Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sanmarti

Jakie znacie fajne aforyzmy o miłości ???

Polecane posty

Gość
miłość... niekiedy bolesne wspomnienie... niekiedy radosne chwile... czasem przelotne uczucie... zdaża się też zauroczenie... chodź kochasz to nikt tego nie wie... bo boisz się... lubisz szanujesz... miłosć jak agrafka... może być miła i przyjemna a może kłuć i boleć...

Gość
Siedzę przy oknie I myślę o tobie A myśli te Plączą mi się w głowie I smutno mi jest Bo brak mi ciebie I żal mi też Że nie rozumiesz Jak ja kocham Cię Wiem że nie pokochasz mnie Tak bardzo jak ja Cię Wiem że nigdy nie będziemy razem Bo ty nie chcesz mnie Lecz jedno napewno wiem Nigdy nie zapomne Cię

Gość
Czegoś mi brak, czegoś wielkiego: Twej obecności, dotyku Twego, Twych uczuć młodych, słodkich jak miód, Oczu kochanych, dźwięku Twych słów, Smaku ust Twoich, ciepła oddechu, Twej obecności, żartów, uśmiechu, Codziennych spotkań, długich spacerów. Tkliwych pożegnań, błądzeń bez celu.... Brak mi wszystkiego, więc po co żyć? Chyba że po to, by z Tobą być.

Gość
Wydaje mi się, że znam Cię już wieki całe. W każdy zmierzch i noc czekam, Może przyjdziesz, może zjawisz się. A jeśli nie to sama Ci powiem-że: Myślę o Tobie i tęsknię do Ciebie. Rzecz tylko w tym, że ja nie wiem, Kim naprawdę dla Ciebie teraz jestem...?

Gość dorzucam
" Miłość to partia kart, w której wszyscy oszukują: mężczyźni by wygrać, kobiety, by nie przegrać" /Alfred Hitchock/

Gość
Gdy jesteś ze mną jest mi wesoło. Gdy jesteś koło mnie cieszę się. lecz, gdy Cię nie ma, jestem smutna. Lecz, gdy odchodzisz, nie cieszę się. Więc zostań ze mną, nie odchodź, proszę. A będziesz widział uśmiech na mej twarzy. Gdy będziesz koło mnie i nie odejdziesz nie będę nigdy smucić się. Koniec na dzisiaj ... może komuś się spodobają :D

\"Miłość to nie pluszowy miś, ani kwiaty, to też nie diabeł rogaty ale miłość kiedy jedno płacze a drugie po nim skacze.. Miłość to nie film z zadnym kinie, ani róze, ani całusy małe duże, ale miłość kiedy jedno spada w dół, drugie ciagnie je ku górze...\"

Gość albo nie
"milosc skrzydlata jest"-Amor allatus est "Milosc bez wzajemnosci nie nalezy do uczuc najbardziej pozadanych. Niezbyt kochac to pewny sposob aby byc kochanym."

Gość albo tak
W.Szekspir "Milosc jest dymem wzniesionym w obloku Westchnien,jest ogniem w kochajacym oku. Gdy nieszczesliwa-morzem lez kochankow. Czymze jest wiecej? Jest roztropnym szalem Zolcia dlawiaca i slodkim specjalem."

Gość a moze to
"Miłość jest jak tama. Jeśli pozwolisz, aby przez szczelinę sączyła się strużka wody, to w końcu rozsadza mury i nadchodzi taka chwila, w której nie zdołasz opanować żywiołu. A kiedy mury runą, miłość zawładnie wszystkim. I nie ma wtedy sensu zastanawiać się, co jest możliwe, a co nie, i czy zdołamy zatrzymać przy sobie ukochaną osobę. Kochać, to utracić panowanie nad sobą." Paulo Coelho

Gość Nium
"Zapomnij, że jesteś, gdy mówisz, ze kochasz", bo "miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, lecz na wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku" Miłość to całkowite oddanie się komuś innemu. "Mnie" już nie ma, a wszystko - "Twoje" /Saint-Exupery, Rozanow/

Gość rechrechrech bocian zdechl
Milosc jest sztuka. Jesli chcemy sie kochac , musimy postepowac w taki sam sposob jak wowczas , gdy chcemy sie nauczyc jakiejkolwiek innej sztuki. Trzeba opanowac jej teorie i praktyke. Dzieki milosci czlowiek moze opanowac generalny problem ludzkiego istnienia-przezwyciezyc uczucie osamotnienia. Podstawowymi czynnikami dla wszystkich form milosci sa: -troska -poczucie odpowiedzialnosci -poszanowanie -poznanie Milosc nie jest zasadniczo stosunkiem do jakiejs okreslonej osoby. Jest ona podstawa,pewna wlasciwoscia charakteru,ktory okresla stosunek czlowieka do swiata w ogole, a nie do jednego obiektu milosci. Analiza natury milosci prowadzi do odkrycia powszechnego dzis jej braku oraz do krytyki warunkow spolecznych,ktore ponosza odpowiedzialnosc za taki stan rzeczy.

Gość skubskub
"Podales mi w garsci milosc. Skubnelam tylko troszke, a jednak smakowala. Potem rozchyliles dlonie i gdzies upadla. Dlaczego ja upusciles?

Gość skubskub c.d.
Staram sie ja zbierac, abys znow mogl mi ja podac, tak jak wtedy... Ale ona, uparta,skryla sie w trawie, w piasku, przepadla , po prosty gdzies... Placze .. czy ona jeszcze wroci? -Z zyczen i powinszowan-

Gość _natka_
"W miłości dwie wolności łaączą się w jedną słodką nieowolę" "Wielka miłość to nic innego jak taniec amatorów na linie bez drążka i siatki" "Miłość jest znalezieniem siebie zewnątrz siebie" (J.Kremer) "miłość jest egoizmem we dwoje" (Germaire de Sfael-Holsfein) "W miłości irytujące jest to, że jest ona zbrodnią wymagającą wspólnika"(Charles Baudelaire) "Największym grzechem jest grzech miłości- jest tak wielki, że trzeba obojga, żeby go popełnić" (Tristan Bernard)

Gość kony
"MARZENIA MYLA, A ZYCIE CHWILA! PO COZ WIEC SNIC? DUSZA I ZMYSLY TO WEZEL SCISLY. KOCHAC-TO ZYC!"

Gość a_nana
Molier "Kto kocha-temu male ogromnieje."

Gość szafir
"Tylko WIARA moze dostarczyc dostatecznie silnych pobudek do ofiar ktorych wymaga MILOSC" Morton

Gość olaaa
odsiwezam

Gość Wikcia
Pascal "Serce ma swoje zasady, o ktorych rozum nic nie wie." __________________________________________________________ Pomysl jak tanio mozesz sie upic: praca,miloscia,powietrzem, poezja,tancem,muzyka... i to bez zatracania sie...

Gość eeelka
Molier "Ze wszystkich rzeczy wiecznych Milosc trwa najkrocej." J.Slowacki O!Pierwsza milosc!Tej wiernym obrazem jest zamienienie serc,bez interesu. Tej idealem jest latanie razem w krainie, w ktorej nie ma konca, kresu...

Gość zorra
Nie patrz na piekno, lecz w serce czlowieka, bo serce zostaje, a piekno ucieka! ______________________________ Milosc to piekna ksiega, Pocalunek to jej tresc. Slowo kocham - to przysiega, Lecz to wszystko warte lez! _________________________________ Antoine de Sant-Exupiery Kochac to nie znaczy patrzec na siebie nawzajem, lecz patrzec razem w tym samym kierunku. ______________________ La Rochefoucauld Przebacza sie , dopoki sie kocha. ___________________________________________ M Samozwaniec Milosc to krotki okres, w ktorym jakis blizni odmiennej plci jest o nas tego samego mniemania , co my.

Gość ememgie
Milosc to otwarte okno Milosc to otwarte okno. patrzymy w nie, gdy koncza sie pocalunki wieje od niego chlodem. Galezie drzew jak ciekawi ludzie Zagladaja przez otwarte okno. Caluja nas ich cienie Marzna plecy ale wiecej serce. Zamykamy okno. Patrzymy w nie gdy koncza sie pocalunki, wieje od niego chlodem. Vladimira Cerepkowa

Gość ememgie
Ogrod - Jaques Prevert Miliony miliony lat To jeszcze nie dosyc Aby wyrazic w slowach Mala sekunde wiecznosci Gdybys ty mnie calowala Gdybym calowal ciebie Porasnek w zimowym swietle Park Montsouries w Paryzu W Paryzu Na tym swiecie Na swiecie,ktory jest gwiazda.

Gość Odyseusz
Noc pachnie syrenami i nimfy czesza wlosy Wiec czemu snia mi sie ciagle dalekie czyjes oczy? Noc pachnie syrenami i gwiazda spadajaca a gdzies sa oczy szare i jest Itaka w sloncu!... Na jedno ludzkie serce za wielki jest ten swiat I za ogromne morze za silny wiatr! Wiec czemu plynie okret zielonym szlakiem fal i slucha wciaz jak woda za dala dal. Nie wrocisz do Itaki Nie wrocisz do Itaki Nie wrocisz,nie wrocisz tam!

Gość kony
Oskar Wilde "Gdy kochamy ludzimy najpierw samych siebie a potem drugich".

Gość logowac mi sie nie chce...
Erotyk - Z.Barczak Jestesmy tu ty i ja jak gdyby klosami obsypani byc moze ze w sloncu odbywaja sie zniwa.. lagodne anioly niosa kwiatow narecza przez lake na ktorej pasie sie stadko krzakow zielonych bardziej niz laka jaki dobry dzis wiatr- mowisz i oto rozpoczal sie przyplyw nieba od stop az po gardlo nasze gdzie roza pocalunku ku wargom dojrzewa ___________________________________________ KTO? Andrzej Krzepkowski tlum dwoje ludzi krazy po ulicach i ja dlatego krzyczac patrze w kazda twarz moze ktos szuka mnie tak samo chodzi ogladajac ludzkie twarze moze patrzac na nieba aksamit tak jak ja szuka swoich marzen

* * * Kocham cie swiatlo...Na moje zrenice zlewasz sie fala:nurzam sie w nie tone, oczy ku tobie wznosze roztesknione, na twej jasnosci promienna mglawice. Kocham cie jasna!Patrze na twe lice, oczu szafiry rzesa ozlocone, na krase twoich ust-patrze i plone, tym wiecej pragnac,im wiecej sie syce... Kiedy mnie swiatlo fala oprpmienia, zda mi sie ,czuje twoje uscisnienia, a gdy w ramiona,ciebie,jasna chwytam; cala mi swiatla plonie swiat ozdoba, i sam juz nie wiem i sam siebie pytam czys ty jest swiatlem?czy swiatlo jest toba?