Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffiatuszek

Diane 35.. ktos jeszcze to bierze lub bral??

Polecane posty

Gość kffiatuszek

mam 20 lat i od ok 1,5 roku biore Diane 35. Zaczelam brac ja bo chcialam wyleczyc sie z tradziku(byl on u mnie bradzo rozwiniety). Teraz juz sie z niego wyleczylam, czasem mam jakies male pryszcze i chcialabym odstawic tabletki, ale cholernie boje sie ze ten tradzik mi wroci!!! Tyle mialam przez niego kompleksow, nic nie pomagalo, dopiero ta Diana. Moj ginekolog mowi, ze skoro one mi pomagaja, to nie musze ich zmieniac na inne ani odstawiac, ale ja sie boje ze kiedys przez to bede miec trudnosci z zajsciem w ciaze:( Czy sa tu kobiety ktore braly z tych samych powodow Diane? Czy tradzik wrocil Wam po odstawieniu??

Gość olcia199
ja odstawilam niedawno diane 35 i pryszcze nie wrocily:)ale radze ci je zmienic jesli nie masz juz problemow z cera.mi po 11 mies brania siadl kregoslup,zylaki sie porobily i boli mnie watroba.to tabletki starej generacji a wlasciwie nie tabletki a lek ktorego uboczne dzialanie jest antykoncepcyjne...naprawde radze odstawic...mi cera juz sie nie pogorszyla,male wyskakuja od czasu do czasu ale zaraz znikaja bez zadnych preparatow:)nie martw sie,powinno byc ok

a ile czasu nie bierzesz jesli mozna wiedziec?? bo slyszalam ze w ciagu ok pol roku jednak te problemy wracaja:( aha i jak duzy mialas tradzik?tzn mocno nasilony, czy tylko kilka krostek? moze jestem przewrazliwiona, ale boje sie ze to paskudztwo znowu do mnie wroci i znow bede chodzila po ulicach z glowa skierowana na chodnik:(

biore Diane od 2 lat ale wczesniej dosc czesto ja odstawiałam. teraz znowu do niej wrocilam. jestem troche schorowana i biore te tabletki z wielu powodów. mam hirsutyzm, tradzik i bez tabletek nie dostaje okresu. mam zespol policystycznych jajników. diana zawsze dobrze na mnie działa, nie przytyłam, tradzik zniknął. i co najwazniejsze mam padaczke skroniowa z ktora te tabletki nie koliduja i jak czytam złe rzeczy na ich temat to sama nie wiem co myśleć. biore je takze jako srodki anty.

Gość popi
Ja brałam Diane35 przez 9miesiecy po czym musiałam przerwać bo pojawiły sie kłopoty z miesiączką

Gość torquest
brałam Diane, pomaga, owszem, tylko dziwię się, że Twój ginekolog nie powiedzieł Ci, że to można brac tylko pół roku. Dłuższe przyjmowanie grozi bardzo powaznymi konsekwencjami, niszczy stawy i kosci i nie tylko. Moja przyjaciółka , prawdopodobnie przez diane ma teraz powazne kłopoty zdrowotne. Kombinowała tak jak Ty, przestawała brac, pryszcze wracały, wiec brała znowu. Teraz kości ma jak 70 letnia staruszka. ja tez brałam, tez mi pomagało i tez lekarz mi nie powiedział prawdy, po ok 1,5 roku zaczęłam się czuc koszmarnie, skurcze mięśni, w tym także sercowego... Dianę można przyjmować tylko Poł roku !!!! Pozdrawiam i zapytaj lekarza, ciekawe co Ci odpowie...

a mozecie mi polecić jakies tabletki anty? dobre działanie +odpowiednia cena :)

ja biore, jak juz pisalam 1,5 roku i nie czuje zadnych dolegliwosci jak narazie...(tylko to obnizone libido - jak wiekszosc chyba).. nie rozumiem skad te rozne zdania gineologow nie tylko na temat diane 35 ale tez wsyztskich innych tabletek...

Gość no to teraz moja kolej
Słuchaj, ja zaczęłam brać te tablety jak miałam 17 lat. Okropną cerę wtedy miałam, podskórne guzy mi wyskakiwały, masakra. Poszłam do gina, polecił Diane, ale oczywiści nie powiedział, że można to brać tylko pół roku. Brałam dwa lata z przerwami, bo trądzik wracał i to w coraz gorszej postaci. Oczywiście, gin nie poinformował mnie, że za długo biorę. Odstawiłam Diane na dobre w zeszłym roku, około czerwca. Trądzik się uspokoił na czas wakacji, bo wtedy dobrze na cerę wpływa słońce. Z początkiem października trądzik wrócił i pojawił się nie tylko na twarzy, ale też na szyi, na plecach, dekoldzie, pośladkach! Myślałam, ze szału dostanę! Wytrzymałam z tym do grudnia, poszłam do innego ginekologa, który poradził mi, żebym spróbowała brać Regulon. Oczywiście opieprzył mnie za tą Diane niemiłosiernie. Przede wszystkim za to, że za długo brałam. Powiedział, że Diane jest do dupy, że po tym trądzik wraca. Że niby po Regulonie nie. Regulon mi pomógł i to w dużym stopniu. Zobaczymy jak bedzie. Na efekty musiałam czekać pół roku, bo te tabletki mają małą ilość hormonów, a Diane to jest końska dawka... Uogólniając - NIE POLECAM!!

Gość olcia199
do kffiatuszek:utrata zdrowia to najgorsze co moze byc!!lepiej miec pryszcze no i probowac je zwalczyc a nie faszerowac sie takimi srodkami jak diane35...ost przeczytalam ze wycofano je w niektorych krajach bo kobiety umieraly po tych tabletkach...nikomu ich nie polecam:?((?(

Gość ale pierdoly gadacie
Diane trzeba brac minimum pol roku np. w przxypadku hirsutyzmu. I wcale nie ma tak zlego wplywu na organizm. Po Yasmin dziewczyny umieraja na tromboze i nikt nie pisze ze to siwnstwo (tylko, ze 9 cud swiata). Ja juz biore prawie dwa lata i nic mi sie nie dzeje. Nie przesadzajcie

Gość ale pierdoly gadacie
Yasmin tez wycofali w wielu krajach bo dziewczyny umieraly. Diane wcale nie jest takie straszne. Nie dramatyzujcie

Gość polska krowka
Bralam Diane dwa lata, ponad miesiac temu odstawilam. I w czasie brania, i teraz czuje sie i wygladam dobrze, zadnego ataku tradziku czy zlego samopoczucia. Oby tak dalej! A jesli chodzi o wycofanie Diane czy Yasmine - ciekawe, w ktorych krajach? Nie slyszalam o tym.

Gość olcia199
w krajach skandynawskich n0p wycofano ten lek poniewaz stwierdzono z powodu tych lekow 10zgonow kobiet na zakrzepice.no taka prawda,ale po co tu pierdolki gadac,dla jednego dobre dla innego zle i tyle bo kazdy organizm jest inny.jedna sie czuje swietnie i kloci sie ze po tym nic nie jest a druga ze sa zle i prawie po nich umarla.ja w czasie brania tez czulam sie ok ale co potem to skzoda gadac...no coz nadal ich nie polecam

Gość jak to powiedziała
jedna osoba wyżej - każdy organizm jest inny, moja gin. powiedziała, żebym diane brała ok 3 lat, a potem zmienimy, ogólnie czuję się po tym dobrze, ale biorę je głównie na hirsutyzm i chyba bym nie ryzykowała z powodu trądziku, z tego co słyszałam to obecnie hormonów w całym opakowaniu jest tyle co kiedyś było w jednej tabletce... i ile osób tyle teorii ;)

Gość Katarzynka__
Ja biore ale przezucam sie an yasmin!

Gość to sie przezucaj
Po Yasmin jest najwieksza smiertelnosc na zakrzepice. I tka na niej nie schudniesz.

Gość olcia199
dziewczyny,wszystkie tak naprawde mamy racje:)bo kazda znas jest inna i co innego czuje po tabletkach:)wkoncu nie jestesmy klonami,mamy inne organizmy,inne sklonnosci do roznych chorob.nie ma co gdybac tylko najwazniejsze!!!!ROBIC BADANIA PRZED WYPISANIEM TABLETEK CHOCBY LEKARZ ICH NIE ZLECIL POWIEDZIEC MU ABY TO ZROBIL,NASZA WIEDZA NA TEN TEMAT MUSI BYC DUZA BO TABLETKI TO NIE ZABAWA.WARTO SIE ZBADAC,DOBRAC ODPOWIEDNIE I BEDZIE OK:)pozdrawiam

Otóż to. Najważniejsze,żeby zrobić przedtem badania hormonalne. Ja biorę to piąty miesiąc na pewne choróbsko związane z hormonami i mam wrażenie,że coś zaczyna pomagać. Ale ciiii,żeby nie zapeszyć.

Gość kup sobie
krople homeopatyczne Psorinoheel N, oczyszczają organizm z toksyn. Wcześniej brałam Diane, ale po odstawieniu trądzik wrócił. Zaczęłam brać krople (3x dziennie po 10 kropli po jedzeniu), teraz biorę już drugi miesiąc (teraz tylko raz albo dwa dziennie) i cerę mam piękną. kosztują ok 28 zł

Gość upupupu
Zalezy od czego masz ten tradzik. bo jesli od nadmiaru testosteronu to zadne krople nie pomoga :(

Gość Anna 28
Mam problemy z hirsutyzmem ( nadmierne owłosienie) czy rzeczywiście Diane 35 pomaga wyleczyć z owłosienia??? Czy po zażyciu pigułek przestaną rosnąc włosy?

Gość cycata-hogata
Tak. wlosy staja sie coraz cinesze i slabsze. po 4 miesiacach u mnie przestaly tak odrastac wlosy na nogach (jest ich mniej na udach, lydkach), brodzie (nie mam juz wcale), dookola sutek (tez juz nie mam). ale musisz je brac przynajmniej 9 miesiecy. Acha. Nie mam juz zadnego syfka :)

Gość Ala20
dziewczyny prosze was o jakas rade BARDZO prosze bralam Diane 35 przez 9 miesiecy na cere cera sie bardzo poprawila wiec odstawilam tabletki niestety po odstawieniu tradzikk wrocil..bylam u ginekologa i endokrynologa zrobilam badania hormonalne i lekarz kazal znowu brac diane 35 i jak zaczelam ponownie to czulam sie koszmarnie i tradzikl byl jeszcze gorszy tak jakby po tej przerwie Diane przestala dzialac!!!!mialysxie kiedys juz tak?prosze napiszcie cos bo lekarze nie wiedza co robic a ja tez nie

Gość ilnetka
mam pytanie i prosze pomozcie mi! czy moze mi przepisac diane-35 lekarz dermatolog bo moj gin. wyladowal w spzitalu i bedzie za tydzien a ja okres dostane..:/

do ilnetki to nie musi być koniecznie dermatolog, moja ginekolog była na urlopie i bez problemu Diane wypisała mi internistka.

do Ala20 Przez pierwsze opakowania tak byc moze. Ja tez po przerwie tak mialam ale przy czwartym opakowaniu sie uspokoilo i Diane znowu dzialala. Jak nie minie to musisz zmienic tablety :o