Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość AAnnnnaaa
Pracowałam w mcu. a potem z niego uciekłam do kauflandu i tam może nie płacili więej, ale przynajmniej praca lżejsza i bezpieczniejsza. Naprawdę, oprócz mca jest mnóstwo opcji na zarobienie dla młodych ludzi. Jak juz ktoś napisał tutaj, za ulotki płacą więcej!!

Gość jurthurdo
A jak w BK (Burger King), ktos z Was juz pracowal? Moze jakies informacje? Ostatnio szukaja pracownikow do nowo otwartych restauracji. A ja zastanawiam sie nad podjeciem pracy.

Gość K_ps2
yo! chciałbym sprostowac jak mozna zauwazyc pelna pesymistycznej jak i negatywnej oceny moją wypowiedź odnośnie mcd polska jak i samej pracy w tej placówce. Firma jak firma o światowej sławie i renomie są zalety jak i wady. Z dniem dzisejszym zakończyłem całkowitą współprace z tym pracodawcą. Podczas wykonywania powierzonego mi zadania na stanowisku pracownika restauracji nabrałem szeregu doświedczań, które z pewnością pomogą mi w przyszłym życiu zawodowym. Część rzeczy zostało przeze mnie dość mocno wyolbrzymione. Chciałbym zauwazyc, że praca nie jest taka zła. Najważniejsze jest to, żeby trafić na normalnego, z ludzkimi cechami oraz sprawiedliwego kierownika/menadżera. Dużo też zależy od naszego podejścia do pracy. Każdy powinen podejść do niej z pełnym profesjonalizmem jednak na luzie, bez zbędnej napinki. Dzisejszym rozmowa z wyżej wymienionym Malinowym Panem (bez nazwisk) otworzyła mi w miarę oczy na spojrzenie na tą pracę oraz jeśli ktoś nami pomiata należy zgłosić to wyżej. Z całego serca chciałbym Pana M. przeprosić bo wiem, że poczuł sie urażony moją wypowiedzią co do jego osoby. Nie byłem w ogóle świadomy, że mogę trafić w uczucia innego człowieka. Myślę, że jeśli chcesz iść do maka pracować to idź. Wszystko zależy od Twojego nastawienia do tej pracy. Jednak z mojego doświadczenia wyciągniętego z tamtego oddziału przy ulicy południowej w mieście Gryfa nikomu nie polecam podążenia podobną do mojej drogi i zawitania w szeregi pracowników MCD V Poludniowa. Tyle ode mnie pozdróweczki niech płynie wam wciąż ta barka...

Gość TTbop
Może ktoś z was orientuje się, czy osoba niepełnoletnia może pracować w wakacje tylko jeden miesiąc a nie dwa ? Dzieki za odp.

Gość K_ps2
Przychodzisz do pracy a później rezygnujesz. Nikt Cie nie zmusi sila abys pracowal w maku

Gość tomeek020
Zastanawiam się nad podjęciem pracy w mc na jeden miesiac w wakacje, jednak obawiam się tego ze wepchną mnie na sprzatanie sali czego niestety robic nie lubię ;/ oczywiscie zadna praca nie hanbi i moglbym to robic, ale wolalbym obslugiwac gosci. No wiec zobaczymy jak to bedzie .... I mam jedno pytanko. Jeżeli ktoś ma rocznikowo 16 lat, a skonczy je dopiero np. we wrześniu czy moze dostac etat w mc ?

Gość anonimowy gość
Chciałem zapytać osoby pracujące wyłącznie na zmianie nocnej.Wiem, że praca polega na przygotowaniu restauracji do otwarcia czyli sprzątaniu. Dokładnie chodzi mi jednak o strone finansową. Praca na 3/4 etatu,umowa o prace, lokalizacja Wrocław, zakładam, że praca wg ustalonego grafika, czyli płatne w 100% czy jakoś ponad.Ile takie osoby zarabiają, jeśli oczwiście zechcą na moje pytanie odpowiedzieć. Pzdr!

Gość sqnix
Praca na nockach,to wygląda tak.Dostaniesz pare groszy więcej.Jakies 50 groszy, a bedziesz musiał bawić sie przy gorących grilach, tosterach,fryturze,tłustych rzeczach, tam jest wszystko uwalone w tłuszczy zwłaszcza grille a za grillami nie wspominam po prostu kupa smalcu.Na nockach jestes równiez śmieciarzem wywozisz kompaktujesz śmieci,sprzątasz śmietnik,praca na terenie zewnetrznym wszyskie kosze pety kazdy papierek ma zniknąc bo jak cos zostanie i przyjdzie Izm to bedzie opier.I powiedz ze jest syf jednym słowem i tak Ci podziekuje za rzęźbienie w gównie jednym słowem.Wiec zapraszam do pracy :-)

Gość młody16
No i lipa ;/ umowa jest na całe wakacje, czyli nie mogę przepracować jednego miesiaca jak planowalem wczesniej. eh

Gość gyfre
Byłem dzisiaj w MC w Białymstoku w sprawie pracy dla nieletnich i dowiedzialem sie tylko tego, ze nie wiadomo czy beda przyjmowac nieletnich ;/ a i stawki na godzinę : 7.75 zł.

Gość agulencja
Skąd wyście sie wszyscy wzięli??Ja pracuje w Maku 2 lata, przerobiłam wszystkie stanowiska i w końcu zostałam managerem. robota jest ciężka, ale nigdzie nie płaca za stanie. Stawka jest nie 4 tylko 8 zeta, przerwa trwa pół godziny a nie 15 minut. zwykły pracownik pracuje góra po 8 godzin dziennie. jesli jednego dnia miałes np na 13 do pracy to nastepnego dnia nie możesz mieć na wcześniejsza godzinę. jedna niedziela w miesiącu obowiązkowo musi być wolna. nie wolno pracownika trzymać na zmianie dłużej niż 12 godzin i to tylko w uzasadnionych przypadkach. Nasza personalna zawsze uwzględnia dyspozycyjność pracowników, pracuja w tych dniach i w tych godzinach, które im odpowiadają. personalna jest z tego rozliczana. Pracownik ma umowe o prace i oplacone wszystkie składki.urządzenia przy których się pracuje maja bardzo wysoka temperaturę dlatego pracownik MUSI ZNAć wszystkie standardy zeby sobie krzywdy nie zrobić! To nie jest praca dla nieudaczników! pracuja tu wartościowi i inteligentni ludzie, np studenci. oczywiscie nie każdy nadaje sie do pracy w maku. odradzam blondynom z tipsami, które w domu nawet naczyń nie zmywają a potem wypisuja takie bzdury na forum.

Gość mariuuusz
Powiedzcie mi, co mam takiego zrobić aby to właśnie mnie wybrano do pracy na wakacjach ? Tyle osób zapewne tam się zgłasza, więc nie łatwo o tę pracę ;/ do tych którzy pracuja w mc. Moze orientujecie się, czy majac umowę na pół etatu ( np. 80 godzin w miesiacu), to czy mozna przepracować je tak, aby w miesiacu mieć np. 10 dni wolnego ;/ wiadomo są wakację, i chciałoby się mieć chociaż te nie całe dwa tygodnie aby gdzies wyjechać. Chciałem pracować na cały etat w lipcu, lecz z tego co słyszałem w mojej restauracji poszukują tylko osób mogących pracować przez całe wakacje.

Gość K_ps2
Praca na nockach +20% na nockach jest zajebiście robisz wszystko swoim tempem nikt nie drze mordy ze robisz coś źle. Syf jest fakt ale lepsze to niż zapieprzac w ciagu dnia jak osiol. Pracowalem sporo na nockach i nigdy za smieciarza nie robilem. Są gorące rzeczy ale jak sie boisz ze sie poparzysz ubuierasz zajebisty termiczny skafander :D a co do tłuszczu to po to masz specjalne środki, żeby ten tłuszcz elegancko schodził. ", jednak obawiam się tego ze wepchną mnie na sprzatanie sali czego niestety robic nie lubię" nikt Cie nie wepchnie, a nawet jezeli to mozna powiedziec delikatnie, ze sie nie chce wiecznie sprzatac. Zreszta na sprzataniu jest luzik nic sie nie robi :-) "Jeżeli ktoś ma rocznikowo 16 lat, a skonczy je dopiero np. we wrześniu czy moze dostac etat w mc ? "\ niestety nic z tego "No i lipa ;/ umowa jest na całe wakacje, czyli nie mogę przepracować jednego miesiaca jak planowalem wczesniej. eh" no i co z tego ze umowa jest na 2 miesiace? Bo miesiacu sie zwalniasz. "przerwa trwa pół godziny a nie 15 minut" no i co z tego ze trwa 30 godziny jak te zgredy placa Ci za 15 minut "trzymać na zmianie dłużej niż 12 godzin" panie menadżer max 14 ;) "Nasza personalna zawsze uwzględnia dyspozycyjność pracowników, pracuja w tych dniach i w tych godzinach, które im odpowiadają." czesem masz grafik jak chcesz a czasem nie. Pamietam mialem grafik ustalany na 16 jak mowilem ze koncze o 16. Spóźniałem sie do pracy i wielki foch, no ale niestety to nie mój problem. "MUSI ZNAć wszystkie standardy zeby sobie krzywdy nie zrobićęę a czy musze wiedziec ze temperatura grila ma 170 stopni zebym wiedzial ze sie poparze? :D hehe "pracuja tu wartościowi i inteligentni ludzie, np studenci" nie wszyscy sa wartosciowi i nie wszyscy sa inteligentni. Bycie studentem nie jestem wyznacznikiem inteligencji. "Powiedzcie mi, co mam takiego zrobić aby to właśnie mnie wybrano do pracy na wakacjach" im szybciej, tym lepiej. Musisz miec ksiazeczke sanepidowska. "Moze orientujecie się, czy majac umowę na pół etatu ( np. 80 godzin w miesiacu), to czy mozna przepracować je tak, aby w miesiacu mieć np. 10 dni wolneg" mozna. Kwestia dogadania, ale z tym roznie bywa. "Chciałem pracować na cały etat w lipcu, lecz z tego co słyszałem w mojej restauracji poszukują tylko osób mogących pracować przez całe wakacje." wszedzie tak jest. Ludzie troche inteligencji. po miesiacu mowisz ze nie dajesz rady, ze ta praca Cie strasznie meczy i dowidzenia :-)

Gość mariuuusz
"No i lipa ;/ umowa jest na całe wakacje, czyli nie mogę przepracować jednego miesiaca jak planowalem wczesniej. eh" no i co z tego ze umowa jest na 2 miesiace? Bo miesiacu sie zwalniasz. No okej,ale czy mozna zwolnic sie po miesiacu i nie ponosic za to zadnych konsekwencji. Kurde, bardzo mi zalezy na tej pracy, ale pewnie i tak mnie nie przyjma ;|

Gość łodzianka_m
trzymać na zmianie dłużej niż 12 godzin\" panie menadżer max 14 to gdzie ty pracujesz???u nas tez jest max 12 godz

Gość K_ps2
no ja siedzialem kiedys 14 ale byl dobry brecht wiec moglobyc :] a to ze umowa jest na 2 miechy to sie nie martw. Nie ma zadnej klauzuli, że jak zerwiesz umowe przed czasem czeka Cie jakas kara...

Gość mariuuuszek
Dałem dzisiaj tę ankietę z danymi i powiedziano mi, że niewiadomo czy będa przyjmowac niepełnoletnich i czekaja na decyzje centrali. Więc zobaczymy co z tego wyjdzie ....

Gość pineeska
Z tego co czytam, to zrozumiałam, że jeśli na wakacje podpiszę umowę na dwa miesiące, to po miesiacu bez zadnych problemow i konsekwencji mogę ją rozwiazac za porozumieniem stron. Mam rację ? ;) Tylko ciekawe jak to działa w praktyce ... :D

Gość K_ps2
Masz racje, bo tak ludzie robili tylko nic o tym nie wspominaj, bo Cie nie przyjma MAKDONALDYZACJA - kontrolowanie i manipulowanie ludźmi (pracownikami i klientami), które odbywa się na masową skale m.in. w centrach handlowych, na ulicy

Gość józio
a wiecie coś o nowej bonifikarcie?

Gość ktx
nie mam książeczki sanepidowskiej ile sie czeka wlacznie z badaniami i innymi pierdolami na uzyskanie jej ???

u mnie trwało to tydzień mówię wam: I'm lovin' it :D

Gość ml10m
Jak myślicie przyjmują bez problemu? Czy może trudno przejśc rekrutacje?

Gość upupupupupupupupuuuu

Gość eXe
"Ja mieszkam w wawie i mam już wszystkie badania, prace rozpoczynam w najbliższy poniedziałek, na badania trzeba było czekać 2 tygodnie, koszt to razem około 200 zł, ale jak weżmiecie fakture na mcdonald's oddadzą wam kase zaraz po zatrudnieniu Ja poszedłem do centrum pracy przy marszałkowskiej na rozmowe kwalifikacyjną. Jest tam bardzo miła pani, która najpierw opowie wam wszystko o pracy, a potem odpowie na wasze pytania. Również jak ja byłem w połowie czerwca był jeszcze wybór restauracji najbliżej domu, ale teraz ze względu na duża liczbę zainteresowanych może już tego nie być. Gdy zbierzecie wszystkie potrzebne papiery(rozpiske co i jak dostaniecie na rozmowie kwalifikacyjnej) dzwonicie do swojej restauracji i tam umawiają was na rozpoczęcie pracy. Przyjmują tylko w poniedziałki i czwartki, do tego na miejsce czeka się TYDZIEŃ... więc warto zadzwonić wcześniej i zaklepać sobie miejsce. Praca jest tylko dla tych którzy ukończyli gimnazjum i idą dalej do szkoły. stawka około 5,5 netto" (praca na wakacje przez niepelnoletniego) Txt z innego forum dnia 2007-07-03, 08:08 przynajmniej jest mniej wiecej opisane jak wyglada rozmowa :) lepsze to to niz nic :P Jezeli ktos wie wiecej to niech napisze bo tez jestem ciekaw :)

Gość K_ps2
hehe mi tez sie podobalo

Gość wójtowa 23
OK MAM PYTANIE DLA PRACOWNIKA MC'a (ważne) ILE RAZY OBKRĘCACIE ROŻEK Z MAŁYM LODEM Z AUTOMATU A ILE 'OBKRĘCEŃ' PRZYPADA NA DUŻEGO Z POLEWĄ...CZY ABY NIE TYLE SAMO???

Gość KryśZGazowni
aaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbccccc jakieś frustracje, że się na dziennych nie jest??

Gość FRYTAAAA
A MOZE FRYTKI DO TEGO ?

Gość ktx
ja do maka ide pracowac tylko poto aby zarobic na kurs wozka widlowego prace mam zapewniona tylko ten zafajdany kurs mnie jest potrzebny ;p