Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_chrzestna

Co kupić na roczek?

Polecane posty

Gość Mama B&B
Witam, popieram moja przedmówczynie... Zabawki Fisher Price, to swietny wybór, rózwniez posiadamy krzesełko uczydełko...ja chcialabym tylko podkreslic walory edukacyjne tej zabwaki... jest naprawde wartościowa pod tym względem ;-)

hmm moja córa dostała na roczek garnuszek na klocuszek i była i jest nadal z niego bardzo ucieszona:)Fajna bezpieczna zabawka a do tego cena też ok:)

Gość KatarzynaZRadzykowa
Witam! Rowerek na roczek to chyba nie jest dobry pomysł, szczególnie jak młodzi mieszkają w bloku i mają mało miejsca. Mój Oskarek ma 18 miesięcy i powiem Ci co my dostaliśmy (co po czasie się przydaje): 1. dostaliśmy złotą monetę (duża, złota z datą jego ruodzin, pewnie zyska na wartości :P potem) 2. aparat cyfrowy do utrwalania jego życia :) milo, taki niebieski :) 3. kupon na ciuszki z Zary To co mnie się podobało, nie podobało się Oskarkowi :P On jest cały zachwycony (nadal się bawi) trasą czy garażem z wadera. kolorowa droga z bobasem na opakowaniu. w środku jakieś małe samochodziki itp. jego pierwsza taka zabawka, bo większość jest od 3+, więc zawsze był problem, a to akurat od 1+. Podobały mu się też takie domki edukacyjne, wiecie "dopasuj kształt do otworu". i dużo książeczek dostał, bo czytamy mu codziennie :) Moja rada jest taka, by kupoować coś dla dziecka, a nie dla rodzica, więc stawiam na zabawki, ale dobrze wykonane i bezpieczne!! Ważne, zeby nie były chińskie!! Nie kupujcie takich, bo my, rodzice, zwracamy na to uwagę... Mam nadzieję, że pomogłam.

Gość Do Katarzyny
Bez obrazy, ale to ma być prezent dla dziecka a nie dla Ciebie. Nasz Mały był najbardziej zadowolony z wieży piramidy z kółek. Nie dostał jej co prawda na urodziny, tylko tak bez okazji, ale to jego ulubiona zabawka. Na urodziny dostał wiele zabawek edukacyjnych m.in. ślimaka i kulę w które wkłada się elementy w różnych kształtach, rowerek, konia na biegunach, duże samochody, którymi on może jeździć,albo może je pchać, małego laptopika z dźwiękami i obrazkami, grające książeczki, basen z kulkami, zjeżdżalnię ogrodową, piaskownicę, pompowany plac zabaw. Dobrym prezentem jest to czym będzie się chciało bawić dziecko. A dzieci lubią zabawki, w których można coś przekręcić - dla chłopca są ciekawe warsztaty, coś co wyda dźwięki, co można rozebrać na mniejsze elementy itp.

Gość bardzo fajny interes
a może sanki z spiworkiem i pchaczem? Super sprawa na zimę gdzie wożek nie pokona śniegu. Moja córka ma też niedługo roczek i kupie jej chyba właśnie sanki. Ciuszki też były by potrzebne. Jakieś ciepłejsze na zimę. Hm co jeszcze. ... Duże klocki moja córka fajnie się nimi bawi. Konika na biegunach też bym chciała. Można też kibelek z fisher prica podarowac. Piaskownice jeśli mają dom.

Gość Piaskownica
A moja Julcia dostała od Babci piaskownicę z basenem do domu.... Jak usłyszeliśmy co dostanie, to trochę się zaniepokoiliśmy cóż to takiego... A okazało się, że to taki stolik, który ma podzielony na pół blat. Jest on profilowany, tak, że można do niego nalać wody lub wsypać piasek;) My w domu nie dajemy jej niestety możliwości takiej zabawy, ale Babcia kupiła też kulki i zamiast piaskiem czy wodą bawi się kulkami. Mała aż piszczy jak widzi jak zdejmuję z niego blat. Bo stolik posiada dodatkowy blat nakładany na wierzch i wtedy jest zwykłam stolikiem przy którym dziecko może rysować lub jeść... Koszt takiego stolika nie jest duży, bo ok. 100 zł. Chcąc kupić zwykły stolik trzeba zapłacić podobne pieniądze, a tu i zabawa i jest praktyczny. Mała dostała też pchacza - jeździka, wielkiego Misia, rowerek. My jej kupiliśmy duże plastikowe klocki - elementy mają około 5x15 cm. Pomysł z zabawką piramidką też jest fajny. Nocniczek jest na razie kapeluszem, lubi też do niego wrzucać klocki i mniejsze zabawki. Ja polecam też namiot. Mała nie dostała takiego, ale obserwując jak chętnie wchodzi w różne miejsca, wszędzie chce zajrzeć, kupiliśmy jej jakiś czas po urodzinach, bawi się do dzisiaj, czyli mając 19 miesięcy... Nasza mała nie lubi zabawek grających, więc wszystkie takie leżą w kącie, bo ona woli spokojnie układać lub zwiedzać. Ale to zależy od dziecka co lubi.

Kup jej namiot, są jakieś pewnie różowe dla dziewczynek - dzieci uwielbiają się w takich chować, strój jakiejś baletnicy czy księżniczki z różdżką (to na roczniaka trochę za wiele ale dobry pomysł na prezent za rok czy 2 lata) i bańki mydlane. Dziecko padnie ze szczęścia;)

Gość Namiot
Namiot to fajny pomysł, zwłaszcza, że można wybierać spośród bardzo wielu ofert, namioty wigwamy, tradycyjne, łączone, z tunelem, z siatkami itp.

Gość irenakret
Prezentem na roczek czy chrzest powinien być przedmiot który pozostanie pamiątką na zawsze!A zabawka pójdzie do śmieci więc co to za prezent?:| Dajmy coś więcej od siebie. Polecam wpiszcie w google metalizacja przedmiotów a zobaczycie ciekawy pomysł. Ja z niego skorzystałam. Cenowo w porządku.

Gość madziaaa21
Ja kupiłam chrześniakowi auto na akumulator AUDI TT QUATTRO. Za dwa tygodnie jedziemy z mężem na impreze, mam nadzieje, że prezent zainteresuje maluszka:) Taki prezent na lata...

Gość metalizacja
Bardzo ciekawym pomysłem na prezent na roczek są metalizowane buciki , smoczki dziecięce. Polega to na tym, że wysyłamy symboliczny przedmiot do wykonawcy, który starannie je przygotuje i podda metalizacji. Wiecej na: http://bucikow.metalizacja-przedmiotow.pl

taaaa metalizacja- badziew!!! może konik na biegunach albo jak juz mamy pisały krzesełko ze stoliczkiem do karmienia

Gość metalizacja
Nie zgadzam się z nieprzychylną opinią dotyczącą metalizacji. Pozwólmy, że swoją opinię wyrażą dzieci za kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt lat. Polecam myślenie perspektywiczne. :)

Gość Justinka83
Mój synek na roczek dostał stolik i 2 krzesełka mamuty z Ikei i uważam to za super prezent. Jeszcze sam nie osiądzie ale myślę, że to kwestia miesięcy. Fajny pomysł a synek bardzo lubi jak go posadzę i ogląda książeczki na stoliku. Fajny jest też namiot, pierwsze klocki do układania, sortery.

Gość Jak rozumiem to zakładająca
topie mieszka z chrześniaczką i stąd z obserwacji wniosek że mamusia za mało wychodzi z dzieckiem? Dziewczyno takie uwagi są nie na miejscu i uważaj żeby ktoś ciebie jak już zostaniesz mamą tak głupio nie podsumował bo ty wiesz najlepiej ile powinna wychodzić na dwór twoja chrześnica:P

Gość gość
Może jakąś ładną skrzynię na zabawki? Dziecko za chwilkę urośnie i będzie rozwalać zabawki gdzie popadnie ;) Taki prezent będzie praktyczny, a po drugie nie trzeba będzie go po pół roku wyrzucać, bo może posłużyć dziecku przez dobre kilka lat :) Zobacz chociażby tę: http://www.mebledladziecka.pl/Kwiatki_i_Motylki_Skrzynia-2793.html Jest prześliczna i cenowo chyba też w sam raz na roczek :)

Gość nowaks
Witam, ja kupowałam dla chrześniaka biżuterię personalizowaną. W sklepie intern. artess, mają tam też inne propozycje, równie ciekawe. Sądzę, że jest to coś zupełnie innego ciekawego. Ręcznie robiona ze srebra najwyższej próby. Polecam http://www.artess.pl

Gość saranow
Ja podarowałam biżuterię personalizowaną!Ręcznie robiona urocza z naniesionym odciskiem dłoni chrześniaka i datą chrztu. Coś pięknego , produkt firmy ARTESS. Ja kupowałam przez sklep, ale widziałam, że na allegro też sa. Polecam. To coś nowego;) http://www.artess.pl/sklep/

Gość gość
Z pewnością jakieś zabawki edukacyjne. Chociaż to kwestia gustu, dużo osób woli dać pieniądze - rodzice najlepiej wiedzą, co im potrzebne. Nie zapominajmy jednak, że najważniejsza jest atmosfera. U nas było dużo gości, balonów i wielki tort. Zamówiliśmy również clowna, który rozbawiał się tylko dzieci :D W podziękowaniu Janek obdarował gości spersonalizowanymi torebkami z łąkociami stąd: http://zaklinaczemarzen.pl/personalizowana-torebka-na-slodkosci-dla-gosci-urodzinowych-rozowa-prostokatna-naklejka.html Fajnie, że tradycja nie zanika, bo to ważne w rozwoju dziecka.

Gość gość
Denerwuje mnie ten przymus dania prezentu w konkretnej (wysokiej) cenie. Najważniejsza jest obecność gości, że chcą wspólnie z nami świętować, a nie to czy prezent był odpowiednio drogi. Niech kupią dziecku jakieś zabawki edukacyjne czy dadzą pieniądze rodzicom - oni zawsze wiedzą, co potrzeba, a kasa na pieluchy czy słoiczki zawsze dobra. Świetny pomysł z upominkami dla gości - spersonalizowane lizaki przypadły mi do gustu, maluchom by się spodobały.

Gość gość
O, ta biżuteria spersonalizowana, to fajny pomysł! Coś, co będzie dobrą pamiątką na lata. Teraz jest tyle tego - bardzo fajną ideą jest personalizowanie torebek czy też prezentów.

Gość ile trzeba wydac kasy na preze
na prezent? bo ja mam taki sam problem

Gość majzuz
Moje dziecko otrzymalo wisiorek srebrny wraz z lancuszkiem artess. na wisiorku znajduje sie odcisk dloni kubusia. rewelacja. pamiatka na zawsze, bo to zawsze bedzie wlasnie jego odcisk.

Gość blokol
Hmm roczek ważna sprawa. Najlepiej podarowac cos extra zeby stanowilo pamiatke na dlugie lata. Bo na prezenty typu zabawka jest tysiac innych blachych powodow w ciagu calegom roku. Mnie osobiscie spodobaly sie produkty Artess, sa przeznaczone glownie dla dzieciaczkow. Stanowia cudowny prezent i pamiatke zarazem. Polecam gorąco! http://www.artess.pl/sklep/

Gość gość
znajdziesz cos fajnego na lilusklep.pl :) poszukaj :)