Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia_22

czemu srebrna biżuteria czarnieje przy kontakcie z moją skórą?

Polecane posty

Gość gosia_22

codziennie musze czyscic moje srebrne lancuszki bo po calym dniu robia sie matowe i przy wycieraniu ich widze ze ten brud jest czarny. Czemu sie tak dzieje? Czy to znaczy ze jestem chora? prosze o odpowiedz

mam podobny problem....też jestem ciekawa dlaczego?? z pierścionków zrezygnowałam ale z kolczyków nie zrezygnuje..... kolczyki brudzą mi ubrania np. golf lub szalik:( moze jestem uczulona na srebro??:o

Gość dziewczynymam
to samo. byłam u lekarza i powiedział,że........................................................mam w sobie za dużo siarki :// odpowiedź dziwna aczkolwiek prawdziwa. to nie jest żadne uczulenie. nie jest to też choroba. po prostu - jesteśmy>inne

Gość dziewczynymam
....zjadło mi pół postu...:((( dokończę: żeby ładniej brzmiało: jesteśmy WYJĄTKOWE. i musimy się z tym pogodzić.(codziennie czyszcząc biżuterię, albo nosząc złoto - osobiście wolę codziennie męczyć się nad srebrnym łańcuszkiem bo za złotem nie przepadam. ;)) pozdrawiam!

Gość ciekawe to co piszecie
bo mi tez sie tak robi z kolczykami, a lancuszkow srebrnych niestety nie moge nosic bo mi wysypka wyskakuje:(

Gość gosia_22
ja kolczykow nie moge nosic, puchna mi uszy, to dziwne bo innym przewaznie ropieja a mi puchna i strasznie bola :( wiec jest to na pewno uczulenie, szkoda bo lubie srebro, zlota nie cierpie

Gość to nic takiego
TOo nie jest uczulenie.. czesc ludzi ma po prostu taki odczyn skory i juz.

Gość ramonna
tak to wina siarki , wydalana razem z potem reaguje ze srebrem twarzac ten szary nalot

A ja mam tak ze złotem....palce od pierścionków mam czasem czarne.Ale to nie zawsze,tylko czasem.Nie wiecie czemu? Też od siarki?

Gość gość
Przy stanie zapalnym organizmu tak sie dzieje