Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 igna艣 by艂y pracownik
Generalnie z pracownikami w MC jest coraz gorzej. Ci膮gle kogos potrzebuj膮. Ja pracowa艂em w jednym z warsawskich przez dwa lata. Mia艂em fajn膮 ekip臋, ale nam 'starym' nie specjalnie podoba艂a sie ta akcja (za czasow jak ja tam pracowa艂em) z m艂odocianymi. U nas zasady ich pracy by艂y bardzo przestzegane i nie raz brakowa艂o r膮k do pracy, ale nieletni by艂 nietylkalny sta艂 bezczynnie praktycznie. z tego co wiem dostawa艂 tyle samo na godzin臋 co normalny pracownik.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 HANS KLOS
Witam pracuje w MC w kujawsko-pomorskim zacz膮艂em na koniec czerwca 2006 roku. Poszed艂em szuka膰 pracy na wakacje a w艂a艣ciwie potrzebowa艂em kasy na poprawki na egzamin na prawko. Bo starzy nie chcieli buli膰 ju偶:>. Zosta艂em zatrudniony najpierw na umow臋 zlecenie. W 3 dniu chcia艂em zrezygnowa膰 bo by艂 trudno, ale jak pozna艂em lepiej ludzi i miejsce pracy to ju偶 si臋 kula艂o. Zacz膮艂 si臋 rok szkolny prawka jeszcze nie mia艂em. Zaproponowa艂em kierownikowi, 偶e chcia艂bym pracowa膰 r贸wnie偶 w roku szkolnym, On mi si臋 spyta艂 czy jestem pewien bo teraz b臋d臋 w klasie maturalnej i czy dam rade. Odpowiedzia艂em, 偶e zobaczymy i 偶e chcia艂bym spr贸bowa膰. Na co On powiedzia艂 no to powodzenia. We wrze艣niu zda艂em egzamin Wi臋c do grudnia pracowa艂em na umow臋 zlecenie. Z nowym rokiem zacz膮艂em prace na umow臋 o prac臋. W maju kwietniu dosta艂em wolne na przygotowanie do matury potem w czerwcu na egzamin na technika. Nie by艂o z tym wielkiego problemu. Od lipca 2006 zacz膮艂em pracowa膰 w pe艂nej dyspozycji i sz艂o bardzo dobrze. Matur臋 zda艂em poszed艂em na studia prace nadal kontynuuje w Mc. Z wolnym nadal nie mam problemu. W listopadzie dosta艂em awans na instruktora. W grudniu zaproponowano mi stanowisko menagera. Ma艂e szkolenie i w lutym pierwsze kroki jako menager. Fakt faktem ta prac to szko艂a 偶ycia. U nas 偶aden dzie艅 nie jest taki sam. Ludzie The Best of the Best. U nas konserwator naprawia sprz臋ty i wszystko co si臋 popsuje. Naprawd臋 z艂ota r膮czka ma oko艂o 60 lat i jest dusz膮 tej restauracji. Jeden z menager贸w jest te偶 ogrodnikiem i jako艣 nie narzeka. Z reszt膮 u nas nie ma przymusu chcesz cos robi膰 dodatkowego idziesz do kierownika ustalasz kwot臋 z kierownikiem za jak膮 to b臋dziesz robi艂 i masz dodatkow膮 kas臋. Z wieczornymi powrotami nie ma problem贸w bo odwo偶膮 tych co ko艅cz膮 na zamkni臋ciu taks贸wka do dom贸w na koszt kierownika. Ka偶dy wie co ma robi膰 i wszyscy s膮 zadowoleni. W naszej restauracji pracuj膮 osoby ze sta偶em 5-7 letnim. I jako艣 daj膮 rade. Po prostu jest to praca dla wytrwa艂ych i systematycznych a nie dla < 艢CIEMNIACZY > bo tacy nie wytrzymuj膮 d艂ugo. I od razu odpadaj膮. Nasza restauracja jest licencyjna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pawel szopa
Ale ja wype艂nia艂em cv

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pawel szopa
www.diabolik42.ovh.org

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownik_On
Hmm... tak sobie czytam powoli te strony kt贸re zape艂nili艣cie. Zauwa偶y艂em, 偶e dyskusja trwa ju偶 prawie 3 lata ;] Chcia艂bym to podkre艣li膰 3 lata ! Czy nie uwa偶acie, 偶e warunki, styl si臋 zmienia ?.... Dramat jest z wami. Heh pewnie wi臋kszo艣膰 os贸b kt贸re tutaj si臋 wypowiadaj膮 nie potrafi膮 powiedzie膰 wi臋cej ni藕 widzieli z lobby przed kasami ;] Tylko czytam "g贸w**", "nie op艂aca si臋" , "odradzam" itd. Od razu chcia艂bym zaznaczy膰, 偶e jak to polacy ( wszyscy, bez wyj膮tk贸w ) maj膮 we krwi narzekanie na brak pracy i pieprzenie za przeproszeniem, 偶e ma艂o p艂ac膮 :/ Szczerze to nie rozumiem takich ludzi. Wol膮 siedzie膰 w domu wo艂a膰 na matce czy babci na piwo, papierosy ni偶 i艣膰 do pracy. W odpowiedzi mo偶na us艂ysze膰: "Za tak膮 pensj臋 nie b臋d臋 robi艂" Oczywi艣cie, bo po co pracowa膰 ;] Osobi艣cie w mc pracuje na obecn膮 chwil臋 2,5 miecha. Jak si臋 przyjmowa艂em na 1/4 etatu, dosta艂em jak pewnie ka偶dy umow臋 o prac臋 ze stawk膮 7z艂/h ( nie s膮 to du偶e kokosy, oczywi艣cie zaraz znajdzie si臋 kto艣 kto mnie skrytykuje ale uwa偶am, 偶e nie jest 藕le. Wcze艣niej pracowa艂em po hipermarketach na umow臋 zlecenie i tak szybko tam nie wr贸c臋 ) Kierownik wszystko mi wyt艂umaczy艂 co do zasad, organizacji pracy jaka obowi膮zuje w restauracji ( jak w ka偶dym zak艂adzie pracy s膮 wytyczne i zasady wg kt贸rych si臋 post臋puje ) w po艂owie stycznia zacz膮艂em prac臋 po okre艣leniu dyspozycyjno艣ci ka偶dego dnia w艂膮cznie z godzinami. Tak偶e grafik jest uk艂adany pod Ciebie, potrzebujesz co艣 za艂atwi膰 w kt贸ry艣 dzie艅 wystarczy zg艂osi膰 i bez problem贸w powinni da膰 Ci dzie艅 wolny. Wiadomo b艂臋dy te偶 s膮, dwa razy chyba zdarzy艂o mi si臋, 偶e by艂em na grafiku w nie ten dzie艅 co trzeba, po kr贸tkiej rozmowie od razu zosta艂o to skorygowane, a ka偶dej chwili mo偶na okre艣la膰 t膮 dyspozycyjno艣膰. Jak nie mam czym specjalnie wr贸ci膰 do domu i powiedzmy potrzebowa艂 bym wyj艣膰 wcze艣niej z pracy jeszcze mi si臋 nie zdarzy艂o aby mnie kierownik nie zwolni艂 wcze艣niej. Jak wiecie niedawno by艂y podwy偶ki 8z艂/h, za nied艂ugo sko艅czy mi si臋 okres pr贸bny i b臋d臋 mia艂 8,5 z艂/h, do tego jest jeszcze premia i dodatki. Wg mnie jest w porz膮dku. W miesi膮cu etat 艣rednio wynosi jakie艣 170 godzin, przy 1/4 艣rednio pracuje w miesi膮cu od 50 do 70 godzin 3 dni w tygodniu i to nie zawsze, bo wiadomo zale偶y od grafiku jaki jest podawany z tygodniowym wyprzedzeniem. Mo偶na sobie zarobki 艂atwo policzy膰 wychodzi oko艂o 500z艂, teraz dosta艂em prawie 700z艂. Szczerze to w tym momencie w moim wieku 20 lat, bez do艣wiadczenia warunki s膮 dobre ( chocia偶 w miar臋 jedzenia apetyt ro艣nie i chcia艂bym wi臋cej zarabia膰 ale nie narzekam) Zgodz臋 si臋 ta praca nie jest dla ka偶dego, dlatego nikt Ci nie ka偶e pracowa膰 tam gdzie Ci si臋 nie podoba, istnieje przecie偶 co艣 takiego jak rynek pracy i Tw贸j wyb贸r jak膮 drog膮 p贸jdziesz ;] I chcia艂bym zaznaczy膰, 偶e w tym co pisz臋 nie ma 偶adnej 艣ciemy czy k艂amstw, sama prawda. M贸j mc znajduje si臋 krakowie, du偶y ruch, du偶o pracy ale nie ci臋偶kiej ( to nie jest praca fizyczna na budowie ) du偶o wysi艂ku si臋 nie wk艂ada w robienie kanapek, trzeba by膰 w miar臋 elastycznym i si臋 uwija膰 z zam贸wieniami. >Chcia艂bym tutaj wtr膮ci膰 moje spostrze偶enie mam kumpla kt贸ry tonie w d艂ugach, zaproponowa艂em mu aby poszed艂 do pracy: On z tekstem, 偶e nie chce mu si臋 pracowa膰 a chodzi i my艣li jak pieni膮dze sko艂owa膰 :/ > A moim drugim spostrze偶eniem i偶 polacy chc膮 pracowa膰 za du偶e pieni膮dze jak najmniejszym wysi艂kiem, typowa olewka i 艣ciema. Przyk艂ad ? Budowa i 5 robotnik贸w gdzie tylko jeden kopie r贸w... Oczywi艣cie nie wsz臋dzie tak sytuacja wygl膮da. Skrytykujcie mnie je偶eli nie mam racji. U mnie panuje mi艂a atmosfera, 艣miech, 偶arty i oczywi艣cie praca. Kr贸tkie sformu艂owanie w mac czujesz, 偶e pracujesz ;] Co do jako艣ci produkt贸w, wola艂bym zje艣膰 tutaj ni偶 w jakiej艣 budce przy ulicy gdzie nie wiadomo ile i w jakich warunkach jest co艣 przechowywane. Kto艣 tutaj pisa艂 o timerach, zauwa偶y艂e艣 ? I zrobi艂e艣 co艣 ? A wiesz, 偶e masz prawo zwr贸ci膰 zakupiony towar je偶eli widzisz, 偶e jest co艣 nie tak z nim ? Jeszcze si臋 nie spotka艂em z takim zachowaniem aby co艣 d艂u偶ej le偶a艂o,a nie daj bo偶e aby kierownik zobaczy艂 tak膮 sytuacj臋... A co do m艂odocianych, te偶 pad艂o pytanie takie. Stawka jest taka sama jak maj膮 wszyscy. M艂odzi pracuj膮 tylko przy kasach nie musz臋 ju偶 pisa膰 i偶 nie maj膮 nic wsp贸lnego z kuchnia gdy偶 nie mog膮 tam przebywa膰. Maj膮 specjalne myd艂o, przerwa 30 min po 4 godzinach pracy. Na przerwie dogl膮da ich kierownik czy czasem nie id膮 sobie papierosa zapali膰. Kto艣 wcze艣niej pisa艂 co艣 o standardach kt贸re co chwila si臋 zmieniaj膮 wg mnie dobrze, 偶e s膮 poniewa偶 wyznaczaj膮 one normy i nie dopuszczaj膮 one do sprzeda偶y czego艣 co by艣my sami nie chcieli zje艣膰. Kumpel opowiada艂 mi, jak pracowa艂 w pizzerii. Wykonuj膮c prac臋 nikt nie zwraca艂 uwagi na czysto艣膰 czy jako艣膰. Zdarzy艂o si臋 nawet, 偶e w cie艣cie rozbili szklank臋 i my艣licie, 偶e wyrzucili ? Nie, potr膮cili z pensji a ciasto kazali piec. A klienci przychodzili ze skarg膮, 偶e znale藕li kawa艂ki szk艂a w cie艣cie. Tak偶e nie wiem sami oce艅cie wg swoich do艣wiadcze艅 a nie domys艂贸w co jest lepsze. Dziwicie si臋 dlaczego nie mo偶na nosi膰 kolczyk贸w, pier艣cionk贸w czy tym podobnych aby One nie znalaz艂y si臋 przypadkowo w kanapce klienta. Czapki s膮 po to aby w艂osy nie lecia艂y z g艂owy. 殴le bo r臋ce trzeba my膰, palce trzymasz w buzi, w nosie, drapiesz si臋 po g艂owie, grzebiesz w ty艂ku a p贸藕niej co ? Tymi r臋kami b臋dziesz co艣 przyrz膮dza艂? Jestem ciekaw czy w domu te偶 tak robicie. Tak wygl膮da to w mojej restauracji. Chocia偶 i tak pewnie znajdzie si臋 kto艣 kto mnie skrytykuje, no ale c贸偶 jego sprawa. pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kssyk
a jak tam sniadania os 1 kwietnia??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pitaquo
8,5z艂/h?? Ty jeste艣 managerem czy zwyk艂ym pracownikiem?? Czytam od 2 miech贸w t膮 rozmow臋 i ludzie tu nigdy nie wspomnieli o 8,5 z艂 za godzink臋!! Wiem 偶e to co powiem mo偶e sie wielu wyda膰 dziwne ale to przez wasze rozumowanie: Wole robi膰 za 2,5z艂/h ni偶 obija膰 dup臋(za przeproszeniem) i narzeka膰 偶e nie mam pieni臋dzy!! A to 偶e dla was kasa poni偶ej 5z艂 za godzin臋 to ma艂o to wynika tylko i wy艂膮cznie z zazdro艣ci(bo s膮siad ma wi臋cej). Masakra z wami :P

Udost臋pnij ten post

taka jest stawka w KRK wiem bo tez tam pracuje, jest to oczywiscie brutto, dostaje tyle pracownik \"zwyk艂y\" po trzech miesi膮cach. ale wydaje mi sie ze juz kiedys o tym pisalam. i podpisuje sie obiema r臋koma pod tmy co napisal kolega wyzej wiecie lepsza taka praca niz zadna.......... poza tym pono膰 \"呕adna Praca Nie Ha艅bi\" co nie? denerwuja mnie teksty w stylu \"ze to praca dla mato艂ow, bez ambicji\"..... i takie tam.... wcale tak nie jest, sa osoby uczace sie dla ktorych taka praca jest naprawde extra rozwiazaniem (m.in. chodzi mi tez o grafik) a swoja droga to mysle ze i tak mamy jedna z wyzszych o ile nie najwyzsza stawke za godzine (nie chodzi mi o Mc\'s w KRK) w restauracjach typu Fast-Food. bo nie bede porownywac tu do takich rest. w ktorych dostajesz karte menu i kelnera ktory Cie edzie obslugiwal (bo jak wiadomo tam to jeszcze zawsze jakis napiwek sie trafia, i zeby tylko jeden ;] ) no to tyle.

Udost臋pnij ten post

taka jest stawka w KRK wiem bo tez tam pracuje, jest to oczywiscie brutto, dostaje tyle pracownik "zwyk艂y" po trzech miesi膮cach. ale wydaje mi sie ze juz kiedys o tym pisalam. i podpisuje sie obiema r臋koma pod tmy co napisal kolega wyzej wiecie lepsza taka praca niz zadna.......... poza tym pono膰 "呕adna Praca Nie Ha艅bi" co nie? denerwuja mnie teksty w stylu "ze to praca dla mato艂ow, bez ambicji"..... i takie tam.... wcale tak nie jest, sa osoby uczace sie dla ktorych taka praca jest naprawde extra rozwiazaniem (m.in. chodzi mi tez o grafik) a swoja droga to mysle ze i tak mamy jedna z wyzszych o ile nie najwyzsza stawke za godzine (nie chodzi mi o Mc's w KRK) w restauracjach typu Fast-Food. bo nie bede porownywac tu do takich rest. w ktorych dostajesz karte menu i kelnera ktory Cie edzie obslugiwal (bo jak wiadomo tam to jeszcze zawsze jakis napiwek sie trafia, i zeby tylko jeden ;] ) no to tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LDW_BTM
Siemanko ;) z poniektorych wypowiedzi wnioskuje ze praca w Maku moze byc przyjemna. ;) ja Wlasnie szukam pracy dorywczej i zastanawiam sie nad Makiem. ;) ps. Moze wie ktos jakie stawki sa w Bytomiu :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 byly pracownik
olej maca radze ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 byla pracownica
uwazam ze jak suzkasz dorywczej pracy to zatrudnij sie lepeij jako kelener, czy kelnerka, stwaka podstawowa moze bedzie taka sama ale z napiwkow wyciagniesz conajmniej druga pensje a zapieprz jest taki sam jak w mcdonald, tyle tylko ze masz wieksza kase! szczerze odradzam mcdonald, bo za taka sama pensje podstawowa masowo szuka sie pracownikow w restauracjach z obsluga przy stoliku a tam to asz jeszcze napiwki, ktore sa twoje a nie tak jak w mc ze nawet wziasc nie mozesz jak ktos chce dac, bez sensu jest polityka tej firmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K_ps2
Siemano. W tym 艣miesznym lokalu pracuje od p贸艂tora roku i o te p贸艂tora roku za du偶o. W艂a艣nie si臋 zwalniam i szukam innej pracy... Moj膮 plac贸wka by艂 mak w szczecinie na po艂udniowej. Ka偶demu kto my艣li o p贸j艣ciu tam pracowa膰 w 100% odradzam. Nie ma tam w艂a艣ciwie 偶adnych plus贸w, poza tym 偶e wygra艂em tam telewizor jak by艂a loteria :D. Nie licz膮c przyjemnych aspekt贸w, kt贸re si臋 niezmiernie rzadko zdarzaj膮 mo偶na naliczy膰 tylko same wady. Jedyn膮 opcj膮 jak膮 mog臋 poleci膰 to nocki, chociaz w r贸偶nych makach moze z tym byc inaczej niz u nas. A jak jeste艣 kobiet膮 lub nie chcesz pracowa膰 w nocy to nie zdziw si臋 jak: - b臋dziesz j*$%ny za jakie艣 艣mieszne standarty, ktorych nikt nie wykonuje a jaki艣 baran menad偶er ma okres i si臋 przyczepi - wprowadzany jaki艣 艣mieszny terror, kt贸remu jako jedyny potrafi艂em si臋 sprzeciwia膰 - praca praca ale jak ktos przyjechal ze znajomych na drajvie nie ma ruchu nie ma co robi膰 godzina 11 nic sie nie dzieje a ja od menad偶era s艂ysze ze wale w ch%*a bo zamienilem kolega dwa s艂owa no komedia - nie mozna nic je艣膰 pracuj膮c przy 偶arciu 艣mieszne i tak mam to gdzie艣 i jem jak tylko jestem g艂odny, co mi zrobi膮 zwolni膮 mnie? Jako艣 mam to w wiadomym miejscu - nie mo偶na bra膰 napiwk贸w, kto to wymy艣li艂? I tak ludzie nie s膮 nauczeni dawa膰 w takim t臋pym lokalu jak mcdonald napiwk贸w, ale czasem si臋 zdarz膮. M贸j rekord to 40z艂 od jednej osoby :-) i co my艣licie 偶e nie wzi膮艂em? Bo mak se tak wymy艣li艂? A jakby mnie z艂apali to co? Kolejny raz by mnie wyrzucili? :D hahaha smieszne - w sumie to mam ju偶 eksperta JOC ze wszystkiego i nie musze sie martwic o jakies smieszne kossy, po co mam wiedziec do ch%&ja mieso w jakiej temperaturze itp. - wszystko umiem w tej budzie zrobi膰 i my艣licie, 偶e kto艣 to kiedykolwiek doceni艂? G贸wno! Mam stawke 8.5 brutto czyli tyle co osoba, kt贸ra pracuje 3 miesiace. Ja wiem, 偶e mam ju偶 t膮 prac臋 w dupie, ale przejd藕 do punktu nastepnego - jak sie zatrudni艂em stara艂em si臋 zachecony szybkim awansem, kt贸rego oczywi艣膰ie si臋 nie doczeka艂em :D ale jak te same osoby miesi膮c w miesi膮c dostaj膮 premie, a ja mog臋 sobie co najwy偶ej o tym pomarzy膰 :-) cho膰 Pan menad偶er Mariusz G. jako jeden potrafi艂 zauwa偶yc, 偶e faktycznie si臋 napracowa艂em i za to gor膮ce pozdrowienia dla niego :-), ale no c贸偶 to nie od niego zalezy. I tak od tego momentu jakub mia艂 wszystko w dupie :-) - picie niby jest za free, no ale jak kto艣 ju偶 chce wzi膮艣膰 sobie kubek taki jak dla go艣ci to jest afera w ch**j, ale jak przyjdzie jaki艣 frajer go艣膰 i poprosi o kubek to bez problemu go dostanie :-), spoko jak kto lubi, pracownik ma by膰 szmata a gosc kr贸lem, jak kto lubi - te menad偶ery i 3/4 pracownik贸w za abrdzo si臋 wczuwa, nie mo偶esz sobie nalac kawy, czego艣 zjes膰, albo najlepsze jak co艣 Ci spadnie. S艂yszysz tekst: "BO B臉D膭 STRATY" ku**a Tobie cz艂owieku od dupy co艣 zabior臋? B臋dziesz mia艂 mniejsz膮 pensje przez to? Czy 艣mieszny mak bedzie mia艂 mniejsze zyski? I najlepsze, 偶e ka偶dy m贸wi ze ma t膮 prace gdzie艣, ale si臋 wszyscy wczuwaja :-) - pamietam smieszna sytuacje jak sobie zrobi艂em loda z zamyslem wszamania go na zapleczu to jak go nios艂em to Ci pracownicy gapili si臋 na mnie, jakbym szed艂 z zakrwawionym no偶em uprzednio kogo艣 nim d藕gaj膮c. I nikt sobie nie mo偶e zrobi膰 sam tylko po pewnym czasie jakie艣 g艂upie cipy krzycz膮 daj troch臋 :D 偶alll - nie ma ruchu nie ma co robi膰 to sobie nie mo偶esz usi膮艣膰 bo jaki艣 g艂upek si臋 zaraz przywali 偶e nic nie robisz a 8 godzin stania to malo - pamietam przychodzi jeden menad偶er na zmiane na 14 i mowie ze chce do toalety to mi nie pozwoli艂 i mia艂em do 16 trzyma膰, no to co mia艂em zrobi膰? W dupie i sobie sam poszed艂em - p贸jdziesz na zwolnienie, bo jeste艣 chory to zaraz teksty ze walisz w ch**a i poszed艂e艣 sobie, 偶eby by艂o 艣miesznie :-) no nie wiem, jak kto艣 lubi za marny hajs poczas choroby m臋czy膰 si臋 w maku to zapraszam, niestety ja do takich os贸b nie nale偶臋 to kilka 艣miesznym i przykrych aspekt贸w tej zdymanej pracy, ale jak kto艣 chce sie meczyc to niech i tak tam p贸jdzie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K_ps2
"Kto艣 wcze艣niej pisa艂 co艣 o standardach kt贸re co chwila si臋 zmieniaj膮 wg mnie dobrze, 偶e s膮 poniewa偶 wyznaczaj膮 one normy i nie dopuszczaj膮 one do sprzeda偶y czego艣 co by艣my sami nie chcieli zje艣膰. Kumpel opowiada艂 mi, jak pracowa艂 w pizzerii. Wykonuj膮c prac臋 nikt nie zwraca艂 uwagi na czysto艣膰 czy jako艣膰. Zdarzy艂o si臋 nawet, 偶e w cie艣cie rozbili szklank臋 i my艣licie, 偶e wyrzucili ? Nie, potr膮cili z pensji a ciasto kazali piec. A klienci przychodzili ze skarg膮, 偶e znale藕li kawa艂ki szk艂a w cie艣cie. Tak偶e nie wiem sami oce艅cie wg swoich do艣wiadcze艅 a nie domys艂贸w co jest lepsze. Dziwicie si臋 dlaczego nie mo偶na nosi膰 kolczyk贸w, pier艣cionk贸w czy tym podobnych aby One nie znalaz艂y si臋 przypadkowo w kanapce klienta. Czapki s膮 po to aby w艂osy nie lecia艂y z g艂owy. 殴le bo r臋ce trzeba my膰, palce trzymasz w buzi, w nosie, drapiesz si臋 po g艂owie, grzebiesz w ty艂ku a p贸藕niej co ? Tymi r臋kami b臋dziesz co艣 przyrz膮dza艂? Jestem ciekaw czy w domu te偶 tak robicie." w odpowiedzi na ten tekst pisze jednoznacznie. I tak dostaja ludzie zarcie, kt贸re ju偶 dawno powinnismy wyrzuci膰, 偶arcie z ziemi, z melami :D:D:D (szczeg贸lnie dla hmmm, niewazne :P), z moczem we fryturze itp. Wiec o jakich my standartach m贸wimy? Standart okej mo偶e by膰, ale po co mam zna膰 jaka jest temperatura g贸rnej pokrywy grila? I tak tego nie pamietam 220 co艣 :P albo najlepsze s膮 standarty, kt贸rych menad偶ery nawet nie przestrzegaja a w koncu przyjdzie jakis baran i si臋 przeczepi :-) smiech na sali :-) pozdrowionka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pitaquo
ej, a jak to jest ze skierowaniami na badania sanepidowskie?? Daja po zatrudnieniu czy przed??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malutka_m
A nie wpadliscie na to, ze menadzerowie bo moga tez byc z tego wszystkiego rozliczani? Ok wymagaja, dra sie , spoko. ale oni maja nad soba jeszcze wieksza presje niz wy..Juz nie mowie o presji ze strony kierownika...Ale jak wpadnie kontrol to kto za to odpowie? pracownik? nie jak zawsze menager

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gjrsiohgilrwehger
a moze frytki do tego xD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alrazi
A jak jest z obs艂uga kasy fiskalnej w macu? 艁atwa sprawa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownik mc
Powiem wam tak te wszystkie wasze wypowiedzi o sikaniu do frytek i tak dalej s膮 chore....!!!!Mo偶e praca w maku nie jest marzeniem nikogo ale jest wiele gorszych zaklad贸w ni偶 mak.Ja pracuje od roku i wcale niejest tak 偶le jak wi臋kszo艣膰 ludzi tu pisze!!! Zgadzam si臋 z tym 偶e wszystko zale偶y od ekipy w jakiej si臋 pracuje!!! Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownik mc
z obsug膮 kasy fiskalnej jak najbardziej prosta sprawa:)Wystarczy 偶e postoisz jeden dzie艅 i od razu zalapiesz:) Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pitaquo
ej, a jak to jest ze skierowaniami na badania sanepidowskie?? Daja po zatrudnieniu czy przed??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijana_sikawkowa
jakie badania na skierowanie,Pitaqu z tego co wiem to Ty chcesz wziasc udzail w programie zarob na wakacje i daje Ci 100% gwarancje ze jesli nie bedziesz mial juz zrobionej ksiazeczki to Cie w zyciu nie przyjma do moejgo MAca bylo chetnych 200 osob a przyjmowali 5

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wch
200 os贸b? to MC nie ma co narzekac na brak r膮k do pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pijana_sikawkowa
ale to by艂y tylko osoby z przedialu wiekopwego od 16-18 lat i moga pracowac tylko 2 miesiace w wakacje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ololcia
a wiecie mo偶e od kiedy si臋 trzeba zacz膮膰 kr臋ci膰 za t膮 prac膮, tzn. no od kiedy zaczyna si臋 konkretnie ta akcja( "dor贸b na wakacje")?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wch working class hero
Moja siostra zg艂osi艂a si臋 dopiero w lipcu i dosta艂a t臋 robote (16 lat)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K_ps2
A tam chore. Niech sie naucza ze sie w maku nie je :P a to nie tylko u nas :D W KFC tez leja do frytury hahaha :D A co do czepiania sie. Jakie kontrole wpadna? Nie ma kontroli niezapowiedzianych. Wpadnie tylko czasem gruby malina, kt贸ry podobno by艂 kiedy艣 kobiet膮 i tyle co jest po marudzi i przestanie. A niekt贸rzy boja sie jak go widze, co jest smieszne. Ja szamam nagetsy i sie jakos nie przejmuje ze mnie jakis menago z艂apie, bo co mi zrobi? zwolni mnie? To dla mnie na reke, bo samemu nie mialem jakos motywacji. Wpisze mi nagane? Przynajmniej bedzie smiesznie :D Ostatnio mnie straszyli nagana za to, ze nie zaloze mobila to 贸wczesnego kieronika zmiany wy艣mia艂em :D Ajjj ta praca to 偶al i zenada pe艂na geba, nikomu nie polecam

Udost臋pnij ten post