Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karooo

ISOTREXIN

Polecane posty

Gość joanna_116
Każda buzia jest inna najwidoczniej:P, ja sie lecze juz od 2 lat; po 1,5 roku zmieniłam dermatologa i czekam na efekty drugiego. Stosowałam przeróżne środki: - benzakne (czy jakos tak) - zineryt (początkowo dawał jakies efekty, ale tylko poczatkowo) - Duac (żadnych efektów) - Differin (żadnych efektów) - Do przemywania z alkoholem środek do zrobienia Preduiroloni 0,3, Resorcini 4,5, Detreomycini 2,5, Spir. Vini 100,0, Ag.dest. ad 150, 0(niby 2x dziennie ale bardzo wysusza) - takie mleczko na noc tez do zrobienia Detreorycini 2,0, Ac.salicynici 1,0, Camphorae 1,0, Zinci ox., Talci ven.10,0, Glycerini 20,0, Spir. Vinci 70', Ag. dest ad 100,0 (tez bez zmian) - sudocrem - domerenmi (nie pamietam dokładnie nazwy ale tez bez efektu) - tez stosuje ISOTREXIN - i CLINDACNE (ale nie widze efektów na razie żadnych poza tym ze bardziej mam podrażnioną skóre ale może akurat zadziała) - SŁOŃCE (naprawde pomaga wysusza skóre, ja mam ciemna karnacje a solarium to tylko na pryszcze, plecy wyleczyłam sobie dzieki słoneczku naturalnym w lecie a solarium w zimie ALE CO ZA DUŻO TO NIE ZDROWO , WSZYSTKO ALE Z UMIAREM Juz mam dość chodzenia do tych lekarzy bo naprawde nie widze żadnych zmian na mojej buzi a jak sobie pomysle ile juz pieniedzy na to wszystko wydałam ... Ale w sumie buzie ma sie jedna i trzeba mieć nadzieje. Tak sie zastanawiam ile to jeszcze potrwa mam 21 lat i dosc lekarzy :):):)

Gość ancz
mam ten sam problem ochydne blizny na policzkach pani dermatolog zapisała mi isotrexin ....ale jest maj i świeci słoneczko a ja jestem blada jak ściana.Czy mozna opolac sie w solarium po tym specyfiku czy lepiej odstawic i po jakims czasie wrócic do stosowania tego żelu??ps nie zauważyłam żeby skóra mi sie po tym łuszczyła zero rekcji.

Gość nie nie nie uchron sie
przed solarium, jezeli stosujesz isotrexin, badz isotrex, ja uzywalam i tego i tego, isotrexin na mnie nie dzialal, za to isotrex kiedys tak.... teraz znowu do niego powrocilam i MAM NADZIEJE ze znowu zadziała. no i trzeba sie oczywiscie duzo nawilzac:P ja tez jestem blada:( a z problemami skornymi to nawet chyba i balsamu brazujacego na twarzyczke nie powinno sie uzywac:(

Gość ancz100
a jak jakby odstwic ta masc???? i zaczac kuracje na nowo po lecie????

Gość white pony
ancz100 >> przede wszystkim pomyśl nad tym co jest dla Ciebie ważniejsze, czy żeby w końcu sie wyleczyć czy mieć opaloną buzie na wakacjach a potem dalej borykać sie z niedoskonałościami (pewnie jeszcze większymi bo słońce na dłuższą metę nie pomaga tylko szkodzi). Wydaje mi się, że lepiej raz w wakacje nie być opaloną a nie żeli przerwac leczenie i zmarnować czas który wcześniej się poświęciło no leczenie a każdy wie, że to proces bardzo długotrwały. Używam Isotrexin'u już drugi tydzień i sama nie wiem. Ale może faktycznie trzeba czasu żeby działał i muszę w to wierzyć. Póki co jestem czerwona i skóra mi schodzi ale to chyba zasługa peelingu chemicznego który miałam tydzień temu. Mam nadzieje, że Isotrexin mi pomoże.

Gość Ericc
ja właśnie zacząłem używać drugie opakowanie Isotrexin... a pierwsza tubka żelu trochę pomogła... ale najpierw miałem dyxocyline czy jakoś tak, tabletki powlekalne (antybiotyk) i żel purrutin.... teraz przy istorexin moja cera jest trochę gładsza.... ale dopiero go używam 4 tygodnie, więc nie mogę się spodziewać cudu ;( a lecze się już od 6 tygodni...

Witam, Isotrexin jest świetnym środkiem, wymaga jednak cierpliwości i regularnego stosowania. Miałam kiedyś problem z wypryskami na plecach, wielkie ropne grudy, Isotrexin zdziałał cuda, leczyłam się niemal całą zimę, latem mogłam bez obaw pokazać plecy, minęły jakieś 4 lata i do dnia dzisiejszego z plecami nie mam żadnych problemów. Dermatolog poleciła mi również delikatnie smarować Isotrexinem prosaki na twarzy, wszystkie się oczyściły, jednak wydaje mi się, że nie jest on za bardzo środkiem do twarzy, można stosować, ale ostrożnie, bo jest silny i może podrażniać, mi przykładowo na plecach odbarwił skórę, zrobiły się jaśniejsze plamy, co prawda zeszły, ale jednak, więc jeśli ktoś ma opaloną buzie, to trzeba stosować to rozsądnie. Ze wszystkich środków przeciwtrądzikowych odradzam Skinoren, przeciwtrądzikowy to on na pewno nie jest, a do tego kosztuje 50 zł, efektów żadnych. Teraz stosuję na twarz Differin i Tetralysal doustnie, różnych historii się naczytałam, ale po 5 dniach stosowania widzę już pewne efekty, zobaczymy, co będzie dalej...

Gość meggieee
hejjka :D mam 16 lat i w tamtym roku smarowalam sie isotrexin po miesiacu efekty byly swietne bardzo mi pomogl i uzywalam tak z 2 miesiace potem mialam czysta buzie i nic nie trza bylo niestety po 3 miesiac od stosowania tradzik powoli powracal i znow kupilam ten isotrexin i stosuje juz tydzien i juz widac zdecydowana poprawe a tradzik mam na czole takie niewidoczne zaskorniki i na brodzi duuzo czerwone krosty i zaskorniki chociaz teraz juz nie mam takich czerwonych tylko raczej rozowe bo isotrexin mi rozjasnil i plamy mi tez rozjasnil !! naprawde ten lek to cuudo !!!! polecam jak najbardziej wszystkim !!! tylko nie zrobcie tego bledu co ja i nie przerywajcie kuracjii bo tradzik znow wroci!!! nawet jesli zauwazycie czysta buzie smarujcie sie dalej przynajmniej co trzy cztery dnii !!! zycze powodzenia ja jestem happy bo wiem ze mi pomoze znowu :D :)) pozdrawiam :**

Gość piotrexx
Witam! Stosuje izotrexin od 2 tygodni i naprawde poprawa jest widoczna. Na poczatku faktycznie skora odchodzi lecz ogranicza to lojotok prawie w 100% wiec twarz sie tak nie blyszczy.Wygladza bardzo fajnie skore i przestaja sie robic stany zapalne.Polecam!

Gość isomaster
stosuję ISOTREXIN od 2 tygodni a TETRALYSAL od miesiąca .Na dzień dzisiejszy zauważam ... pogorszenie. Dzisiaj mam inaugurację roku akademickiego i z taką cerą najchętniej zostałbym w domu. Człowiek jednak po tylu latach nieskutecznej walki z trądzikiem przyzwyczaja się do upokorzenia ze strony czerwonych krost - plamek (jakkolwiek to nazywać) . Z informacji zamieszczonych na ulotce wynika iż ISOTREXIN powinien zacząć swoje boje po ok 6 tygodniach stosowania. Jeszcze do niedawna leki o działaniu punktowym wymieniałem co 2-3 tygodnie. Teraz jest mi już wszystko jedno - będę stosował ISOTREXIN przez tych 6 tygodni. Wieczorem i rano twarz oczyszczam żelem L'Oreal Men Expert PURE MAT z peelingiem , następnie mydło siarkowe. ISOTREXIN tylko na wieczór bo przecież tego SIĘ NIE DA nosić za dnia - ściąga skórę a po kilku godzinach sam schodzi płatami ;p Wcześniej stosowałem chyba wszystko : Aknemycin , Duac, Differin , Clindacne , Zineryt, Dalacin , Brevoxyl , Isotrex, Benzacne ... Rok temu stosowalem przez ok. 2 miesiące TETRALYSAL i z tego co pamiętam po pewnym czasie od kuracji zauważyłem krótkotrwałą poprawę ( ok miesiąca). O postępach swojej kuracji postaram się informować na bieżąco :) P.S: Dzisiaj skóra zaczęła się złuszczać.. no to chyba spoko nie ? :P Dobra lecę bo spóźnię się na inaugurację ! Pozdrawiam, Isomaster ( taki pseudonim artystyczny :P)

Gość literka...
Stosowałam ten żel i jak dla mnie to szkoda kasy. Bardzo ale to bardzo wysuszał mi skórę przez co bardziej się przetłuszczała, a taka łuszcząca skóra wyglądała okropnie bo żaden podkład na niej się nie trzyma i wyglądało to tragicznie. A poprawę widziałam jedynie na początku po niecałych 2- tygodniach zero działania. Za to mogę polecić krem "acnefan" krem używany punktowo jak dla mnie jest super bardzo mi pomógł. W aptece kupiłam go za 7 zł

Gość isomaster
Dla mnie coś co nie jest na receptę, nie wypala żołądka i nie kosztuje poniżej 30zł nie ma racji bytu ;p Trądzik ogólnodostępnymi środkami leczyłem x lat temu . W zasadzie to bardzo specyficzny ten mój trądzik. Zauważyłem że większość ludzi którzy tak jak ja zażywają tetracyklinę ma zmiany na całej cerze u mnie problem dotyczy części żuchwowej. Niby nic wielkiego A DRAŻNI ! ;p Dzisiaj dokupiłem sobie witaminę C i PP może wspomoże ;)

Gość Cann
A ja stosuje isotrexin i nie widzę poprawy, nawet skóra mi się nie łuszczy jakoś specjalnie, a tworzą się nowe stany zapalne! pomocy! :(

Gość isomaster
A używasz coś do przemywania skóry ? Są dostępne różne emulsje (w aptekach), które stosuje się zamiast mydła. Efekt jest świetny!

Gość sa1234
też stosuje isotrexin już prawie miesiąc i żadnych efektów nawet mi skóry nie podrażnił.... nie łuszczę się... pryszcze jak były tak są...jak patrzę w lustro to... wygladam strasznie... koszmarnie...

Witam. Czy Isotrexin mozna stosowac na plecy,kark ? jeśli nie.. to jaki lek polecacie ?

Gość Isomaster
Isotrexin jest na receptę i nie będziemy go polecać bo nie mamy ku temu odpowiednich kwalifikacji. Jedynie opisujemy efekty kuracji rzeczonym lekiem.

Gość tec-83
Isotrexin należy stosować tylko punktowo, a więc przy zmianach o niewielkiej powierzchni.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość tynula
Witam! Stosowałam Isotrexin, lecz tak jak ktoś już słusznie zauważył, jest to lek żel, do stosowania tylko punktowo na miejsca zmienione chorobowo! Tak też go używałam...niestety...raczej nie zauważyłam większej poprawy:/ Teraz smaruje się płynem robionym na zamówienie w aptece od dermatologa...też nie widze na razie większej poprawy...:/ Afrodyte adonis też stosowałam niejednokrotnie...pomaga,wysusza, lecz tylko na krótki czas i w słabym trądziku...Próbowałam także spirytusu...działanie podobne jak afrodyta adonis...Za jakiś czas zaczne zażywać tabletki antykoncepcyjne wiec licze na to, żę to mi coś pomoże:) Mam nadzieje, bo z takimi plecami nie pokaże sie latam na plaży;(Może spróbuję też solarium? Bynajmniej wracając do tematu...nie polecam osobiście Isotrexin żel...W dodatku jest nieporęczny w stosowaniu...ma gęstą konsystencje, po zaschnięciu staje się białą powłoką, którą później trzeba zmyć, co jest nie lada wyczynem, lub "wyskubać";) z twarzy:)

Gość Smaziana24
Ja i brat mamy cerę łojotokową. Dla mnie nie ma lepszego produktu, jedyny jaki nam pomógł a wypróbowaliśmy już prawie wszystko włącznie i izotekiem doustnie. Fakt-dziala po ok 3-4 tyg REGULARNEGO stosowania dopiero ale jak dla mnie rewelacja, bo z taką cerę mecze sie już 10 lat a teraz trądzik po prostu się ulotnił:D Koszt ok 30zł więc nie jest to taki duży wydatek. Szczerze polecam:)

Gość Smaziana24
A do kompletu polecam cała serie la roche posay effeclar czy jak to się tam piszę. Preparaty dośc drogie ale skuteczne:) Szczególnie godny polecenia jest żel do mycia twarzy. Koszt ok 30 zł ale jest OGROMNY i bardzo wydajny.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppp

Gość Lilka202
Stosuję już Isotrexin jakieś 3 tyg. Przez pierwszy tydzień widziałam znaczną poprawę a potem byłam już tylko coraz bardziej pryszczata:) wkurza mnie to bo mam 25 lat i trądzik jak nastolatka:( Osobiście polecam Vichy Normaderm, stosowałam jakieś 2 lata temu i pamiętam że na prawdę pomagało. Muszę chyba do tego wrócić.

Gość isotrexin- tak
Ja teraz stosuję na noc isotrexin i rano punktowo na zmiany benzacne 5%. Efekty są rewelacyjne! Bardzo szybko zauważyłam poprawę, wszystkie blizny i zaczerwienienia zbladły, po tygodniu stały się praktycznie niewidoczne, istniejące stany zapalne wyleczyły się w kilka dni (kiedy po wszystkich innych cudownych specyfikach stany zapalne utrzymywały się tygodniami), nowe się nie pojawiają, nie mam też zaskórników (a miałam i czarne- otwarte i białe- zamknięte). Jak dla mnie- recepta na całe zło! POLECAM! :)

Gość thisispolska
ja polecam wymaga cierpliwosci ale naprawde pomaga

Gość nata.
dermatolog doradzil mi uzywanie isotrexinu raz na 2 dni jesli bd zbyt mocny a nawet raz w tygodniu! nie katujcie sie z podraznieniami by miec ladna cere! uzywajcie go zadziej a tez pomoze;)

Gość lukassssssss
witam! mam problem z tradzikiem dluższy okres czasu, wcześniej smarowalem jakimis kremami ,bylo lepiej ,gorzej ,naprawde stosowalem ich co nie miara od soraya aż po under20 pożniej dluga przerwa i znowu jakis krem polecony przez panią w aptece,w rezultacie mam teraz bardzo dużo blizn na twarzy potradzikowych i postanowilem pojsc w pazdzierniku 09 do dermatologa ,sympatyczna pani dermatolog przepisala mi clindacne rano i differin wieczorem do tego zawsze rano i wieczorem po zastosowaniu leku i wczesniejszejszego oczyszczenia twarzy krem physiogel,trzymalem sie tej kuracji przez ok 3 miesiace, na poczatku bylo najgorzej wszystkie pryszcze wychodzily bez listości ,z czasem stan skory sie poprawial ,ale dalej pozostaly blizny, dosyc nie dawno ok tygodnia temu poszedlem do pani ponownie,poniewaz chodze regularnie co miesiac i przepisano mi tym razem isotrexin na noc co drugi dzien no i oczywiscie physiogel bo isotrexin mocno wysusza skore,a na dodatek zima i skora musi byc nawilzona. no i po nie calym tygodniu jest tak ze wlasciwe wszystko to co sie niby zagoilo znow sie "pieknie" odznacza, wiem że do leczenia trądziku potrzeba cierpliowsci, ale moze mi ktos powiedzec kto jest z podobnymi przejsciami jak ja i używal isotrexinu ,jak konczy sie przygoda z tym lekiem? pozdrawiam

Gość ferbisz
Gdzie można kupić ten isotrexin? U mnie nie ma w żadnej aptece od 2 miesięcy!

Gość awest
2009 11-20Wycofanie - Isotrexin żel 30 g - Stiefel Laboratories (UK) Ltd Kategorie: Wstrzymania i wycofania GŁÓWNY INSPEKTOR FARMACEUTYCZNY wycofuje z obrotu na terenie całego kraju produkt leczniczy: Isotrexin żel 30 g (20 mg/ Erythromycin + 0,5 mg/g lsotretinoinum) numer serii: 586L, data ważności: 31.12.2010, podmiot odpowiedzialny: Stiefel Laboratories (UK) Ltd, Do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęło pismo przedstawiciela podmiotu odpowiedzialnego w Polsce informujące o niezgodnych ze specyfikacją wynikach badań stabilności parametru zawartości tretinoiny (produkt rozpadu isotretinoiny). Wyniki niezgodne uzyskano w badaniach przedmiotowej serii produktu leczniczego wykonanych po trzech miesiącach. Link do decyzji: WC_2009-11-19-053.pdf