Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 sdevil
Dosta艂em skierowanie na badania gdzie mam napisane: STANOWISKO PRACY KANDYDAT NA MANAGERA. w Centrum Pracy McDonalds dosta艂em tak膮 informacj臋 偶e jestem nadaj kandydatem. Troch臋 to dziwne poniewa偶 by艂em na rozmowie kt贸ra trwa艂a prawie p贸艂 dnia i sk艂ada艂a sie z 2 etap贸w. Oba przeszed艂em i my艣la艂em 偶e ju偶 koniec.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sdevil
szkolenie w Warszawie. pzdr

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sdevil
Czy ktos w og贸le spotkal sie z czyms takim jak dwu dniowe sprawdzanie kandydatow na manadzerow?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
@Obeznany makowiec- nikt nie m贸wi o siedzeniu w mgr room. Tylko jak KS stanie na kasie to ju偶 nie jest KS, tylko ma Flor. Bo ogranicza si臋 tylko do tej kasy, ma mniejsz膮 kontrol臋 nad pozosta艂ymi rzeczami (drive/ dostawa na serwis/ ciastka/ itd). U mnie kierownik serwisu stoi w ostateczno艣ci na kasie (gdy np 4 osoby nie przyjd膮 do pracy), co jest rzadko艣ci膮. KS pomaga drive/ kasa- tam gdzie jest potrzebny dodatkowy pracownik. Co u Was w czasie du偶ego ruchu (przewa偶nie weekend)- KS stoi na kasie??? Bo u mnie to nawet gdyby chcia艂 to wszystkie kasy s膮 obsadzone. KS jest po to aby na serwisie by艂y wszystkie dodatki/ opakowania i pomaga艂 tzn. strefach zagro偶enia (przyj臋cie drive aby roz艂adowa膰 kolejk臋, sk艂adania drive, bekap na kasie).

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
Domy艣lam si臋 偶e jeste艣 m艂odym mgr. Mo偶e jeszcze kiedy艣 to zrozumiesz. Bo nie chodzi aby艣 Ty za pracownik贸w robi艂 i zapierdala艂 za nich. Oni maj膮 zapierdala膰, ty masz tym kierowa膰/ pomaga膰. Ty zaczniesz zapierdala膰 to pracownik sobie stwierdzi 偶e po co on ma szybko pracowa膰- jak zaraz b臋dzie mgr i on pomo偶e.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sdevil
Rozumiem ze skoro nikt nie odpowiada to oznacza ze nikt o czyms takim nie slyszal... szkoda.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Te偶 M-ka :)
Fast Dial - nieznosze menager贸w z twoim podej艣ciem, kt贸rzy uwa偶aja 偶e tylko pracownik ma zapierdala膰. jak chcesz stworzyc dobry zesp贸艂 to z takim podejsciem daleko nie zajdziesz, atmosfera w zespole sie jebie, kiedy pracownicy widz膮, ze taki menago, kt贸ry miesi膮c temu czy dwa byl takim samym pracownikiem jak oni teraz uwaza 偶e on zapierdalac nie musi, bo jest menagerem. Przez takich jak ty jest tyle z艂ych opinii o atmosferze pracy w McD. Zapierdalamy wszyscy, tylko kazdy ma swoje obowi膮zki, rozne. U nas kierownik serwisu stoi na kasie i korona mu z g艂owy nie spada. Wiadomo 偶e w duzym ruchu nie jest od tego i nie ma kasy przeznaczonej dla siebie, bo wtedy ma inne rzeczy na g艂owie, ale jest czas gdy na kasie jest tylko on plus np jeden pracownik. I teraz cie zadziwie, kierownik restauracji tez stoi na kasie, i wyobraz sobie nadal zyje! Na kuchnie tez potrafi wej艣膰. Ty pewnie jestes z tych co kuchnie omijaj膮 z daleka, zeby sie nie pobrudzi膰. :) Powiem ci ze zadko kiedy s艂ycha膰 o doibrym zgranym zespole w restauracji, ciekawe dlaczego? Zreszta to czesto 艂adnie wychodzi w ankietach, jakcy sa menagerowie...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
U mnie atmosfera jest super. I troch臋 nie rozumiesz, nie chodzi o to 偶e mgr nie zapierdala- tylko nie mo偶e ograniczy膰 si臋 do kasy i koniec. Je偶eli ma serwis to mo偶e sk艂ada膰 kasjerowi, sk艂膮da膰 drive- tam gdzie jest potrzebny. Jak stanie na kasie to ju偶 na drive nie mo偶e pom贸c. Jak dosta艂em awans na mgr, to tak mia艂em 偶e sta艂o si臋 na kasie i koniec. Dopiero zmiana kierownika to zmieni艂a, nowe zasady. U mnie kierownik te偶 stoi na kasie w razie potrzeby, i nie tylko na kasie ale te偶 na kuchni. Ja lubie pracowa膰 na kuchni, ale wchodz臋 tam tylko gdy pomoc jest potrzebna, nie wchodz臋 po to 偶eby posta膰 i zrobi膰 par臋 kanapek- jak jest spok贸j i nic si臋 nie dzieje. Masz zmian臋 to nie zapierdalasz 3 godzin na BOPie bo nie ogarniesz pozosta艂ych rzeczy. Oczywi艣cie takie sytuacje si臋 zdarzaj膮, 偶e nie masz pracownik贸w i musisz sta膰 i 6 godzin na jakim艣 stanowisku.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
W pomaganiu/ kierowaniu- nie chodzi o nic nie robieniu. Bo mo偶na zapierdala膰 sk艂adaj膮c kasjerowi. U mnie kierownik serwisu jest takim pracownikiem, kt贸ry opr贸cz tego 偶e dba o to 偶eby by艂y wszystkie dodatki/ opakowania itp, czasy przydatno艣ci ma widzie膰 gdzie potrzebna jest pomoc. Robi si臋 ruch na drive, na pierwszym oknie kto艣 nie wyrabia- to mgr przejmuje obowi膮zki przyjmuj膮cego drive i ogarnia to, jak ju偶 jest ok schodzi z tego stanowiska. Trzeba pom贸c na kasie to oczywi艣cie pomaga tam, w miar臋 mo偶liwo艣ci nie loguje si臋 na kasie, tylko sk艂ada, poniewa偶 jak ju偶 si臋 zaloguje to trudno odej艣膰 od kasy. Oczywi艣cie 偶e czasem nie ma pracownik贸w i musi np sam sk艂ada膰 drive lub sta膰 na kasie. Ale to s膮 wyj膮tkowe sytuacje.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a mo偶e by tak...
To moze faktycznie troche 偶le ci臋 zrozumia艂am, ale twoja wypowiedz o zapierdalaniu naprawde zle zabrzmia艂a, jak brak szacunku do reszty pracownik贸w. A wiem ze tacy menagerowie sie zdarzaja, 偶e jak awans to koniec cie偶kiej pracy dla niego bo do tego jaest czerwona i szara masa, a uwazam ze takie cos jest nie w porzadku i w;asnie wtedy psuje atosfer臋 i wsp贸艂prac臋. Ale jak wyja艣ni艂es to wygl膮da to juz inaczej. :) zreszta tez kazda restauracja rzadzi sie swoimi prawami, u nas KS na kasie to nic dziwnego, ale tylko przy odpowiednio ma艂ym ruchu i jest to kasa dodatkowa a nie jedyna. Przy wiekszym i na kasach i na drivie sa osoby, a KS pomaga gdzie trzeba, ale i tak g艂贸wnie sprowadza sie to do sk艂adania driva, w drugiej kolejno艣ci rozmian i rozwiazywania problem贸w drobnych. :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Te偶 M-ka :)
Sorka, nie zmieni艂am nicka :) Powinno byc Tez M-ka :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
Ciesz臋 si臋 偶e si臋 rozumiemy ;]

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Obeznany makowiec
Ka偶dy kierownik wprowadz膮 swoje zasady u mnie KS serwisu stoi na kasie ) jak kto艣 jest ogarni臋ty to spokojnie potrafi sobie rozplanowa膰 czas 偶eby przyjmowa膰 zam贸wienia i sprawdza膰 co trzeba w wolnej chwili . U mnie sam kierownik stoi te偶 na kasie czy te偶 na frytce . Nie ma nic gorszego jak menago z castingu lub nie r贸b kt贸ry nie wie o co chodzi i siedzia艂 by i pachn膮 u mnie jedna taka by艂a korek na drajwie a ta siedzi gazete czyta lub udaje 偶e gada przez telefon i spiepsza na zalecze wylecia艂a nie dawno za walenie w ch*ja . Z tym robieniem za czerwonych/instruktor贸w to nie tak to leci je艣li sobie pozwolisz wejs膰 na g艂owe to fakt 藕le ale je艣li pracownik ma co艣 w 艂ubie to rozumie 偶e kto艣 mu pomaga 偶eby sprawie sz艂o ka偶dy moze mie膰 gorszy dzie艅 ale jak kto艣 szuka w innym pracowniku jelenia u nas te偶 tacy szybko wylatuj膮 . W weekend jak trzeba co stoi na kasie albo na drajwie nie rozumiem Twego zdziwienia mia艂em 3 kierownik贸w ( jeden jest od 10 lat , drugi 5 trzeci od 7 lat kierownikiem ) i dziwne im to nie by艂o 偶e KS stoi na kasie lub KZ pomaga na kuchni .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Fast Dial
Wi臋c jaki wniosek? Macie za ma艂o os贸b, nie dostosowani jeste艣cie do ruchu, mo偶e kierownik robi膮c matrix nie ogarnia lub personalna nie umie grafik贸w uk艂ada膰. U nas w weekendy to KS nie stanie na kasie, bo wszystkie s膮 zaj臋te przez pracownik贸w. KS m zadanie pom贸c tam gdzie trzeba, a nie sta膰 na jednym stanowisku, KS kontroluje czy kasjerzy s膮 uprzejmi itp Mo偶e sobie stan膮膰 i nic nie robi膰- tylko s艂ucha膰 co kasjerzy m贸wi膮. KZ pomaga na kuchni, ale jego zadanie to pozycjanowanie, kontrola czas贸 przydatno艣ci na kuchni, e production; timery BIN, UHC. Oczywi艣cie jest czasem bardzo du偶y ruch to stanie, na danym stanowisku. Ale on nie od tego jest, 偶eby np 4 godziny sta膰 na jednym stanowisku.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 instr/ju偶 menago
U nas wcale to nie jest dziwne dla nikogo,偶e ks stoi na kasie.U nas ks stoi codziennie.Przecie偶 wiadomo,ze ks nie powinien schodzi膰 z serwisu.Staje wi臋c na kasie w razie potrzeby gdy przyjdzie go艣膰,a pracownik idzie na sal臋 czy na patrol czy robi dostaw臋.M贸wi臋 tu teraz o zmianie porannej.Mo偶e i jest ma艂o ludzi,ale cz艂owiek nauczy艂 si臋 ogarnia膰 i czasy na ciastkach,sa艂atkach czy posypkach,itp...,robi膰 rozmian臋,pomaga膰 kasjerom w sk艂adaniu zam贸wie艅 czy na drive.My艣l臋,偶e du偶o to robi dobra organizacja i dogadanie si臋 z pracownikami.A na 艂eb,to raczej nie mo偶na pozwoli膰 sobie te偶 wej艣膰.Trzeba wiedzie膰 kiedy i komu na co wolno...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Cze艣膰, a ja mam pytanie zupe艂nie z innej beczki :) Pisz臋 prac臋 na temat strategii zapobiegania kradzie偶om w r贸偶nych punktach w centrach handlowych. Podpowiedzicie mi prosze, czy s膮 jakie艣 przeciwdzia艂ania przeciwko z艂odziejom wsrod pracownikow w Mcdonaldzie? S艂yszlam co艣 np o zaszytych kieszeniach w spodniach... czy to prawda? Plisssss pom贸偶cie mi!!!!!!

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Obeznany makowiec
Przy wyj艣ciu ochrona stoi i r臋ce wk艂ada wsz臋dzie i wyci膮ga hamburgery jak jaki艣 pracownik zabierze.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Kieszenie s膮 normalne... co za g艂upota... magazyny maj膮 by膰 zamkni臋te a klucz do nich ma KZ i kierownik kuchni :) zreszta a co tam mo偶na wynie艣c ? cukier porcjowany ?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Troch臋 brak ludzi ale nasza restauracja jest nie typowa u nas wszystko jest na odwr贸t w weekend jest wi臋kszy ruch a czasem stypa... innym razem w 艣rodku tygodnia stukamy 27 tys z艂 wi臋c ci臋偶ko trafi膰 czy te偶 艣ci膮gn膮膰 kogo艣 ale wiadomo okres letni b臋dzsie si臋 kr臋ci膰 coraz lepiej i maj膮 zatrudni膰 10 os贸b :) . Ale widzisz Fast Dial moja restauracja nie jest wyj膮tkiem i KS stoj膮 u innych na kasie :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Outlook
jak duzo tu mangerow sie wypowiada ;] --fast dial ty czasem nie jestes w licencji?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Outlook
ks nie powinien stac na kasie, ale przewaznie nie ma wyboru. u mnie ks stoi na kasie max do 12 a potem od 22 zeby otworzyc dodatkowa kasa.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Outlook
jak mamy duzy ruch to raczej nie staje na kasie nawe jak jest wolna bo w sumie lepiej jak sklada dwum kasjera, bo wtedy to szybciej idzie.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Te偶 M-ka :)
To ze na zmianie jest za ma艂o os贸b to standard. Tpmh rzecz 艣wieta, 3 osoby sie wysy艂a do domu a reszta musi sobie poradzic i tyle. No ale s膮 momenty spokoju ze bywa tez za du偶o, jak np nikt nie chce i艣膰 wczesniej do domu.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ks_ks_ks_ks
U mnie wiecznie jest za ma艂o os贸b. Prowadze KS i stoje non stop na kasie. Niekiedy jako jedyny kasjer, najczesciej jako drugi przy scianie ludzi, kanale na drive, wynosz膮c holdy i biegajac jak dure艅 po r贸偶ne pierdo艂y do magazyn贸w. Praca marzenie

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 PytanieTgtgwj
Hej, a na kiedy dostaje si臋 termin bada艅? tego samego dnia, czy trzeba czeka膰 np. 2 tygodnie na rozpocz臋cie bada艅?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MakPodlasie
Pytanie Tgtwj: u mnie to nie by艂o 偶adnego terminu wszystko za艂atwi艂am od r臋ki ale to zale偶y czy lekarz medycyny pracy przyjmuj臋 od reki czy musisz sie do jego najpierw um贸lwic na dany termin

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Zatrudnienie
Czy kto艣, kto zwolni艂 si臋 z Mcdonalds, mo偶e zatrudni膰 si臋 w innej restauracji mc? Bo s艂ysza艂am, 偶e nie zatrudniaj膮 by艂ych pracownik贸w...

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alel
oczywi艣cie, 偶e mo偶esz si臋 zatrudni膰, ba - nawet nie uda ci si臋 ukry膰 tego faktu. W bazie s膮 nasze pesele :P ( to tak na marginesie, bo ja naiwnie my艣la艂am 偶e si臋 uda :D ). W zale偶no艣ci od restauracji, cz臋sto dzwoni膮 do poprzedniego kierownika po opini臋 :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Zatrudnienie : A nie lepiej pogada膰 kierownikiem 偶e chcesz si臋 przenie艣膰?? . Raczej nie robi膮 tego powodu problem贸w ( ale jak ju偶 pisa艂em x razy zale偶y od kierownika ) . Wg mnie to te偶 nie ukryjesz tego 偶e pracowa艂e艣 a jak powiesz 偶e pracowa艂e艣 to zapytaj膮 czemu si臋 zwolni艂e艣 itd ( jak nagadasz bo kierownik to choooj itd ) to na 1000000% nie przyjm膮 bo za jaki艣 czas mo偶esz powiedzie膰 to samo o tym kierowniku nowym ( a znam takich gadaj膮 偶e mieli 藕le tylko nie wspominaj膮 偶e byli nierobami ) i w艂a艣nie zadzwoni膮 do poprzedniej restauracji .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MarCinT
U was KS stoj膮 na kasach bo patrzycie na TPMH, i musicie to robi膰- bo dane tpmh przewidzia艂 wam konsultant. Gdyby korporacja patrzy艂a na spmh to najprawdopodobniej ks nie stali by na kasach w czasie du偶ego ruchu.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×