Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sanmarti

Jakie znacie fajne aforyzmy o miłości ???

Polecane posty

Gość AniaAnia
Miłość to przestrzeń i czas, udostępnione dla serca

Gość AniaAnia
Miłość nie jest drogocennym klejnotem, wciąż niezmiennym, lecz strugą wody, która może przemienić się w rzekę lub umrzeć w bagnie

Miłość jest pierwszą wśród nieśmiertelnych rzeczy Mało kocha ten, kto może jeszcze wyrazić słowami, jak bardzo kocha Można odejść od swoich miłości, lecz niepodobna zapomnieć, że się kochało Najszlachetniejsze serce jest to, które właśnie raczej da się skaleczyć, niż samo zadraśnie Miłość to kawałek Wieczności, który spadł na Ziemię Miłość szuka róży, zadrość - kolców Kocham cię bardziej niż wczoraj, ale mniej niż jutro Prawdziwa miłość podobna jest do pierścienia, a pierścień nie ma początku i nie ma końca

Największym grzechem jest grzech miłości - jest tak wielki, że trzeba aż dwojga, żeby go popełnić Gwiazdy - to mało, morze - to mało, jeżeli miłość jest przy mnie Odległość czyni z miłością to, co wiatr robi z ogniem - gasi mały, a rozpala wielki. Serce nigdy nie ma zmarszczek. Ono ma blizny

Gość taki...
Nie wiem co piję... ale jeśli to Miłość ... to nalej mi jeszcze....

Gość kolejorz 38 p.e.d.n.
towot miłości poleciał z dupy, nie mam problemu z robieniem kupy.

Miłość to największe zapamiętanie i największe zapomnienie. Miłość ma wiele imion, dla mnie nosi twoje.

Gość Kobietaaaa
Milosc jest jak wino.Im starsze tym mocniejsze.

Gość Fuuuria
Miłośc-dawanie siebie w posiadaniu siebie (tak apropos,to regółka miłości zapisana na wykładach z etyki;))

\"Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.\"

Gość niech mnie ges kopnie
A ja Ciebie wyplatalam z deszczu ptakow wyspiewalam, moze troche z deszczu... I patrz: przynosze Ci w otwartych dloniach slonce omotane zielonoscia moich oczu, i ofiaruje je tobie, za garsc okruchow z Twej szczesliwej gwiazdy.. za garsc okruchow... -------------------------------------------------------------------------------------- My dwoje zyjemy tylko po to, aby byc wierni zyciu.... P.Eluard ------------------------------------------------------------------------------------- Mowisz do mnie -moja- a ja jestem niczyja jak wiosna, co skowronkom i przebisniegom sprzyja, jak gwiazda, ktora wieczorem we mgle gestej moknie i jak smutny cien brzozy porzucony na oknie. ------------------------------------------------------------------------------------- Z wlasnym sercem, we dwoje wsrod mglistych wybrzezy. Ja- ktora zyje jeszcze, serce-ktore nie wierzy- podpieramy sie wzajem... -------------------------------------------------------------------------------------- Zjawiles sie niespodzianie, powiedziales, jestem! Jedno slowo, jakby to byla- na me wolanie-nieustajaca w myslach odpowiedz... M.Pawlikowska-Jasnorzewska

Gość bardzo fajny topic
Szkoda, ze tak malo ludzi sie wpisuje. Moze ja dorzuce kilka. W.Foulkner Milosc umiera miedzy dwojgiem ludzi? To nieprawda! Nie umiera! Opuszcza tylko czlowieka, odchodzi, gdy sie na nia nie zasluguje... Jestes miom zapatrzeniem, teskonota za przestrzenia, powietrzem, ktore drgajac caluje moje cialo... Jestes- i nie ma ciebie... Milosc mezczyzny to swiat caly, a caly swiat kobiety - to milosc...

Gość
\"Tylko w miłości kompletne zero może być dla kogoś wszystkim.\" Jadwiga Rutkowska

Gość
\"Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko.\" Erich Maria Remarque \"Miłość jest jak bańka mydlana: gdy pęknie, drugi raz taka sama już nie powstanie - lecz nowa może być jeszcze piękniejsza.\" \"Dlaczego tak bywa, że kochają nas ludzie, na których miłości nam nie zależy, a my kochamy tych, którym nasza miłość jest niepotrzebna?\" \"Słowami świadczyć miłość - to nie miłość.\" Sofokles

Gość
\"Miłość to jest to, co pozostaje, gdy już zabrane jest wszystko, nawet nadzieja.\" \"Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachować swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność.\" Thomas Merton \"Miłość jest treścią naszego istnienia. Jeśli się jej wyrzekniemy, umrzemy z głodu pod drzewem życia, nie mając śmiałości by zerwać jego owoce.\" Paulo Coelho \"Miłość jest grzechem... jeżeli nie możemy całego życia spędzić z człowiekiem, którego kochamy.\" \"Miłość w jednej chwili daje nam to coś, czego nie mogliśmy osiągnąć przez długie lata pracy...\" Johann Wolfgang von Goethe \"Co znaczy kochać jeśli nie wziąć się za ręce i niespodziewanie wzlecieć?\"

Gość zalamanaaaaa
a cos o czlowieku ktory jest zakochany????????

Gość
Bardzo przepraszam Za to że czuje Za to że myslę Że ciebie kocham Przepraszam za to Że mam własną osobowość Charakter Że mam inny sposób myślenia Patrzenia na świat Że mam inne poglądy Przepraszam za to Że niejestem twoją wierną kopią Której tak pragniesz Przepraszam za to Że niejestem ideałem Że mam wady Przepraszam że istnieje Że jestem Że kocham...:(

Gość
Tęsknię... Tęsknotą płonę kocham... W miłości mej tonę Porywa mnie potok łez Który Tobą jest Tęsknię... Jak nigdy jeszcze kocham.... Proszę usłysz mnie wreszcie Mego serca mękę skróć I błagam- wróć...

Gość
Straciłam Ciebie Czy było warto? Przeżyłam z Tobą wiele pięknych chwil Byłam szczęśliwa Dziś żyje bez Ciebie Czy było warto? Cos w sercu kłuje Nie da zapomnieć A może było warto? Choć były to chwile Są niezapomniane Ciebie przy mnie nie ma W Sercu mym będziesz zawsze

Gość ale nieszczęśliwie zakochany
?

Gość zalamanaaaaa
chodzi mi o to ze jest sie w kims zakochanym ale ta druga osoba do konca tego nie wie...ale maja ze soba kontakt

Gość
Tak bym chciała Cie przytulić, Ustami Twoje wargi musnąć, I czuć tą miłość od Ciebie bijącą, Która jak nektar w me serce sie wlewa. Tak bym chciała leżeć z Tobą na łące, Rozkoszując sie delikatnymi promieniami słońca, I marzyć patrząc w Twe oczy. Tak bym chciała Cie znać na pamięć, Każdą ryse Twojej twarzy, Każdy centymetr Twojego ciała, Lecz to gimnastyka nie dla mnie, Bo za długa to wędrówka, Tak bym chciała na zawsze być z Tobą, Biegać z koszykiem truskawek, Takich dorodnych i czerwonych, Słodkich i przepysznych, Takich jak nasza miłość, Tak bym chciała, lecz nie mogę. :(

Gość zalamanaaaaa
piekne:) bardzo mi sie podoba,dziekuje

Gość
ZIMNO MI W ŁAPKI ZIMNO MI W NOSEK ZIMNO MI W PLECKI I NÓŻKI BOSE MYŚLĘ WIĘC SOBIE GDY PADA NA DWORZE ŻE TYLKO TY ROZGRZAĆ MNIE MOŻESZ!

Gość
Liczę gwiazdy dziś na niebie, wypatruję ciągle Ciebie Tęsknię za sms\'ami, są miłymi akcentami naszej dziwnej znajomości, która życie nam uprości nie wiem tylko czy na pewno jestem dla Cię odpowiednią.

Gość
* Jak ptak przestrzeni, by mógł latać. Jak drzewo korzeni, by mogło wzrastać. Jak ziemia wody w upalny dzień - Tak bardzo ja POTRZEBUJĘ CIĘ!!!