Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senda41

41-latki też mogłyby się spotykać na tym forum, co wy na to?

Polecane posty

Hello Cindy___ a taki utworek zesp. UFO z 2002 roku:) Pozdrawiam:) Jeszcze cos wysle miłe panie , szukam dalej:) zagladajcie do skrzynek:)

Witaj Cindy!!! Napisz nam troszke więcej o sobie, i rozgość się.

Poczytałam juz co nieco wiem. Ja też mam dwie córki,13 i 7,5 roku

BUBERKU muza dotarła jestem w trakcie odsłuchwania.Dzięki.

Cześć wszystkim, witaj Cindy ! Zahir zdjęcia wreszcie dotarły, dziękuję. Fajną masz tę nową fryzurę i super kolorową. Ja dziś kupiłam sobie farbę do włosów i też zmieniam kolor, a co tam ! ;) Zmuszacie mnie ;) do kupna aparatu cyfrowego, takie ładne te Wasze zdjęcia, chyba muszę zacząć odkładać pieniążki, tylko jak to zrobić..? Szymciu bardzo chciałabym zobaczyć przebiśniegi, ale i u mnie za dużo jeszcze śniegu, aby mogły się przebić. Glamur masz już stałego \"pomarańczowego\" wielbiciela, chyba musisz się do niego przyzwyczaić. :) A dla Jazzy gratulacje, mądra psinka pojęła w czym rzecz ! Maju czy swoim zwierzakom kupujesz karmę w tym sklepie, którego adres podałaś Diarze ? Buber zaraz sprawdzę pocztę czy muza dotarła, ale juz z góry dziękuję. Alja u mnie jutro na obiad schab duszony :), czyli nic rewelacyjnego, dziś za to zrobiłam placki ziemniaczane po cygańsku (chyba tak się nazywają, dokładnie nie wiem :) ) sporo przy nich pracy, więc jutro musi być coś łatwiejszego.

Buber, muza dotarła, a Led Zeppelin, zawsze mile u mnie widziane. Pozostałe kawałki dopiero odsłuchuję, dzięki. Cindy, witaj gorąco. Jestem również spod znaku barana.

Mirinda, ja robię często takie zwykłe placki ziemniaczane, a jak się robi cygańskie? Nieźle brzmi...Podrzuć przepis.:) :) :)

Alja zwykłe ziemniaczane placki robię małe, kilka na jednej patelni, a dzis to był w zasadzie jeden placek na całą patelnie. :) I trochę grubszy, bo w środek wkłada sie farsz. A frasz robię z pieczarek, boczku, pora i pomidorów. Wszystko oczywiście podsmażam i doprawiam. Placek składa się na pół , farsz w środku, można polać jeszcze dodatkowo sosem pomidorowym lub majonezowym czy czosnkowym. Ja ten przepis trochę zmodyfikowałam, dodaję sporo pora i pieczarek. :) Buberku mam muzyczkę, dzięki ! Idę na film, pa.

Witaj Bea67 skad jestes tzn. chcialam sie spytac w jakim kraju mieszkasz teraz? I Jak dlugo? No coz mam o sobie napisac jestem otwarta i spontaniczna lubie rozmawiac z ludzmi na rozne tematy, dla mnie nie istnieja tematy tabu.Mamy dzieci prawie w tym samym wieku.Masz parke?

Oczywiscie Bea67 popelnilam gafe bo siedze na paru forach, oczywiscie ze mieszksz w Polsce, powiedz tylko w jakim miescie, wiem juz ze masz dwie corki to podobnie tak jak ja. Sorry jeszcze raz za ta wpadke.

:) Buber dzięki, fanie się słucha, ale tego Bethovena żałuję:( ja dziś robiłam jeszcze rybę w piwie. bardzo proste. Kawałki ryby macza sie w mące rozrobinej z piwem i smaży. Do tego suróweczka z kiszonej kapusty. Ide spać, bo jutro skoro swit czeka mnie podróż do Kielc. Trzymajcie się Pa 👄

Wpadlam życzyć wam tylko miłej nocki i do jutra. Może jutro będę miała więcej szczęścia do dostepu do neta. Witaj Cindy - na nasz temat dowiesz się więcej na 200 stronie ... Miło Cię poznać :) 🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Ale , bo ja ktoś ważny stwierdził, to jestem improwizacyjna kucharka, co z tym farszem? Włożyć go tak pomiędzy i smażyć? Mirinda, rzeknij słowo kucharskie!

Ważne pytanie, gdzie jest Szymciaaaaaaaaaaa. Może przebija się udarowo przez lody, by dotrzeć do przebiśniegów, ale...To ja poproszę o bukiet, niekoniecznie wirtualny.

Witam wszystkich 🌻 dzisiaj cały dzień byłam na uczelni, 12 godzin wykładów, dopiero teraz doszłam do siebie. Ale za to jutro mam wolne.... :) Dziękuję za muzykę od Bubera i za wszystkie przesyłki od Alji. Jesteś kochana!!!! Życzę wszystkim dobrej nocy.

Gość coturobic
witajcie. ja za 9 dni bede miala 40 lat. nie za bardzo skacze z tego powodu z radosci.....Jakas recepta???????

Nie za bardzo??? Przecież to najlepszy wiek. Późno, bo późno, ale zaczyna trochę iluminować .... Życie zaczyna się po 40. Ale zaprzyjaźnione babeczki mówiły mi, że tak naprawdę, to po 50. Cóż... Jakoś chyba przetrwamy...

Szymcia, złudzeń mi nie odbieraj, bo rozumu powolutko nabieram, wolno, bo wolno, i na 50. w tym względzie baaaaardzo liczę. Miłej niedzieli wszystkim:)

Witam wszystkich ! Też staram się wierzyć, że prawdziwe życie zaczyna się po 40, ba, nawet po 50-tce, bo cóż mi pozostało..? ;) Szymciu placki po węgiersku znam, też lubię, ale do nich robi się mięsny sosik z papryką, taki na ostro, czyli troszkę inaczej niż ten, który podawałam. Alja osobno robisz farsz, osobno smażysz placek, zawijasz dopiero na talerzu i polewasz sosem :D Mój mąż jest specjalistą w tych plackach, ja to tylko jego marny uczeń.. :D :D :D Życzę wszystkim miłej niedzieli, postaram się do Was zaglądać, teraz u mnie w domku wszyscy chorzy, więc nie planuję żadnego wyjścia.

U mnie brak jakichkolwiek oznak wiosny... :( Nawet kot jest dzisiaj grzeczny...

Mirinda, Szymcia, dzięki, zaraz będę trzeć te ziemniaki na placki, a do środka wrzucę niepodziankę (?).

Czyli będą placki ziemniaczane z niespodzianką ! :) Już wiem, czemu mój kotek był taki grzeczny... :(

trzy ziemniaki dopiero starłam, a jak będę jednocześnie je robić i nikomuzaglądać do kompa, nie wyjdzie to na dobre . A na placki zapraszam Szymcia, na gołe nie, za zimno.

Mirinda, kotek pójdzie na pierwszy ogień do spróbowania...:) Ale ja bardzo lubię koty, naprawdę nie mam złych intencji Dobra już nic nie piszę...

Widzę ,że nasze forum pomału robi się międzynarodowe witajCindy,rozgość się u nas i zasiądź do niedzielnej kawki.Jak już wiesz tu spotykają się panie i panowie po 40 ,ja już od roku jestem babcią,także wszystko przed tobą,to są dla nas najpiękniejsze lata bo pomału schodzimy z tej drabiny i co roku to będzie gorzej, to do dzieła ,cieszmy się chwilą. Diarra,zdjęcia wysłane. Mirinda,ja też lubię placek cygański-mięsko podsmażone,pieczarki,cebula,papryka,pomidory doprawiam na pikantnie,i później polewam całośc słodką śmietanką. Mirindo,aparat cyfrowy kupiliśmy synowi na 18 w systemie ratalnym bo za gotówkę do dzis byśmy go nie mieli.A teraz sprzęt jeszcze z taniał i mam nadzieję ,że w krótce go sobie sprawisz. Ajia jak idzie ci tarcie ziemniaków,bo ja od dawna ziemniaki przepuszczam przez sokowirówkę i łączę sok z miąższem i są super .Nie mam pozdzieranych paznokci.Ale trzeba przy sokowirówce patrzeć na ilośc obrotów ,bo siostra sobie kupiła i jej tak przeciera,że ma sam sok. Pogoda u nas też zimowa,a może wiosny nie będzie:( Trzymajcie się za tem cieplutko,zjedzcie smaczny obiadek i leniuchy na spacerek.

A ja nie mam sokowirówki, paznokcie krótkie, więc nie obtarłam, ziemniaki gotowe. Tylko jeszcze grzybki podsmażę. Długo to trwało, bo z jedną taką rozmawiałam, ale ... planowałam na 15.00 obiad, więc spoks, zdążę. Buziaki dla wszystkich!:)

Alja dodałaś do placków mojego kotka ??!!! :D Zamiast sokowirówki można użyć maszynki do mięsa, wychodzą troszkę inne niż te tarte ręcznie, ale smakują też nieźle. Ja mam specjalną maszynkę do placków, więc na szczęście paznokcie całe. Zahir placki z mięskiem polane słodką śmietanką... ????????? Jeśli chodzi o aparat cyfrowy to tylko kupimy go na raty, innego wyjścia nie ma. Ale zwykle są rzeczy bardziej potrzebne i tak schodzi... zwłaszcza, że nasz zwykły aparat robi całkiem niezłe zdjęcia. :)