywaniem zelu, slinotokiem, czy nadwrazliwoscia zebow. Mam lat 16, wiec wybielanie ma na celu zmiane naturalnego koloru, nie usuniecie przebarwien spowodowanych kawa, czy paleniem. Mam nadzieje, ze mi sie uda. Uzywalam kiedys White-stripes, efekt jakis tam byl, ale mysle, ze niewart 60 czy 70 zlotych. Jak tylko zauwaze efekty, podziele sie z Wami :) Trzymajcie kciuki Pozdrawiam

Gość lkkrding
Sama mam podobny problem. Tylko,ze moje zeby sa z natury zolte. Chcialabym temu jakos zaradzic, jestem nastolatka i czasem zazdroszcze rowiesniczka olsniewajco bialych zebow. :( tak sobie czytam te wasze wypowiedzi ..boje sie eksperymentowac by nie pogorszyc stanu moich zebow. chyba zdecyduje sie na Biala Perle. Ale moze mi ktos powiedziec na czym to polega i jak dlugo to stosowac. Czy jest to jednorazowa kuracja, jak czesto trzeba ja powtarzac? Bylabym wdzieczna. Kazda informacja na ten temat mile widziana. Z gory wielkie dzieki ;)

Gość slodziutenka 0001
..szczerze mowiac te ceny mnie przerazaja, mysle ze nie kazdego stac na takie paski czy zele. A tymbardziej jesli nie widac zadnych efektow. Slyszalam o pewnej domowej metodzie na biale zabki. Mianowicie soda i cytryna. Ale nie mam zielonego pojecia na czym to polega i czy nie jest szkodliwe. Moze ktos wie cos wiecej na ten temat? Z gory dziekuje ;)

Gość biały kieł
Do tematu dodam,że gwiazdy filmowe wybielają ząbki,ale potem uważają z płynami/kawa,coca itp./bo przebarwiają ząbki,i piją przez rurkę,można to zauważyć w różnych scenach telewizyjnych.

Gość Cruella
Wydaje mi sie, lkkrding, ze warto zainwestowac w Biala Perle. Wiekszosc osob jej uzywajacych widzi znaczna poprawe, wiec nie beda to pieniadze wyrzucone w bloto. Jestem na czwartym dniu kuracji, efektow na razie nie ma, ale w instrukcji jest napisane, ze widoczne sa one najwczesniej po 7 dniach kuracji, najpozniej po 14. Ja zamierzam stosowac zel, dopoki sie nie konczy. Na czym polega? Po pierwsze, nalezy dopasowac gumowe nakladki do swoich zebow. Nastepnie myjesz zeby, wycierasz je chusteczka (zel lepiej dziala, gdy sa calkowicie suche). Wyciskasz zel do nakladek i trzymasz je tak dlugo, jak chcesz, nie mniej niz 20-30 minut. Po bodajze trzech godzinach zel traci swoje wlasciwosci, wiec raczej nie ma szans, zeby "przesadzic". Efekt jest widoczny mniej wiecej po 20-30 godzinach kontaktu zelu z zebami. Zreszta, jesli juz sie decydujesz na Perle, wszystko jest dokladnie opisane w instrukcji :) A! Jest to raczej jednorazowa kuracja, chyba, ze spozywasz ogroomn e ilosci kawy, wina, palisz papierosy , to trzeba ja po jakims czasie powtorzyc. slodziutenka 0001, faktycznie wybielanie zebow nie nalezy do najtanszych zabiegow. Ale z kolei koszt stosowania Bialej Perly czy Paskow jest zaden, gdy porownamy z profesjonalnym wybielaniem u dentysty (od 400 do 1200 zl). W zadnym wypadku nie nalezy katowac zebow domowymi spodobami, typu soda oczyszczona. Jest to zabojstwo dla zebow, gdyz nie przyczynia sie ona do zmiany koloru szkliwa, lecz calkowicie sciera je z powierzchni zeba. Podobnie dzieje sie u osob, ktore decyduja sie na kuracje 35% nadtlenkiem karbamidu. Perla zawiera tylko jakies 10 %, wiec jest bezpieczna dla zabkow :) Jesli macie jeszcze jakies watpliwosci, piszcie, chetnie odpowiem :) Pozdrawiam

Gość przecież w ogóle te
preparaty do stosowania w domu są bardzo podobne do tych stomatologicznych - nie wiem jak z Białą Perłą to jest, ale na pewno preparat Opalescence czy jakoś tak - są na pewno rózne stężenia, ale do stosowania w domu używa się 12 lub 16% - u stomatologa chyba jest to 22% i kosztuje ta przyjemność ok 800zł - niezależnie od tego czy w domu czy w gabinecie - lekarz dobiera kształt wkładki i daje preparat do samodzielnego stosowania. a na allegro sam preparat kosztuje ok 150zł (mniej więcej).. na pewno warto się poradzić stomatologa, ale nie bezkrytycznie wierzyć, wiadomo ze chcą zarobić.. ja zamierzam iść do swojego dentysty i powiedzieć co chcę kupić i samemu stosować, a on niech mi doradzi jak długo, jakie stężenie etc tzn już jestem tak umówiona, ale dopiero za kilka miesięcy będę wybielać pozdrawiam

Gość Pauliśka
Słuchajcie.Ja używam białej perły od 3 miesięcy i muszę wam powiedzieć że efekt jest naprawdę zadziwiający!!!Co prawda miałam problemy z dziąsłami ale szybko zaczerwienienia i bóle znikły...Muszę powiedzieć ze białą perłe poradziła mi farmaceutka...i mówiła że jest bardzo dobra.Miala rację!!! Kocham Białą perełę!Gorąco polecam wszystkim którzy marzą o Ślicznych,białych ząbkach...

Używam białą perłę 5. dzień i efekt jest zadziwiający. Nie spodziewałam się, że wszystko pójdzie tak gładko i szybko. Jestem zachwycona:)))Nawet się nie spodziewałam się, że mogę mieć takie białe zęby. Myślę, że jak tak dalej pójdzie to wybielanie zakończę po 14 dniach. Używam żelu 2x dziennie po 20-30 minut. Osobom, które się wahają szczerze polecam. Każdy może mieć śnieżnobiałe zęby za niewielką cenę. Pozdrawiam:)

Gość madmłazel
uzywam białą perłe od 3 dni . w pierwszym 1 raz po 30 min , na drugi dzien 3 razy dziennie po 30 min i dzis ano 30 min a teraz wlasnei mam zaaplikowaną i chce potrzymac godzine.. zabki sa o wiele bielsze mino dopiero kilku aplikacji . jak tak dalej pojdzie to chyba bede miala biale jak kartka papieru hehehe polecam wszystkim aha i mnie wcale nie boli podczas aplikacji jedynie bola mnie dziąsła poniewaz mam silny slinotok hehe i wpycham sobie miedzy zeby a dziasla husteczki higieniczne albo gaze a to mi troche poobcierało te dziasla ( to wazne bo slina anuluje dzialanie preparatu ) pozdrawiam i polecam, napsize jeszcze po kilku dniach jak dalej wyglada moje wybielanie

Gość madmłazel
aha i jak kogos bolą dziąsła to znaczy ze zel wypłynal z tych wkladek , wystarczy usunac go papierem czy husteczką i juz nie boli :)

Ja rozprowadzam żel na aplikatorze patyczkiem kosmetycznym. Jak na początku nakładałam za dużo żelu to strasznie paliły mnie dziąsła i aż się robiły białe. Teraz już wiem jaka ilość jest odpowiednia i wszystko jest w porządku. A pod język wkładam chusteczkę higieniczną i co kilka minut wymieniam, przez co nie mam problemu ze śliną.

Gość stotka
Powiem Wam tylko tyle, że nie przepłacajcie na allegro 60 zł na Białą Perłe! Ja pochodziłam po aptekach u mnie, w pierwszych 4 nie było a w piatej dostałam za 50 zł!!! Wiec nie napierajcie się, że 60 zł to promocja!!

Gość madmłazel
wiem ja tez za swoją dałam w aptece 50 zł z groszami. wiec lepiej na allegro nie zamawiac. i ja uwazam ze nie ma tez potrzeby zamawiac tego 35% zelu z allegro. on nie da wiekszych efektow niz biała perła bo po nij i tak juz sa tak biale ze mozna noca droge oswietlac :) ja najpierw robilam po pol godziny ale wczoraj sprobowalam po godzinie a dzis trzymam juz 2 raz po 2 godziny. fajny pomysl z tym patyczkiem tez tak bede robic bo zawsze nakladam tego zelu za duzo wyplywa i pali mi dziasła ale ten bol nie jest taki zły jak tam inni pisali.. przy depilacji nog to pikuś :) jestem na 4 dni kuracji wybielania białą perłą i takie cudowne sa efekty ze chodze wszedzie z listerkiem i ciagle zerkam na moje sliczne biale ząbki :D zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej..

Gość madmłazel
aha jeszcze opowiem wam ciekawostkę :) zanim dowiedziałąm się o tym cudownym specyfiku dzwonilam do roznych gabinetow ktore oferuja zabiegi wybielania. i ten zabieg ktory oferuja w gabinetach nie rozni sie niczym od tego co ja robie ( jedynie ceną bo taka usluga kosztuje w gabinecie od 400 -900 zł w zaleznosci od miejscowosci) najlepsze jest to ze lekarze za ta cene robia tylko odlew twojej szczeki i na tym formuują zawarte w białej perle wkładki, i tu sie konczy ich praca ( no tylko 1 wizyty kontrolne) i to kosztuje az tyle, bo potem daja wam wlasnie taka bialą perłe o takim samym stezeniu 10 % i kaza wam aplikowac sobie w domu ( mowią ze najlepiej na noc) ja nie wiem jak moglabym w tym czyms usnac tymbardziej ze trzeba husteczkami usuwac sline co pare minut.. ot caly ich zabieg ..smieszne jest to ze zycza sobie tyle pieniedzy za cos co mozna dostac w aptece za 50 zł, a zeby bylo smieszniej to wszyscy stomatolodzy z ktorymi rozmawialam wmawiali mi ze takiego preparatu o stezeniu 10% nie mozna kupic samemu w aptece.. jasne heheh... zamierzam do tych gabinetow wyslac pod koniec kuracji zdjecie moich sniezonobialych zabków z podpisem "kupilam sasam, zrobiłam sama "

Gość madmłazel
a mam do was pytanie czy ktos moze z was wie czy w czasie tych dni wybielania mozna pic herbate, kawe, wino i jesc na przyklad warzywa zawierajace duzo barwnikow? bo gdzies czytalam ze nie powinno sie ale ten proces bedzie trwal z 2 tygodnie wiec trudno wytrzymac taki czas bez herbaty czy warzyw

Gość monika1357
Stosuję już od tygodnia Białą Perłę, jest ok, dziąsła nie bolą a na ślinienie wkładam takie gaziki jak dentysta przy zabiegu. Mój problem to wlaśnie nadmiar tej śliny (taki ssak by mi się przydał ;) ) W Białymstoku w aptece zapłaciłam za Białą Perłę i pastę DENIVIT ANTI-STAIN EXPERT 48zł (z 10% rabatem w aptekach cefarm) Przestrzegam przed naciagaczami na allegro: https://ssl.allegro.pl/item186055336_wybiel_zeby_wybielacz_biale_zeby_hit_w_usa.html Polecam zanim zalicytujesz odwiedz aptekę (ta pasta w mojej kosztuje 8zł)

Gość madmłazel
monisiu a co ta pasta daje ? jest jakas wybielająca czy co ? ja chcialam wtracic moja kolejną uwage i potraktujcie to jako przestrogę. dzis po 1,5 godzinnym zabiego z bialą perłą napiłam się pepsi .. i teraz mnie strasznie zeby bolą ( taki bol jak przy nadwrazliwosci na zimno) tylko ze normlanie to ten bol przechodzi po paru sekundach a ten mi sie utrzymuje juz pare godzin.. mam nadzieje ze do jutra mi ten bol zniknie .. wiec przestrzegam przed piciem pepsi widocznie jej sklad jakos wchodzi w reakcje z zebami poddanymi wczesniej wybielaniu.. a czy uzywacie tez jakiegos zelu z fluorem? bo wycztalam w necie ze podczas stosowania biales perły powinno sie uzywac zelu z fluorem, ktory uchroni przed wrazliwoscia zebów na ciepło i zimno , bo po bialej perełce podobno zeby sa bardzo wrazliwe a fluor ma to zniwelowac. jesli uzywacie to napiszcie jakie i ile kosztują pozdrawiam wszystkich wybielających :D

Gość monika1357
Ta pasta wspomaga wybielanie, likwiduje przebarwienia. Nie wierze w rewelacyjne wybielanie past, ale stosuje ja raz dziennie oprocz standardowej (blendamed, colgate) napewno nie zaszkodzi a wspomoze zachować na dłużej efekt bieli.

Ja używam pastę elmex zieloną na nadwrażliwość, bo jak myłam zwykłą blend-a-med to mnie trochę zęby bolały. Podobno dobra też jest sensodyne. Ja zmieniłam też szczoteczkę na miękką.

Gość madmłazel
witam jestem po 17 godzinach wybielania..zabki sa juz prawie idealnie biale. ale chce dociagnac do maxymalnej liczby godzin jaka mozna wybielac czyli 30.. jednak zauwazylam male skutki uboczne u siebie, mianowicie bol zebow, juz 2 razy mnie tak bolaly i to cala noc najpierw myslalam ze to od pepsi ale wczoraj jej nie pilam a kilka zebow strasznie bolalo( zdrowe zeby) moze dlatego ze za przesadzilam z tym wybielaniem bo wybielam czasem 3 razy dziennie po 2 godziny..wiec moze przystopuje lepiej i bede po godzinie wybielala 2 razy albo 1 dziennie.. w sumei bol sie zniesie bo czego sie nie zrobi zeby byc piekna :D tylko mam nadzieje ze to nic powaznego i tez przestrzegam przez prawidlowym dopasowaniem tych zelowych wkladek bo ja na przyklad dolna zle dopasowalam i mam teraz cale dziąsła poranione, ale gorna jest ok jednak nawet takie skutki uboczne nie zniechecaja mnie bo efekt jest oszalamiający:) takich zebow to nawet angelina jolie moze mi pozazdroscic :D

Czy komuś udało się uzyskać ten najjaśniejszy kolor z próbnika, bo taki mi się marzy a jestem cały czas na 2.