Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona27

objawy ciązy?

Polecane posty

Gość Annn24
no a ja znów mam pytanie... wcześniej pisałam, że robiłam test i wyszły mi dwie kreski z tym, że ta druga jaśniejsza...na usg u doktora nic nie było widać. (6tydz. od ostatniej miesiączki, usg przez brzuch). lekarz stwierdził,że tak na 80% to ciąża, ale zawsze pozostaje 20% no i za 2 tygodnie znów na badanie...co o tym myślicie?

Gość paulina86
zrobiłam test i ... dwie wyraźne kreseczki tak się ciesze teraz jeszcze tylko wizyta u gin pozdrawiam

Gość Annn24
PAULINA86 GRATULUJE... daj znac jak tam po wizycie tylko nie wybierz się za wcześnie...heh...trzymam kciuki, żeby wszystko było OK!!!

Gość paulina86
moja kruszynka wczoraj odeszła :-((( a tak się cieszyliśmy dzisiaj idę do gin ustalić czy zabieg jest konieczny

Gość Annn24
No co ty tutaj piszesz PUALINA86...Nie chce mi się wierzyć...

Gość Annaaaaa
czesc sluchajcie ja mam problem. zaraz po okresie odztawilam tabletki antykoncepcyjne dwa tygonie po tym uprawialam seks i moj chlopak doszedl we mnie i na drugi dzien zaczelam brac tabletki na nowo. Nawetnie minelo 24 godziny jak ja wzielam myslicie ze moge byc w ciazy ???????

Gość Aneczka749
witam mam mały problem miesiączkę miałam 10 maja i w trakcie dni płodnych współżyłam z narzeczonym codziennie aby zajść w ciąże czy mogę być w ciąży..... dzisiaj po stosunku zaczęłam plamic i mocno mnie brzuch pobolewa czy jest coś nie tak??

Gość weronika24=
czesc dziewczynki poraz 1 pisze na forum ale widze ze kazda z nas tu znajduje sie neiprzez przypadek i bardzo mnei to cieszy ze znalazło sie forum w którym mozemy sobie pomagac i doradzac na wzajem_a wiec do rzeczy _ mam takie sma problem jak tu wiele z was i prosze was o pomoc w tej sprawie_____ przedostatnie miesiączk miałam 14a przed osttania 10 maja i teraz tez niby doastałam 10 ale miałam ja tylko jeden dzien 11 tylko małe plamienia i 12 tak samo wogole tydzien prze miesiaczka strasznie kreciło mi sie w głowie byłam cały czas senna chodziłam do kibelak co roz a o piersiach to neiwspomne bolały mnie strasznie sutki wogole piersi byly strasznie nabrzmiałe nigdy tak niemiałam niemogłam nawet ich lekko dotknac neiwiem co mam robi z męzem współzylismy od 19maja do 3 czerwca codzienie POMOZCIE;) nieiwiem czy mam sie czego "obawiac"znaczy obawiac sie neibede tylko cieszyc ale neiwiem czy warto robic sobie nadzieje......

Gość Ewusia83
jestem w 7tc, moje pierwsze objawy...tydzień przed @ zaczęły boleć mnie piersi,brzuch dokładnie tak jak co miesiąc przed @ no i to straszne zmęczenie...najchętniej nie wstawałabym z łózka. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki...

Gość weronika24=
no własnei dzis juz minoł 13 i ja dalej miałam plamienia tylko obfitsze ciut niz przez ostatnie 2 dzionki wogóle co chwile mi sie w głowie kreci;/;/ pobolewa dół brzuszka:(bardzo czesto...i tez zauwazyłam ze tez chce mi sie wymiotowac dzis tak 3 razy ale po jedzeniu chwile nei przed lub w trakcie..a neiche robic testu i sie neipotrzebnei smutac jak wyjdzie negatywny bo my juz tak bardzo sie staramy o dzidziusia i nic:( jak myslicie dziewczynki warto zrobic test czy przeczekac

Do wszystkich kobietek pragnących zajść w ciążę, a mających z tym problem: znalazłam na stronie www.jestemplodna.pl naturalne leki, które wspomagają organizm i w wielu przypadkach pomagają na tyle uregulować to, co utrudniało zapłodnienie, że po kilku miesiącach są już efekty! Sama zamierzam kupić zestaw na trzy miesiące i działać! Jest szansa, że w końcu i nam się uda! ❤️

Gość edzia 8
Cześć dziewczyny! Mam problem, od dawna staramy się z mężem o dziecko. Okres zawsze miałam regularnie, co 28 dni, teraz mi się spóźnia o 4 dni, brzuch mnie boli jakbym miała dostać miesiączkę. Wczoraj wieczorem zrobiłam test- negatywny. Coraz częćsiej boli mnie głowa co raczej jest u mnie zadkością. Powiedzcie, czy mogę być jednak w ciąży? Czy któraś miała podobne objawy?

Edzia - skocz po test. Skoro zawsze miałaś regularne @, to teraz kilka dni po terminie można już testować :)

No tak, przecież robiłaś test :/ To w takim razie odczekaj kilka dni, jak się nic nie zmieni, to go powtórz. I daj znać, jak tam.

Gość colitas
witam, okres dostałam 21 czerwca- 25 się mi skończył. 26 rano się kochałam z partnerem. 27 znowu krwawiłam przez parę godzin rano ale to była taka jakby rozwodniona krew... co to mogło być i czy jest szansa bym zaszła w ciążę?? dodam że mam nieregularne cykle 34-24 dni. ostatnie dwa cykle miałam 24 dniowe. zgodnie z kalendarzykiem 27 zaczynają mi się dni płodne...no ale skoro krwawiłam następnego dnia po stosunku, to chyba nie powinnam być w ciąży...co o tym myślicie?? błagam doradźcie. a jeśli miałabym zrobić test ciążowy to kiedy najlepiej??

Gość K.....
Hej Colitas.Dni płodne zaczynają Ci się 27,mogłas zajść w ciąże ponieważ zdrowe plemniki żyją w ciele kobiety 6 dni:-) Test zrób w lipcu w 1 dzień spodziewanej miesiączki,jeśli oczywiście się ona nie pojawi.Życzę szczęścia i ściskam mocno :-)

Gość weronika24=
czesc laseczki znowu zaglądnelam na forum i widze ze niekt neiodp na moj koment:( a ja od ponad 2 tyg mam mdłosci jak cos zjem to za pare min ciagnie mnie na wymioty ciagle kreci mi sie w główce czesto czuje sie jak bym miała zaraz zemdlec jestesm ciagle zmeczona ostatnio tylko bym najchetniej spała, pobolewa mnie czesto sama juz neiiwem czy dolna czesc brszucha czy jajnikiwłasnie siedze i wpieprzam czekoladki :(bo mnei naszła ochota hmm ??? wogole jak nie ja.napiszcie cos co mam robic ja juz bym chciała miec dzidziusia ale boje sie ze te objawy to jeszcze nei te co przynosza szczescie na całe zycie :(

Gość weronika 24=
jestem a co?

Gość annamaria_annamaria_annamaria
zrób test, na co czekasz?

Gość martusiah1
Mi spóźniał sie okres jakies 20 dni.. byłam już pewna, ze jestem w ciąży ale tesu nie robiłam.. Poszłam do ginekologa i powiedział mi, że nie jestem.. dał mi progesteron na przywrócenie okresu ale mie mam pojecia dlaczego tyle czasu go nie mialam..

Gość annamaria_annamaria_annamaria
dziewczyny a czy jako objaw ciąży, ale jeszcze przed okresem, miałyście wzmożony apetyt?

Gość magi88
ja tez mam pytanie mam taki problem : ostatnio okres mialam 29 maja cykle mam zazwyczaj od 33 do 38 dni wiec kolejnego okresu spodziewalam sie ok 4 lipca. 2 lipca uprawiaam sex z chlopakiem bedac przekonana ze to sa moje dni nieplodne to byl stosunek przerywany. do tej pory nie dostalam okresu spoznia sie juz jakies 10 dni a od 4 dni boli mnie brzuch wlasnie jak na okres. jak myślicie jakie jest prawdopodobienstwo ze to ciaza? dodam ze ostatnio mialam duzo stresow poznanie rodzicow chlopaka, sesja, powrot do domu ze studiów no i teraz to czy jestem w ciazy czy nie . na test chyba jeszcze troche za wczesnie prosze o odpowiedzi z gory dziekuje:)

Gość ankakkka
No u mnie sytuacja wygląda nieco inaczej...Dziś jest 39 dzień mojego cylku a miesiączki nadal nie mam... Test robiłam w 36 dniu cyklu ale wyszedł negatywnie... Gdybym była jednak w ciązy test nie mógł być chyba sfałszowany 2 tygodnie od zapłodnienia? Wtedy to już chyba sie nie myli? Mam zamiar jednak zrobić drugi...tak na wszelki wypadek. A później do lekarza,....bez względu na wynik.Dodać mogę,że piersi bolą mnie już chyba od tygodnia...pobolewa w dole brzucha... mam zawroty i bóle głowy, zmęczenie...apetyt na słodkie...wyraźniej czuję np zapach papieorsów. Ale mimo wszystko nie sądzę że to ciąża...pewnie jakieś sprawy kobiece...może niedrożność jajnika...albo jakiś mięśniak czy torbiel...ech :(

Gość Lilianna1985
Witam wszystkie :) Tak sobie czytam i się☺ zastanawiam...Rozstałam się z mężem jakiś czas temu i wszystkie marzenia o dziecku prysły.Jednak jakiś czas temu pozanłam kogoś.Nie zastanawiając się nad konsekwencjami współżyliśmy bez zabezpieczenia w 3 dni po zakończeniu @.Dzisiaj jest 7 dzień po\"zdarzeniu\" i zasłabłam.Ciekawe co dalej...

Gość syntetixxx
powód nie wykrycia wczesnej ciąży przez test: liczymy sobie, że owuacja była wtedy wtedy, ale jeżeli nie miałyśmy monitoringu cyklu to tak naprawdę nie wiemy co do dnia kiedy ona faktycznie była. Jeżeli dochodzi do zapłodnienia to też nie wiemy kiedy. Później implantacja, może nastąpić nawet 10 dni po zakończeniu owulacji. Dopiero po zagnieżdżeniu się zarodka zostaje wydzielany hormon (hcg-gonadotropina kosmówkowa), który wykrywają testy ciążowe, ale różnych kobiet może on mieć na początku różne stężenie i dlatego bywa, że dopiero tydzień lub dwa po planowanym terminie @ pojawiają się dwie upragnione kreseczki. Najlepiej w terminie @ zrobić badanie krwi, wtedy wynik powinien być wiarygodny.

Gość COBI89
witam panie;) ja was pytam jak tu w ciąże zajść??? kocham sie z moim narzeczonym i nic... chociaż teraz jest troche inaczej cały dzień bym przespała najchętniej, mam apetyt na słodycze a najbardziej to na kwaskowe dropsy, i piersi mam nabrzmiałe i mnie bolą a okres powinnam mieć za jakiś tydzien...do lekarza nie pójde ( przynajmniej do póki jak sie nie pojawią te dwie kreseczki czerwone) i żeby tego było mało przypałetało sie zapalenie pęcherza moczowego na szczeście szybko i skutecznie sobie z tym radze;) czy to że pije teraz napoje by zakwasić mocz (skuteczne leczenie zap. pęcherza) np sok z żurawiny, lub wode przegotowaną z wyciśniętą cytryna, czy to ma wpływ na wynik testu??? powiem tylko że wypijam tego minimum 1litr dziennie. PROSZE O POMOC pozdrawiam

Gość jagodkag
witam, jestem pierwszy raz na forum, oczywiście nie bez powodu piszę. Okres spóżnia mi sie 6 dzień,boli mnie brzuch i powiększyły się piersi. Wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Kochaliśmy sie z prezerwatywą więc to raczej nie może być ciąża. Ale nie ma pewności . Czy któraś z was zaszła w ciąże mimo używania prezerwatywy? Zaznaczę że nie było niespodzianek typu; prezerwatywa się zsunęła lub pękła. Z góry dziękuję za jakieś informacje

Gość kalina745
Witam wszystkich, tak sobie czytałam i postanowiłam napisać. Jakieś dwa tygodnie temu zaczeły mi się zawroty głowy,ale jak coś zjadłam to przechodziły.Tydzień temu miałam @ i wszystko było w porządku, a dziś mnie znów złapały zawroty i nawt jedzenie nie pomogło. Przyznam że teraz częściej mi się chce jeść ale to chyba jeszcze nie objawy że jestem w ciąży? Proszę o jakieś porady, sugestję jakie mogą być przycztny zawrotów głowy. Z góry dziękuję. :)

Gość cfrghu
Ja natomiast od 11 dni czekam na @...! Mam objawy typowe dla ciąży, a test wykazał, że ciąży nie ma...czy test może się mylić?