Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łoboszzzz

Co się z NIMI stało???

Polecane posty

Gość łoboszzzz

Zawsze miałam takie piękne włoski, gęste, ale jakiś czas temu zaczęły wypadać a skóra głowy straszzznie mnie swędzi. Oczywiście byłam u dermatologa, bo stwierdziłam, że mam łupież. On niczego takiego nie zauważył, więc dał mi na wszelki wypadek szampon przeciwłupieżowy Vichy, a potem Freederm (bo uznał, że to może podrażnienie skóry po Nizoralu). A teraz (juz ponad rok) nadal swędzi mnie łepetyna. Zaczęłam jeszcze używać Nerilu, żeby włosy mniej wypadały, ale nie dość, że wysysza włosy a rezultat jest mierny, to jeszcze śmierdzi... Buuu.. :( Znacie jakieś łagodne, niewysuszające szampony do włosów, albo coś co może zahamować skutecznie ich wypadanie (i nie śmierdzi i nie wysusza)???

Gość okokok
:O :P :( ;(

Gość okokok
:O :P :( ;)

Zmień dermatologa, a na włosy polecam naturę, czyli odżywkę z żółtek i oliwy, nakładanie drożdży - papka rozrobiona wodą min., a jak swędzi, to jeszcze polecam szampon sensun blue- chyba się tak pisało, mi skutecznie wyleczył straszny łupież. Mam kręcone włosy i tez mialam szopki. POza tym polecam masaż głowy opuszkami palców dwa, trzy razy w tygodniu... pobudza krązenie, włosy rosną... a i dobre są odżywki DORY, włoska firma, miałam bardzo fajne włosy po nich, a poza tym łkaj skrzypomax.. Uffff, to chyba wszystko:) Powodzenia

Gość klan na drzewie
mnie tez swedzi glowa i wypadaja mi wlosy.dermatolog powiedziala ze to lojotokowe zapalenie skory.zapisala mi drogie szampony i niewydajne.farmaceutka w aptece powiedziala mi ze trzeba stosowac lagodne szampony.dzis wlasnie sobie kupilam taki +odzywke do wcierania.mam nadzieje ze to cos da bo mam juz dosyc tego swedzenia i wypadania wlosow. a wlosy wypadaja bo mieszki wlosowe sa niedotlenione przez zalegajacy lój

Gość klan na drzewie
moze ktos ma jakis pomysl?

Gość łoboszzz
No ja myję głowę codziennie, więc to chyba raczej nie przez zalegający łój. A zapalenia na pewno nie mam. Po prostu mam troszke tłustą skórę- również na twarzy, ale jak umyję łepetynkę i twarz, to skóra jest bardzo wysuszona, łuszczy się i jest blada i napięta. Muszę po prostu czymś nawilżyć skórę głowy i używać mniej chemii.