Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 dorka15
ja kupuje gotowe bulki + mi臋so w folii. Do tego salata, pomidor, cebula, og贸rek, majonez, ketchup, musztarda. Pycha :) I nie trzeba czeka膰 w aucie pod McDonalds. Ani ogl膮da膰 tej upo艣ledzonej obslugi co nic nie kuma. Pomiotla.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Stevens0n
dorka15 -> ja tez sie ciesze, ze sama sobie robisz zarcie w domu. Nie musimy przynajmniej obslugiwac takich cwiercinteligentow jak ty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cotek
witam:) jestem w艂asnie po pierwszym dniu co moge powiedziec sta艂am na frytkach troche goraco ale bez obarzen nawt mnie nie ochlapa艂o praca MC fakt og艂upiajaca troche jest ciezko nie powiem ale to przeciez praca. Podoba mi sie tu jedno ze ludzie sa fajni bo najwazniejsza jest atmosfera. Nie wiem jak bedzie dalej:)ale mam nadzieje ze nie ma tu wyscigu szcz贸r贸w tak jak w mojej poprzedniej pracy w wielkoej firmie telekomunikacyjnej tej od neostrady;) Makusie trzymajcie kciuki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cotek
Ps do wszystkich od negatywnych odpowiedzi:)cieszcie sie z tego co macie bo los potrafi p艂atac figle i nigdy nie wiesz kiedy skonczy sie dobra passa. WZyciu nalezy pr贸bowac wszystkiego na w艂asnej sk贸rze a potem sie dopiero wypowiedziec bo czesto tak bywa ze jest inaczej niz m贸wia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smack
Pracowa艂em tam grubo ponad rok i odszed艂em Praca raz 偶e bardzo og艂upiaj膮ca, nudna, ci臋偶ka, za niewolnicz膮 pensj臋 do tego ci wielcy managerowie po zawod贸wkach kt贸rzy zarabiaj膮 500 z艂 a zachowuj膮 si臋 jak Bill Gates, kierownik kt贸ry udaje 偶e nic nie widzi a tryla ludzmi jak tylko si臋 da. instruktor kt贸ry Ci臋 pyta co 3 min jaka jest temperatura czego艣 tam, po chuj Ci to wiedzie膰 jak to nie ma wp艂ywu na twoj膮 prac臋 i efekt ko艅cowy no ale jak nie wiesz to bedize papier.....nagana czyli Pracujesz na 3/4 etatu aaa dlaczego oto odp - stawka godzinowa czyli mo偶esz zgodnie z prawiem wypracowa膰 i 250 godzin ale zus zap艂ac膮 od 3/4 etatu - nie uciekniesz na kuronia - mog膮 ci臋 zwodzi膰 przez rok "noo za miesi膮c przejdziesz na ca艂y etat) - nie nale偶膮 Ci si臋 偶adne dodatki albo okrojone (za pranie itp) Znam bardzo ale to bardzo wiele histori nawet tak g艂upich 偶e czasem sam nie wierze ze to widzia艂em na w艂asne oczy mo偶e kiedy艣 je przytocze aby mo偶na by艂o si臋 z czego艣 po艣mia膰 Praca tam mnie niczego nie nauczy艂a absolutnie niczego tylko wypaczy艂a m贸j pogl膮d na temat pracy Drodzy pracownicy je艣li mo偶ecie to odejdzicie a NAPEWNO szybko sobie znajdziecie prac臋 za godziwe wynagrodzenie oraz normaln膮 atmosfer臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WITAM MAM PYTANIE
powiedzcie mi, na jakim tluszczu smaza w mc donalds frytki? zwierzecym czy roslinnym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WITAM MAM PYTANIE
powiedzcie mi, na jakim tluszczu smaza w mc donalds frytki? zwierzecym czy roslinnym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
Roslinnym. Rzepakowym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorka15
Ciekawilo mnie zawsze czemu kolo tego calego McDonalds zawsze jest taki smrodek. Przeje偶d偶am autem obok i normalnie wali. Czy to jedzenie jest zepsute ? To obrzydliwe :( Szkoda, 偶e jest w Polsce tak wielu ludzi biednych, kt贸rzy musz膮 pracowa膰 fizycznie upokarzaj膮c si臋. Przykro mi bardzo z waszego powodu.

Udost臋pnij ten post

do Dorka cos tam- to mi przykro ze niestety w naszym kraju zyj膮 osoby, kt贸re wiecej kombinuja a nic im nie wychodzi. owszem mog臋 i艣 c do Biedronki czy Tesco za duzo mniejsze pieni膮dze.Ale pytanie: czy pracuj膮 c 12H na kasie bez, przenosz膮c tony produkt贸w w swoich r臋kach nie bed臋 sie upokarza膰. Wielkie hipermarkety nie szanuj膮 praw kodeksu pracy w maku nie jest tak.Do pewnego limitu mozna d藕wiga膰 a je艣li ktos nie zna tych limit贸w to jego problem. Zal mi ludzi kt贸rzy wola siedziec i pisac na innych cie偶ko pracuj膮cych. A za艂oze sie ze po艂owa z tych os贸b wpada do Maka zeby cos zjesc. Do Stevenson- o ile wiem to chyba to jest mieszanka olej贸w rzeopakowy, s艂onecznikowy i jakis tam jeszcze ale moge sie mylic. Pozdrowionka dla Ciebie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dany
Ja pracuje w KFC dopiero miesi膮c i jak czytam te brednie ze jest tam wycisk i pomiatanie pracownikami to mi sie 艣mia膰 chce albo 偶e przerwa to 15 min i ani sekundy d艂uzej. Wydaje mi sie ze pisz膮 to ludzie ktorzy tylko z opowiada艅 s艂yszeli co mo偶e sie dzia膰 w takim miejscu. Og贸lnie to powiem wam jak jest u nas. Tj. praca jak praca lekka nie jest fakt trzeba sie narobi膰 ale bez przesady. Przerwy mamy 15min lub 30min do wyboru i nie jeste艣my rozliczani co do sekundy, np na serwisie wszystko zale偶y od wsp贸艂pracownik贸w je艣li dobrze rozdzielimy sie prac膮 nie ma 偶adnego problemu powiem wi臋cej mo偶emy w czasie pracy wyj艣膰 na papierosa w miar臋 mo偶liwo艣ci. Atmosfera jest super kierownicy pomagaj膮 jak mog膮 a jeszcze do tego 偶artuj膮 i normalnie z nami rozmawiaj膮 na linni kole偶e艅stwa. Tak jak m贸wi艂em praca jest ci臋偶ka ale bez przesady!!! Co do wynagrodzenia to ja na pocz膮tku dosta艂em 7,5 brutto + 0,5 dodatek przez pierwszy miesi膮c a teraz mam 9 brutto + 0,7 dodatek i premi臋. Tak偶e nie jest 藕le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rosi
MCD Pi艂a Stawka 5 brutto na godzin臋 i to nie 偶art!!!!!!!!!11

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
Rosi - to nie jest mozlwie poniewaz minimalne wynagrodzenie jakie musisz otrzymac za prace w pelnym etacie to 936z艂. 5*168=840z艂. Chyba, ze macie umowe-zlecenie albo Mc robi cos calkowicie !@##$@$%@$ i placi nowym pracownikom 80% pensji minimalnej (co jest dozwolone przez pierwszy rok pracy). Sprawdze to, ale sadze ze cos krecisz. dorka15 -> nie chce mi sie dyskutowac z ludzmi prezentujacymi twoj poziom. Idz, spierdalaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
rojek86 -> Pozdrowienia dla ciebie od Wroc艂aw ECE XII :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorka15
Pomiot艂a.

Udost臋pnij ten post

Jaka jest teraz stawka w McD w Warszawie? B臋d臋 wdzi臋czna za odpowied藕. Pozdrawiam wszystkich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Prosz臋...
powiedzcie mi jakie buty mam wzi膮膰 do pracy w Mc Donalds ? Z g贸ry dziekuj臋 za rad臋 , bo zaczynam w kr贸tce , mo偶e nie b臋dzie tak 藕le jak niekt贸rzy tu pisz膮 i uda mi sie tam wytrzyma膰 przynajmniej okres pr贸bny , czyli 3 m-ce. Pozdrawiam Wszystkich 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
Obuwie musi byc: -Czarne -Ze skory lub materialu skoropodobnego -Z podeszwa antyposlizgowa -W calosci zakrywajace stope

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Witam Wszystkich
Stevens0n ---> bardzo Ci dzi臋kuj臋 za odpowied藕. Poszukam takich , mam jeszcze tydzie艅 , a potem do dzie艂a , trzymajcie za mnie kciuki , i z g贸ry dzi臋ki , pozdrawiam , papapa.

Udost臋pnij ten post

A czy ktos mi poda numery restauracji we Wroc艂awiu? Zaczynam wkr贸tce prace i chcia艂abym si臋 jeszcze paru rzeczy dowiedzie膰: 1) Czy do sprz膮tania dostan臋 r臋kawiczki? 2)Czy na zapleczu jest miejsce/ szafki/ na przechowywanie swoich rzeczy? 3)Czy pracownivcy mog 膮 spozywa膰 swoje w艂asne jedzenie i picie, lub te偶 mog膮 korzysta膰 z napoj贸w/ jedzenia firmowego/ p艂atne, czy nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
Numery telefonow do restauracji masz na stronie mcdonalds.pl http://www.mcdonalds.pl/html/index_frame.html?restaurants/start.html 1) Czy do sprz膮tania dostan臋 r臋kawiczki? Tak. 2)Czy na zapleczu jest miejsce/ szafki/ na przechowywanie swoich rzeczy? Nom. Tylko tyle, ze szafek jest zwykle za malo i trzeba ja z kims dzielic. 3)Czy pracownivcy mog膮 spozywa膰 swoje w艂asne jedzenie i picie, lub te偶 mog膮 korzysta膰 z napoj贸w/ jedzenia firmowego/ p艂atne, czy nie? Mozna przynosic i wcinac wlasne zarelko, nie ma zadnego problemu. Napoje sa calkowicie za darmo (cola, sprite, fanta, ice tea, cola light, woda) jednak odradzam te bombelkowane :P Na dlusza mete daja nieprzyjemne efekty :D Co do zarelka z Maca - jako pracownik restauracji bedziesz miala znizke (np. duze kanapki za 4zl, frytaski za 3) ale jesli na floorze jest jakis kumaty manager to zwykle mozna cos ugrac za darmo ;) Albo zasluzyc sobie dobra praca (co zdarza sie niestety niezwykle rzadko - managerowie sa slepi). Z miejsca odradzam restauracje w rynku ze wzgledu na podejscie do pracownika. Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

a ty z Wroc艂awia? Ja mam juz wybran膮 restauracj臋: chcia艂am pracowa膰 w rynku/ Dominika艅skiej lub na dworcu, ale niestety brak wolnych miejsc( a mam tam naprawd臋 bliziutko). Pozosta艂y mi dojazdy :) Nie chodzi艂o mi o numery telefon贸w, tylko rzymskie cyfry przypisane restauracjom...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
W rynku sa najwyzsze stawki (8,50zl/h), ale placi sie za to duza cene. Wiecej rozpisywac mi sie nie chce. W Galerii Dominikanskiej ja pracuje. I jest naprawde cacy :) W linku, ktory ci podalem tez sa podane owe "rzymskie cyfry" obok nazwy restauracji. Tak, jestem z Wrocka. I jeszcze jedna sprawa - jesli w tych restauracjach odprawili cie z kwitkiem to po prostu zamorduje. Popyt na pracownikow jest, byl i bedzie ogromny. Na wakacje, rzecz oczywista, zatrudnia sie duzo osob. Ale pod koniec wrzesnia juz bedzie ponowny nabor (zaloze sie o miliard zlotych), a tuz przed wakacjami zaloga ktora sie ostanie powroci do pracy po 12 godzin na dobe. Wlasnie dlatego, ze teraz nowi nie sa zatrudniani (patrzenie na najblizszy tydzien/miesiac to totalny DEBILIZM). I qrwa znowu bedzie to samo - kolejki jak jasna cholera, 2 osoby na serwisie, kierownik zmiany ktory pracuje na kuchni (...). Jak mnie to wpienia... Kierownicy restauracji i operacyjni sa jednak sprytniejsi niz logika i wola teraz zaoszczedzic troche zlociszy niz za pol roku miec spokojna glowe i normalnie prowadzic restauracje. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n
Dodatkowo zamiast prowadzic normalna rekrutacje w Mc zatrudniani sa totalni imbecyle, barany, sciemniacze, pyskacze itp. itd. Zamiast po okresie probnym powypieprzac bydlo aby ostala sie tylko dobra zaloga i by moc na nowo zatrudniac ci biora jak leca i wlasnie pod koniec wakacji nawet jednostki potencjalnie lepsze nie moga pracowac (wylacznie z twoich postow potrafie wywnioskowac, ze mam do czynienia raczej z osoba konkretna). Pierwsza rozmowa przyszlego pracownika z personalnym powinna byc decydujaca - najlapiej by bylo gdyby motloch nie przechodzil dalej. Praca w Mc nie jest dla kazdego. Pozdrawiam heheheheheh :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stevens0n

Udost臋pnij ten post

No wi臋c tak: pracowa膰 w Mc Donalds chcia艂am od zawsze: nie jest to moze szczyt moich ambicji, ale ciekawe doswiadczenie. Z uwagi na to, ze mieszkam w okolicy pl. Legion贸w, za cel postawi艂am sobie prac臋 w kt贸rej艣 z trzech najblizszych mi restauracji. Przebywaj膮c w okolicy dworca wst膮pi艂am i wype艂ni艂am ankiet臋, kt贸r膮 przekaza艂am jakiemu艣 menad偶erowi przy kasie. Ten, zaszokowany moj膮 dyspozycyjno艣ci膮, wr臋cz si艂膮 zapcha艂 mnie do tzw. centrum pracy, gdzie mi艂a pani poprowadzi艂a mnie dalej poprzez ca艂膮 艣cie偶k臋 aplikacji. Po mej zapowiedzi, ze interesuj膮 mnie tylko te trzy restauracje powiedzia艂a, ze nie ma szans( mia艂a na kartce zg艂oszenia bie偶膮ce od kierownik贸w z tych restauracji, kt贸re kogos potrzebuj膮). Okaza艂o si臋, ze praca w nich wchodzi w gr臋 tylko na nocne zmiany, a ja mog臋 pracowa膰 w godzinach 16-24/ 1. Wolne miejsca, jak to okre艣li艂a, s膮 lub b臋d膮 od wrzesnia nw Bielanach( za daleko) i na ks. Witolda, oraz w TGG, do kt贸rego przyjmowani s膮 na razie pracownicy, chc膮cy pracowa膰 w nowym Mc Donaldsie w Magnolii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cosmo2
Troch臋 prawdy na temat pracy Pracujesz na 3/4 etatu bo stawka jest mniejsza w pile cos kolo 5,30 BRUTTO!, a 偶e pracujesz w stawce godzinowej to mo偶esz wyrobi膰 i 200 godzin wiec ca艂a restauracja jest zatrudniona na 3/4 etatu i wszyscy pracuja po 170 godzin! Dzieki temu w lipcu jak przepracowalam 170 godzin dostalam 650 z艂. Atmosfera jest z艂a ci膮g艂e straszenie tym 偶e zaraz przyjedzie "tajemniczy go艣膰" ca艂y czas s艂yszysz za plecami pro艣by aby szybciej i szybciej znaczy to jest tak Manager stoi za tob膮 ma za艂o偶one r臋ce patrzy na Ciebie i m贸wi ze klijent czeka ju偶 3 min ( naturalnie nie pomaga Ci leczy wytyka 偶e za wolno ), ca艂y czas zapieprz jak nie ma nic do roboty to mo偶esz by膰 pewien 偶e b臋dziesz my艂a kibel albo szufelk膮 zrywa艂a gumy do 偶ucia z parkingu. Jak ju偶 kompletnie nie ma ruchu to namawiaj膮 Ci臋 aby艣 posz艂a do domu ( wtedy masz przepracowane godziny z dnia lecz Ci nie zap艂ac膮 ) jak nie chcesz i艣膰 do domu to dostaniesz takie zadanie 偶e zaraz Ci si臋 zachce i艣膰 do tego domu. Nad wszystkim czuwa kierownik udaje 偶e nic nie widzi a drze si臋 na menager贸w aby wyjeba艂y 5 ludzi do domu bo nie ma roboty. Ubra艅 NIE MOZNA zostawi膰 w szatni!! podobno sanepid zabrania wi臋c nosisz te swoje ubranie i buty ze sob膮 do pracy codzinnie!. W szatni kradn膮 trzeba pilnowa膰 rzeczy! Cz臋sto dowiadujesz si臋 jak b臋dziesz pracowa膰 dopiero w pi膮tek nie wiesz o kt贸rej b臋dziesz w pracy za 3 dni ! Menadzerowie to jest osobny temat, zale偶y od cz艂owieka lecz p艂acz na zapleczu pracownik贸w np w pile to jest rzecz normalna, kole偶anki nie wytrzymuj膮 tego wszystkiego, poni偶ania, obra偶ania itp, strasz膮 naganami jak si臋 napijesz bez pozwolenia!!! Pracujesz np od 8 do 17 ale o 17 05 dopiero zejdziesz z kasy musisz i艣膰 si臋 rozliczy膰 wi臋c wychodzisz z pracy oko艂o godziny 17 25 Niby odbijasz kart臋 z godzin膮 przyj艣cia i wyjscia odbijasz 偶e wysz艂a艣 o 17 25 ale zapomnij 偶e ci za to zap艂ac膮 o 22 menadzerka robi korekte R臉CZNIE ustawia godziny wej艣cia i wyj艣cia wi臋c zmieni z 17 25 na 17 00 i tak codziennie, ale jak si臋 sp贸znisz o 3 min to wpisuj膮 ci 8 03 Wszyscy si臋 mogl膮 aby kierownik odszed艂 nikt absolutnie nikt go nie lubi, pozwala sobie nawet na niewybredne teksty do 艂adniejszych dziewczyn. Aha w pracy nie mo偶na rozmawia膰! nie wolno i tyle. Na szcz臋艣cie ju偶 nied艂ugo i odchodz臋!

Udost臋pnij ten post

Cosmo2 -> jesli odejdziesz to zloz wniosek do Panstwowej Inspekcji Pracy o skontrolowanie restauracji (jest zapewniona calkowita anonimowosc, kontrolerzy nie moga nawet ujawnic ze sa tutaj ze wzgledu na wniosek zlozony przez pracownika). Jesli PiP udowodni, ze robia was w wala na czasie pracy moze nalozyc kare w wysokosci 30000z艂. I mam nadzieje, ze nalozy. I bynajmniej nie rob tego z zawisci czy cus, ale po prostu zeby pomoc przyszlym lub obecnym pracownikom. Tak osobiscie to rece bym poucinal nieuczciwym pracodawcom. Oszukiwanie na czasie pracy to najwieksze s!@#$%%o jakie mozna robic. Niestety u mnie w budzie tez sie to czasem zdarza (managerowie nie poprawiaja grafika). Jestem po prostu na tym punkcie przewrazliwiony. Co do calego \"szopera\" to niestety cos za cos. U mnie w restauracji szoper calkowicie lezy (mamy chyba 200 miejsce), ale dzieki temu nie ma takiej paranoi i jak u ciebie. Atmosfera jest swietna, a jesli juz lzy to ze smiechu ;) Co do samej korekty czasu pracy - nie liczy sie czas na korekcie ale CZAS NA GRAFIKU PRACY, KTORY PODPISUJESZ! Jesli te dwa czasy sa inne to przy wyplacie brany jest pod uwage tylko ten czas, ktory jest na grafiku dziennym. Co do samego rozmawiania w pracy. Wiekszosc managerow wychodzi z zalozenia - \"rozmawiacie? Czyli sie obijacie! Jesli sie obijacie to nie poprawie grafika!\". Totalny debilizm. Po prostu ynteligentni managerowie nie potrafia zrozumiec, ze atmosfera, morale, usmiech potrafia naprawde swietnie zmotywowac pracownika, zwiekszyc jego zadowolenie z pracy i poprawic caly \"image\" McDonald\'s (ktory jest calkowicie do dupy). Ale ONI sa sprytniejsi i madrzejsi niz cala nauka o \"managemencie\". Mam nadzieje, ze wkrotce nie bede musial czytac takich postow jak Twoj. Takich \"managerow\" i \"kierownikow\" zakopalbym w lesie. Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu nowej pracy :)

Udost臋pnij ten post

joac -> wierz mi, jesli podejdziesz za miesiac to prawdopodobnie znajdziesz prace w kazdej restauracji. Srednia dlugosc pracy w McD nie przekracza 3 miesiecy. Dodatkowo za kilka dni odchodza mlodociani. Do ks. Witolda, i TGG nie masz chyba za daleko? ;) 15 minut tramwajem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zima89
Czesc! Mam pytanko, ja tez zaczynam prace w Mc Donaldzie od wrzesnia. To dla mnie pierwsza praca i mam nadzieje ze dam rade, bardzo mi na niej zalezy. Czy ktos moglby mi cos powiedziec o ubraniu jakie obowiazuje w Mc Donaldzie, bo powiedziano mi ze koszulke i daszek dostane a co z reszta? Buty mam sobie kupic, ale nie wiem gdzie, chodzilam po sklepach z odzieza ochronna ale sa tylko biale,moze ktos moze mi przeslac zdjecie jak one maja wygladac i gdzie je moge kupic.BARDZO PROSZE. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post