Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 tarczycowa

TARCZYCA!! Bardzo wa偶na sprawa!!

Polecane posty

Go艣膰 enni
dzi臋ki andziulka!!syropek ju偶 zrobiony stoi w lod贸wce, pij臋 od kilku dni,ale pewnie na efekty trzeba poczeka膰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Katrin.84
Mi przy chorym gardle pomaga p艂ukanie w贸dk膮 a p贸藕niej sza艂wi膮. alkohol zabija wszystkie zarazki. Tylko w贸dki nie wypijaj haha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enni
wylewa膰 w贸dk臋??c贸偶 za marnotractwo!! :)) ale spr贸buj臋.Czy t膮 w贸dzi臋 to rozrobi膰 z wod膮 , to ma by膰 spiryt? sza艂wia zawsze pomaga艂a , albo dentosept ,ale teraz nie chce.. :((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katrin.84
Czysta w贸dka bez 偶adnego rozcie艅czania, a spiryt to moze ci gard艂o wypali, ja nie pr贸bowa艂am. Moja mama bierze jak膮艣 szmatke namoczona w w贸dce i tak jakby wyciera z gard艂a te zarazki, ponoc przynosi lepsze efekty, ale ja tak nie robie bo zbiera mi sie na wymioty. Kieliszek w贸dki 艂yk, g艂owa to ty艂u i gul.. gul.. gul.. Mo偶e ci pomo偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enni
ok.b臋d臋 gulga膰 od zaraz :)) cholerka w ko艅cu musi co艣 pom贸c , jest lepiej po tym antybiotyku , ale boj臋 si臋 czy to znowu nie wr贸ci po sko艅czonej kuracji jutro jad臋 do laryngologa ,zobaczymy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enni
dziewczyny , czy wy bierzecie ecomer,selen?troch臋 tu poszpera艂am i wydaje si臋 to oczywiste ,偶e powinni艣my bra膰 przy naszych dolegliwo艣ciach.A m贸j endo nic mi nie m贸wi艂 ,a lecz臋 si臋 prawie 3 lata???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andziulka 75
Dziewczyny u艣mia艂am si臋 z tego gul gul gul ale fakt to pomaga.Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

ENNI, endo z ktora rozmawialam w lecie gdy dopadla mnie nadczynnosc i opowiedzialam jej o branie selenu, powiedziala a tak kiedys czytalam o tym. I tyle. U mnie sie sprawdzilo, antyciala spadly, znaczaco zmniejszylam dawke eythyroxu.

Udost臋pnij ten post

no w艂a艣nie ,bo ci lekarze tak podch膮dz膮 do sprawy : nast臋pny prosz臋! ok.sobie kupi臋 selen i zobaczymy... przeciwcia艂a mia艂ambadne ponad 2 lata temu , uwa偶aj膮 偶e tego nie trzeba tak kontrolowa膰 , moja endo na m贸j wynik 240 powiedzia艂a :"znam takich co maj膮 1000 i 偶yj膮" :(( pocieszaj膮ce

Udost臋pnij ten post

Hej, dzi艣 id臋 do endokrynologa, strasznie si臋 boj臋. Zobaczymy co mi powie. Jak tylko wr贸c臋 to napisz臋.

Udost臋pnij ten post

Hej, dzi艣 id臋 do endokrynologa, strasznie si臋 boj臋. Zobaczymy co mi powie. Jak tylko wr贸c臋 to napisz臋.

Udost臋pnij ten post

Oj zyja enni, zyja.:-D ja mialam ponad 2000 (ATPO bylo 1080 we wrzesniu spadlo do 39 (norma 1-12); ATG bylo 2160 spadlo do 12.3 (2-34).

Udost臋pnij ten post

I jeszcze, rzeczywiscie nie ma co kontrolowac. To bylo po raz pierwszy od diagnozy sprzed 9 lat. i zrobilam tylko dlatego ze, jak pisalam, wlazlam w nadczynnosc wiec sprawdzilam wszytko. Co do postawy endo to moja ze mna nawet o tym pogadala ale co mnie zaskoczylo ,ze zareagowala na to w taki sposob ze choc o tym slyszala to nie przychodzilo jej do glowy by zalecac pacjentkom.

Udost臋pnij ten post

Hashi ten cudowny spadek przeciwcia艂 kojarzysz z braniem selenu , jak rozumi臋 te偶 pr贸buj臋 ,wr贸ci艂am z apteki i mam ecomer i b臋de 艂yka艂a selen , z tym 偶e powinnam bra膰 dawk臋 200mg z tego co wyczyta艂am ,a w to tylko na recept臋 .Bez recepty dost臋 pne w postaci 50 mg

Udost臋pnij ten post

Cze艣c, pisz臋 tu bo mam pewne objawy i nie wiem czy to z powodu tarczycy czy nie?? Mam silnie pocenie na ca艂ym ciele, oboj臋tnie czy jest ciep艂o czy zimno, du偶膮 nadprodukcj臋 艣liny, lekko dr偶膮 mi r臋ce i mam zw艂aszcza na dworze cz臋sto 艂zwienie z onczu Moje wyniki to TSH1,79 norma 0,35-4,94 FT3 3,67 norma 1,71-3,71 FT4 1,23 norma 0,7- 1,48 Jak czyta艂em w internecie to wszystkie te objawy zwi膮zane s膮 z tarczyc膮, ale na granicy normy jest w sumie tylko ft3. Co o tym s膮dzicie?? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Cze艣c, pisz臋 tu bo mam pewne objawy i nie wiem czy to z powodu tarczycy czy nie?? Mam silnie pocenie na ca艂ym ciele, oboj臋tnie czy jest ciep艂o czy zimno, du偶膮 nadprodukcj臋 艣liny, lekko dr偶膮 mi r臋ce i mam zw艂aszcza na dworze cz臋sto 艂zwienie z onczu Moje wyniki to TSH1,79 norma 0,35-4,94 FT3 3,67 norma 1,71-3,71 FT4 1,23 norma 0,7- 1,48 Jak czyta艂em w internecie to wszystkie te objawy zwi膮zane s膮 z tarczyc膮, ale na granicy normy jest w sumie tylko ft3. Co o tym s膮dzicie?? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Tak sadze ze to wplyw Se. Moze byc i pare inych czynnikow ale potwierdzilo sie to co wyczytalam w artykulach na stronach medycznych. Potwierdzila ten wplyw rowniez ta moja endo. A skoro w Pl kupic mozna tylko 50 to przeca 4x50=200.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

Hashi napisz mi jaki masz ten selen.Kupi艂am selen +cynk na bazie naturalnych dro偶dzy - czy to chodzi艂o o te leki??

Udost臋pnij ten post

Katrin gulgam kilka razy dziennie -zaczyna mi sie podoba膰 :)))) jak narazie z migda艂贸w schodzi nalot ,stosuj臋 jeszcze wod臋 utlenion膮 (艂yzka na p贸艂 szklanki przegotowanej wody ) dzi臋ki , mam nadzieje ,偶e to cholerstwo juz do mnie nie wr贸ci !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katrin.84
enni wiedzia艂am 偶e ci sie spodoba. jacek wyniki masz w normie. pocenie sie moze byc objawem chorej tarczycy, ale pozosta艂e objawy to chyba raczej nie. Mi 艂zawi 艂y oczy na dworze, ale okaza艂o si臋 ze poprosu mam wade wzroku i musze nosic okulary.

Udost臋pnij ten post

Wykryto u mnie subkliniczn膮 niedoczynno艣膰 tarczycy, m贸g艂by mi kto艣 powiedzie膰 co艣 wi臋cej o tej chorobie?

Udost臋pnij ten post

Enni Najpierw bralam Se-Zyme z Biotics Research Corporation bo ze wzgedu na grzybice zalezalo mi by selen byl bez drozdzy, laktozy. Teraz stosuje Se+vit E firmy Naturel.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aswekkk
a co to znaczy ''subkliniczna niedoczynnosc''?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aswekkk
nie wiem czy dobrze rozumuj臋-subkliniczny to jest to ze wyniki masz w normie a masz objawy tej choroby,...czy moze to ze wyniki masz z艂e a objawow choroby nie czujesz? moze mi ktos wyjasnic?

Udost臋pnij ten post

Enni Najpierw bralam Se-Zyme z Biotics Research Corporation bo ze wzgedu na grzybice zalezalo mi by selen byl bez drozdzy, laktozy. Teraz stosuje Se+vit E firmy Naturel.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katrin.84
subkliniczna niedoczynno艣膰 tarczycy to prawdopodobnie tsh masz nieznacznie podwy偶szone a t3 i t4 w normie. Objawy mo偶esz miec jak przy niedoczynnosci, ale nie koniecznie mozesz rowniez nie miec zadnych objawow. Taka troche dziwna przypadlo艣c.

Udost臋pnij ten post

Hashi dzi臋ki!sprawdz臋 w mojej aptece czy maj膮 takie cudo moje wyniki z tsh 3,8 mimo zwi臋kszonej dawki ok.6 tyg.( biore 50/75),a jak bra艂am samo 75 to spad艂o do 0,03 b膮dz m膮dry i pisz wiersze!!!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋