Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łodzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Gość MarcinT
Nie zdarzyło mi się coś takiego, miernik do ręki i trzeba sprawdzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
czyli kalibracja....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
Jaka kalibracja? Kalibracji się nie robi jak coś nie działa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
Dokładnie nawet jak by się chciało to się nie da bo nic nie leci... to bezpieczniki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inst
menager?czy po prostu facet??hehhe...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość toreb
Jak wam się pracuje na nowej platformie MFY ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość O ja cie nie wierze
Czegos takiego jak zyje, na uszy nie slyszalam! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawsssski
Coz to za platforma , jakies szczegolowe info ? :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abchdjdmjdjmd
MFY to platforma MADE FOR YOU - czyli cała produkcja na zamówienie :D. nawet cheeseburgery :) do końca 2014 roku mają w tej formie pracować wszystkie restauracje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
To znaczy,ze dana restauracja pracuje w tzw.NOP-ie:) Nie wszędzie jeszcze to wprowadzili...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość redsyt
Zamawianie w kiosku, odbiór przy ladzie, wołowina w UHC :) Plus nowe stroje pracownicze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nopppp
Generalnie, może jest to i dobre rozwiązanie, o ile na czerwonej stronie nie zostanie jedna osoba, tak jak czesto to bywa na białej. Nie wyobrazam sobie aby ktos mial non stop smazyc mieso i robic czisy na zamowienie, ktorych w zasadzie schodzi masa. A jak sie pracuje na nowym systemie przyjmowania i wydawania zamówień? W większych restauracjach / lub podczas większego ruchu może i ma to sens, ale rano na sniadaniach, gdzie czesto stoi jeden kasjer, to rozumiem, ze ta sama jedna osoba przyjmuje zamowienie aby po chwili zaprosic goscia obok i wydac je w innym miejscu, 'fajnie' :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
Na czerwonej wielokrotnie pracuję sama... a na dzień dzisiejszy po wejściu promocji to bezcenne jest zapier****nie samemu na BOP-ie z boxami,standardowym menu+promocyjnymi 2 kanapkami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
Mięso na czerwonej będzie trzymane w UHC HD, podejrzewam że bułki nie będą testowane 35 sek, tylko krócej- jak na stronie białej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
No i więcej osób potrzeba,żeby pracować w NOP-ie.Wg e-maila,którego dostałam na swoją pocztę,to 6 osób,co jest niemożliwością,bo brakło by osób na wszystkie zmiany.W tej chwili wielokrotnie pracuję sama na czerwonej,a jeśli potrzebuję rzeczywiście pomocy,bo wiadomo,że nikt nie jest fenomenem,to pomaga mi osoba z BOP-a,albo kierownik zmiany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
A tak to od 6.00 do 13.00 jestem sama na tej stronie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
I pewnie pracujesz w korporacji?[

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziwneeeeeee
W moim miescie, z tgo co dało sie zauwazyc, to wlasnie w korporacji jest duzo mniej pracownikow niz na licencji. 2 osoby na II oknie, frytka do późna, inicjator, uhc ... W korporacji nie do pomyslenia ;d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
To nie zależy od licencji czy korporacji tylko od kierownika/licencjobiorcy jak ktoś chce oszczędzać za wszelką cenę to będzie to robił czy to w licencji czy w korporacji . W sumie co się dziwić teraz były te podwyżki od stycznia , podrożało to i owo ( energia , wywóz śmieci itd ) a utargi takie same jak były więc najłatwiej oszczędzać na pracownikach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stary_pracoownik
Pamietam, ze jak ponad 2 lata temu sie zatrudnialem, na czerwonej stronie stały 3-4 osoby, a na wydawaniu 2. Teraz czerwona 1-2, drive 1 .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
@Obeznany- widać to twoich wypowiedziach że pracujesz w korporacji. Przykładowa sytuacja jest 50 klientów, wchodzi do sklepu otwarte są3 kasy, chwile trzeba postać w kolejce. Ale kupuje to co chciał. Sytuacja druga wchodzi 50 osób i otwarta jest jedna kasa (z oszczędności)- pytanie ile osób z tych 50 wyjdzie i pojedzie do konkurencji?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rafał Madajczak
Dzień dobry wszystkim, robię dla Hotmoney.pl materiał o zarobkach w McDonald's, a Firma na razie milczy;) Lektura forum wiele mi wyjaśniła, ale chciałbym dopytać o parę rzeczy. Byłbym wdzięczny za kontakt na rafal.madajczak@hotmoney.pl Nie chcę spamować na forum;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
No ja rzeczywiście pracuję w korporacji i pracuję już tam ponad 5 lat...wielokrotnie myślałam o zmianie pracy,ale nie okazuje się to takie proste wielu powodów.Zresztą są dni złe i dobre jak w każdej pracy.Jednak o wiele więcej mam tych dobrych,więc nie będę szukać w dupie miodu:) Źle nie jest....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Obeznany makowiec
MarcinT : Tak pracuje w korporacji . W sytuacji którą opisujesz masz sporo racji ale sam wiesz jak jest w McDonald's czasem stypa gości nie ma... a pracownicy są ( koszty ) czasem ktoś się zwolni do domu a potem taki młyn jest że nie ma jak ogarnąć . Szukanie oszczędności okay można ich szukać ale w innych miejscach nie oszczędzanie na pracownikach prędzej czy później odbija się czkawką . Tylko SPMH i SPMH u nas obecnie mają fioła nagle na tym punkcie i bywa tak że w ciągu dnia pracuje tylko np 6 osób a utargi aż takie małe nie są patrząc na raporty innych restauracji w na naszym ''rynku'' lokalnym jesteśmy w czołówce jeśli chodzi o utargi . Ale wiadomo hajs hajs hajs hajs hajs hajs . Kiedyś słyszałem że w licencji jest lipa ale widać że tak nie jest :>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
Jezdeście z korporacji i patrzą na SMPH, a nie na TPMH? Jak mówisz że 6 osób na zmianie i macie duże utargi, to sory bo chyba mamy różne pojęcia co to duży utarg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość okres próbna
ja pracuje w maku w Białymstoku 2 miesiące i na okres próbny dostałam 9.60 brutto. Co mi polecicie przedłużać umowe jak bedą chcieli czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pseudolads
Jak jest w końcu z praca u licencjobiorcy a jak z praca w korporacji ??? Czy są jakieś duże różnice w zarobkach ??? Ciężko się zorientować... Czy są jakieś dodatki za pracę w nocy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
" Jak jest w końcu z praca u licencjobiorcy a jak z praca w korporacji ???" Trudno odpowiedzieć, czasem jest lepiej tu, a czasem tu. "Czy są jakieś dodatki za pracę w nocy?" Tak, więcej informacji uzyskasz w kodeksie pracy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MarcinT
"ja pracuje w maku w Białymstoku 2 miesiące i na okres próbny dostałam 9.60 brutto. Co mi polecicie przedłużać umowe jak bedą chcieli czy nie. " Jesteś niepełnosprawna (nie obrażając niepełnosprawnych)- dlaczego zadajesz takie głupie pytanie? Skąd niby ktoś ma wiedzieć co masz zrobić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość instr
A jja dostałam własnie awans od 1 kwietnia:) Pracuję w korporacji,a dodatek jest za nocki 20%....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×