Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gość karolka8512
ja już nie będę robiła bo pokazała się krwawa mery wczoraj koło 17 :(( w morde by strzelił i wsio od nowa

O masz Ci :/ ja rok czasu takie rozczarowania przeżywałam, nie leczyłam się tylko wysłuchałam rad doktorki...facet musi dbać o jajka :) (luźne slipy i spodnie np.bojówki,nie włączać podgrzewanych foteli w aucie) ja swojemu kupiłam witaminy z cynkiem bo on przedłuża żywotność plemników i zwiększa ich ilość ,kochać się a nie robić dziecko raz dziennie :) Karolka przyjdzie i czas na Ciebie :)

Gość Pomocy!!!!!!!
Witam moja sytuacja wygląda tak mam cykle co 26dni ostatnia miesiączkę miałam 9lutego dziś mamy 12 marzec i spóźnia mi się 5 dni.Z obliczeń owulacje powinnam mieć 20lutego, a 24 lutego miałam bardzo dużo śluzu i kochałam się z mężem,przed 20 lutym też.Robiłam testy ciążowe i wyniki negatywne a okresu dalej brak do tego mam zawroty głowy i robi mi się słabo. Zawsze miałam regularne miesiączki,dziś miałam kawałek białego śluzu i krople krwi i na tym koniec.Nie wiem co mam już myśleć na ten temat> Bardzo proszę o radę i pomoc.

Hmmm...ja zanim zaszłam w ciąże wkładałam dwa palce przed miesiączką i jeśli miałam brązowy śluz na palcach to wiedziałam że dostanę @ za ok. dwa dni, wdaję mi się że dostaniesz @ tym bardziej że zmienia się teraz pora roku i niektórym kobietom @ w takich chwilach płata figle :)

A kiedy robiłaś te testy? najlepiej jest w dniu spodziewanej @ zmierz sobie temp.ciała przez kilka dni jeśli będziesz miała zawsze powyżej 37 stopni to ciąża :)

Gość Pomocy!!!!!!!
Test robiłam i dziś i nic negatyw i przez to już się pogubiłam, jeśli chodzi o macankę tam na dole to jest zamknięte i miękkie jak usta. Ja 8 miesięcy temu urodziłam córkę i nie planowałam nic a takich 5 dniowych opóźnij nigdy nie miałam a mam już 2 córeczki więc ta cała sytuacja mnie przeraża i nie wiem co mam już myśleć.

Gość Pomocy!!!!!!!
Ja starałam się o córcie to mierzyłam temp. teraz to nie mierze. Czuje się jak bym zaraz miała zemdleć jest mi tak słabo i tak jest od wczoraj ale dziś jest jeszcze gorzej i tak jak pisałam kawałek białego śluzu i kropla krwi i koniec na tym a myślałam ze dostane @.

Gość ccccc
Poczekaj jeszcze troche i dopiero zrob test jak dalej bedzie wynik negatywny i brak @ to trzeba isc do lekarza. I nie denerwuj sie bo to tez moze dodatkowo opozniac wszystko. A ja zrobilam dzis test i w s umie to nie wiem co myslec bo druga kreseczka wyszla bardzo bardzo blada prawie nie widoczna :(

Gość ccccc
nie wiem czy ta druga kreska byla taka blada poniewaz minelo malo czasu od zaplodniaenia czy poprostu to bylo miejsce na ta druga kreseczke i dlatego

Gość karolka8512
cccc wszystko wskazuje na to że to ciąża za klika dni powtórz test albo najlepiej idź na betę w tedy będziesz pewna na 100% tak czy inaczej gratuluję ci przyszła mamusi u mnie jak byłam w pierwszej ciąży też miałam tak bladą praktycznie nie widoczną kreskę i za jakiś czas potwierdziło się w 100% że to ciąża

Gość ccccc
ajj juz nie wiem co mam myslec. a ile kosztuje badanie?

Kochana ta co podpisuje się pomocy :) a nie chorowałaś w ostatnim miesiącu? nie brałaś jakiś antybiotyków? Ccccc jesteś w ciąży :D powtórz test za parę dni, ja nie robiłam nigdy badań i nie wiem ile takie kosztuje ale jak byłam w laboratorium to zerknęłam na cennik i nie było droższego badania na hormony niż 20-25 zł.

Gość karolka8512
basia84 a ty jak się czujesz? gardło już nie boli? fajnie masz udało ci się zobaczyłaś dwie kreseczki gratuluje

Gość ccccc
no nie wiem nie chce sie nakrecac zeby pozniej sie nie rozczarowac bo ta kreseczka byla naprawde niemal ze niewidoczna :( ale zrobie drugi test we wtorek albo srode :(

Karolka ja czuję się już lepiej :) dziękuje że pytasz. Gardło przestało boleć a potem kataru dostałam ale zrobiłam sobie syrop z miodu i cebuli no i już jest dobrze. Bardzo jestem osłabiona. Wstaje rano,zjem i mogłabym iść spać,po obiedzie mam to samo a wieczorem o 21 jestem już padnięta :( szkoda bo taka ładna pogoda,wyszłam wczoraj na spacer z mężem i zaraz wracaliśmy do domu bo ja nie miałam siły i kręciło mi się w głowie,poty mnie oblewały :( Ale i tak jestem szczęśliwa. Ccccc a co Ciebie? Nadal brak @ ? Niedowiarek z Ciebie :)

Gość ccccc
no niedowiarek niedowiarek :P @ dalej nie ma tylko brzuch boli coraz bardziej jutro rano 2 podejscie z testem :P dobrze Basiu ze juz lepiej sie czujesz musisz teraz bardzo dbac o siebie i maluszka :) no pogoda piekna a ja wczoraj pol dnia przespalam.

Gość daruuusia
Basia witaj, ja test robilam pierwszy tydzien temu i kolejny w piatek i oba pozytywne ;-) Termin wg kalkulatorow bardzo zblizony do Twojego 9 listopada 2011 ;-) Musze sie zapisac do gina,ale tu jest problem bo wiele przychodni polikwidowalo gabinety poniewaz NFZ nie podpisal z nimi umow, w tym jedna do ktorej chodzilam w pierwszej ciazy i ta do ktorej naleze obecnie ;-(

Ccccc jesteś głuptas he he chyba uwierzysz dopiero jak lekarz to potwierdzi :) ja teraz też spałam po południu. Tydzień temu jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to się trochę bałam bo też bolał mnie brzuch ale w dole,momentami nie dawało mi to zasnąć ale lekarz powiedział że to normalne na początku jeśli nie występują żadne plamienia :) zaraz poczytam Twoje wpisy od początku i zobaczymy w którym tc Ty możesz być...a Twój mężczyzna zadowolony że to może być ciąża? Pozdrawiam Cię Cieplutko :* Darusia a nie myślałaś żeby iść prywatnie do ginekologa? Gratulacje że nosisz w sobie fasolkę :) My z mężem chyba w walentynki tak wymodziliśmy he he...kto wie może Wy też :) a Twoje pierwsze maleństwo jak ma na imię i ile ma lat?

Gość ccccc
mnie tez boli w dole brzucha. Ja jak sobie wczoraj dokladnie liczylam to wyszlo mi ze moze to byc 3 lub poczatek 4 tygodnia bo wczesniej cos pomieszalam. NIe planowalismy dzidziusia w sumie bo dopiero co odstwilam plastry :) nie wierzy jeszcze do konca ale widze ze szczesliwy

Kochana ja ostatnią miesiączkę miałam 31 stycznia, czyli tydzień przed Tobą...to jak mi doktorka wyliczyła termin na 7 to Ty powinnaś mieć na 14 listopada :) W zeszłym roku tez w lutym zaszłam w ciążę, ale niestety poroniłam w 9tc. Pierwszej ciąży ni planowaliśmy ponieważ mieliśmy w sierpniu wyznaczoną datę ślubu :) ale tak jak Wy cieszyliśmy się bo się kochamy...potem po poronieniu staraliśmy się o kolejne maleństwo i po pół rocznych zmaganiach udało się :)

Gość ccccc
ajj ciesze sie Twoim szczesciem :) napewno cudownie jest nosic taka mala iistotke w sobie i czekac na jej narodziny ahhh :) zobaczymy co mi jutro wyjdzie jak jedna krecha sie pojawi to polece na bete i bede wiedziala na 100% :)

He he no to jutro czekam na nowe newsy od Ciebie :D i mam nadzieję że ja będę cieszyła się tez z Twojego szczęścia :) mimo że i tak już wierze że jesteś w ciąży hehe...odpoczywaj i do jutra ;) buziaki!

witam dziewczyny jestem tu pierwszy raz.przeczytalam wszystkie wasze wpisy i pasuje wszystko do mnie jak ulał.o dzidzie staramy sie juz dziesiec lat.dzis mija 37 dzien cyklu ostatnia @mialam 6 lutego.cykle zawsze mialam idealne co 28 dni czasem 26 zebym nie robila sobie nadziei.dzis mialam kupic sobie test ale minelam apteke jak jutro nie dostane@ to mysle ze zrobie.ale bardzo boje sie rozczarowania dzis troche bolalo mnie w dole brzucha myslalam ze dostane ale jak narazie nic i mam nadzieje ogromna ze tak juz zostanie.bola mnie piersi ale nie tak jak zawsze na @ i mam takie biale upławy.nie wiem co myslec po tylu latach staran boje sie zrobic test boje sie rozczarowania.a tak bardzo pragniemy dzidziusia tak sie nakrecilam.pozdrawiam was cieplutko.

Gość ccccc
Witaj. Mysle ze w koncu bedziecie mieli cudowna nagrode za to czekanie :) i bardzo Was podziwniam. Mnie tez boli caly czas w dole brzucha a @ ani widu ani slychu. Zrob test dzisiaj. Trzymam kciuki i daj znac jak zrobisz :)

Gość ccccc
Ja jeszcze nie zrobilam testu bo wczoraj zapomnialam kupic :P a teraz mam takiego lenia ze ojjjj :)

Ccccc nie lekceważ tak tego bo ważne jest żebyś jak najszybciej poszła też do lekarza, zrobiła odpowiednie badania :) łykasz już kwas foliowy? bo to też ważne,dzidzia musi się teraz prawidłowo rozwijać i musisz jej dostarczać odpowiednich witamin :) Lenia to i ja mam, z tydzień nie wychodzę z domu :( ale dziś idę na zakupy,po jakaś oliwkę do ciała co by rozstępów ie było :) od rana mam mdłości i już mnie te wszystkie objawy męczą no ale cos kosztem czegoś. :D Smutasek ja też miałam białe upławy a czekałam na @ Gratuluję Wam bardzo bo domyślam się jaka upragniona jest dla was ta dzidzia...też idź do lekarza jak najszybciej i zrób test,ja też bałam się rozczarowania :) to odważnych świat należy ;)

Gość ccccc
no i jedna kreseczka :( umowilam sie do lekarza ale dopiero na piatek mial wolny termin. Juz nie wiem co mam myslec o tym wszystkim :(

Gość ccccc
zapisalam nie umowilam :P juz glupoty pisze z tego wszystkiego

Gość daruuusia
Basiu nasza coreczka ma na imie Zuzia i dwa tygodnie temu skonczyla dwa latka,wiec czas najwyzszy na rodzenstwo,a teraz czekam na siostrzenca/siostrzenice bo wlasnie maja siorce podac oxytocyne na wywolanie 8 dni po terminie :-)