Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Każda ciąża jest inna i każda z nas objawy może mieć lub wogóle ich nie odczuwać. U mnie np przy pierwszej ciąży piersi wogóle nie bolały a przy tej od początku choć nie wiedziałam dlaczego bo pierwszy test wyszedł negatywny. Przestały boleć dopiero pod koniec 3 miesiąca.

Gość ewel 90
hej laseczki.. Mam pytanie od kilku dni bardzo bola mnie piersi do tego jakos 2 tyg temu mialam nudnosci i wymioty jak i rano tak i wieczorem a na dodatek okres mi sie spuznia tzw powinnam dostac jakos 5 dni temu ... czy to ciza prosze o odpowiedzi bardzo mi zalezy dziekuje pozdrawiam ;*

Gość ewel 90
no tak ale sie troszke obawiam jesli to ciaza.... choc nie jestem pewna jak myslicie cczy aby napewno??

Gość ewel 90
rowniez strasznie sie mecze i tak dalej nieweim o co chodzi..

Gość zaiepokojona
dziewczyny czy upławy mogą się pojawić już 4/5 dni po potencjalnym zapłodnieniu ?

czesc dziewczyny,mam do was pytanie bo sama nie wiem juz co mam o tym wszystkim myslec,z męzem stramy się o drugą pociechę,kochaliśmy się w dni płodne,teraz okres spoznia mi się 5 dzień,jak zawsze tydzień przed okresem bolały mnie piersi tak teraz nic...dopiero wczoraj zaczeły pobolewac,strasznie kłują mnie jajniki na zmiane raz jeden raz drugi czasami boli całe podbrzusze jakbym miała dostać @. zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Z moja pierwsza ciąża było podobnie pierwszy test tez był negatywny po 2 tyg ciąży dopiero ukazał cienkie 2 kreski. Jak myślicie mogę mieć nadzieję ze mogę być w ciąży? bardzo was prosze o odpowiedz a wszystkim kobietkom życze wesołych świąt:)

Gość Osterwa
Hej , widze ze bardzo duzo wypowiada sie matek czy tez kobiet starajacych sie o dziecko. Mam wiec nadzieje ze bedziecie wstanie odpowiedziec mi na nastepujace pytanie. Otoz bralam ponad rok tabletki antykoncepcyjne i przestalam po czym dostalam okres. Minal juz miesiac kiedy nie uprawiam sexu i z poczatku objawy typowe dla mnie przed okresem czyli bol brzucha, lekkie oslabienia i mdlosci. Mija juz 5 dzien od kiedy powinnam dostac okres , bardzo boli mnie brzuch i jest jakis nabrzmialy i twardy od 4 dni, najchetniej to bym niczego nie jadla i jedynie spala. Czy moze to byc ciaza ? Po prostu jestem ciekawa czy przypadkiem to nie efekt uboczny tabletek i tego ze je odstawilam.

Gość mala2711
okres spoznia mi sie dopiero 3dni,ale od jakiegos miesiaca mam straszne zawroty glowy,nawet podczas snu... Poza tym zadnych objawow.. Jak bylam w ciazy z synkiem(ma juz 5lat) od poczatku byly wymioty i zgaga,teraz kompletnie nic.Czy te zawroty to moze byc objaw ciazy?? Nigdy wczesniej z takim objawe sie nie spotkalam...

Gość nowa009
bark okresu- spoznia sie juz prawie 3tyg nudnosci- w dzien delikatne, wieczorem nasilaja sie i to w duzym stopniu zgaga- czasami sennosc- czesto sie zdarza, wraz ze zmeczeniem mimo ze nie mam powodow byc zmeczona bol podbrzusza jak w czasie okresu- od tygodnia wystepuje, chwilami tak silny ze nie wiem co ze soba zrobic bol piersi- delikatny Wiekszosc to objawy ciazy, bylam u lekarza ktory stwierdzil ze za wczesnie na wykrycie ciazy, testy wychodza negatywne chociaz czytalam ze u niektorych kobiet testy nie wykryly ciazy a jednak byla, bralam luteine lecz okresu nadal nie mam... Co o tym sadzicie?

Gość nowa009
?

cześć dziewczyny, Ja staram sie juz od czterech miesięcy o bobaska. Dwa tyg temu kupiłam test owulacyjny i tydzień temu go wykonałam bo poczułam coś. Wyszły dwie grube kreski i następnego dnia to samo, a po trzech dniach znowu jedna. mija tydzień a mnie cały czas pobolewają jajniki (nie mocno, ale czuje) senność oraz złe samopoczucie a także upławy wodniste . Jakbym była w ciąży to bym skakała ze szczęścia, ale czuję że to tylko złe dni, a tylko sobie wkręcam ciąże bo jej pragnę. Trzymam kciuki za wszystkie starające sie o dzidzie :)

Gość elunia33
Ja ostatnio mam okres nieregularny, bolące piersi i podbrzusze. W tamtym cyklu miałam dzień przerwy w okresie. W tym miesiącu plamienie a nie okres, boolą mnie piersi, podbrzusze, sikam hektolitry i cigle jestem głodnaa. Jutro a właściwie dzisiaj zrobię test. Przytyłam. I. Cigle mam ochot na kanapkę z nuutellą i kiszonym ogórem.

cześć elunia33, Jak ja ci zazdroszcze tej nadziei. Ja dostałam @ i czar minął. Dawaj znać co z testem. Ja jutro do gina idę i wszystko sie dowiem. Pozdrawiam i 3mam kciuki za pozytywny wynik testu.

Gość elunia33
No i dupa, płaka mi się chce bo znowu nic. Chyba pójdę się przebadać czy ze mną wszyystko ok :-( Pragnieniee o dziecku nie daje mi spokoju, niczego innego nie pragnę. Może ten test się mylił, trzeba tak czy owak pójść do lekarza od pipki. Dlaczego tyle dziewczyn nie chce i zachodzi a ja nie mogę, może za bardzo chcę?

mysle ze tu mamy wszystkie problem. Ja nawet jak okres dostalam i tempka spadla mialam nadzieje ze dalej jestem w ciazy. Ja też czasem placze ze nie moge a pragnę byc juz mama. Ja już jutro bede wiedziala co ze mna jest. Niby hormony ok ale sama nie rozumię jak je odczytac poprawnie w stu %

Gość elunia33
Jak pisałam test negatywny. Piersi bolą nadal, brzuch też ale nie tak mocno jak jeszcze trzy miesiąxe temu kiedy too zwijałam się z bólu. Okres mam od niedzieli i gdybym używała jednego tampona to niie byłby cały. Nasiąknięty. Taki oto. Mikry mam okres. Może to wszystko tylko stres. We wrześniu straciłam Mamę a dwa tygodnie pżniej pracę. Może to jest powodem zamieszania. Choć wolałabym ciążę. Mojego mena trzeba stawia przed faktem dokonanym bo inaczej ma milion powodów przeciw. Tak samo było z zamieszkaniem razem, w jeden dzień się wszystko rozegrało. Jak ja go kocham poonad życie :-) Dodam, że mam już 33 na karku a on 37 i to by było nasze pierwsze.

Gość elunia33
Teraz na pewno wiem, że nic z tego :-( Brzuch mnie napiernicza standardowo jak kiedyś, a okres dziś wieczorem przestał być plamieniem. Ale na trzeci dzień? Po niedzieli idę na badania do pani ginekolog bo może to menoupaza ha ha ;-)

Czesć elunia 33, współczuje, mialam podobną sytuację miesiac temu. Mialam monitoring i wiedzialam mniej wiecej kiedy jest ten idealny moment na bliskość. potem okazxało sie ze estriadiol byc moze za niski i nic z tego nie bedzie. Ja w tym czasie sprawdzalam wszystkie inf na temat pierwszych obiaw ciazy i wszystko sie zgadzalo. Nawet jak okres dostalam a tempka spadla to ja głupia sprawdzalam czy to moze jeszcze byc ciaza bo okres inny i slaby ale juz wiem po kolejnej owulacji ze nie bylam w ciazy:(. Jutro ide do gina i niech mi powie czy moge zostac kiedys mama. a tobie radze jescze zrobic test ciazowy. Moja mama miala normalny okres do 3 mc. wiec jak widac wszystko jest możliwe.

Gość elunia33
Tak zrobię ale do gina itak sprawdzę czy wogule mogę być mamą.

Gość brzydal :)
witam dziewczyny. tak sobie czytam i czytam te wasze przemyślenia. Postanowiłam napisać bo może i mnie pomożecie. @ miałam 22 października.Potem przez kilka dni "pracowaliśmy" nad bobo. Po kilku dniach od stosunku i aż do tej pory pobolewa mnie podbrzusze i lekko kłują jajniki. Temp ciała mam ok 36,9-37,2.Piersi bolą jak przed okresem. Nie mogąc się doczekać informacji, zrobiłam wczoraj test. Niestety wyszła tylko jedna kreska:(. Czy może być za wcześnie na test?? @ powinnam dostać gdzieś za tydzień. Do tego jeszcze mam czas opławy.

Cześć, Na test za wcześnie:) Póki co czekaj spokojnie. Jeżeli się starałaś to jest duża szansa. Jeżeli chodzi o temp. to zawsze jest taka po owulacji i spada jeden dzień przed albo w dzień @. Radzę ci czekać i zrobić test w dzień @ która nie przyjdzie. Ja miałam prawie wszystkie obiawy. Nawet okres mi sie spóżniał a mam zawsze 29dc. Cycki obolałe i powiększone. Apetyt duży,a po 3 dniach przyszedł i się rozczarowałam. Ja do tego biorę clo wiec byłam prawie pewna że się udało a tu nic. Dlatego radzę ci za dużo nie myśleć i starać się spokojnie poczekać. Mówię to bo wiem jak boli jak @ przychodzi. Ale 3mam za ciebie kciuki. Dawaj znać:)

Gość Malami88r
Hej dziewczyny! Ja ostatni okres miałam 1 marca, kolejny powinien być 1 kwietnia. Dzisiaj już 12 kwietnia i okresu jak nie było, tak nie ma. Zawsze jadłam bardzo dużo mięsa a teraz mogę się bez niego obejść i już od 2 tyg nie jem go wcale. Jem bardzo dużo warzyw. W połowie cyklu miałam kilkudniowe plamienia(lekko brązowe, różowe). Zawsze miałam dobrą kondycję, a teraz po pól godzinnym spacerze mam zadyszkę. Czuję się bardzo zmęczona, do tego ból głowy... I zaczęły mnie boleć piersi ale bardziej tak jak na okres... Nie robiłam jeszcze testu, bo już kilka lat temu tak miałam, że mi się spóźniało kilka dni, zrobiłam test a na następny dzień @. Może to wynik stresu? Czy jednak dzidzia? :)

Cześć dziewczyny:) co u was? Jak starania? Ja jestem w 18 tyg ciazy mnogiej dwujajowej:) po tych wszystkich przeplakanych nocach i dniach mam pod sercem dwa szczęścia:) to cudowny czas:) piszcie co u was:) malami, ile ci sie spóźnia okres? Dawaj znać co sie z twoim ciałem dzieje :) trzymam kciuki :)

Gość Malami88r
Asiula - gratulacje! :) Mi się spóźnia jakieś 11 dni, ale nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test i był negatywny :( Może następnym razem się uda :) Pewnie za dużo stresu ;)

Malami czy ty aby nie jesteś w ciazy? Wiem wiem test zrobiony ale czasem i test sie myli a poprzedni wpis z obawami to jak byś o mnie pisała:) mnie od początku od mięsa odrzucilo a tez normalnie lubię , zmęczenie wieczne, brak najmniejszej ochoty na kawę;) która kochaliśmy wcześniej. Ja proponuje zrobić jeszcze jeden test z samego rana bo to aż dziwne. Jeżeli to jednak od stresu to współczuje bo to znaczy ze to musiał być stres długi i mega mocny. Trzymam za ciebie kciuki, ale aż sama zaczynam sie zastanawiać :):):) dawaj znać

Gość Malami88r
Rano zrobiłam drugi test i był negatywny. Więc pewnie za dużo stresu ;) Teraz czekamy tylko na okres ;P Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecny mamy! :)

No i co Malami88r ? Ja bylam w zaszlym tyg w podobnej sytuacji. Wszystko wskazywalo na to ze sie wreszcie udalo tylko nie test ale planowalam robic drugi bo tak mocno w to wierzylam. Potem przyszla @ bardzo obfita nigdy tak nie mialam. Nawet myslalam ze to poronienie i moze i tak byli bo to bylaly bardzo wczesna ciaza. Ech,wole nie myslec. W piatek zaczynamy badania, najpierw od nasienia a potem z wynukami do gin i zobaczymy. Asiula100 a ty juz urodzilas?

Asiula100 juz, nie doczytalam. To wszystko naturalnie czy sie musialas leczyc?