Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 艁odzianin

Praca w Mc Donalds

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
hvjowa, ju偶 lepiej by膰 szarakiem :D @go艣膰 luzuj d**e, nie wiem kto pisa艂 o tych saportach, mo偶e ja 4fun. Wiem, 偶e to inaczej support po angielsku, czyli wsparcie, ale czy my艣lisz 偶e przeci臋tny (nowy) pracownik wie od czego to pochodzi? A w og贸le wie co to BIF, czyli 偶e to "beef" CZYLI 偶e wo艂ownina, a produkt integrity itd. A nasi go艣cie jakie wygibasy lingwistyczne robi膮? 4for2, 2forU, IceFrappe, Smoothie, Flurry, Wrap? To ju偶 za du偶o. Jedyne co us艂yszysz od wielu polak贸w to jakie艣 potworki typu icefrap(dos艂ownie), warp, 艂orp, kitikat, smuthe, dwa dla u, haseburger (autentyk), emsiwrap i w niesko艅czono艣膰... eh. I tak s膮 lepsi od tych b臋cwa艂贸w po kilku dyplomach co pr贸buj膮 na drive zaszpanowa膰 swoim niemo偶ebnym brytyjskim akcentem typu fyleto艂fysz, roj膮艂 czy tam fry艂tki. :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
no ja se kiedy艣 nawet my艣la艂em jak po polsku nazwa膰 smoothie, ale nic mi nie przychodzi艂o do g艂owy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Damianeq
Witam, dosta艂em dzisiaj w McD skierowanie na badania lekarskie. Czy na podstawie tego lekarz wystawi mi rachunek za badania i otrzymam zwrot koszt贸w od McD?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no, czasem nie ma sensu wszystkiego t艂umaczy膰 na rodzimy j臋zyk. No bo jak to nazwa膰 po pl? Koktajl? Puree? No co tam jeszcze mog膮 wymy艣li膰, kolejne owocowe marzenie? haha, nawet dobra nazwa, copyright reserved! co do wypowiedzi powy偶ej, tak powinni zwr贸ci膰 kas臋 za ka偶de zlecone badania (tj morfo, medycyna pracy itd.) Tylko musisz oczywi艣cie ew. rachunek, faktur臋 przed艂o偶y膰 swojemu mcdonaldsowi

Udost臋pnij ten post

Damianeq : bierzesz faktur臋 na dane swojego maka ( jak ju偶 funkcjonuje jaki艣 czas to pewnie maja umow臋 podpisan膮 ) . Wi臋c tylko m贸wisz 偶e chcesz zrobi膰 badania do pracy w McDonald's ale p艂acisz ze swoich pieni臋dzy . Bierzesz faktur臋 i idziesz do maka dajesz i Ci wyp艂acaj膮 kas臋 z sejfu . Przy nast臋pnych badaniach ( je艣li dotrwasz ) idziesz do medycyny pracy i nic nie p艂acisz :) i jak tam produkty z BIC-a ruszy艂a sprzeda偶 ? :D aha u nas troch臋 tak ale szczerze m贸wi膮c nie mi np to nie smakuje nawet za darmo jak to sprobowa艂em.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a czym te smoothie r贸偶ni si臋 od shake? w smoothie wi臋kszo艣膰 to l贸d z wody zamiast mleka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie, smoothie jest na bazie jogurtu i puree owocowego. Mo偶na zam贸wi膰 bez jogurtu, zostaje wtedy zwi臋kszona zawarto艣膰 puree. To taki... lol, orze藕wiaj膮cy nap贸j owocowy z kostkami lodu. Jest w og贸le inaczej robiony (oczywi艣cie przez maszyn臋), kostki, puree i p贸藕niej miesza to wszystko mixer. Szejk to szejk, nap贸j mleczny smakowy. Osobi艣cie nie pijam, chocia偶 ch臋tnie bym spr贸bowa艂a tego smoothie. Zale偶y od gustu, zawsze wola艂am takie zimne przeciery ni偶 shake. Niestety, dla mnie troch臋 za drogo, 偶eby kupowa膰 cz臋sto :P.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy to prawda, 偶e nie op艂aca si臋 bra膰 powi臋kszonego zestawu z sa艂atk膮, bo i tak wielko艣膰 jej si臋 nie zmienia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie zmienia. To tzw. 'ma艂a sa艂atka', o ile pami臋tam 60g mixu sa艂atkowego z pomidorem + sos. Czy si臋 nie op艂aca? No nie wiem, co kto woli. Jeden woli na偶re膰 si臋 frytami, drugi plackami a kto艣 inny woli zje艣膰 co艣 takiego zielonego. Co ciekawe, te sosy do sa艂atek s膮 cholernie kaloryczne, wi臋c de facto przychodz膮c do maka na zdrow膮 i nietucz膮c膮 sa艂atk臋 robi sobie tak膮 sam膮 krzywd臋 jakby zam贸wi艂 bu艂k臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie op艂aca w sensie, 偶e za dop艂at膮 nic wi臋cej nie dostajemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no nie. Ale czy to takie wa偶ne, 100ml coli czy gram frytek w t臋 czy we wt臋... Fakt, niekt贸rzy dali by si臋 poci膮膰 za takie detale :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak to nie wa偶ne, to dlaczego sugerujesz zawsze ten zestaw, pytasz o niego, upewniasz si臋, czy go艣膰 nie chce takiego :D?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo tak uczy nas firma :], 偶e mamy wciska膰 wszystko co wi臋ksze, potencjalnie dro偶sze, to czemu ko艅czy si臋 termin wa偶no艣ci i czarowa膰 jaki sosik jest pyszny itp. hehe. Wa偶ne, nie wa偶ne, w sensie takim 偶e mi osobi艣cie by to zwisa艂o czy dostan臋 sa艂atk臋, kt贸ra ma 60g czy 100g czy zamiast tego wi臋ksze fryty. eeeh nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ta platforma nowa zdaje nie podoba si臋, bo si臋 jest non stop na widoku, 偶adnej prywatno艣ci nie ma, jak wtedy gdy by艂a ta 艣ciana. ale og贸lnie to ten collect/order to jest na plus, tak samo jak co艣 nowego obok shake'a i wreszcie po偶膮dna kawa mro偶ona, bo a偶 dziw, 偶e kawy mro偶onej w macu nie by艂o. Musi by膰 co艣 nowego, bo te stare menu ju偶 tak si臋 przejad艂o i znudzi艂o, 偶e gdyby nie te nowe rzeczy do picia to ludziom nie chcia艂oby si臋 ju偶 tam chodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale mac musia艂 wprowadzi膰 jakie艣 sa艂atki, bo tam nic nie by艂o z warzyw. tak szczerze to mam nadziej臋, 偶e one jako艣 si臋 urozmaic膮, bo s膮 takie sobie te sa艂atki, tak samo do frytek mogliby艣cie jeszcze obok ketchupu mie膰 musztard臋 ze dwa rodzaje. Oboj臋tnie jaki sos to sa艂atka smakuje bardzo podobnie, jako艣 tak jest. One s膮 na bazie oleju/majonenzu, ale ta vinegrette to raczej nie jest tucz膮ca, bo jest bez t艂uszczu w og贸le. W og贸le go艣cie maj膮 jak膮艣 ulubiony sos, czy im wszystko jedno? Wiem, 偶e kiedy艣 pytali si臋 i wymieniali wszystkie sosy, a ostatnio to dawali losowo, jak nie si臋 nie za偶yczy艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiecie, oni chyba my艣leli, 偶e jak ods艂oni膮 kuchni臋 to ludzie b臋d膮 widzie膰, 偶e och to jest robione specjalnie dla nich a dotychczas pewnie my艣leli, 偶e mamy gotowe bu艂ki tylko wrzucamy do mikrofali. Mimo wszystko ta lada grzewcza (bin) musia艂a zas艂ania膰 kuchnie no bo jak inaczej. To nie jest dobre, bo tempo jest tak ogromne w restauracjach z du偶ym ruchem, przy braku r膮k do pracy, 偶e po prostu ca艂a ta kuchnia wygl膮da jak chlew. A偶 mi czasem wstyd by艂o/jest jak obs艂uga si臋 nie wyrabia, ludzie sie gapi膮 bo czekaj膮 za czisem 15minut i po prostu ca艂y ten blat w syfie, kanapki robione na papierkach a nie na tackach jak kiedy艣, wszystko leci, sosy wyciekaj膮 :D, 6 r贸偶nych r膮k dotyka kanapusi :D. Oczywi艣cie dbamy o porz膮dek, bo to nadrz臋dne w maku, ale po prostu czasem si臋 nie da. Oczywi艣cie znajduj膮 si臋 takie rodzyny co chc膮 od nowa mie膰 robione BO PAN/I ROBI艁A R臉KOMA! A jak idziecie do restauracji i kupujecie za 200z艂 obiad to my艣licie, 偶e kucharz w r臋kawiczkach robi? Mi臋so go艂ymi, spadnie na ziemie my艣licie 偶e nie podniesie, nosa nie wytrze? Chyba by si臋 taki kucharz najpierw w*****艂 jakby kto艣 mu patrzy艂 na r臋ce ca艂y czas. Sa艂atki w mcu... Zawsze by艂y wg. mnie takim picem na wod臋, 偶e niby zdrowa 偶ywno艣膰 tam jest :D. Sezonowo wchodz膮 takie sa艂atki jak grecka czy szefa z jajkiem, szynk膮, fet膮, oliwkami, ale kiedy to by艂o... Lata 艣wietlne ;). Go艣cie raczej maj膮 ulubione sosy, kasjer powinien pyta膰 a tym bardziej prezenter na tej nowej platformie. Poza tym ka偶dy dodatek na platformie musi by膰 dobijany w szczeg贸艂ach (cukier itd.), 偶eby przy sk艂adaniu nie marnowa膰 czasu i nie pyta膰 si臋 co chwil臋. Jak kasjer jest nowy to prawdopodobnie pope艂nia takie b艂臋dy i nie nabija, nie wie gdzie itd. Moim zdaniem strza艂 w stop臋, szkoda 偶e jeszcze jaka艣 konkurencja nie sparodiowa艂a ca艂ej tej PI w swoich reklamach. Co prawda pracuj臋 w McD, ale satysfakcja by艂a by nieziemska, gdyby umiej臋tnie skrytykowali t臋 platform臋 :D.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jest sos musztardowy, to b臋d臋 bra艂 to do frytek :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nocny28
jest sos musztardowy, ale czy to pasuje do frytek? Obeznany u nas po oficjalnej promocji smoothie faktycznie zacz臋艂o lepiej schodzi膰, zw艂aszcza mix-y owocowe, ale czy to chwilowe ci臋偶ko powiedzie膰, ja osobi艣cie nie da艂bym tyle kasy za troch臋 purre zmiksowanego z lodem, dla maka to fakt zysk jak cholera, no i maszyny trzeba szybko sp艂aci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a znasz jaki艣 pozycj臋 w menu, kt贸ra totalnie w macu nie wypali艂a i kt贸r膮 szybko zwini臋to? wed艂ug mnie zawsze spadaj膮 na cztery 艂apy, nawet jak w restauracji jest ma艂y ruch to zamykaj膮 i sprzedaj膮 ziemie cz臋sto z zyskiem. smoothie by艂o potrzebne, 偶eby mie膰 przy czym siedzie膰 godzinami i gada膰, 偶eby mac sta艂 si臋 te偶 tak膮 kawiarni膮, bo takie s膮 cele g贸ry, ca艂e to mccafe po to jest, 偶eby z kawiarni ludzi 艣ci膮gn膮膰 do maca. shake bananowy jeszcze m贸g艂by by膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak wygl膮da艂a oficjalna promocja? by艂o taniej? zazwyczaj nie ma oficjalnych promocji, jest tylko na g贸rze na tablicy w widocznym miejscu i tyle, tak zawsze jest z kanapkami nowymi. jak robili oficjaln膮 promocj臋 tzn. 偶e to nie wystarczy艂o i mimo pierwszego miejsca na g贸rze ludzie tego nie kupywali :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nocny28
Promocja to nie znaczy zaraz, 偶e taniej, chodzi o promowanie produktu marketingowo, wcze艣niej nie by艂o 偶adnych baner贸w, poster贸w itp., kt贸re informowa艂yby o czym艣 takim, teraz w czerwcu si臋 pojawi艂y i ca艂a restauracja ob艂o偶ona jest materia艂ami reklamowymi. Tak samo jest z kanapkami m.in. z t膮 r贸偶nic膮, 偶e kanapki wchodz膮 rotacyjnie, jedne wchodz膮 inne schodz膮 itp., ale musi by膰 taki myk, 偶eby przyci膮ga膰 "koneser贸w" makowego 偶arcia. Co do McCafe to masz s艂uszn膮 s艂uszno艣膰, w艂a艣nie o to chodzi, ale nawet to McCafe nie zast膮pi dobrej kawiarni na poziomie, ale fakt faktem jak restauracja jest gdzie艣 na zadupiu przy drodze to pomys艂 trafny.

Udost臋pnij ten post

...wiecie co gdybym mia艂 co艣 co m贸g艂bym sprzeda膰 ( jaki艣 dom , ziemie ) to bym to sprzeda艂 i z艂o偶y艂 aplikacje na licencjobiorc臋 . Z restauracji jest taki hajs 偶e g艂owa ma艂a jakie s膮 ceny danych p贸艂produkt贸w a jaka jest cena ko艅cowa nawet w niewielkim mie艣cie mo偶na wyj艣膰 na swoje . No ale nie mam jakich艣 2mln szukam jakich艣 innych opcji gdzie mo偶na co艣 wzi膮艣膰 na licencje i kwota wej艣ciwiowa nie jest taka wielka bo w tym maku to.... .A co do McCafe to widzicie zaczeli otwiera膰 samodzielne McCafe np w C.H lub w KRK na dworcu ( jak si臋 nie myl臋 ) .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W co przyj艣膰 ubranym na szkolenie bhp i podpisanie umowy? Mam to w jednym dniu. :) Dosta艂em informacje, 偶e do pracy mam si臋 zaopatrzy膰 w czarne p贸艂buty. Jak to wygl膮da w rzeczywisto艣ci? Musz膮 by膰 jakie艣 antypo艣lizgowe czy co艣? Je艣li tak, kt贸ry sklep polecacie? Mo偶e by膰 internetowy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na ceneo albo na allegro sprawd藕: wpisz obuwie robocze, buty robocze, p贸艂buty robocze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale po podpisaniu tej umowy od razu wchodzisz do pracy? Sorry, ale ja nie pami臋tam ju偶 jak to by艂o :D Na bhp mo偶esz by膰 normalnie ubrany, oboj臋tnie jakie papcie, takie jak chodzisz po mie艣cie, bo to tylko gadanina. W pracy ju偶 musisz mie膰 czarne buty, ZAKRYTE. Je偶eli chodzi o jakie艣 balerinki to dziewczyny zak艂adaj膮 na w艂asn膮 odpowiedzialno艣膰, bo zawsze mo偶e ci co艣 spa艣膰 na stopy a ju偶 napewno mo偶esz poparzy膰 si臋 olejem itd. Zale偶y pewnie te偶 od kierownika - jeden sobie nie b臋dzie 偶yczy艂 odkrytych i z bia艂ym paskiem, inny ma w du. Niekt贸rzy kierownicy chc膮 ca艂ych czarnych, inni pozwalaj膮 na jaki艣 tam bia艂y dodatek oczywi艣cie bez przesady. Oczywi艣cie, 偶e najlepiej z dobrym bie偶nikiem bo b臋dziesz zasuwa艂 jak na lodowisku, chocia偶 dobry bie偶nik i tak nie wyklucza tego, 偶e nie b臋dziesz si臋 艣lizga艂 - kwestia wprawy po prostu. Nie wiem jak jest w nowo budowanych McD'sach, czy ta pod艂oga na kuchni jest jaka艣 lepsza. Aha, taka rada: buty w maku, szczeg贸lnie podeszwa psuj膮 si臋 masakrycznie SZYBKO i to wszystkim w tych samych miejscach. NIE SZALEJ, nie kupuj but贸w za 100-200z艂, najlepiej jakie艣 nie u偶ywane z lumpa czy innych daichman贸w za 10-40z艂 (dla mnie po latach pracy wywala膰 40z艂 co par臋 miesi臋cy to i tak bez sensu). Mo偶esz zakr臋ci膰 si臋 ko艂o profesjonalnych but贸w BHP, ale to droga zabawa. ;) Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wydaje mi sie, ze nie wchodzi sie zaraz po podpisywaniu umowy do pracy :P Jak wyglada te szkolenie bhp?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak du偶e rozmiary spodni i koszulek maj膮 tam w McD? Pytam czysto orientacyjnie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na szkoleniu bhp po prostu kt贸ry艣 z pan贸w (albo te偶 i pa艅 - nie wiem, bo zawsze mam z tym samym kolo :P) od bhp przedstawia wszystkie mo偶liwe zagro偶enia typu po偶ar itd, skaleczenia, odwieczny temat work贸w ze 艣mieciami pe艂nych potencjalnych igie艂 :P, i co zrobi膰 w przypadku ww zagro偶e艅, omawia kodeks np. ile mo偶na czego nosi膰 dla kobiety/m臋偶czyzny, jak wygl膮da praca kiedy kobieta jest np. w ci膮偶y, kwestie odzie偶y roboczej i tak dalej. Czasem trzeba wykaza膰 si臋 w艂asn膮 inicjatyw膮 i powiedzie膰 co艣 w艂asnego. :P A rozmiary... Nie wiem, koszulki S-Lki pewnie, spodnie s膮 ju偶 numerowane. Pewnie i tak nie maj膮 na stanie to dostaniesz za du偶e :P. Mnie si臋 akurat uda艂o za艂apa膰 na te nowe br膮zowe ciuchy, wi臋c z automatu po kilku latach dosta艂am swoj膮 rozmiar贸wk臋 (hurra, nareszcie moje nogawki nie wygl膮daj膮 jak psu wyj臋te z d**y) i nawet pasek :P

Udost臋pnij ten post