Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gosia1989 oczywiście, że możesz być w ciąży. Ja miałam tak samo. Zrobiłam sobie test przed terminem miesiączki i wyszedł negatywny, bardzo się zawiodłam bo planowaliśmy ciąże. Dzień po zrobieniu testu byłam u mojej pani doktor ginekolog z infekcją i też nic nie zauważyła. Tydzień później nie dostałam @ w terminie więc zrobiłam sobie test i wyszedł pozytywny. Zdziwiona byłam okropnie. Zadzwoniłam od razu do mojej doktor i ta powiedziała, że to możliwe. A nic nie zauważyła bo po prostu było jeszcze za wcześnie. Kazała zrobić mi test po tygodniu - również wyszedł pozytywny. teraz jest to prawdopodobnie 5 tydzień ale gin kazała mi przyjśc w przyszły wtorek jesli nic złego się nie dzieje. Czekam teraz z niecierpliwością. A jesli chodzi o objawy to od początku nie miałam ochoty na kawę choć wcześniej piłam ją 3 razy dziennie i okropnie bolały mnie sutki. Na początku tego tygonia strasznie mnie mdliło w nocy ale już przeszło, no i mam wilczy apetyt a w szczególności na zupy warzywne choć wcześniej ich nienawidziłam. Jestem troszkę tym zdziwiona bo przy pierwszej ciąży (córcia ma już 3 latka) takich objawów nie miałam. Zdażyło mi się kilka razy mieć zgage po czymś smażonym. Także zrób sobie test w dniu spodziewanej miesiączki i będziesz wszystko wiedziała.

Gość Gosia1989
Dzięki za dobrą radę dziewczyny. Kurcze mam nadzieję, że jestem w ciąży. Nie planowaliśmy tego, ale skakałabym pod niebiosy, bo po ostatnim poronieniu miałam masakrycznego doła. Wtedy jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży była panika, strach, łzy. Tylko mój facet zachował zimną krew. A gdy przyzwyczaiłam się do myśli, że będę mamą zaczęły się komplikację i poroniłam...

Gość Gosia1989
miszka0983 no to znowu będziesz mamą gratuluję:) Na pewno wszystko będzie ok. Daj znać co i jak po Twojej wizycie u lekarza. Trzymam kciuki. Basia84 dzięki za radę, kocham spać na brzuchu i tylko tak mogę zasnąć. Wcześniej bałam się, że nie powinnam ale teraz kamień z serca i mogę się spokojnie wyłożyć na moim brzuszysku:P

Gosia śpij spokojnie na brzuszku i korzystaj z takiego porządnego snu bo mi zostało jeszcze 3 miesiące do porodu a ledwo sypiam w nocy he he trzymam kciuki za Ciebie...ja też po poronieniu co miesiąc liczyłam na brak miesiączki i udało się po roku :) druga ciąża jak do tej pory mija mi w spokoju bez żadnych problemów, tylko do lekarza chodzę co miesiąc na prywatne wizyty tak dla pewności i własnego spokoju :) Życzę Ci Kochana żebyś usłyszała już nie długo bicie serduszka Waszego maleństwa a jeśli dostaniesz miesiaczke to nie załamuj się i na Was przyjdzie pora o ile już nie przyszła he he

Gość Gosia1989
Wiesz co Basia jak zobaczyłam negatywny wynik testu parę dni temu to się totalnie podłamałam. Ale skoro mógł być mylny to może jest nadzieja.

Mi pierwszy test też wyszedł negatywny, drugi zrobiłam 3 dni po spodziewanej @ i jak strzelił dwie kreski były. Mimo że pierwszy był negatywny to czułam że cos jest na rzeczy bo dokładnie tak jak Ty ok.tygodnia przed @ dostałam dziwnych brązowych plamień, z początku myslałam że to na @ ale po dwóch dniach było czyściutko i bez żadnej krwi,bolały mnie piersi jak nigdy a brzuszek miałam jak balon że ledwo spodnie zapinałam. Wiedz że nam juz bardziej macica puchnie bo już raz byłyśmy w ciaży i to dla tego możesz mieć taki spuchnięty brzuch. W razie pytań pisz tutaj śmiało jak tylko dostane na maila powiadomienie o nowej wypowiedzi to postaram Ci się pomóc :)

Gość Gosia1989
Dziękuje bardzo Basiu. Wiesz co mnie jeszcze martwi? Mam bóle brzucha i macicy jak przed okresem. Z tym, że takowe bóle miewam już od tygodnia a jak ma być @ to pojawiają się zawsze co najwyżej dzień wcześniej. Myślisz, że to też może wskazywać na ciążę?

Pod wpływem wzrostu poziomu hormonów do narządów rodnych dopływa więcej niż zwykle krwi, przez co są obrzmiałe i bardzo tkliwe. Dlatego możesz początkowo mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej i odczuwać pobolewania w podbrzuszu. Wiele kobiet porównuje je do dolegliwości pojawiających się przed miesiączką. Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, co może powodować uczucie „ciągnięcia, szczególnie w pachwinach. Ponadto zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy, co też często wywołuje pobolewania w podbrzuszu. Nie zapominaj, że w pierwszym trymestrze ciąży jest największe ryzyko poronienia. Dlatego nie wolno ci uznać, że ból w dole brzucha nawet niezbyt dokuczliwy jest objawem normalnym. Jeśli budzi on twój niepokój lub wątpliwości, zawsze lepiej skontaktuj się z ginekologiem, żeby rozwiać obawy. A gdy bóle mają charakter bolesnych, regularnych skurczów, sytuacja prawdopodobnie jest poważna i powinnaś jak najszybciej trafić pod opiekę lekarza. To normalne Kochana jak widzisz :) wiadomo że jeśli bardzo Cię boli to możesz umówić się z lekarzem, ja jak mojej gin.powiedziałam że jestem w ciaży i że pierwszą straciłam w 9 tyg.a teraz troszke sie martwie czy wszystko jest ok to umówiła mnie na wizytę za jakieś 3 dni. Jesli sama czujesz że coś jest nie tak to słuchaj serca i nie myśl co powiedzą inni bo być może przesadzasz... Twój spokój jest najważniejszy.

Gość Gosia1989
Ja straciłam swoje dziecko w 8 tygodniu. A co do bólu brzucha to lekkie pobolewanie nic więcej. Zrobię test w poniedziałek oby był pozytywny.

Gość Gosia1989
Ok odezwę się w pn. Ty też napisz co u Ciebie:) Całusy dla Ciebie i maleństwa:)

Gość Gosia1989
Dziękuję za słowa otuchy. Ty też daj znać co u Ciebie. Całusy

Gość lola35
dziewczyny, ja mam taki problem, moż ktoś mi pomoże. 2 lipca miałam ostatni okres, ostatniego dnia tj. 9 kochałam się ze swoim facetem bez zabezpieczenia, nie doszło do erekcji wewnątrz mnie tylko na zewnątrz, ale później był we mnie. po 30 godzinach zastosowałam eskapelle, do dziś nie mam @ , tylko ból podbrzusz, jak co miesiąc zresztą. test kupiłam , tylko boję się go zastosować. czy mogę być w ciąży?!

Gość gosia1989
Basia84 powiedz czy cały czas bolały Cię piersi? bo mnie jakby trochę mniej. I jak było u Ciebie z temperaturą bo u mnie od 2 tyg. powyżej 37C. Co u Ciebie?

Hej Gosia :) jeśli chodzi o moje piersi to bolały mnie bardzo ale dopiero tak w ok. 2 i 3 miesiącu a na początku miałam napuchnięte ale ból był mniejszy. Ja przed ciążą miałam miseczke C a teraz mam aż E :( tak mi napuchły, mąż mój miał zakaz dotykania piersi he he sutki bolały mnie nawet przy wycieraniu się ręcznikiem po kąpieli, bardzo pomógł mi balsam z Perfecty z serii dla mam na piersi. A co do temperatury...ja to taki niedowiarek jestem i jak mi ktoś mówił że to ciąża na pewno to dopóki lekarz tego nie potwierdził to taka niepewna byłam jak Ty he he no i mierzyłam tą temperaturę i miałam cały czas pow. 37C teraz wiem że to się sprawdza :)) jutro Twój dzień :D pamiętam jak ja robiłam drugi test i tak bardzo bałam się rozczarowania że czekałam jeszcze 3 dni od terminu spóźniającej się @ Jeju życze i Tobie takiego szczęścia bo sama poroniłam i wiem jakie to marzenie, ile rozczarowań co miesiąc to kosztuje i wylanych łez do poduszki z takiej dziwnej tęsknoty za bobasem. A u mnie wszystko dobrze Dziękuje że pytasz...mam tylko problemy ze spaniem bo bardzo bolą mnie kości nóg nie wiem czemu.

Gość gosia1989
No niestety wynik negatywny. Co prawda moje cykle czasem bywają nieregularne ale wgląda na to. że tym razem nie jestem w ciąży. Basia84 dziękuję za rady i życzę Ci wszystkiego najlepszego :*

No szkoda :( ale nie poddawajcie się. Ja kupiłam mężowi witaminy dla mężczyzn ze 100% zalecaną dawka dziennego spożycia Cynku jak sie staraliśmy,też miałam nieregularne miesiączki raz co 28 dni a raz co 31. Doktorka zaleciła nam aby starać się o dzidziusia raz dziennie bo nasienie później jest już słabe i musi mieć dobę żeby się zregenerować. Do tego zakazała mojemu mężowi chodzić w obcisłych spodniach i zakładać bokserki żeby miał tam luźno :) Gosia jeśli nie robiłaś żadnych badań hormonalnych to wybierz się po skierowanie do ginekologa prywatnie najlepiej, ja poszłam ale nie robiłam tych badań bo po miesiącu odkładania tych badań zaszłam w ciążę...i naprawdę nie róbcie dzidziusia tylko się kochajcie bo stres nie wpływa dobrze. Powodzenia Wam życzę z całego serca! Aaa i Gosia po stosunku z nasieniem w środku nóżki do góry na 15 minut a potem siusiu ja tak robiłam i się udało. Buziaki dla Ciebie :* jakby co to pisz śmiało ja mam ten wątek podłączony do maila.

Witajcie dziewczynki!!! Dziś z samego rana pojechałam do swojej doktor - ciąża potwierdzona - 8 tydzień, termin porodu na 1 kwietnia. Na razie wszystko w porządku, serduszko bije. Mój mąż dopiero dziś zaczął się cieszysć jak szalony, bo do tej pory nie chciał zapeszać. Gosiu przykro mi, że test negatywny. Może powtórzysz jeszcze test w czwartek - mi tak zawsze każe robić moja doktor, pozytywny czy negatywny powtórkę zrobić nie zaszkodzi. A jeśli chodzi o mnie - trochę mnie pobolewa prawy jajnik. No i mam brzuch jak balon- przy pierwszej ciąży tak nie miałam. Dziś rano miałam pierwsze mdłości ale przeczekałam i obeszło się bez wymiotów. no i ta ciągła ochota na owoce. Trochę się zaniepokoiłam jak moja gin. powiedziała, żebym bardzo na siebie uważała teraz bo ostatnio odnotowuje dużo ciąż kończących się niestety poronieniem, ale później mnie trochę pocieszyła, że mówi to każdej pacjentce. lola zrób sobie w końcu test. Będziesz pewna, po co żyć w niepewności i jeszcze się denerwować w dodatku.

Ja z mężem staramy się o maluszka od pół roku. Cykle mam co 26 dni, nie licząc stresu przed weselnego 4 m-ce temu gdzie zawitała 10 dni później. Po ślubie współżyjemy codziennie i nic przychodzi 26 dzień i @ standardowo. Teraz to nie wiem czy sie udało ale od kilku dni mam ból głowy przez cały dzień, piersi mnie bolą i dziś jeszcze te zawroty głowy. Wrażliwa na zapachy zawsze byłam więc nie zdziwiło mnie to jak mąż poczęstował mnie wczoraj ziemniakiem z ogniska i nawet nie spróbowałam go, bo miałam ochote zwymiotować jak poczułam jego zapach. Dziś mam 30 dc cyklu, od kilku dni czekam na @ i zastanawiam się czy dostaje jakiś urojeń objawów ciążowych czy jak? Boje się że zrobie test i bedzie jedna krecha i że znów tym razem nic . Nie chcę też się nakręcać bez potrzeby i stresować

Sasha po pierwsze codzienne współżycie nie pomoże zajść Ci w ciąże wręcz odwrotnie. Plemniki osłabiają się. wystarczy co drugi dzień, oczywiście jeśli współżyjecie tylko dla dzidziusia. Po drugie zrób test- będziesz pewna a tak tylko się dalej denerwujesz co oczywiście negatywnie wpływa na zajście w ciąże. Oczywiście trzymam za ciebie kciuki i żeby się w końcu udało. A jeśli się nie udało to powiem Ci od czego ja zaczęłam planowanie ciąży - od wyznaczenia sobie dni płodnych. Ja opierałam się na naturalnej metodzie jaką jest obserwacja śluzu. Mniej więcej w połowie cyklu czyli u mnie przy 28 dniowym ok 13 dnia pojawiał się śluz bardzo rzadki, przeźroczysty i tak ok 3-4 dni wtedy wiedziałam że mam dni owulacyjne. Po owulacji śluz robi się gęsty, biały. U mnie po raz drugi ta metoda nie zawiodła. A dodatkowo w dobrej aptece możesz sobie kupić termometr owulacyjny. Polecam poczytanie sobie nawet w necie o naturalnych metodach poczęć. Naprawdę warto. Jestem tego żywym przykładem - 9 tydzień ciąży. A warto też wybrać się do swojego ginekologa oni też naprawdę mogą pomóc, coś podpowiedzieć.

Dzieki za rade. U gina już byłam kilka m-cy temu, dowiedziałam się co i jak o planowaniu rodziny, o owulacji, śluz, mierzenie temperatury.Dostałam od lekarza trochę witaminek do łykania. Poczytałam troche na necie Tak więc mam nadzieje że nauka nie poszła w las i nie długo sie uda. Staram się podchodzić do sprawy rozsądnie by nie zwariować. Może to zabrzmi głupio jak tłumaczenie się z naszych łóżkowych poczynań lecz my to robimy z "przyjemnością" co dziennie, nie zmuszamy się do tego że akurat seks w celu poczęciu nowego życia.

Gość mam tak samo!
Witam was... ostatni okres mialam 25 Lipca..( Okres mam praktycznie zawsze regularny) Wspolzylam z chlopakiem w dni plodne , bardzo chcemy miec dzidziusia... Okres spoznia Mi sie dwa dni.. mam teraz bardzo nabrzmiale sutki.. Piersi ogolnie bola Mnie troszekne co zazwyczaj bola Mnie bardzo ze nie moge ich dotkac przed okresem. Bole jajnikow miewam pare dni przed okresem wtedy juz wiem ze okres sie zbliza... ale teraz nie mam boli tylko dzis kuja mnie jajniki... mysle ze to jajniki!? najbardziej to odczowam jak wciagam bruch lub sie wysilam a nawet jak nacisne to kuja.. do tego jestem ostatnio bardzo spiaca.. najchetniej spalabym caly dzien i noc.. a co Mnie najbardziej nie pokoji to to, ze miewam swedzenie pochwy... raz juz kiedys tak mialam przed samym okresem ale zaraz jak dostalam okres to Mi to swedzenie minelo... teraz tez juz z dnia na dzien jest lepiej ale jeszcze troche swedzi.. nie wiem co to jest? I od jakis 2 tygodni bardzo duzo jem.. przytylam 5 kilo..Chcialam zrobic test ale Nie wiem czy test tak szybko wykaze.. Dni plodne mialam gdzies tak 11,12,13 sierpien. i teraz to byl minol tydzien.. nie wiem czy to nie za szybko.. ale mysle ze jak bym miala byc w ciazy to okres sie nie pojawi... mam zazwyczaj regularny okres... przedwczoraj i dzis zauwazylam ze mam male brazowe plamienie.. brzuch mnie nie boli tylko caly czas trzyma mnie taki skurcz, klucie jajnikow.. najbardziej jak wciagam brzuch... prosze o szybka odpowiedz... moze mi cos poradzicie lub bylyscie w podobnej sytuacij ?

Gość to znowu ty????
meinschatz -dostałaś odpowiedzi już tyle razy. Na co jeszcze liczysz wciąż wrzucając tego samego posta w coraz to nowe tematy?

Ciekawość mnie zjadła kolejny dzień i nic więc zrobiłam test no cóż jedna krecha, czy wynik może być negatywny mimo zajścia?

mam tak samo - test powinnaś zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Ja robiłam wcześniej i wyszedł negatywny. byłam zawiedziona ale kiedy nie dostałam okresu to na drugi dzień zrobiłam test i wyszły dwie krechy choć ta jedna była taka mało wyraźna ale lekarz potwierdził ciąże i teraz jestm w 9 tygodniu. A co do tego swędzenia to może być grzybica (choć wcale nie musi) bardzo częsta w ciąży gdyż ph się zmienia. Tak samo przed miesiączką ph się zmienia i swędzi a nawet piecze. Po miesiączce wszystko mija. Wiem coś o tym uwierz!!! Ale sama sobie z tym nie poradzisz. Szczególnie w ciąży. Koniecznie zrób test w dniu spodziewanej miesiączki lub później i do lekarza. A co do ogromnego apetytu to tez tak mam. Choć test pierwszy wyszedł mi negatywny to jadłam jak oszalała. Nie ważne co aby jeść. No a później jużsamo wyszło. Teraz mnie męczy zgaga. A i takie kłucie jajników też mam.

Gość czekająca_na
dziewczyny, a może być tak, ze w 10 dni po ew. zapłodnieniu jeszcze nie bolą piersi ???? którąś z was nie blały, a jednak była w ciązy ? (mnie i tak nigdy nie bolą prze @,a le teraz to jeszcze tydzień czekania)

Gość czekająca_na
odpowiedzcie coś :( czy jak jeszcze nie bolą to znaczy że sie nie udało ? :(

Gość czekająca_na
czyli jest nadzieja ..... bo w sumie mnie nie bolą...są ...normalne....a to jest właśnie ok (+/-) 10 dni od zapłodnienia (jeśli takowe nastąpiło) tyle,ze większośc dziewczyn pisze, ze bolą od razu ..., dlatego sie zmartwiłam .... (a szanse mam spore, odstawiłam tabletki ....)

Gość skóra z niedźwiedzia
"większośc dziewczyn pisze, ze bolą od razu " Większość, to nie wszystkie, więc tym się nie kieruj, bo każda kobieta może mieć inne objawy. Ja np. nie tzw. miałam porannych mdłości, tylko całodniowe albo wieczorne.