Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gość gwiazdkagda
Witajcie Może ja tez opowiem jak to wsyztsko się działo żę poznałam że jestem w ciązy:) Przedewszystkim kochaliśmy się od 5 miesięcy calkowicie bez zabezpieczenia, pierwsze dwie miesiączki był← regularnie, następna spóźniła się 14 dni ale zrobiląm 3 testy i wszytkie negatywne a potem wizyta u gina który mi powiedział żę organizm kobiety to nie komputer, wiec nastepny okres znowu był normalnie 16 czerwca, w lipcu powinnam okres dostać a tu nic, wiec myśle sobie że organizm kobiety to przecież nie komputer a w ciążę łatwo zajść nie jest więc czekałam. Po dwóch tygodniach takiego czekania zaczęłąm miec bóle takie same jak przy okresie , czyli bóle brzucha takie ciągnące jakby na dół, bóle kręgosłupa a potem jeszcze te bolące piersi które wydawały się jakby napuchniete. I zrobiłam test. Dwie kreseczki pojawiły się dosłownie w ciągu 5 sekund:) nastepnego dnia rano normalnie objawy ciążowe spadły na mnie z dnia na dzień i zaczęłam dostrzegać zmiany w moim organizmzie, ranne mdłości , ciągłę zmęczenie, następnego dnia po zrobionym teście zemdlałam w łazience po kąpieli:( i bardzo sie wtedy wystraszyłam. Teraz już jestem w 10 TC i czuje się rewelacyjnie tylko że ciągle dokucza mi zgaga:P Na USG widzialąm juz swoją kruszynke i słyszałam bicie jej serduszka- to bylo takie wzruszające:) jjuż się zakochałam w tej mojej malutkiej fasolce:) POzdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamusie również:)

Gość 32latkaa
dziewczyny mam pytanie jestem straszna laiczka w tym temacie poniewaz nigdy nie robilam testu , mam corcie 5 letnia zaplanowa i wyczekana jednakze okres sponil mi sie o jeden caly cykl ostatni mialam w czercu i dzis zro bilam test i pojawily sie 2 kreski, jednakze po ok 2 godz ,,, i byla mroczno-niewidoczna a teraz jest gruba tyle ze bledsza odtej ciemnorozowej nie mam pojecia czy test jest niewazny i co o tym myslec ? ! blagam o pomoc!

Czesc Dziewczyny, ale Wam zazroszcze! My z mezem sie zdecydowalismy , ze zaczynamy sie starac o malenstwo w czasie wakacji! Ostatni okres powinien byl sie pojawic 8 lipca, bylo tylko krwawienie a okres zaczal sie 17 lipca. Potem cudowne wakacje w raju starania .... Po powrocie, zaczal mnie bolec brzuch jak przed okresem wiec stwierdzialm ok, okres nie ma fasoli aleee okresu caly czas nie ma (dzis 23) 2 dni temu zrobilam test i negatywny :( Caly czas bol brzocha, obrzmiale i bolace piersi, jestesm caly czas zmeczona i sikam jak nigdy!!!! teraz czekam kilka dni, zeby znowu zrobic test jesli okres sie nie pojawi, a jak do 30 nic ide do lekarza! Ale tak bardzo bym byla rozczarowana jesli to nie moje malentwo tylko stres ... ;( Pozdrawiam

Gość mapet
Witam, ja starałam się o dziecko 2 lata - przestałam brać tabletki 2,5 roku temu i okazało się, że mam ostatnie stadium Policystycznego Zespołu Jajników (jajko w jajniku dojrzewa do mniej wiecej połowy i zamiast jajowodem leciec wraz z okresem poprostu zatrzymuje się i otorbia mi jajnik). Na to niestety jedyną radą są tabletki hormonalne i tak 3miesiące z tabletkami i 3 miesiace bez... w czerwu byłam ostatni raz u lekarza i okazało sie, że troszkę wyzdrowiałam i jest jakastam szansa na zaplodnienie, ale byly wakacje i pierwszy raz od dwoch lat nie mysllam o dziecku tylko wyjechalam i cieszylam sie sloncem. 31 sierpnia wypadały mi idealnie dni plodne, ale zapomnialam o tym i wciaz nie myslalam o dziecku...kochalam sie z mezem jak gdyby nigdy nic:P a tu nagle, tydzien temu czyli okolo 5 wrzesnia dostalam zgagi, mialam wielki apetyt i zaczely sie wymioty. Teraz jest juz tylko 'gorzej" :) Jestem bardzo wyczulona na zapachy, mam opuchniete piersi z boku i klocie w jajniku na przemian z podbrzuszem..jutro robie test gdyz moj regularny dotychczas okres spoznia sie juz kilka dni:) Trzymajcie kciuki :)

Gość MLODY MLODY
Witam wszystkie Panie i nie tylko. Mam takie pytanie. Moja dziewczyna od kilku dnia wspomina cos o nudnosciach mowi takze ze od czasu do czasu ma zawroty glowy oraz ktorche boli ja brzuch. Natomiast jezeli chodzi o okres to ma w terminie 27 - 28 wrzesnia miec. Martwia mnie troche te objawy to znaczy iz jest w ciazy ? pozdrawiam

Gość cobi89
z prezerwatywą w ciąży?????????? jezeli przed zalozeniem gumki kochaliscie sie tez to moze byc ze jestes w ciazy ale caly czas w prezerwatywie????? dziecko jest jak prezerwatywa peknie inaczej jak ma dojsc do zaplodnienia???? pamietaj ze twoje cialo moze reagowac na rozne bodzce np zmaine pogody stres......... itp mozesz nie dostac okresu mozesz miec objawy ciazy ale to nie jest nic pewne zrob test a pozniej udaj sie do ginka

Gość WERONIKA24=
DZIEWCZYNKI TO ZNOWU JA TA KTÓRA SIE STARA STARA I DALEJ Z TEGO NIC:( siedze sobie własnie sama w domku dzisiejszego wieczora bo mąż w pracy i zaczełam sobie rozmyślać o ostatnich dniach które nienaleza do moich najlepszych ciagle czuje sie jakas senna pobolewa mnie prawy jajnik a od 3 dni jak popatrze na jedzenie czy jem to mnei ciagnie na wymioty :(okres miałam nawet dzien przed spodziewanym terminem 3dni trwał krew normalnie czysciutka czerwoniutka jak nigdy i tak sobie myśle i myśle wiadomo ze jak bende dłuzej rozmyslała to sama sobie w podswiadomosci bende urajac dodatkowe objawy i tez znow neichce sie napalac ze jestem w ciaz ale 2 tyg przed spodizewana meisiaczka współzylismy z mezem dzien w dzien a wiem moze cos z tego bendzie.DROGIE DZIEWCZYNKI KTÓRYM SIE UDALO ZAJSC W CIAZE DAJCIE MI JAKIS SPOSOB ABY I NAM SIE UDAŁO:(

Gość ulagor86
Nie wiem co Ci doradzić, bo nam zaskakująco szybko się udało. 10 maja rok temu mieliśmy ślub, wiadomo jak to po ślubie zaraz jest, cały czas by się kochało :) I tak dzień w dzień przez jakiś tydzień :) Chcieliśmy mieć dzidziusia od razu, ale jakoś nie robiliśmy tego z taką myślą, po prostu kochaliśmy się z miłości, a jeśli będzie dzidziuś to będziemy bardzo się cieszyć. I tak tydzień po spodziewanej miesiączce zrobiłam test i wyszedł pozytywnie :) potem lekarz potwierdził i tak w lutym tego roku urodziłam ślicznego, zdrowego synka i teraz ma już 7,5 miesiąca :) Nie myśli o tym w trakcie stosunku, zresztą wogóle staraj się o tym myśleć jak najmniej, bo takie myślenie nie ma dobrego skutku. Nie stresuj się, że nie wychodzi, a napewno będzie dobrze. Powodzenia :*

Gość weronika23=
bardzo bym chciała neimyslec o tym i sie niesteresowac ale chcec i prawgnienie DZIDZIUSIA w naszym żyuciu jest wieksza od wszystkiego...dziekuje za słowa otuchy:*:)

Gość ulagor86
Ja mogę tylko się domyślać jak to jest. Ale zobaczysz na pewno w końcu się uda. Nie wiem czy pociesze Cię, ale kuzynka mojego męża starała się z męże o dziecko jakieś 5 lat i po leczeniu urodziła teraz śliczne bliźniaki. Pewnie juz porobiliście wszystkie badania, ale przypomnę że najbardziej za problemy z zajściem w ciążę odpowiedzialna jest tarczyca, jeśli nie robiłaś jeszcze pod tym kątem badań, to zrób, bo może akurat tu jest coś nie tak. Słyszałam takie rzeczy w telewizji dlatego tak się mądrze :) Ale warto spróbować, może akurat ujawni się przyczyna problemów. Pozdrawiam.

Gość WERONIKA24=
dzieki kochana:* a co do badan to szczeze nawet na zadnych neibylismy jak narazie myslimy ze wszystko z nami ok tylko jakos nam niewychodzi:( a nawet neiwiem cyz wiedizała bym gdzie i na jakie badania sie mam głosic;/ nigdy to neibyło mi potrzebne i nie jestem w temacie;/;/ szokkkk

Gość ulagor86
Wydaje mi się, że trzeba iść najpierw do ginekologa, a on już chyba skieruje Cie (Was) na pozostałe badania. No i przede wszystkim badania tarczycy. Pewnie Was nie pocieszę, ale ja pewnie znowu w ciąży jestem, już parę dni okres mi się spóźnia, zobaczymy za parę dni jak się nie pojawi, to zrobię test. Może córka tym razem będzie.

Gość lizabet
Nie wiem co mam robic ;( zrobilam test po 7 dniach od stosunku i wyszlo ze nie jestem w ciazy. Teraz minely juz dwa tygodnie od stosunku i spac mi sie chce czesto ale zamiast miesiaczki mam plamienia. Nie wiem co to znaczy? jestem w ciazy?? boje sie ;/ dadam ze po 14 godz od stosunku wzialam tabletki 72 godz po. prosze piszcie

Gość co za babka
lizabet jak możesz być w ciąży skoro wzięłaś tabletkę.Na drugi raz uważaj bo mogłaś zabić niewinną istotkę....oby jak najmniej takich osób,które uprawiają sex a potem O MATKO mogę być w ciąży.

Gość cobi89
może być bo te tabletki wcale nie muszą działać...... wiem bo znam taki przypadek dziś o tym dziecku mówi sie strong men bo zdołał przetrwać najgorsze a swoją drogą koleżanka wyżej ma racje trzeba uprawiać sex rozsądnie nie można zabijać nowego niewinnego życia....... kiedyś byś o tym myślała co zrobiłaś... ja chce mieć dziecko i nawet jak by mi sie zdażyło wpaść wcześniej to i tak bym kochała i chciała wychować na dobrego człowieka pamietaj o tym.... pozdrawiam

Gość lizabet
Boje sie wiem ze powinnam myslec ale jakos w tamtej chwili ciezko bylo ;// bylam dzis u gina powiedzial ze mam jakos infekcje i ze nie widzi ciazy. minely prawie 3 tyg zaledwie od stosunku ale powiedzial ze raczej nie powinnam byc w ciazy jak wzielam tabletki i ze tylko se wmawiam z nerwow. W srode robie test bo minie akurat 3 tyg od stosunku i wtedy bedzie wiadomo juz na sto procent... boje sie ;// chce byc mama ale jeszcze nie teraz i nie z tym... trzymajcie kciuki. :*

Gość cobi89
nie z tym?? skoro nie z tym to dlaczego sie nie zabespieczacie odpowiednio?? ja z moim facetem robimy to bez bo ja wiem ze wlasnie z nim chce miec dziecko i jego kocham. pamietaj ze sex to nie tylko "dobra zabawa" ale takze odpowiedzialnosc i konsekwencje w razie wpadki ja trzymam kciuki

Gość ulagor86
Normalnie zatkało mnie... "Nie z tym". Jak można współżyć z kimś, z kim nie byłabyś w stanie, w razie czego, podjąć wychowania waszego maleństwa. Jeżeli ktoś nie jest gotowy na dziecko, nie powinien w ogóle współżyć, albo po prostu się zabezpieczać. A ja jednak nie jestem w ciąży z drugim dzieckiem, okres tydzień mi się przesunął, widocznie przez moje przeziębienie, a może po prostu po pierwszej ciąży jeszcze organizm mi się nie unormował. Niby pierwsze miesiączki po porodzie miałam od razu regularne, ale przecież nigdy nie wyznasz się z hormonów :) Mój synek ma już 8,5 miesiąca i rośnie jak na drożdżach :)

Gość lizabet
nie udajcie juz takich co niby nigdy nie mieli takich sytaucji. Bywa czasem sie zdarza nie tam gdzie trzeba i nie z tym co trzeba. Impuls. A co do niezabezpieczania sie to jego pomysl tak jakby specjalnie chcial miec dziecko...! Nie spie z kims czesto to nie biore anty. Jak nie jestem w ciazy to jednak zaczne je brac.. a jak jestem to nie wiem co zrobie wole nie myslec o tym co sie wtedy bedzie ;//

Gość asia88-84
odpowiedzcie plis bylam na silnym antybiotyk uprawialam stosunek z mezem. cykl 28 dni jestem w 3 dniu prerwy okresu brak biore tabsy.dopiero po fakcie sie dowiedialam o wplyie tabsa na antybiotyk.wedlug obll.iczennn mialam dni nieplodne minelo od seksu 10 dni mam mdlosci nerwy czy ciaza od miesiaca sie odchudzam boje sire/ wydzieina brunatna odchudzam sie stres i spie po 3h moze to o tego zaznaczam ze antyb.brlam ok 4 dni do czwartku. stosunek-niedziela czy jk tabsy nie zadziaalaly to wedlu kalk.w necie wyszlo ze przed okrese mialam nieplodnosc tym sie poceszam planowa owulacja 17, 18 pazdziernika powiedzmy ze tabs nie zadziaalal.... bylo to przed okresem wiec gdy tas nie zadziallal moge liczyc na dniprzed okresem?czy jesi owl.byla to dugiej nie bedzie odp plis czy czterodniowy antybiotyk tak mogl wplynac?ni bralam antyb,w trakie stosunku

Gość lizabet
Zrobiłam dzis test po 21 dniach od stosunku. Wyszedl ze nie jestem w cuiazy. Wiec nie jestem ? :) czy mam powtorzyc test. Po 3 tyg od stosunku powinien byc juz raczej wiarygodny prawda? chce juz wreszcie sie uspokoic i miec to za soba...Piszcie

Gość asia88-84
a mialascjkies objawy mdlosci? ile ci siespoznial okres?

Gość lizabet
Nie wiem czy wogole sie spoznia bo zapomnialam kiedy mialam okres. Ostatnio zyje w stresie i w innym swiecie... Moja ginekolog mowila zebym zrobila test ale ze raczej nic tam nie ma bo wzielam tabsy 72 godz po po 14 godz od stosunku. Mialam mdlosci. Wyszlo ze nie. Mowia ze po 14 dniach od stosunku juz jest wiarygodny wynik a minelo 21 dni.

Gość ulagor86
Przestań się stresować to na pewno okres w końcu się pojawi, a i antybiotyk może powodować spóźnianie się miesiączki. Mogą zdarzać się także cykle bezowulacyjne. Jak o półtora miesiąca będzie Ci się spóźniał, to wtedy możesz zacząć się martwić. A test zawsze warto zrobić drugi raz.

Gość ojejujeju
mam pytanie. ostatni raz wspolzylam 4 dnia cyklu, zabezpieczalam sie evra. niestety dowiedzialam sie niedobrych rzeczy o partnerze i zerwalismy wszelkie kontakty. mineły juz ponad 3 miesiace. przez ten czas miesiaczkowalam w terminie i wszystko wygladało normalnie jak zawsze, taka sama ilosc i długosc okresu. zadnych objawów ciazy. ostatni tydzien mam jednak bóle jajników, brzucha i wzdecia. obserwuje ciało i martwi mnie tylko brzuch. fakt, mam teraz duzo nerwów (praca). jesli to ciaza to byłby to 14 tydzień. czy jest to realne?

Gość asia88-84
podsumowwujac sex+tabsy+antybioty 3 dniowy=brak okresu sex przed okresem 5 dni czy jak tabs nie zadzialal to moge iczyc na te dni neplodne przed okresem? bol jjnikow brunata wydzelina stres odchdzanie

Gość ulagor86
ojejujeju zdarzają się przypadki ciąży z normalnym cyklem owulacyjnym, ale to nie znaczy, że jesteś w ciąży. Zrób po prostu test albo odwiedź ginekologa.

Gość TANTA paura
we wrzesniu odstawilam tabletki anty.potem w połowie cyklu cyba gdzies bolały mnie jejniki i piersi 2 dni milalm lekkie plamienie 3 dniowe, potem wyszla ze mnie taka wydzielina podobna do kurzego białka.W terminie okresu wystąpiło krwawienie ale bylo to okres krotki i bezbolesny (2 dni)od jakiegos miesiac mam lekko pwoiekszne peirsi ale nic mnie nie boli nie mam objawow ciazowych.Test ciazowy robilam tydzien przed okresem i wyzedl negatywnie.Jak myslicie czy to moze byc ciaza czy ma jakies pwoiklania po odstaweiniu tabletek?do gina jestem umowiona dopiero na 24 listopad.testu boje sie zrobic po raz drugi.nie chce miec dziecka choc mam 30 lat.Cierpie na nerwice lękową.

Gość lizabet
Słuchajcie byłam dzis na badaniach HCG i wyszlo ze nie jestem w ciazy. Mineło 3 tyg od stosunku badanie wyszlo na nie i po 3 tyg od stosunku test wyszedl na nie. Wiec moge juz przestac sie martwic? znajomi mowia ze oszalalam bo zle sie czuje a badania jednak wychodza na nie. Piszcie

Gość cobi89
skoro badania na obecność hcg wyszły negatywnie to nie masz sie czym martwić nie jesteś w ciąży testy kłamią ale badania krwi nie...