Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZĘ O POMOC

JAK NAMÓWIĆ ALKOHOLIKA NA PODJĘCIE LECZENIA

Polecane posty

Gość goa45
Uzależnienie, to choroba psychiczna. Warto taką osobę zawieźć do psychiatry. Może on go namówi na podjęcie terapii grupowej lub też leczenie w ośrodku zamkniętym. Tutaj http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ są namiary na świetnych psychiatrów. Warto umówić się tam na wizytę.

Gość natala871
Tutaj http://rehab-terapia.pl są namiary świetny ośrodek leczenia uzależnień. Uważam, że warto namówić alkoholika na podjęcie leczenia. Rozmowy z taką osobą oraz informacja, że można wnieść do sądu wniosek o przymusowe leczenie mogą stanowić ważny argument. Dom-REHAB to naprawdę bardzo dobre miejsce.

Gość gość
Moj mąż pił od wielu lat ale od chyba 5 lat zaczęło sie piekło. W koncu aby ratowac jego i nasze małżeństwo zgłosiłam go na leczenie > nawet nie chce wspominac co sie działo. Ale musiałam po dwóch dniach sie wyprowadzic aby zgłosił sie na detoks a potem na terapie . Minął rok od tego dnia . Myslałam ze odzyakałam osobe w której sie kiedys zakochałam ale nie . jestesmy 30 lat po slubie a ja nie moge zapomniec tych upokorzeń bo ciagle okazuje sie ze to człowiek który mnie nie szanuje od dawna a kocha tylko siebi.

Gość bigga
Nie da się do końca kogoś przekonać że nasze zdanie jest lepsze od jego. Jak dla mnie to uzależniony musi dojrzeć do tej decyzji, bo nic na siłę... Wiem, łatwo mówić takie rzeczy... Ale niestety tak jest. Jeśli nałogowiec stwierdzi, że chce się leczyć to z pewnością przyniesie to o wiele lepszy skutek. Warto wtedy pamiętać że może to być chwilowy impuls, że trzeba działać właśnie wtedy.... Bardzo często zdarza się że akurat nie ma miejsc w ośrodkach na NFZ... ja i tak preferuje ośrodki prywatne, bo w większości zakładają je ludzie którzy są już po przejściach i wiedzą przez co przechodzą pacjenci. W takich ośrodkach jak tu wymienione np. Wiosenna z pewnością znajdą się miejsca w tej "ważnej" chwili więc ich dostępność jest równie ważna.

Gość Ksewka2
Mi się udało namówić narzeczonego. Wiem, że w związkach nie powinno się używać ultimatum itp, ale to był chyba jeden z możliwych sposób namowy go na leczenie. Naprawdę nic innego nie działało. Wiedziałam, że pomimo alkoholu mnie kocha i miałam nadzieje że nasz związek przełoży ponad alkohol. O dziwo trafiłam chyba w dobry moment bo się udało. W ośrodku www.osrodekwiosenna.pl bardzo dobrze mu szlo. Teraz jesteśmy rok po ślubie i rok jego abstynencji i bardzo dobrze nam się układa.

Gość otirtt
Zapisałem się na otwarty miting AA w centrum leczenia uzależnień Want – http://uzaleznienia-terapia.pl. Przez miting trafiłem na pełną terapię łącznie z detoksem. Nauczyłem się zwalczać nawroty, pilnuję się, mam grupę wsparcia. Przeszedłem w sumie cały program AA, ośrodek mi pomógł znacznie więcej niż musiał. Cena nie odpowiada absolutnie jakości traktowania pacjenta. Dają z siebie maksa.

Gość Ranking11
To nie jest łatwa sprawa. Uzależniony musi sam zrozumieć, że ma problem, że nie jest w stanie tego kontrolować i że wymaga leczenia. Najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji są Ośrodki Terapii. Problem polega jednak na tym, że często nie mamy pojęcia na jaki powinniśmy się zdecydować. W tym celu został stworzony Ranking Ośrodków Terapii http://osrodkiterapii.pl/ . Daje on możliwość porównania ze sobą ośrodków oraz zapoznania się z opiniami osób, które w nich były. To zdecydowanie ułatwia wybór.

Gość irekmire
Jestem zadowolony ze współpracy z ośrodkiem Want, http://uzaleznienia-terapia.pl. Przechodziłem u nich terapię, która pomogła mi zwalczyć skłonność do brania leków przeciwbólowych. Taki miałem sposób „na relaks”. O mały włos życia sobie nie zrujnowałem. Cała atmosfera ośrodka, pracownicy, program terapeutyczny wręcz zmusza do pozytywnych zmian. Organizują wiele kreatywnych mitingów, terapeuta jest w ośrodku praktycznie cały czas i wspiera ludzi w nagłych przypadkach. Co najważniejsze nie ma absolutnie żadnego tłoku.

Gość gość
Serdecznie polecam ośrodek WSPARCIE w Koszalinie, bardzo profesjonalni terapeuci, smaczne jedzenie i pełna dyskrecja.

Gość mirka77
Ja męża namawiałam naprawdę długo, a ile sił i nerwów przy tym straciłam, to tylko ja wiem. Prośby i groźby były nieskuteczne, zagroziłam wszywką i nic. W końcu poradziłam się znajomego, który jest terapeutą uzależnień, jednak nie od alkoholu i polecił mi prywatne ośrodki odwykowe, gdzie po prostu można zadzwonić a później sami już pokierują co i jak. Tak też zrobiłam i byłam zaskoczona, że przekonali męża, aby odbył tam miesięczną terapię i mam nadzieję, że nigdy do picia nie wróci. Podaję namiar na tę klinikę, z tego co pamiętam nazywają się "Tu i Teraz", a to aktualna stronka http://www.alkoholizm.org.pl/. Proście o kontakt z Panem Wacławem lub Panią Marią.

Gość flipka01
Tutaj https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ warto się wybrać i zapytać o poradę specjalistę. Być może uda nam się również namówić osobę dotkniętą alkoholizmem namówić do podjęcia leczenia i wybrania si.ę na wizytę. Jest to krok w dobrą stronę.

Gość gość
nie wyleczysz kogos kto sam nie chce byc wyleczony

Gość Kamila1258
Myślę, że dobrym sposobem na przekonanie alkoholika do podjęcia leczenia jest namówienie go, na choć jedno spotkanie w ośrodku terapeutycznym. W ten sposób udało się, mojemu znajomemu przekonać do leczenia ojca, który ostatecznie zapisał się na leczenie do ośrodka Wsparcie. Myślę też, że warto snuć z taką osobą plany na przyszłość i rozbudzić w niej chęć powrotu do zdrowia.

Gość Denissa
Zgadzam się - nie wyleczysz kogoś kto tego nie chce. Dlatego polecam najpierw porozmawiać, wspierać, chociaż to trudne, szczególnie, że niektóre osoby mają skłonność do agresji i nie lubią się przyznawać do błędu. Dobrze jest wybrać taki ośrodek, w którym nie ma tłumów, w którym uwaga zostanie poświęcona choremu - polecam zajrzeć na http://klinika-odwykowa-aa.pl/ i zobaczyć, jak to tam wygląda. Tak jak wcześniej zaznaczyłam przed wysłaniem do kliniki warto stosować także inne metody, żeby osoba chora nie poczuła się osaczona i do czegoś zmuszana, bo wtedy to osiągnie odwrotny skutek.

Gość Ranking Ośrodków Terapii
Oczywiście nie jest to rzecz prosta, ale leczenie daje rezultaty. Ranking Ośrodków Terapii (osrodkiterapii.pl), to miejsce, gdzie możemy zapoznać się z opiniami pacjentów na temat różnych ośrodków z całego kraju oraz ofertami tych ośrodków. Daje to nam obraz miejsca, do którego zamierzamy zgłosić się po pomoc, a także znacznie ułatwię podjęcie tej decyzji.

Gość joannaaa01
Trudno jest zmusić kogoś. Lepiej krok po kroku tłumaczyć błąd. Można też samemu umówić się do psychiatry i porozmawiać o problemie. Może coś doradzi. Tel. 22 253 88 88 do Kliniki Psychomedic. Warto się tam udać.

Gość stlell
Jestem niepijącym alkoholikiem i doskonale wiem, że osoba uzależniona musi chcieć ten pierwszy krok wykonać. Oczywiście miałem wsparcie żony i najbliższych, to też było bardzo pomocne. Skończyłem na odwyku w Ośrodku Koninki w Porębie Wielkiej. Tam mi pomogli uporać się z nałogiem.

Gość gość
Psychiatry, odwyki itp gowno hehe mieczaki sami sobie nie umia poradzic. Ja natomiast po 20 latach ciezkiego chlania postanowilem z tym skonczyc i nie pije juz 2 lata. Sam, po prostu, bez zadnej pomocy dalem rade skonczyc z tym gownem a na poczatku niepicia troche ciagnelo.. Rzucilem tez palenie i nie jestem alkoholikiem, nawet jesli bylem to juz nie jestem. Co za debil w ogole wymuslil ze alkoholikiem jest sie cale zycie. :D je/bac alkohol!!

Gość gorkak
To fakt, że musi sam chcieć. Co prawda dość późno, ale też o zrozumiałam. Wtedy trafiłam do Ośrodka Koninkie w Porębie Wielkiej i stoczyłam walkę sama ze sobą i swoją olbrzymią słabością. Po wszystkim czuję się o wiele silniejsza, a najważniejsze jest, że już nigdy nie sięgnę po alkohol. To mój najgorszy wróg!

Gość Ranking
Jeśli ktoś chce to można wygrać z uzależnieniem, ważne jest chcieć. Ranking Ośrodków Terapii (osrodkiterapii.pl) to miejsce, gdzie można znaleźć oferty i opinie pacjentów na temat konkretnych ośrodków leczenia uzależnień z całej Polski.

Gość gość
Alkoholik sam musi chcieć zmiany. Ale są specjalne ośrodki, które leczą takie uzależnienia i możesz zabrać alkoholika, pokazać mu jak wygląda taki ośrodek, umówić się na wizytę :) tutaj masz namiary na Leczenie uzależniania alkoholowego łódzkie http://twoja-przystan.pl/leczenie-uzaleznien-detoksykacja-alkoholizm-piotrkow-trybunalski-lodzkie-oferta/leczenie-uzaleznien-alkoholizm-terapia-podstawowa-stacjonarna-lodzkie-piotrkow-trybunalski/

Gość gość
Leczyłem się u nich http://www.uzaleznienia-terapia.pl/leczenie-alkoholizmu z dobrymi wynikami. Spełniłem marzenie o założeniu własnej firmy za granicą. Niestety z przyczyn osobistych po terapii musiałem się wynieść z Polski. Warto się zapisać, dopóki się jeszcze za mocno nie zniszczyło życia bliskim. Bardzo dobra kadra, w tym byli alkoholicy, więc w zasadzie pełne zrozumienie. Uczysz się przez modelowanie pozytywnych zachowań na siebie.

Gość leczenie alkoholizmu
Jako były alkoholik muszę powiedzieć , że namówić alkoholika na leczenie alkoholizmu to jest prawie niemożliwe. Prawie. Bo przy odrobinie szczęścia jeśli trafi się na dobry ośrodek odwykowy to to może się udać. Byłem w kilku osrodkach w tym również w otu stare juchy ( http://www.otu.pl ) i dopiero po tych starych juchach postanowiłem wziąć się w garść i zdobyłem w sobie siłę na prawdziwą walkę z nałogiem.

Gość gość
My wujka namówiliśmy na leczenie w Ośrodku Tęcza, w zasadzie bardziej niż my przekonała go sama pani, która podjęła się leczenia. Nie wiem o czym wtedy rozmawiali, ale poskutkowało. Dzisiaj wujek jest nam wdzięczny, że go tam zaprowadziliśmy :)

Gość arlekin32
Niekiedy osobie uzależnionej ciężko jest zrozumieć w jak kryzysowej sytuacji się znajduje i że wymaga leczenia. Jednak należy pamiętać, że wyłącznie profesjonalna pomoc daje nam szanse wyjścia z nałogu. Ranking Ośrodków Terapii (osrodkiterapii.pl) to miejsce, gdzie znajdziecie oferty ośrodków z całej Polski wraz ze zweryfikowanymi opiniami pacjentów na ich temat.

Gość wwwwwwwwwwwwwww
na temat alkoholików zostało tu wszystko powiedziane moja rada - nie brnąc w gówno zostawić piku czas nie marnujcie sobie życia za 30 lat powiesz ,,przegrałam życie,, inie będziesz wiedziała jak wygląda zwykłe normalne życie . walczysz o kogoś wydaje ci się że jesteś na prostej ale za rok dwa okazuje się że jesteś w czarnej dupie stoisz pod ściną a jego to wszystko jebie

Gość gość
Mnie zajęło sporo czasu aż sam dojrzałem do tej myśli że już dość, straciłem pracę, samochód, omalże nie straciłem kochanej rodziny. Postanowiłem pojechać na odwyk, znalazłem ośrodek na drugim krańcu Polski , trafiło na Tratwę w Wiśle. Odebrali mnie z dworca , zawieźli do ośrodka, bardzo mili ludzie, czułem już od pierwszego kontaktu z e mam dobrą opiekę, tyle serdeczności ...długie rozmowy z terapeutą, osobami które wysżły z uzależnienia...warunki także super, bardzo domowe...kontakt z przyrodą też swoje robi, nie miałem czasu myśleć o piciu...dziś 7 miesięcy jak jestem trzeźwym alkoholikiem. Wracam do życia !!! http://leczenieuzaleznien.com/

Gość asseska
Najlepiej, kiedy ten pierwszy krok należy do osoby uzależnionej. Najważniejsze żeby uświadomiła sobie to, że ma problem. Z nałogiem ciężko jest walczyć samemu. Jest niezwykle podstępny i niejeden mu uległ. Ważne trafić na skuteczną pomoc. W Wapnicy jest Ośrodek Terapii "Nowe Życie", tam można znaleźć profesjonalną pomoc.

Gość gość
Nie wiem jakie dno musi osiągnąć taki ktoś. Mój partner pije od ok 20 lat, podciął sobie żyły "na pokaz", jak od niego odeszłam, potem wylądował na odwyku 5 tygodni, po 3 miesiącach detoks. Znowu wróciłam z nadzieją, że się zmienił. Sytuacja z piciem się powtórzyła, wytoczyłam proces o znęcanie się, 4 miesiące aresztu też nic nie dały. Wyszedł. Na leczenie się nie wybiera, ale za to ja wylądowałam na terapii dla osób współuzależnionych. I dalej nie wiem jak dotrzeć do takiej osoby !