Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Annna

trądzik - Differin

Polecane posty

czy któraś z Was stosowała ten preparat w połączeniu z Tetracylem (antybiotyk)?? Jakie wrażenia i rezultaty??? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Gość polinkaaaaa
ja bralam tetracykline miesiac i differin na noc, i nic nie pomoglo, nie warto to brac bo tylko se watrobe zniszczysz, a zaskorniki jak byly tak sa, teraz jest nawet ich wieej

dzięki serdeczne za odpowiedź. Tak sie właśnie zastanawiam, czy jest sens wydawać taką ilość pieniędzy - leczenie musi trwać przynajmniej przez 3 m-ce:-( problem w tym, że na mój trądzik nic nie pomaga:-( a mam już 20 lat

Gość ggggsgggg
Ja uzywalam samego Differinu, kompletnie mi nie pomogl !! Skoro masz 20lat to moze to hormony ? Badalas je?

nie badałam, natomiast leczenie hormonalne (tabletki antykoncepcyjne) z kilku względów u mnie odpada (decyzja lekarza) :-(

Gość ggggsgggg
Rozumiem. Tylko wiesz, jesli to hormony, to nie ma sensu pakowac w siebie antybiotykow i inne tego typu swinstwa bo i tak nie pomoga, jesli to w ogole tradzik androgenny oczywiscie...

Gość flekk
chodzi ci o Differin w kremie ?

Gość flekk
ja biorę właśnie Tetracyklinum + 2 razy dziennie Differin (krem)

Gość flekk
Ile tabletek Tetracyklinum zarzywasz dziennie ?

jeszcze nie zażywam, dopiero dziś dostałam receptę i zastanawiam się, czy w ogóe warto?? W końcu to antybiotyk i pieniądze też niemałe :-(

Gość flekk
ja jestem w miarę zadowolona. Ale gdzie masz syfki -tzn w której części twarzy i jakie są te wykwity? ropne ?

ropne są rzadko, mam bardzo dużo zaskórniaków natomiast!!! choś i ropne się zdarzają. Najczęściej na policzkach i brodzie.

Gość ____ enter_____
ja mam głównie na brodzie. tetra mi pomogło. biorę ją od 1,5 mies. ale mam nieliczne nadal. może miałam jakieś zaawansowene stadium :O

Gość polinkaaaaa
po kuracji wszstko wraca

Gość ____ enter_____
To znaczy że muszę brać tetra cały czas ? :O Po jakim czasie powinny mi zniknąć wszystkie?

nie sądzę, żeby można bylo brać antybiotyk non stop, przecież to rozwala wątrobę!!!! Już sama nie wiem, co mam robić :-(

Gość hirjdhf
więc poproś lekarza o środki antykoncepcyjne

jak już pisałam wyzej - nie mogę brać pigułek antykoncepcyjnych :-( Dlatego chcę poznać Wasze opinie. Rozumiem, że każdemu pomaga co innego, ale chodzi mi o wszystkie opinie, może pomogą mi podjąć decyzję. dzięki :-D

nikt więcej nie potrafi mi pomóc???? Chciałabym poznać więcej opinii, zanim się zdecyduję na wykupienie recepty bądź nie. Pozdrowionka dla wszystkich :-D

Mój syn stosował Differin w żelu z bardzo dobrym skutkiem. Nie każdy lek działa na każdego. Przede wszystkim są różne powody trądzika. Na trądzik spowodowany rogowaceniem mieszków włosowych Differin jest dobry i działa. Ale pewnie też nie u każdego. Trzeba spróbować.

powiedz mi proszę eugleno, czy stosował sam żel, czy w połaczeniu z antybiotykiem zawierającym tetracyklinę???

Sam żel. Raz dziennie (wieczorem). Trzeba odczekać 20 minut po umyciu twarzy, bo może bardzo podrażnić skórę.

dzięki za odpowiedź :-) skoro może bardzo podrażnić skórę, to nie wiem, czy jest to najszczęśliwszy pomysł - mam bardzo wrażliwą skórę i skłonną do podrażnie. Już sama nie wiem, co mam robić:-(

ja go stosowalam i bardzo wysuszyl mi twarz i luszcyla mi sie skora

dzięki za odpowiedź:-) Właściwie nie mam problemu z ogromną ilością ropnych wyprysków, raz więcej, raz mniej, największy problem to zaskórniki. Nie wiem, czy warto wydać tyle kasy:-(

Gość tiss
a te pigułki to lipa biore Yasmin na trądzik i wcale nie pomaga. Differin jest dobry pod warunkiem ze się go stosuje

Gość evee
najlepiej idz do dobrego dermatologa nic na wlasna reke szkoda cery twarzy.........:)pozdrawiam

Gość atena619
Hej.Ja biorę Tetralysal i Differin na noc.Bardzo pomaga,ale ..... tylko wtedy gdy go biore.Juz 2 razy gdy odstawiłam antybiotyk znów zaczęło coś wyskakiwać.Gdy biorę Tetralysal moja twarz jest naprawde bardzi gładka.

Gość DERMAKNEL
czesc kupcie sobei masc dermaknel za 7zl 20g jest bardzo wydajna smaruje sie nia na noc,ale teraz to juz wlasciwie nie musze,mi pomogla moze i wam pomoze sprobujcie,jest bez recepty,