Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
sloneczko1984

porcelanowe koronki na zeby...

Polecane posty

Gość LUŚKA28
chyba wszyscy tak mieli bo zeba trzeba opilowac az pod dziaslo zeby wepchac pod dziaslo potem koronke zeby w razie cofniecia sie dziasel nie bylo widac konca koronki i zeby resztki z jedzenia nie wlazily

Gość zuzia_duzia
Czyli rozumiem, ze mam sie przygotowac na kolejny bol?? Przy zakladaniu koronki i wciskaniu jej w dziaslo?? O matko! Juz mam bardzo obolalo dziaslo, a tu jeszcze to. Chyba jestem malo wytrzymala.

nieeee cementowanie koronek juz nic nie boli wkleja ci tylko na opilowany zabek i dociska mocno zeby wszedl wysoko pod dziaslo a dziaslo i tak samo sie nasuwa na koronke i po zawodach

ja mam 6 koronek na przednich jedynkach dwojkach i trojkach-ale bolalo mnie tylko pilowanie bo znieczulenie dzialalo za pierwszym razem ale protetyk stwierdzil ze sa za malo opilowane i tak az trzy razy koszmar-tylko amietaj zeby koronki ie zrobili ci za wypukle tylko jak najbardziej wyplaszczone ja mam troche za wypukle i dziwnie to wyglada tylko ze ja nie mialam o tym wszystkim zielonego pojecia i teraz juz po zawodach-nastepnym razem tego dopilnuje nie wiedzialam ze takie drobiazgi sa tak wazne w wygladzie

Gość wiki6
zuzia a dlaczego nie dostałaś zxnieczulenai ja miala pilowane zeby i wszystko pod znieczuleniem nic nie bolalo nigdy nie pozwolilabym aby mi robiono pilowanie czy nawet wiercenie bez znieczulenia chodze prywatnie i mam prawo wymagac znieczulenie bo za nie place a jak nie to dowidzenia ide do innego dentysty mama na przod zrobiony mostek porcelanowy i nie widac ze to nie sa moje zeby zadnych drutow nic nie widac

Gość zuzia_duzia
No ale jaki opilowany zabek? Wam cos wystawalo? Bo mi zjechala rowno z dziaslem. Teraz mam zalozony tam jakis metal. I do tego bedzie przyczepiana koronka? Sorka za tak duzo pytac, ale sie nie znam:)

od poczatku na przymiarkach wiedzialam ze cos jest nie tak ale nie umialam opisac co w tych zebach mi nie pasuje-byly dziwne i tyle teraz juz wiem ze sa za wypukle ale wtedy myslalam ze tak ma byc-dopiero inna stomatolog powiedziala mi ze to o to chodzi

czyli ty zuzia masz zacementowany w korzen wklad koronowo korzeniowy i na to bedzie cementowana koronka i ok po co usuwac korzen skoro dalo sie go wykorzystac

Gość wiki6
ja mam opilowany zab i na niego nalozony mostek pewnie kazdy dentysta ma swoja metode nie wiem

Gość LUŚKA28
mysle ze to nie od dentysty zalezy ale od stanu zeba, jak ktos ma na tyle dobry ze da sie na niego zakladac koronke to opilowuje tylko zeba dookola ale jak zab w srodku juz mieki to piluje do zera i robi metalowy wklad i na to koronka

Gość zuzia_duzia
Ja tam nie wiem, co mam zrobione. Moja kumpela miala tez robiona jedynke bo jej sie zlamala. I ona mowila, ze miala zab opilowany powiedzmy w trojkat i do tego doczepiona koronke. A ja zamiast trojkata mam zjechany caly zab, wlozone cos metalowego i nie wiem co dalej bedzie. Na poczatku zab mialam caly tylko ciemny bo po koanalowym leczeniu. I nie myslalam, ze trzeba bedzie go spilowac calego. Dzisiaj znowu ide i mam takiego stracha. Trzymajcie kciuki:)

Gość gosias_gs
witam, wczoraj byłam na piłowaniu ząbków będę miała 4 koronki na jedynkach i dwójkach (w tym jedna jedynka była martwa i trzeba było założyć wkład). siedziałam na fotelu prawie 5 godzin az minie d... rozbolala i to był jedyny ból :) bo jak miałam pilowane zęby to nic nie czułam, nawet gdy znieczulenie przestało działać to też dało sie wytrzymać. Teraz mam założone koronki tymczasowe i czekam na pracę protetyka. nie taki diabeł straszny (jak narazie) ;) pozdrawiam

Gość papappapapappapaa
gosia ale to u prywatnego chyba co> ile placilas

Gość gosias_gs
tak u prywatnego, raczej bym nie zaryzykowała gdzie indziej, a co do ceny to 1000zł za koronkę :( drogo ale mam nadzieje że będzie warto bo długo się naczekałam. jestem dobrej myśli.

Gość zuzia_duzia
No rzeczywiscie drogo, ja place za ta moja martwa jedynke 600 zl. Wczoraj bylam znowu, ale tylko mi przymierzyla metalowa koronke, ktora ma byc oblana porcelana i dobrala kolor. Wyszlo 2A, nie wiem czy to dobrze. W poniedzialek ostatnia wizyta a we wtorek jade na wakacje:)

Gość gosias_gs
Ja będę miała koronki pełnoceramiczne i niestety takie są ceny. jeżeli chodzi o kolor a2 to jest on bardzo naturalny (też bedę taki miala)

ha ha i ja tez mam a2 i jest ok naturalny nie zolty i nie sniezno bialy tylko taki normalny

kurcze tak czytam i czytam i sie przerazam :) jak ja sie boje zabiegow dentystycznych, i w tym moj blad bo od dluzszego czasu omijam dentystow szerokim lukiem i wlasnie dlatego doprowadzilam swoje zebiska do takiego stanu ze chyba ze 3 musze usunac- na szczescie to 6, 7 wiec na koncu, a poza tym masa pewnie do plombowania---- nie w tym jednak rzecz, jak juz uporam sie z tymi ubytkami chcialabym wreszcie doprowadzic do porzadku moje przednie gorne cztery krzywulce, sa krzywe, ida jakos tak po skosie, w dodatku sa zbyt duze (ale na to to juz raczej nic nie pomoze)- zastaawiam sie wlasnie nad tymi koronkami..... bo licowki na to skrzywienie raczej nie pomoga :(

do goya007-chyba zwariowalas z tymi koronkami jesli masz zdrowe te przednie zabki to nie rob koron-jak juz pisalam skutek ne odwracalny a co bedzie jak zabki pod koronka sie popsuja bo tak czesto sie zdarza-porozmawiaj ze stomatolog o jakims aparacie moze w gre wejdzie taki ktory bedziesz mogla zakladac na noc. pozdrawiam

Gość Arecki
witam! Pliss pomózcie, mam taki problem że dwa dni temu zlamal mi się marty ząb przy dziąsle, poszedlem do dentysty, ktory swierdził ze trzeba usunąc korzeń i wstawic implat - jest to lewa górna dwójka. Koszt jaki mi podał to raczej dla mnie za duzo - 6tyś zł.co mogę zamiast tego impamtu wstawić w miejscu gdzie nie ma juz ani kawałka zęba :-(??? koronke porcelanową czy coś innego? PROSZE PODPOWIEDZCIE BO NIE MAM NA TEN TEMAT BLADEGO POJECIA z góry dziękuje

do arecki-pytanie czy stomatolog robil przeswietlenie tego zeba ze uznal korzen do usuniecia-jesli to mozliwe mozna ten korzen przeleczyc kanalowo i wstawic w niego wklad koronowo korzeniowy i na to koronke jesli do usuniecia to mozna zalozyc mostek ktory bedzie sie trzymal na jedynce i trojce -jesli cie stac to implant bardzo dobre rozwiazanie ale drogie

Gość TEJKA
uff nareszcie sie odzywam troche trwalo ale juz zaczynam leczyc te cholery i przy okazji reszte innych ,zdecydowalam sie na leczenie tych korzeni na dwoch jedynkach i dwoch dwojkach to potrwa ze 6lub 8 tygodni bo kanalowo a w miedzy czasie proteza natychmiastowa na te cztery spilowane cholery, ale musze dac rade dzieki wszystkim wam za pomoc i rady,jak sie nie uda leczenie to wyrywam i amen-wtedy szuflada implanty odpadaja bo drogie jak pies, teraz siedze z oklejonymi plecami bo robie testy czy nie jestem uczulona na metale-mam na plecach jakies badziewie poprzyczepiane takie male okragle koleczka z metali co stosuja do koronek i za dwa dni odczyt czy nie spichnie mi potem geba jak mi doktor zalozy koronki,do tego czasu zeswiruje bo te wampirze zeby mnie przrazaja-czy ktos sie kapnie ze nie mam czterech wlasnych zebow tylko jakas proteze na jakis czas leczenia tego cholwerstwa????

Gość TEJKA
DO BETI-A TE KORONKI POTEM NA SERIO TAKIE PRZECUDOWNE OH I AH ??? BO JA TAK SIE MARTWIE BARDZO,,SCHUDLAM OSIEM KG BO NIE MOGE JESC ,TO JEDYNY PLUS TYCH SZALENSTW Z ZEBAMI,MAM CZASEM DOLA,POTEM BEDE PIEEEEEEEEEEEEEEEKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hihihi,ale czy to sie uda?????????????CZY WYLADUJE NA KONIEC Z SZUFLADA WYPLUWANA NA NOC????? bo jak sie nie uda kanalowo tego wyleczyc to kaplica,na co wtedy moje meki????moze wyrwac odrazu zeby sie nie rozczarowac potem i kasy nie wywalac na leczenie????? juz glupieje co????

Gość LUŚKA28
nie zartuj nawet, jak sie podjelas leczenia to lecz moze sie uda,skoro dentysta sie podjol to znaczy ze nie jest az tak zle,a koroneczki sa naprawde ah i eh jak sa dobrze zrobione TYLKO PAMIETAJ ZANIM ZAMONTUJA NA STALE PATRZ CZY NIE SA ZA BARDZO WYPUKLE, BO POTEM JUZ KAPLICA A POKI CO PROTETYK ZAWSZE JESZCZE MOZE POPRAWIC,MAJA BYC Z PRZODU PLASKIE JAK NATURALNE ZEBY I NIECH CI NIE WCISKAJA ZE SIE NIE DA,BO JA MAM PLASKIE A SIOSTRA WYPUKLE BO ROBILA U INNEGO DENTYSTY

Gość ANIA z Koronka
Hej, Mam koronke porcelanową na dwójce od dzisiaj. Ale jest ona jakaś krzywa i nie odstaje :/ Orientuje się ktoś czy można iść żeby mi ją spiłowała dentystka i dopasowala bardziej to szczęki ? czy juz na zawsze bedzie mi sie tak odróżniać. prosze o szybkie odp. powiem wam ze płacze już pół dnia :/

Gość ANIA z Koronka
Tak miało być ODSTAJE- pomyliłam sie. Wyglada ona na bardzo okragłą a nie jak zwykły płaski ząb :/

Gość eti1805
te koronki wcale nie sa takie oh i ah posluchaj luski maja byc plaskie ja akurat mam troche wypukle i to mnie denerwuje jak juz pisalam duzo mnie to kosztowalo bo schudlam 8 kilo ale zanim sie kapnelam co z moima koronami nie tak to juz nic nie moglam zrobic bo byly zacemetowane boje sie je zbijac od nowa w obawie o moje zeby i dlatego musze sie przyzwyczaic chociaz to trudne ale nastepnym razem juz mnie nie wysteruja pozdrawiam

i to prawda wszystko mozna poprawic i niech krawedzie zebow beda zaokraglone jak naturalne bo takie proste po linijce wygladaja jak proteza ruchoma-

mozna bylo ja wyplaszczyc jak mialas przymiarke jesli jest zacementowana to nie bo trzeba zeszlifowac porcelane i potem lakier i do pieca -dlatego na takie rzeczy trzeba uwarzac ale jesli ktos robi to po raz pierwszy to niema zielonego pojecia a protetycy jak kazdy liczy sie sztuka i kasa

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować