Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MamDo艣膰

Mam21 lat i nigdy nie mialam faceta,czy sa takie dziewczyny?

Polecane posty

Go艣膰 MamDo艣膰

Mam 21 lat, nie mam i nigdy nie mialam ch艂opaka, zero do艣wiadczen z plcia przeciwna, niedlugo to dopiero bedzie cholernie glupio powiedziec "Mam 25 lat nie umiem sie ca艂owac!" :-) . Dziewczyny na forum albo sa nieszczesliwe bo ktos je zostawil albo sie boja ze zostana starymi pannami bo "mam 18lat i tylko jeden powazny zwiazek za soba" a ja im wszystkim zazdroszcze bo cos w zyciu przezyly... Ja naprawde chcialabym kogos miec potrzebuje czu艂o艣ci, blisko艣ci po prostu men偶czyzny.. To prawda jestem niesmiala a facetow ( o ile nie sa starymi niegro藕nymi dziadkami:-) wrecz sie boje! Mysle ze moge sie podobac facetom, zauwazylam ze co poniekt贸rzy (nieznajomi) mi sie przygladali czasem sie usmiechali, probowali zwrocic moja uwage ale ja nie jestem w stanie nawet tego usmiechu odwzajemnic jedyne na co mnie stac to zrobienie obojetnej miny. Jezeli jeszcze mam jakas szanse w zyciu to tylko wtedy jak trafie na wytrwalego zdobywce, szkoda tylko ze nie urodzilam sie 100lat wczesniej wtedy nawet nie musialabym grac niedostepnej :-) Dzis mam nawet dobry humor wiec post nie jednym wielkim zalem, ale bywaja dni kiedy juz nie mam sily na nic

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wi臋c.....
wiesz co ,podejrzewam, 偶e nie jeste艣 jedyna i w ko艅cu znajdziesz sobie kogo艣. nie wiem jakie zycie prowadzisz, czy uczysz sie, czy pracujesz, ale moze powinnas jednak przelamac swoj膮 nie艣mia艂o艣膰- faceci na pewno te偶 si臋 przy kobietach stresuj膮 i nie jest im wcale 艂atrwiej ni偶 nam. a p贸ki co, polecam, na prze艂amanie lod贸w-posiedz troche na czatach, i tam postaraj si臋 bez skr臋powania rozmawiac z facetami, to naprawd臋 pomaga, jezeli tam przyzwyczaisz sie do bezpo艣redno艣ci to podejrzewam latwiej b臋dzie ci nawi膮zac kontakt z jakims facetem. pozdrawiam gor膮co.

Udost臋pnij ten post

w 偶yciu tak szybko sie wszystko zmienia 偶e w ieku 25 lat to ju偶 po rozwodzie mo偶esz by膰 :) wi臋c g艂owa do g贸ry :D:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eisengrim
W przypadku dziewczyn to dziwne? Byc to moze... Ja jestem facetem, mam 22 lata i nigdy z zadna nie bylem, choc mialem przejscia z nieszczesliwym afektem :). Watpie jednak czy nie moglabys tego zmienic tak po prostu. Pytanie tylko - czy masz chec lapac sie za co popadnie? No ale sprobowac kiedys trzeba, zwlaszcza jesli twierdzisz, ze sie podobasz. Uwazaj tylko, zeby nie byc zbyt zazdrosna w momencie gdy wkoncu znajdziesz sobie faceta.

Udost臋pnij ten post

Do autorki: Nie smu膰 si臋. Ja po raz pierwszy ca艂owa艂am si臋 z ch艂opakiem \"tak na prawd臋\" dopiero w wieku 23 lat, p贸艂 roku p贸藕niej mia艂 miejsce m贸j \"pierwszy raz\". Jestem nie艣mia艂a, nie umiem nawi膮zywa膰 kontakt贸w z nieznajomymi. Nie stresuj si臋 i nie szukaj na si艂e. Znajdzie si臋 w najmniej oczkiwanym momencie. :) g艂owa do g贸ry :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ddddddddd
Ja mam 20 lat i tez nigdy nie mialam faceta, nigdy sie nie calowalam i nie mam zadnych doswiadczen zwiazanych z facetami. Kiedys gosc byl powaznie we mnie zakochany, ale absolutnie nie byl w moim typie, a jak sie juz w kims zakocham to koniecznie w kims niedostepnym :(. Chcialabym z kims byc, bo brakuje mi czulosci, ale teraz to mam coraz wiekszy stres, ze dam plame, bo nic na ten temat nie wiem :( .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MamDo艣膰
Dziekuje za slowa pocieszenia :-)) "Twierdze 偶e sie podobam" zastanawialam sie chyba z pol godziny czy to napisac!!! Mam 0% pewno艣ci siebie moze to jeden z powod贸w dla ktorego nigdy sie nie odzywam, a moze za kazdym razem tylko tak mi sie wydawalo ze ktos sie mna interesuje? Zawsze jestem przekonana, ze to nie do mnie ze za mna stoi jakas inna dziewczyna albo ten facet zwyczajnie sobie stroi ze mnie zarty a o艣mieszenia i krytyki boje sie w zyciu najbardziej! Tak naprawde tylko raz sie zdarzylo cos co z pewnoscia bylo przejawem jakiegos tam zainteresowania, mianowicie podszedl do mnie na ulicy zupelnie obcy facet i spytal sie czy nie chcialabym sie z nim spotkac i to byl jedyny osobnik plci przeciwnej, kt贸ry chcial sie ze mna umowic (oczywiscie sie nie umowilam). Poza tym nic nic, oni nawet nie probuje ze mna gadac. Jesli chodzi o tryb zycia to MAKSYMALNIE NUDNY, studiuje dziennie, poza tym nigdzie nie chodze, mimo ze znajomych (glownie dziewczyny bo z facetami jak wyzej..)mam dogadujemy sie dobrze ale znajomosci nie wychodza poza wydzial, wiec nie mam z kim isc gdziekolwiek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MamDo艣膰
Zeby przynajmniej byl jakis 1 zakochany! Wydaje mi sie ze to bylby dla mnie wystarczajacy powod zeby ..no przynajmniej sprobowac :-) Ja na dzien dzisiejszy nie boje sie tego ze nie mam doswiadczenia boje sie tego ze tak juz zostanie a ja chyba zwariuje!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ddpp
A mo偶e jednak z tymi znajomymi z uczelni moglabys sie gdzies wybrac ? np na piwo, sprobuj zagadac z nimi na ten temat,no bo siedzac ciagle w domu to szanse masz nik艂e na poznanie kogo艣. Ja tez bywam nie艣mia艂a wiec wiem jak to jest,nie da sie tak od razu zmieni膰,ale trzeba pr贸bowa膰 ma艂ymi kroczkami. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ddddddddd
Spokojnie. Ja sie trzymam tego, ze kazdy ma swoja polowke i koniec, widocznie tak ma byc i mamy czekac. Wiesz to sie tylko tak wydaje, on sie we mnie zakochal, latal za mna, dzwonil, odprowadzal do domu, ale co z tego, skoro ja nic nie poczulam! Zero! Po prostu kolega, ale nawet nie mialam takiego poczucia, ze chcialabym go przytulic, pocalowac! Za to ostatnio oszalalam na punkcie faceta, starszego o 6 lat , ale co z tego... ma dziewczyne !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolaaaaaaa
witam! Ja r贸wnie偶 nale偶e do os贸b bardzo nie艣mia艂ych je艣li chodzi o facet贸w. R贸wnie偶 mam o sobie minusowe mniemanie a to za spraw膮 sytuacji w domu -totalne piek艂o. Czyta艂am 偶e DDA (doros艂e dzieci alkoholik贸w) totalnie w siebie nie wierz膮 i s膮dz膮 偶e s膮 gorsi od innych.Mam 19 lat i owszem kilku ch艂opak贸w na swoim ko艅cie z tego wzgl臋du 偶e oszukiwa艂am sam膮 siebie i ich 偶e jestem inn膮 osoba: odwa偶n膮, ciekaw膮 itd. a to w sumie mia艂o pewien sens bo czasami sama zaczyna艂am w to wierzy膰... choc nie na d艂ugo :)... i mo偶e dlatego te偶 偶e jak ju偶 nie raz us艂ysza艂am jestem 艂adna itd... niestety ja nigdy nie moge w to uwierzy膰. I tu w艂a艣nie chodzi o pod艂o偶e psychologiczne.Mo偶e Ty te偶 masz problemy w domu bo pewnie w tym tkwi艂by s臋k. Pozdrawiam a najbardziej mnie wkurza to 偶e mojego mega przystojnego faceta wszystkie laski uwielbiaja ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do ddddddd
Powiedz ile masz lat ? Chyba ma艂o skoro jeszcze wierzysz w "po艂贸wki"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ddddddd
Pisalam , mam 20 lat . Czyli co mam w to nie wierzyc, a jak nazwiesz dwoje ludzi ktorzy sa ze soba cale zycie ? Mam w rodzinie pare takich przykladow, bedac ze soba 40 lat, wciaz sie kochaja, martwia i jedno za drugie oddaloby zycie. Czyli nie sa dla siebie stworzeni ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 * gwiazdka*
Droga "MamDo艣膰" gdy przeczyta艂am Tw贸j post to zastanawia艂am si臋 czy przypadkiem to ja go nie napisa艂am ;). Mam 20 lat i 偶adnego do艣wiadczenia z "p艂ci膮 przeciwn膮" i musze przyzna膰, 偶e czasami zaczyna mnie to przera偶a膰 i przerasta膰. Mnie 偶aden nieznajomy nigdy w 偶yciu nie zaczepi艂 na ulicy szcz臋艣ciaro ;). Czasami 艂api膮 mnie takie do艂y 偶e ojejku!!!! ale staram si臋 trzyma膰 i czeka膰 na tego jedynego, mo偶e w ko艅cu si臋 zjawi ta moja druga po艂贸wka :P. 呕ycz臋 tego Tobie i wszystkim dziewczynom i samotnym ch艂opakom z ca艂ego serducha. Pozdrawiam i trzymacie si臋 wszyscy :) *gwiazdka*

Udost臋pnij ten post

do samotnych do dziewczyn z forum: nie podwajacie sie i nie traccie nadziei, wszystko w swoim czasie, jak to sie mowi, ja mam 19lat i od 8miesiecy jestem ze wspanialym mezczyzna, tez zawsze myslalam ze nikogo miec nie bede, choc jestem optymistka, to nie mam figury miss swiata, a wrecz przeciwnie,wiele bym w sobie zmienila i gdyby nie to ze jestem pelnowartosciowym czlowiekiem, majacym swoj swiat, swoje zdanie, czulabym sie jeszcze gorzej i nigdy bym swoja osoby nikogo nie zainteresowala, dlatego nie traccie nadziei, swoja milosc spotkacie, wczesniej niz sie tego spodziewacie i to niewazne ze troche pozniej niz inni, wasza milosc bedzie za to dojrzalsza, trwalsza i przede wszystkim pelna milosci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa
ojeju ale to straszne i smutne ja zacz臋艂am chodzi膰 z ch艂opakiem, gdy mia艂am 25 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po艂贸wka po艂贸wka...
gadu gadu...zrozumcie nie ma czego艣 takiego,powiedzmy , 偶e przez 20 lat jeste艣my kszta艂towani,przez sytuacje (te mi艂e i te gorsze),przez otaczaj膮cych nas ludzi...przez muzyk臋,film,telewizj臋,kszta艂tuj膮 sie nasze przyzwyczajenia,pasje...a po艂贸wka to nic innego jak osoba kt贸r膮 poznajemy,lubimy z ni膮 sp臋dza膰 czas,odpowiada nam jej charakter,ma podobne zainteresowania do naszych (czy te偶 ca艂kiem odmienne).Poza tym,zauwa偶cie 偶e nie ka偶dy spotyka t膮 swoja jak to okre艣lacie "po艂贸wk臋" ...czyli co ? Osoba ta nie posiada w tym wszechswiecie tej "po艂贸wki" ? Nie,po prostu nie trafi艂a na osob臋 kt贸ra jej odpowiada (patrz wy偶ej).Te ca艂e "po艂贸wki" zosta艂y wymyslone przez film,pras臋,i marzenia...bo kt贸偶 z nas nie chcia艂by prze偶y膰 szalonej mi艂o艣ci kt贸rej ukoronowaniem by艂by 艣lub,gromadka dzieci,dobra praca i dwa serca tworz膮ce jedn膮 harmonijn膮 ca艂o艣膰. Pozdrawiam realist贸w a tak偶e romantyk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 po艂贸wka po艂贸wka...
a gdyby kto艣 pyta艂...czy wierz臋 w spotkanie kogo艣 przy kim zabije mi szybciej serce,odpowiadam...tak wierz臋,chocia偶 z ka偶dym dniem mniej.Przyzwyczai艂em sie do takiego stanu w jakim si臋 znajduj臋.Nie zamierzam biega膰 ,szuka膰,my艣le膰,jest to tylko marnotrawienie si艂.Pomy艣lcie nad tym drodzy forumowicze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enigma3
Ja swojego pierwszego ch艂opaka pozna艂am w wieku sko艅czonych 21 lat. Po kilku latach pobrali艣my si臋. Taraz mine艂o 10 lat od momentu naszego poznania. W przysz艂ym tygodniu mamy rocznic臋 艣lubu i nadal si臋 kochamy. Zawsze uchodzi艂am za atrakcyjn膮 i inteligentn膮 dziewczyn臋, wiem 偶e wielu ch艂opakom si臋 podoba艂am, jednak ch艂opcy si臋 mnie bali. Zawsze uchodzi艂am za osob臋 bardzo mi艂膮 a jednocze艣nie troch臋 ch艂odn膮, a偶 spotka艂am tego jedynego przy kt贸rym poczu艂am si臋 bezpiecznie, otworzy艂am si臋 do otoczenia, kt贸remu zaufa艂am i zmieni艂am si臋 w niezwykle serdeczn膮 osob臋. Teraz jestem ju偶 m臋偶atk膮, nadal si臋 podobam wielu m艂odym m臋偶czyznom. Widz臋 to po ich u艣miechach, spojrzeniach, zachowaniach, mrugni臋ciach itp., jednak dokona艂am ju偶 wyboru. By艂 to wyb贸r 艣wiadomy i na chwil臋 obecn膮 trafny. My艣l臋, 偶e Ty r贸wnie偶 poznasz w najmniej oczekiwanym momencie swoj膮 drug膮 po艂贸wk臋. 呕ycie potrafi nas zaskakiwa膰. Ja swoj膮 pozna艂am na drugim ko艅cu Polski podczas studi贸w. Przez kilka lat po studiach by艂a to mi艂o艣膰 na odleg艂o艣膰, ktora si臋 sprawdzi艂a, cho膰 du偶o zwi膮zk贸w w takich momentach si臋 rozpada. Przeszli艣my bardzo wiele przed slubem: 艣mier膰 jego mamy, podejrzenie u mnie choroby nowotworowej ( i przez ten ca艂y czas bada艅 i niepewno艣ci - by艂 przy mnie i mnie wspiera艂) i wiele innych rzeczy. Wiem 偶e dokona艂am s艂usznego wyboru. 呕ycie jest przed Tob膮 - uwierz w to!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 .......dziewczyna.........
Mam 19 lat te偶 kursuje mi臋dzy domem a szko艂膮, spotkam si臋 czasem z kim艣 poznanym w necie ale to zazwyczaj ko艅czy si臋 po pierwszym spotkaniu wi臋c zak艂adanie, 偶e spotkam faceta swojego 偶ycia jest ma艂o prawdopodobne, zamykam si臋 na ludzi chocia偶 czasem brak mi blisko艣ci, 偶a艂uj臋, 偶e nigdy sie nie ca艂owa艂am, mo偶e nawet 偶al mi troch臋 tego, 偶e nadal jestem dziewic膮, nie mam gdzie spotka膰 mi艂o艣ci, no bo gdzie w autobusie?? szko艂a odpada bo tam nie ma nikogo ciekawego, a dyskotek nie lubi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 21
Ja jestem i do niedawna te偶 si臋 t膮 sytuacj膮 stresowa艂am....Ale wiesz co, uwierz mi, nie warto!!! Tylko si臋 wp臋dzi cz艂owiek w jakie艣 niepotrzebne komplexy, bo zaczyna zauwa偶a膰 ile brakuje mu do tych wszystkich idealnych dziewcz膮t, kt贸re w naszym wieku ju偶 dawno...maj膮 tr贸jk臋 dzieci;) Tak naprawd臋 nikt nie jest doskona艂y i trzeba to zaakceptowa膰. Cho膰 oczywi艣cie nie zmaienia to faktu, 偶e samotno艣膰 bywa okrutna..... Najwa偶niejsze to nie my艣le膰, albo inaczej-nie rozmy艣la膰 o tym i 偶y膰 pe艂ni膮 偶ycia, a (mam przynajmniej tak膮 nadziej臋) wszystko u艂o偶y si臋 samo... na razie trzymajcie si臋 wszystkie samotne duszyczki-i pami臋tajcie- 偶y膰 to nie znaczy czeka膰 na 艣mier膰;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marysia Niewini膮tko
Ovh ach ojej uchh echh..chuch dmuch..co za niewini膮tka na tym topiku si臋 zebra艂y...co wy wiecie o 偶yciu ?:> Roztliwiacie si臋 nad sob膮 jak nad jajkiem hehe, a 偶ycie sobie p艂ynie...jeszcze par臋 lat i za艂o偶ycie topik dla 40 letnich dziewic,w kt贸rym b臋dziecie si臋 pyta膰 jak wygl膮da pierwszy poca艂unek :P Hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a bo one takie
ciotki klotki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maz
S艂uchajcie, to niesamowite, ale wygl膮da na to, 偶e narzekacie bo staracie si臋 trzyma膰 jako taki pion. Przecie偶 nie jest wcale ani m膮dre, ani super b艂yskotliwe zalicza膰 jednego po drugim. Ja nie jestem samotn膮 dziewczyn膮 ale 偶onatym (dzieciatym) facetem ok. 30 i wiecie co, nie chcia艂bym, 偶eby moja 偶ona przede mn膮 mia艂a do艣wiadczenia, o kt贸re Wy si臋 dopominacie i uwa偶acie, 偶e co艣 jest nie tak skoro ich nie macie. To nie jest wy艣cig szczur贸w tylko szukanie KOGO艣 z kim podobno chcecie sp臋dzi膰 偶ycie (tak przynajmniej wynika z wi臋kszo艣ci bada艅) wi臋c mo偶e nie podchod藕cie do tego jak do slalomu w kt贸rym czas jest podstawowym kryterium, bo potem okazuje si臋, 偶e to by艂 mo偶e tylko trening a Wam b臋dzie trudno uczestniczy膰 po raz kolejny i kolejny w zjazdach, kt贸re mo偶e powinny by膰 ju偶 naprawd臋. Pozdrawiam wszystkie zrozpaczone samotno艣ci膮 dziewczyny, kt贸re wcale nie wiedz膮 do czego si臋 rwa膰, ale id膮 z nurtem prze艣wiadczone 偶e tak nale偶y.

Udost臋pnij ten post

do autorki - Pewno艣ci siebie trzeba si臋 nauczy膰, nie rodzi si臋 raczej z t膮 cech膮. spr贸buj, b臋dzie Ci 艂atwiej!!! Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Do autorki: Glowa do gory! Ja mam 21 lat i sama jeszcze 1,5 roku temu bylam w podobnej sytuacji - atrakcyjna, inteligentna, ale niesmiala do bolu czego efektem bylo to, ze faceci sie mnie bali, uwazali za niedostepna. A tych, ktorzy mieli wiecej odwagi i determinacji - odtracalam, bo nie chcialam sie z nikim wiazac na sile, tylko po to zeby nie byc sama, postanowilam ze poczekam na tego odpowiedniego. Wiedzialam, ze kiedys sie pojawi. I wiesz co? Tak sie stalo, zupelnie niespodziewanie poznalam swoja milosc. Jestesmy razem rok, jest moim pierwszym, tym z ktorym poznalam smak bycia we dwoje i prawdziwego szczesliwego uczucia. Oboje wiemy, ze chcemy byc ze soba do konca, wkrotce sie zareczymy. To on sprawil, ze stalam sie bardziej otwarta, smiala, dzieki niemu znikly wszystkie moje watpliwosci i leki. Wiem, ze warto czekac, ale nie zamykac sie w sobie, wychodzic do ludzi, usmiechac sie, przelamywac. Trzymam kciuki, na pewno i Tobie uda sie znalezc swoja druga polowke.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellemelle
Ja podobnie jak iwaa swoje pierwsze do艣wiadczenia z p艂ci膮 przeciwn膮 zacz臋艂am zdobywa膰 w wieku 25 lat. Nigdy przedtem nie mia艂am 偶adnego faceta, to te偶 nie by艂 powa偶ny zwi膮zek, taki z prawdziwego zdarzenia. Przy czym te "do艣wiadczenia" to nie seks, ca艂owanie si臋 i inne takie, ale po prostu - kto艣, o kim艣 mog艂am powiedzie膰: m贸j ch艂opak. Wi臋c zastanawianie si臋 w wieku bliskim granicy nastolatka/ju偶nienastolatka, czy si臋 jest normalnym, bo si臋 nigdy nie mia艂o faceta lub t臋sknota za utrat膮 dziewictwa nie ma specjalnie sensu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellemelle
PS do autorki: "Mam 25 lat i nie umiem si臋 ca艂owa膰"... Ka偶dy umie. To 偶aden sport ani sztuka... ludzie maj膮 to w genach!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MamDosc
Do niejakich marys i ciotek klotek: napisalam wlasnie dlatego ze chcialam sie wyzalic tak po prostu bo w zyciu zawsze staram sie trzymac pion. Poza tym ciebie irytuje to co ja napisalam mnie sie niedobrze robi od nieszczesliwych i pozuconych (znalazly sobie jednego to znajda sobie drugiego :-). Ja nie szukam od razu milosci na cale zycie, nie ubolewam nad tym, ze jestem dziewica po prostu chcialabym sie dobrze czuc w otoczeniu menzczyzn, nie byc taka dzika i pokorzystac troche z zycia poki czas. Zakochac sie tez chetnie, poprzytulac .. a seks dopiero wtedy kiedy bede pewna ze zalezy mi bardzo na tym facecie, na pewno nie tylko dla zdobycia doswiadczen.

Udost臋pnij ten post