Kulturalny_profil 0 Napisano Grudzień 18, 2003 Love .... bardzo Cię proszę o kontakt mailowy Pozdrawiam Andrzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Grudzień 18, 2003 Kulturalny... moj adres mailowy powinien byc pod nickiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lilianka 0 Napisano Grudzień 21, 2003 Witam:) No i \"zakochałam się\"... muzycznie. Dzięki Wam odkryłam Evę Cassidy. Zabieram ją ze soba na Sylwestra we dwoje:) On, \"Ona\" i ja:) Dziękuję baaardzo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Grudzień 21, 2003 Lilianka w takim razie polecam takze Patricie Barber, bardzo podobny klimat :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cichosza Napisano Grudzień 21, 2003 ja słucham,. Jak coś podchwycę tutaj, bo mam dużą pzerwę w jazzzzzie, to sobie lece do EMPIK-u. Słucham, a potem kombinuję, jak to mieć. Obraz płyty w EMULU!!!!!! Tylko, że mało tam jazu. Wrzućcie coś do netu, a najbardziej proooossssszę o P. Metheny One Quiet Night. eeeee wiele może być... Płyty są taaakie drogie :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cichosza Napisano Grudzień 21, 2003 Mine GOOD!!!!!!!!!!!!! Dostałam Patricię Barber !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cafe Blue. .......................... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Driada 0 Napisano Grudzień 22, 2003 kocham dobrą muzykę - wymieniacie właściwie klasyków a mnie urzekła muzyka niemal nieznanego polskiego zespołu \"Cocotier\" - usłyszłam ich w lipcu na deptaku w Sopocie, grają na gitarach - jazz - flamenco - folk, grają ABSULUTNIE CUDOWNIE,perfekcyjnie, jeżeli czyta to ktoś z Katowic - prosze bardzo o namiar gdzie można ich usłyszeć na żywo, podobno grają w jakimś klubie, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kulturalny_profil 0 Napisano Grudzień 22, 2003 Nieprawdopodobne klimaty CD Kolędy Ewa Bem i Andrzej Jagodziński POLECAM :) Andrzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Grudzień 23, 2003 a ja wczoraj i dzis slucham Sinead O\'Connor na jazzowo :) \"why don\'t you do right?\" \"black coffee\" \"don\'t cry for me argentina\" chyba lepeij nie opuszczac dzis tego topiku bo na innych dzis wycinanie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nocny motylek 0 Napisano Grudzień 27, 2003 jeszcze nie poznałam ... Winston .... ale co powiecie o \"One Quiet Night\" Pat\' a Metheny. taki inny, jak do tej pory. Dla jednych to więcej niż msza, dla innych - nuda, ryzykowne odejście od kanonów jazzu??? !!!!!!! O co chodzi???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nocny motylek 0 Napisano Grudzień 27, 2003 a Patricia Barber- dziękuję... cafe blue.... mniaaaam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do driady Napisano Styczeń 4, 2004 jakze sie ucieszylam, ze ktos tez tak entuzjastycznie podchodzi do cocotier!!! mam obydwie ich plyty i jestem absolutnie pod urokiem. a co do ich grania w klubach... podobno ostatrnio mieli jakies sprzeczki z wlascicielem "macierzystego" klubu ale dokladniejszych danych nie mam. skontaktuje sie ze znajomym, ktory wie wiecej (to on mnie tym zarazil) i odezwe sie. pozdrawiam!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Driada 0 Napisano Styczeń 4, 2004 Kochana !!!! jak się cieszę!!!jesem ZAKOCHANA w ich muzyce! chcę wiedzieć gdzie grają i wezme urlop i pojadę ich posłuchać! Keośniak i jego koledzy są ARTYSTAMI! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nocne motylisko P Napisano Styczeń 6, 2004 Tęsknię. Jalk nikt tu nie pize, jest mi smutno. To sobie odświerzam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nocne motylisko Napisano Styczeń 6, 2004 pisze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nocne motylisko Napisano Styczeń 6, 2004 i słucham Johnn'ego Hartmana "I just dropped by to say hello" 1963r. mniaaam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Styczeń 6, 2004 nocny motylku dziekuje za odswiezanie topiku :) jest zimno wiec moze dzis cos Winstona? np. \"Winter Into Spring\" :) Cieplutko pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Styczeń 12, 2004 jedno sie wiąże z drugim w duzym stopniu :) sam talent woklany czy instrumentalny nic nie da gdy bedzie to muzyka tylko technicznie dobra potrzeba do tego tez umiejetnosc tworzenia nastroju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Driado mam Napisano Styczeń 14, 2004 nareszcie cos znalazlam, na razie tylko link ale mam nadzieje ze bedzie pomocny http://www.timelessworldmusic.com/COCOTIER/index.html a na wiecej musisz, niestety poczekac. na wszelki wypadek podam mail :liana1@o2.pl pozdrawiam serdecznie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość i jeszcze maile Napisano Styczeń 14, 2004 zabpejzaz@inetia.pl;cocotier@timelessworldmusic.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Driada 0 Napisano Styczeń 14, 2004 dzięki Ci bardzo serdecznie!!! dobrze że tu zajrzałam , bo mam tak mało czasu, a właśnie miałam iśc spać, w nocy mam wyjazd - buźka!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
love for sale 0 Napisano Luty 11, 2004 Jazz - Reaktywacja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniutek 0 Napisano Luty 12, 2004 O jak miło,że jazzu słuchacie!Moi ukochani to Jean Luc Ponty,Al Di Meola,Stanley Clark,Rabih Abu Khalil,Acoustic Alchemy,Praxis,Pat Metheny,Jesse Van Ruller,Jean Paul Bourelly,Steve Ray Vaughn,nasi starzy dobrzy Stańko,Ścierański,Surzyn...Ajajajaj.....już się zanurzam....Dobranoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YoYo 0 Napisano Luty 12, 2004 Ja lubię, i owszem... :) W mojej rodzinie notowano nawet przypadki uprawiania jazzu (jeden z przypadków jest nieuleczalny i uprawia do dziś), więc się \"otarłam\" i we wstępny afekt popadłam ;) Nie podam ulubionych, bo zazwyczaj kupuję składanki typu \"Smooth jazz cafe\". Jeśli objawy chorobowe się nasilą a portfel spuchnie, to skwapliwie skorzystam z podanych przez Was nazwisk i tytułów. Lubię jeszcze Ninę Simone, Preisnera... Nie gardzę yassem i innymi gatunkami pokrewnymi, po prostu co w ucho i ręce wpadnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tygrysek zielony Napisano Luty 12, 2004 Jazz... Czy ktoś pamięta polski zespół "LABORATORIUM"???? Dziś już nie grają, a szkoda. Byłem na kilku ich koncertach w latach 80-tych, najpierw z poczucia obowiązku (jeden z muzyków jest mężem mojej siostry ciotecznej), ale od razu polubiłem ich muzykę. Z nimi też, po koncercie w Lublinie wypaliłem pierwszą i jedyną w życiu "trawkę". Pamiętam też taką anegdotkę: po koncercie w Stalowej Woli muzycy składają sprzęt, a jeden z nich (chyba Marek Stryszowski, ale nie dam głowy) zapalił papierosa. Wszedł portier i zwrócił mu uwagę, że tu się nie pali, na to on: "ale ja się nie zaciągam".. Nie grają teraz jazzu w radiu, a szkoda.... Ale podaliście mnóstwo dobrych namiarów, pozwolicie że skrzystam, ten topik przywrócił mi pamięć. Dziękuję...i pozdrawiam wszystkich sympatyków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Driada 0 Napisano Luty 12, 2004 jazz tylko w \"Trójce \"grają.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linka 0 Napisano Luty 12, 2004 Jazz Radio - w Warszawie 106,8 FM, w Krakowie chyba 101 FM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kokuś 0 Napisano Luty 13, 2004 Dzięki za informację, zmienię stację radiową, którą zwykle słucham. Już nie będzie najczęściej słuchana........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniutek 0 Napisano Marzec 8, 2004 Odświeżam!!! Właśnie słucham Anji Grabarek...Pozdrawiam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zyta 0 Napisano Marzec 12, 2004 Ja potwierdzam, że Trójka może nauczyć słuchania muzyki. Osobiście najlepiej się czuję w okolicach jazzu, więc: sobotnia \"Markomania\" i Smooth Jazz Cafe, niedzielna \"Siesta\" Kydryńskiego i na tygodniu nocne bliskie spotkania z dobrą muzyką, niekoniecznie klasycznym jazzem. Nie jestem znawcą jazzowych wykonawców, ale dorzucę jeszcze Stinga, którego skłonności w tę stronę uwielbiam :) O panu Stańko już nie wspominam ;) Pozdrowienia dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach