Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Awokado

Adres IP - jakie możliwości

Polecane posty

Gość A to już moje IP po zmianie...
... na meksykańskie - porównajcie jak niewiele danych o mnie teraz widać: OrgName: Latin American and Caribbean IP address Regional Registry OrgID: LACNIC Address: Potosi 1517 City: Montevideo StateProv: PostalCode: 11500 Country: UY ReferralServer: whois://whois.lacnic.net NetRange: 148.201.0.0 - 148.250.255.255 CIDR: 148.201.0.0/16, 148.202.0.0/15, 148.204.0.0/14, 148.208.0.0/12, 148.224.0.0/12, 148.240.0.0/13, 148.248.0.0/15, 148.250.0.0/16 NetName: LACNIC-ERX-148-201-0-0 NetHandle: NET-148-201-0-0-1 Parent: NET-148-0-0-0-0 NetType: Transferred to LACNIC Comment: This IP address range is under LACNIC responsibility Comment: for further allocations to users in LACNIC region. Comment: Please see http://www.lacnic.net/ for further details, Comment: or check the WHOIS server located at whois.lacnic.net RegDate: 2003-10-29 Updated: 2003-10-29 OrgTechHandle: LACNIC-ARIN OrgTechName: LACNIC Whois Info OrgTechPhone: (+55) 11 5509-3522 OrgTechEmail: whois-contact@lacnic.net # ARIN WHOIS database, last updated 2005-05-25 19:10 # Enter ? for additional hints on searching ARIN"s WHOIS database. Nieźle, co? :classic_cool:

Dodam jeszcze, ze ustawienia znikają tylko w Internet Explorer. Na Mozilli i Operze nie. Więc nie uzywam IE. Pisaliśmy już trochę o tym.

Gość hmmmz
niezle niezle tylko malo anonimowo troche hehheheh ale nieswiadomosc to przyjemne jest :)

Gość do hmmmz...
... myślisz, że byłoby tak łatwo? Wydaje mi się, że bez nakazu meksykańskiego prokuratora nic z tego... A na zdobycie takiego nakazu to naprawdę trzeba sobie zasłużyć, np. rozsyłając materiały pedofilskie, albo organizując zamachy terrorystyczne. Za pisanie głupot na forum (a do tego używam proxy) nikt nie będzie pisał do MSZ, żeby z kolei MSZ kontaktowało się z meksykańskim MSZ, meksykańskie MSZ z meksykańską policją i prokuraturą... Komu by się chciało? Mi takie zabezpieczenie wystarczy, terrorystą nie jestem.

Gość hmmmz
podawalem tutaj link do programu ktory zapewnia 100 x wieksza anonimowosc niz te proxy ale jakos nikt nie zalapal. i oczywiscie ze calkowita anonimowsc to zluda i bajka.

Gość Tyle to ja wiem...
... ale na moderatorów o2.pl to marne zabezpieczenie wystarczy ;) A gdybym chciał być zupełnie anonimowy, to pojechałbym do kafejki internetowej gdzieś na drugim końcu Wrocławia, na przedmieściach (tam nie ma kamer) i stamtąd byłbym już niewykrywalny... Bo i po czym mieliby mnie wykryć? Po odcisku moich spodni na krześle? Po odciskach palców na klawiaturze, która zapewne jest często czyszczona? Nie mieliby nic, nic by o mnie nie wiedzieli... To jest całkowita anonimowość. Ślad urywa się w kafejce. Tylko po co?

Gość hmmmz..
a jak wytlumaczysz ze z kafejek namierzali juz ludzi wysylajachych rozne rzeczy takich wlasnie anonimowych ?

Gość hmmmz..
nio zgadzam sie z Toba w tej kwestii calkowieci3e cam.net.pl mimo ze czasem sie roznilismy hehehehe ;)

Gość do góóóóóóóóóóóóóóóóóóry
do góóóóóóóóóóóóóóóóóóóry

Gość do góóóóóóóóóóóóóóóóóóry
up up up up

podziwiam tych, ktorzy wierza w anonimowosc w sieci:D czas najwyzszy wyjsc z tego mitu🖐️

Gość ma ktos jakies
proxy, ktore zmienia sie co chwile? Pomozcie prosze :)

Gość ma ktos jakies
...

Gość sciagnij sobie odpowiedni prog
ramik tylk owiekszosc tych programow to kupa g..... mamienie naiwych ludzi heeheh jeden juz podalem z lepszych i szukaj na tym topiku jest za darmo a czasem te platne sa tylko atrapami jak sprawdzalem.

Gość obserwator_
Ciekawy topik ,więc podnosze.

Sprawdzałam rózne serwery proxy i tak naprawde jedyny działajacy to: 217.98.20.20, port 8080, gaja.tpnet.pl Nie spowalnia pracy komputera, jest dobry. Ale chcę zmienic go na inny. Jezeli ktos ma jakis niezawodny to proszę sie podzielic z innymi 🌼

Gość marconix
do cam.net.pl lub kogoś zorientowanego - nie jestem purystą, ale lubię poprawnie pisać i mówić w naszym pieknym języku. Otóż niedawno poznałem nowe dla mnie słowo "banować". I teraz jak uważasz, która forma jest poprawna - kogoś zabanować czy kogos zbanować? Bo w słownikach tego wyrazu jeszcze nie znalazłem. z góry dzieki

Gość Rudzaska
Proszę powiedzcie mi tak po chłopsku!!! To łatwo jest sprawdzic po IP własciciela komputera czy nie!!! Ja nic prawie z tego nie rozumiem co piszecie!!!!

Witajcie znawcy informatyki, ja posiadam ponownie pytanie pytanie. Mianowicie jak zabezpieczyć program outlook wersja 6,0 bo przez ten program oidbieram poczte aby nie przychodziły spam-y, jak równiez wszelkie reklamy przy otwieraniu róznych stron? Bardzo bym prosiła o jasne podpowiedzi :):) bo ja laik komputerowy:)

W takim razie jeszcze jedno pytanie, znalazłam stronke z tym programem FIREFOX i tak zwyczajnie instaluje i po \"bolu\"? i moge korzystac raz z tego raz z explorera?

Gość to jak poznac
wlasciciela po IP ? jesli nie mam chodow u administratora albo na policji ? i jesli sie nie moge mu wlamac ?

cam.net.pl - Twoja wiedza naprawdę mi imponuje...Chciałabym posiadać 1/100 z Twoich umiejętności... Chylę czoło i pozdrawiam!

Gość ale nie chodzi mi
o to ze jestem jakim agentem :) albo wlamuje sie komus na kompa. to jak bym podala Ci IP to jestes w stanie podac mi dane osoby tej ??

Gość ahad
bo sadzilam ze mozna po prostu podajac IP jakos poznac latwo imie nazwisko itd. bo wiem ze miasto to tak jakos mozna :) dzieki

Gość No własnie ale
teren obsługi neostrady jest dość duży!!! Bo jak np ktos mieszka w sopocie to i tak pokaże mu sie gdańsk czy tak?

Gość podobnie jest w aglomeracji
slaskiej. tam tez mozna sie naciac z tym znajdowaniem IP. jesli ktos nie pracuje w policji albo w TP SA w przypadku neostrady to ma male sznanse znalezc dane tej osoby majac jej IP tylko. a jak mozna podsluchiwac neostrade za pomoca sniffera ? czy to dziala czy tylko w sieciach lokalnych dobrze ?