Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nium

Gdy mężczyzna jest dużo starszy...

Polecane posty

Gość Nium

Witam! Mam 17 lat i jestem z mężczyzną starszym ode mnie o 10 lat... wiem, że dla wielu osób ta różnica wieku to szok i duże zaskoczenie, spotkałam się już z negatywnymi opiniami na temat naszego związku. Ale wiele było też bardzo pozytywnych zdań... Jak myślicie, czy taki związek ma jakieś szanse? Może mają Panie ( Panowie też ! ) podobne doświadczenia ? Ja wierzę, że nasz związek ma szanse... może jestem naiwna, może zauroczona i oślepiona niemożliwą miłością ??

przez 4,5 roku bylam z mężczyzną starszym ode mnie o 11 lat. Zaczęlismy być razem gdy ja mialam 16 lat. To byl cudowny związek. On wyglada nadal na duzo mlodszego, ja wtedy wygladalam na minimum 19 lat. Jeśli mają się posypac slowa krytyki to od razu napisze, ze nie jest on pedofilem, zboczencem etc.- bo takie okreslenia niestety czasem slyszalam.. Jest bardzo mądrym czlowiekiem, prawnikiem i caly nasz związek traktowal mnie jak królewne :) Nie mowiac o seksie z mężczyzną, ktory ma tyle lat.. :) nie ma po prostu porownania!

ja jestem w wiazku z mezczyzna duzo starszym od Twojego bo okolo 30 lat roznicy jest miedzy nami i jak na razie jest ok..:) taki zwiazek ma szanse przetrwac jesli tego oboje bedziecie chcieli :) pozdrawiam

Gość smutne to ze po
po 4,5 roku sie rozstaliscie :( dlaczego!!

jezeli sie kochacie i zyjecie ze soba w harmnii, to wszystko bedzie dobrze :) nie zwazaj na krytykantow, idz za glosem wlasnego serca :) p.s. pisala to osoba z kilkuletnim stazem w zwiazku z 14-letnia roznica wieku :classic_cool:

Gość smutne to ze po
ja zazwyczaj slysze ze te związki gdzie facet jest straszy to i tak sie rozpadaja dlaczego tak jest:(:O

Gość smutne to ze po
:(

trudno mowic cos o \"zazwyczaj\" - to kwestia tego, czy ludzi do siebie pasuja i czy sa dojrzali emocjonalnie do zwiazku w ogole. ja bylam wczesniej w 2 zwiazkach z ponad 10-letnia roznica wieku (raz 18, raz 13) i oba sie rozpadly, ale nie ze wzgl. na roznice wieku, tylko na roznice swiatopogladu i potrzeb (ja je zakonczylam). obecnie natomiast na koniec sie nie nastawiam, bo jest superancko :D i te 14 lat to pryszcz :) glowa do gory dziewczyny lubiace dojrzalych mezczyzn - nie zwazajcie na gapiow, ktorzy musza sie do czegos przyczepic. zyjcie wlasnym zyciem i cieszcie sie wasz amiloscia :)

my sie rozstalismy z zupelnie innych powowdow niz roznica wieku, ale to fantastyczny facet. Do dzis sie przyjaznimi i to bardzo :)

Gość nikiitaa
związki gdzie jest różnica pokoleń zawsze się rozpadają. wyjątki tylko potwierdzają regułę. różnica do 15 lat jest do przyjęcią, powyżej związek jest skazany na zagładę. tam gdzie jest powyżej 20 lat to juz patologia/

Gość Nium
Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi !! Karmen, ja też czuję się traktowana jak królewna... jest wspaniale i wyjątkowo.... sama to z resztą wiesz... z seksem czekamy aż będę gotowa ;) Ktosikona, Agna - dzięki za ciepłe słowa !! Ja wierzę w nasz związek, Wam też życzę dużo szczęścia :)

Gość Nium
Mam jeszcze jedno pytanie... dotyczące seksu.. ja zdaję sobie sprawę, ze on ma inne, większe potrzeby niż ja, przynajmniej na razie... nie chcę żeby się zniechęcił czekaniem na mnie, ale nie chcę też podjąć decyzji o rozpoczęciu współżycia nie będąc pewna jej słuszności i mojego przygotowania .... i partnera też... bo nie wiem jeszcze czy to ten jeden jedyny... na razie jest wspaniale... ale potem ??

musisz zdac sie na wlasny \"nos\" ;) natomiast co do kwestii, czy to ten jedyny ... hmmm ... jestes jeszcze dosc mloda i nie wykluczone, ze wiele/kilka zwiazkow rzed Toba ... takze moze nie bedziesz pewna, czy to ten jedyny ;) tak czy inaczej, zecze Ci powodzenia i oby ten zwiazek dal Ci jak najwiecej satysfakcji i spelnil Twoje oczekiwania :)

Gość hmm......
mam podobnie, ja mam 19lat a on 27, troszkę się tego boje.... niby nie dużo, ale ja zaczynam studia, on pracuje... będziemy od siebie daleko... eh co za życie

Gość martunia 23
witam!!! W czerwcu poznalam mezczyzne mojego zycia ma 48 lat.Jest cudny , prawdziwy gentleman. Ja mam 23 lata ale kiedy jestem z nim nie widze roznicy wieku. Dodam ze ma 5 dzieci, najstarsze 22. Kocham go i widze ze on mnie tez. Chcialabym byc z nim ale to raczej nie mozliwe, chociazby ze wzgledu na moich rodzicow.Czy milosc jest wazniejsza czy akceptacja?

Dziewczyno, jaki szok? Przecież, to tylko 10 lat różnicy. Dla mnie, to by nie przeszkadzało. W moim wieku faceci są jeszcze tacy dziecinni ;) Powodzenia :)

Gość Gdy ja
poznałam mojego chłopaka byłam dokładnie w Twoim wieku. Teraz mam 26 lat, a On 35 i nadal jesteśmy razem, bardzo szczęśliwi. Nie zważaj na opinie innych ludzi, naprawdę nie warto. Też miałam problemy na początku naszego związku, ale docinkami ludzi zupełnie się nie przejmowałam. Pozdrawiam i powodzenia!

Gość Nium
MARTUNIU... Myślę, że waąniejsza jest miłość... tym bardziej jeśli jest szczera i prawdziwa, a przede wszystkim odwzajemniona... rozumiem, że jest ciężko... u Ciebie różnica wieku jest większa, ale ja mam dokładnie ten sam problem.... moi rodzice nie wyobrażają sobie, aby mój Kochany był dla mnie kimś więcej niż przyjacielem...słyszę, że to nie ma sensu... Magdooosia - zszokowani byli moi rodzice, rodzina.... nie wyobrażają sobie przyszłośći dla mojego związku... według nich on może być tylko przyjacielem ... Gdy ja...... bardzo Ci dziękuję :) Życzę Wam wiele szczęścia i wszystkiego co najlepsze :) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :)

Gość Ego
Faceci po 40 szukają potwierdzenia swojej męskości , dlatego tez oglądają sią za coraz młodszymi dzewczynami, kupują duze samochody , duże mieszkania , telewizory ,bo w tym wieku mają ju z problemy seksualne i kompleksy chcą zatuszować czym innym , przy tak dużej róznicy wieku na razie jest fajnie, szczególnie , gdy dziewczyna nie miała w dzieciństwie prawdziwego kochanego ojca, ale co będzie w seksem za kiklka lat ?

Gość tratatatata
Jak dobrze rucha to zostań z nim!

Gość Nium
Ego... on ma 27 lat, do 40-tki jeszzce trochę czasu zostało :) Nie ma dużego samochodu ani dużego mieszkania... nie stara się zaimponować rzeczami materialnymi, ale wiedzą, hobby, umiejętnościami....a przede wszystkim charakterem i ogromną ilością ciepła oraz czułości :) Masz rację, nie miałam prawdziwego kochającego ojca i byc może dlatego szukam teraz w mężczyźnie nie tylko partnera, ale też takiej namiastki ojca, czułośći, serdeczności, opieki.... nie wiem co będzie z seksem za kilka lat....nie wiem nawet kiedy pojawi się on w naszym związku... ja jeszcze nie jestem gotowa, a on czeka... zobaczymy na jak długo starczy mu cierpliwośći :)

nie czytajac calosci jedynie kilka pierwszych wpisów moge powiedziec (bo mam doswiadczenie i moge porownac) nie ma nic lepszego jak starszy facet, moj jest 8,5 roku starszy, jest cudowny i jak teraz jestesmy daleko od siebie to jestem chora, a nie mowiac juz o tym jak bardzo zle wplywa na mnie brak jego nagiego ciala obok mojego nagiego ciala.... tak bardzo tesknie za moim kwiatuszkiem... :(

Mój facet jest starszy od mnie o 12 lat no ale oboje już mamy troche życiaz za sobą :-) mamy swoje doświadczenia którymy się dzielimy.....jest zajefajnie i nie odczuwamy tej różnicy wieku a wręcz wspaniale sie uzupełniamy.

Gość ja 25.....
mam 16 lat starszego meza, jestesmy ze soba juz ze soba 4lata, a od roku malzenstwem :) ❤️ tez nie potrafilam znalezc wspolnego jezyka ze swoimi rowiesnikami, byli tacy dziecinni, oczywiscie probowalam z nimi, ale to nie bylo to... roznica wieku wcale nie musi byc przeszkoda do wieloletniego pozycia

Gość Nium
Filiżanko.... życzę zdrowia przede wszystki, żebyście mogli się jak najszybciej spotkać :) wiem, co to znaczy tęsknić szalenie :) i duuuużo dobrego :) Różo....... dziękuję bardzo :) Wam również życzę dużo szczęścia :) Cieszę sie bardzo, ze jesteście szczęśliwi :)

Gość Nium
Ja 25 Dziękuję :) Wszystki pozostałym również :) wierzę. że mój związek też przetrwa, skoro tyle innych ludzi jest ze sobą szczęśliwymi mimo różnicy wieku :) Pozdrawiam

Gość ja 25.....
wiesz, poza tym, 10lat to nie jest duzo, naprawde z biegiem lat roznica optyczna sie zaciera a to z racji ze kobiety szybciej sie (nie chce nikogo urazic) "starzeja" widze to po obserwacjach malzenstw rowiesnikow moich rodzicow co wcale tez nie musi byc 1005 REGULA; BO TERAZ WIDAC WIELE 40stek, super zadbanych kobietek, z super figura, ktore wcale na swoje lata nie wygladaja...

Gość ja 25.....
sorry mialo byc 100% regula ;)

Gość moj glos w sprawie
czy taki zwiazek przetrwa zalezy od dojrzalosci obojga partnerow, to jest moje zdanie