Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

i nic z tego rano pojechalam po test kupilam nawet 2.wrocilam do domu poszlam do toalety i niestety@ a zadnych obiawow nie bylo.jestem zalamana nakrecilam sie tak bo moje cykle zawsze byly bardzo regularne(wczoraj nawet maz planowal gdzie postawimy łóżeczko)mam dosc czekania z kazdym miesiacem trace juz nadzieje.teraz juz tak bardzo sie cieszylam.myslalam tylko o naszej dzidzi.czy nie dane jest mi zostac mamusia?

basiu gratuluje.ccccc jest mi bardzo przykro wiem jak to boli jak sie czeka i nic.teraz po rozmowie z siostra ktora rok temu urodzila corcie jestem totalnie zkolowana.bo ona bedac w ciazy juz, miala miesiaczke no i teraz nie wiem co myslec ale juz sie nie nakrecam.

Gość ccccc
eh takie to wlasnie zycie jest niesprawiedliwe wpadki zaliczaja 16latki a potem usuwają a ludzie ktorzy sie kochaja i chca miec maluszka musza tyle czasu sie starac i przezywac tyle rozczarowan :( u mnie jeszcze nic nie wiadomo bo @ dalej nie ma zobaczymy co lekarz powie w piatek

trzymam kciuki ccccc z calego srduch zycze dzidzi.to takie niesprawiedliwe.nie wiem jak powiedziec o tym mezowi.wrocil z pracy i od razu przytulal sie do mojego brzucha.ciezko mi jest bardzo.oby nie pojawila sie u ciebie @.pozdrawiam

Dziewczyny nie poddawajcie się. Smutasek a Wy robiliście sobie już badania? Przykro mi że tak się rozczarowaliście :( ja wiem jakie to miłe uczucie i tak bardzo chciałabym żeby i Was wszystkich to szczęście dopadło. Macie rację ze to takie niesprawiedliwe ze akurat my ktore tak tego pragniemy i mozemy rozpieszczac nasze malenstwa swoja miloscia musimy tak walczyc o to,tyle rozczarowan mamy za soba i niektóre z was jeszcze pewnie przed sobą :( Ale ja wierze ze wszystkie bedziecie cudownymi mamami i zycze wam tego z calego mojego serca :* Ccccc u Ciebie to już przypadek dziwny 2 tyg bez @ i testy negatywne...mnie tak miesiączka się kiedyś jeszcze spóźniała jak byłam na antybiotykach a potem dostalam grzyba i 2 tyg bez @ ale wtedy brzuch bolał okropnie że myśleli iż to wyrostek. Darusia to chyba teraz chłopczyk Ci się marzy co nie? :) my liczymy na ogonek ale jak bedzie dziurka to tez bedzie kochana i najsliczniejsza he he Zuzia ma śliczne imię :) a Twoja siostra wie czy to chlopczyk czy dziewczynka? Trzymam kciuki za toja siostre niech jej malenstwo wyskoczy migiem :D no i zdrowe zeby było. Jesteście super dziewczyny że tak piszecie tutaj...

Gość ccccc
Ja bylam chora ale nie mialam antybiotyku zadnego i pytalam dzis lekarza czy ta choroba moze miec cos wspolnego z brakiem @ ale powiedzial ze raczej nie. Ale czytalam ze dziewczyny mialy przypadki ze byly w 2 miesiacu i testy negatywne wychodzily wiec nigdy nic nie wiadomo. W piatek o 10 zobaczymy co lekarz powie :)

basiu robilismy badani maz mial nawet badanie genetyczne.i wszystko jest oki.na ostatniej wizycje tak z 1,5 roku temu lekarz powiedzial"ze on nie wie o co chodz.powiedzialam mezowi wczoraj strasznie sie zalamal.wiem jak bardzo chcial zebym byla w koncu w ciazy.tyle lat czekania.nigdy nie pogodze sie z ta niesprawiedliwoscia maja te kobiety co nie chca.a pozniej dzieje sie to co sie dzieje .i to jest straszne i bardzo dolujace.

Ccccc no mam nadzieję że będziemy cieszyć się Twoją ciążą :) Ja byłam dzisiaj na badaniach,odebrałam wyniki i wyszło mi że chorowałam już na toksoplazmozę, czyli wydaje mi sie ze przez to poroniłam w zeszłym roku...mieszkałam w Szkocji bedac w ciazy a tam biegało pełno szczurów pod podłoga :( obrzydliwe ale cale szczęście juz mi to nie grozi bo ta choroba można zarazić sie tylko raz a potem organizm sie uodparnia. Smutasku a poradził Wam coś lekarz? Może jakieś witaminy czy coś w tym stylu? Powiem Ci że 10 lat to bardzo długo, wydaje mi się że tu o psychikę też może chodzić, może do seksuologa się wybierzcie napewno też coś by doradził.

basiu bralismy rozne leki i witaminy jakies tam hormony pochlonelo to kupe kasy.miesiac temu maz robil badania nasienia ja bylam u gin.wszystko cacy a tu masz nic z tego.bog chyba nie chce zebysmy mieli dzieci.bo juz nic innego nie przychodzi mi do glowy.nawet jesli za bardzo chcemy to przez te 10 lat zaliczyli bysmy jakas wpadke. ccccc ciekawa jestem co ci lekarz powie

Gość ccccc
kurde to trudnym przypadkiem jestescie :( no ja tez jestem ciekawa juz jajo znosze.

a ja zauważyłam że mam złe wyniki badania moczu :( krwinki białe i czerwone mam w moczu i jakieś bakterie...pewnie nerki :( dowiem się dopiero za tydzień bo jestem umówiona na USG. Smutasku no naprawdę współczuję wam :( nie rozumiem dle czego was to spotkało. Ale trzymam kciuki żeby sie udało bo widać jakie to maleństwo miałoby cudownych rodziców,byłoby takie wyczekane...naprawdę życzę wam tego bardzo!

dziekuje basiu za slowa otuchy.potrzebne mi to bardzo. bardzo trudno pogodzic mi sie z tym ze byc moze nigdy nie doczekamy sie naszego malenstwa.

Gość daruuusia
Basiu mi sie marzy dziewczynka :-) Siostra urodzila dziewczynke, a wszyscy mowili ze siusiak bedzie. Kawal baby 4320 i 60 cm,SN

Gość ccccc
poroniłam ;(;;(

hej dziewczyny czy ja mogę do was dołonczyć co prawda nie nie jestem w ciąży ale od czerwca zamierzamy się starać z mężem o 3 maleństwo mamy już 2 córki

Ccccc jak to poroniłaś? Miałaś iść dziś do lekarza...pewna jesteś że to poronienie? :( Jeju jak się czujesz?

Gość ccccc
napewno :( z srody na czawrtek w nocy. zaczelo mi cos leciec myslalam ze poprostu mi sie okres zaczal ale za pare godzin tak mnie zaczal brzuch bolec ze nie bylam wstanie sie podniesc i narzeczony zabral mnie do szpitala. Potwierdzili poronienie 5 tc to był ;( czuje sie słabo mam dola i w ogole jest nie fajnie ;(

Kolejny przykład że braku miesiączki nie wolno lekceważyć :( Bardzo mi przykro że poroniłaś, a jak się czujesz teraz? Ja już to przechodziłam i domyślam się co czujesz ale potrzeba tragedii żebyśmy wiedziały co robić następnym razem :( współczuję Ci bardzo.

Pamiętaj że masz się nie obwiniać bo żadnej w tym Twojej winy nie było...głupie testy nic nie wykazały :(

Gość ccccc
eh juz nie wiem co myslec wlasnie te testy mnie zmylily bo czulam ze cos jest inaczej ale testy wychodzily negatywne ;( mam nmega dola nie wiem co ze soba zrobic :( tak bardzo chcialam miec maluszka :(

ccccc bardzo mi przykro to jes straszne.i nie sprawiedliwe bardzo nasze malenstwa takie kochane i wyczekane tak sie staramy o nie i ciagle ich nie ma. trzymaj sie jakos wiem ze to boli.sciskam mocno

Gość ccccc
dziekuje bardzo za wsparcie :*

Ccccc mnie pomogły zapomnieć o tym moje przygotowania do ślubu, zajęłam się tym i jakoś mnie to tak nie dobiło ale najgorzej było w listopadzie jak wracała myśl że mogłabym być już mamą...w tedy wzięliśmy się z mężem ostro do roboty i teraz się udało. Jest jeszcze jedno co nas w tym podbudowało to że obydwoje jesteśmy płodni i że możemy mieć dzieci bo niektóre małżeństwa nie mają tego szczęścia co My Ccccc. Zobaczysz że będziesz cudowną mamą i przez to co Cie spotkało bardziej docenisz swoje macierzyństwo. Darusia gratuluję Ci siostrzenicy :) No kawał baby he he miała cesarkę czy sama urodziła? To chcesz mieć drugą córcie? A mąż co na to? :) Stokrotka a Wy chcielibyście teraz chłopczyka? Nie wiem czemu ale ja wolę chłopczyka bo boję się że nie poradzę sobie w wychowaniu córki...dziewczyny teraz są takie dorosłe już w wieku 13 lat :/

Gość daruuusia
No faktycznie topic umarl :-( Ja chcialabym dziewczynke, M tez. Moze niedlugo sie dowiemy,bo teraz ide na wizyte 15 czerwca i bedzie to juz 19 tydz

Gość Kobieta ANN
Błagam o POMOC! Kochałam sie tydzien temu tj 12.06 z chłopakiem bez zabespieczenia nie skonczył we mnie w ostatniej chwili zdązył wyjsc...Okres powinnam dostac 1 lipca... Dzisiaj mija równy tydzien od stosunku, i pojawiły mi sie plamienia, początkowo myślałam ze to okres ale nie to lekke plamienia... Co one mogą oznaczac? Czy to ciąża???? BŁAGAM odpowiedzcie mi....!

Gość Emi-75
Witam serdecznie!!!!! Od 3 dni, mam bardzo silne bole calego brzucha ze skurczami,te skurcze sa tak bolesne ,jakbym miala rodzic. Jestem w 17 dc przy cyklach 28 dniowych. Staramy sie o dzidzi od dwoch lat i jak narazie cisza. Rok temu robilam HSG,oba jajowody drozne, meza nasienie nie bylo jeszcze badane. Otoz,moje pytanie wiaze sie z tym co to sa za bole. Wczaoraj w nocy,myslalam,ze znajde sie juz na pogotowiu,skurcze mialam falami co kilka min, byly tak bolesne,ze z bolu,az kucalam , oczywiscie do tego zrobilam sie oslabiona. Jezeli,mozecie mi pomoc,doradzic bardzo bym byla wdzieczna,choc wiem,ze powinnam pojsc do lekarza,ale rowniez ,chce poczekac do przyjscia @. pozdrawiam serdecznie

Droga Emi, jeśli ból minął to się uspokój i spokojnie udaj sie do lekarza, ja miałam kiedyś taki jednorazowy ból przy braniu antybiotyków na anginę,ledwo doszłam w nocy do toalety, zażyłam no-spę i przeszło wiec to olałam. Potem spóźniała mi się miesiączka przez dwa tyg. okazało się że wdał mi się grzyb od silnych antybiotyków i takie były tego skutki. Przy ciaży brzuch tak nie boli, jedynie przy poronieniu ( wiem bo to przeżyłam) a Ty skoro krwawienia nie masz podczas tych bóli to spokojnie. Grzybka też można złapać od zbyt częstego uprawiania seksu, więc wystarczy raz dziennie żeby zrobić dzidziusia. My staraliśmy się rok po stracie pierwszej ciąży i się udało, jeśli nikt Ci o tym jeszcze nie mówił to zakup mężowi witaminy z cynkiem dla mężczyzn bo to poprawia jakość i długość życia plemników a Ty łykaj magnez i kwas foliowy i Powodzenia!! Trzymam za Was kciuki!!

Gość Gosia1989
hej dziewczynki:) Mam pytanko kochałam się z narzeczonym między 5 a 8 dniem cyklu. Potem tydzień później dostałam brązowe plamienie. Teraz jestem masakrycznie zmęczona, brzuch mam jak balon i do tego lekko pobolewa, mam zmiany nastrojów, lekko obolałe piersi. Do tego od wczoraj doszły lekkie mdłości. Do tego sama automatycznie unikam spania na brzuchu czy ściskania się pasami samochodu. Okres mam mieć w poniedziałek. 3 dni temu zrobiłam test ale wynik był negatywny? Czy to możliwe, że mimo to jestem w ciąży? Nie ukrywam, że byłabym bardzo happy, bo w zeszłym roku w listopadzie poroniłam. Proszę o fachową opinię przyszłych i aktualnych mam:)

Hej Gosia! Pewnie że możliwe to jest he he zrób sobie test w poniedziałek z rana jeśli nie dostaniesz miesiączki a wtedy powinien wyjsc. Możesz też skoczyć na badanie beta jutro rano i w poludnie bedziesz miala wynik :) ja mialam takie same objawy jak Ty ale mdłości przyszły później. Życzę Powodzenie i trzymam kciuki :) a spać na brzuszku możesz, ja też poroniłam pierwszą ciążę a inaczej nie mogłam zasnąć jak na brzuchu i wszystko jest w porządku, teraz brzuszek już mi nie pozwala na tą pozycję ale jakoś daje rade :) Pozdrawiam.