Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motylek2127

Najbardziej romantyczne utwory

Polecane posty

Gość romantyczna zosia
szymon wydra gdzie jestes dzis szymon wydra jak ja jej to powiem patrycja markowska swiat sie pomylil boys chwile dwie

Gość xvxnaluniaxvx
Richard Marx - Where ever you go Kancelaria - Zabiore cie Britney Spears - Everytime Avril Lavigne - Nobodys home(moze nie taka romantyczna ale fajna:)) Sumptuastic - Kołysanka Farba - Chce tu zostac

Gość sen_nocy_letniej1989
Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing I could stay awake Just to hear you breathing Watch you smile while you are sleeping While you're far away dreaming I could spend my life in this sweet surrender I could stay lost in this moment forever Every moment spent with you Is a moment I treasure Don't want to close my eyes I don't want to fall asleep Cause I'd miss you baby And I don't want to miss a thing Cause even when I dream of you The sweetest dream will never do I'd still miss you baby And I don't want to miss a thing Lying close to you feeling your heart beating And I'm wondering what you're dreaming Wondering if it's me you're seeing Then I kiss your eyes And thank God we're together I just want to stay with you in this moment forever Forever and ever Don't want to close my eyes I don't want to fall asleep Cause I'd miss you baby And I don't want to miss a thing Cause even when I dream of you The sweetest dream will never do I'd still miss you baby And I don't want to miss a thing I don't want to miss one smile I don't want to miss one kiss I just want to be with you Right here with you, just like this I just want to hold you close Feel your heart so close to mine And just stay here in this moment For all the rest of time Don't want to close my eyes I don't want to fall asleep Cause I'd miss you baby And I don't want to miss a thing Cause even when I dream of you The sweetest dream will never do I'd still miss you baby And I don't want to miss a thing Don't want to close my eyes I don't want to fall asleep I don't want to miss a thing tłumaczenie:) : Mógłbym nie spać Żeby usłyszeć jak oddychasz Patrzeć na twą twarz gdy śpisz Gdy jesteś daleko i śnisz Mógłbym spędzić cały czas na słodkim poddaństwie Mógłbym trwać tak na wieki Każda chwila spędzona z tobą Jest skarbem Nie chcę zamknąć oczu Nie chcę zasnąć Bo tęskniłbym za tobą A ja nie chcę stracić ani chwili Bo nawet gdy śnię o tobie To ten najsłodszy sen się nie spełni Bo tęskniłbym za tobą A nie chcę stracić ani chwili Leżąc blisko ciebie czując bicie twego serca Zastanawiam się o czym myślisz Czy widzisz mnie tam Potem całuję twe oczy I dziękuję Bogu że jesteśmy razem Chcę zostać z tobą W tej chwili na zawsze I na wieki Nie chcę zamknąć oczu Nie chcę zasnąć Bo tęskniłbym za tobą A ja nie chcę stracić ani chwili Bo nawet gdy śnię o tobie To ten najsłodszy sen się nie spełni Bo tęskniłbym za tobą A nie chcę stracić ani chwili Nie chce stracić jednego uśmiechu Nie chcę stracić jednego pocałunku Chce tylko być z tobą Tutaj z tobą tak jak teraz Chcę trzymać cię przy mnie Czuję twe serce tak blisko mojego I zostać w tym momencie Przez resztę czasów Nie chcę zamknąć oczu Nie chcę zasnąć Bo tęskniłbym za tobą A ja nie chcę stracić ani chwili Bo nawet gdy śnię o tobie To ten najsłodszy sen się nie spełni Bo tęskniłbym za tobą A nie chcę stracić ani chwili Nie chcę zamknąć oczu Nie chcę zasnąć Nie chcę stracić ani chwili

Aerosmith - Cryin There was a time When I was so broken hearted Love wasn't much of a friend of mine The tables have turned, yeah 'Cause me and them ways have parted That kind of love was the killin' kind Listen, all I want is someone I can't resist I know all I need to know by the way that I got kissed I was cryin' when I met you Now I'm tryin' to forget you Love it sweet misery I was cryin' just to get you ]Now I'm dyin' 'cause I let you Do what you do down on me Now there's not even breathin' room Between pleasure and pain Yeah you cry when we're makin' love Must be one and the same It's down on me Yeah I got to tell you one thing It's been on my mind Girl, I gotta say We're partners in crime You got that certain something What you give to me Takes my breath away Now the word out on the street Is the devil's in your kiss If our love goes up in flames It's a fire I can't resist I was cryin' when I met you Now I'm tryin' to forget you Your love is sweet misery I was cryin' just to get you Now I'm dyin' 'cause I let you Do what you do to me 'Cause what you got inside Ain't where your love should stay Yeah, our love, sweet love, ain't love 'Til you give your heart away

Duffy - Mercy I love you but i gotta stay true my morals got me on my knees im begging please stop playing games i dont know what this is cos you got me good just like you knew you would i dont know what you do but you do it well I’m under your spell Chorus You got me begging you for mercy why wont you relase me you got me begging you for mercy why wont you release me I said release me Now you think that i will be something on the side but you got to understand that i need a man who can take my hand yes i do i dont know what this is but you got me good just like you knew you would i dont know what you do but you do it well I’m under your spell You got me begging you for mercy why wont you relase me you got me begging you for mercy why wont you release me I said you’d better release yeah yeah yeah Im begging you for mercy yes why wont you realse me im begging you for mercy you got me begging you got me begging you got me begging

Anna Jantar Świat ma tyle barw, są tuż obok mnie, weź ten piękny dar i przez życie nieś, a wtedy Za każdy uśmiech twój, stubarwny lata strój znów Ci dam. Za wszystko to co wiem, błękitnej nocy cień zabierz sam. Za kilka miłych słów sto kwiatów z mego snu dam Ci też. Za każdą radość dnia, mój kolorowy świat weź. Przyjdź jak wczesny świt, przyjdź od kiedy dnieje i wśród szarych chwil zapal światła krąg, a wtedy Za każdy...

2+1 - "Romanse za grosz" I znów ta sama pocztówkowa gra, Choć cię nie bawią wcale melodia i śpiew, Refreny i tekst, od nowa ją nastawiasz Jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz. Spod igły drze się fałszywy głos, O twoje serce dudni kulawy bas I dobrze wiesz, co czeka cię od świata, Dobrze znasz, dobrze znasz, dobrze znasz ... Romanse za grosz, żadnych wielkich nadziei na miłość. Romanse za grosz, wielki uczucia na niby. Romanse za grosz, tanie romanse na siłę. Romanse na złość sobie samemu, innym. I wciąż pamiętasz ten jeden film W niemłodych już kolorach, przez seans lub dwa Ktoś kochał cię w nim tuż przed napisem KONIEC, Potem znasz, dobrze znasz, dobrze znasz ... Romanse za grosz, żadnych wielkich nadziei na miłość. Romanse za grosz, wielki uczucia na niby. Romanse za grosz, tanie romanse na siłę. Romanse na złość sobie samemu, innym.

Agnieszka Osiecka - "W żółtych płomieniach liści" W żółtych płomieniach liści brzoza dopala się ślicznie. Grudzień ucieka za grudniem, styczeń mi stuka za styczniem. Wśród ptaków wielkie poruszenie, ci odlatują, ci zostają, na łące stoją jak na scenie - czy też przeżyją, czy dotrwają? I ja żegnałam nieraz kogoś, i powracałam już nie taka, choć na mej ręce lśniła srogo obrączka srebrna jak u ptaka. I ja żegnałam nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ja żegnałam nieraz kogoś, i ja żegnałam nieraz... Gęsi już wszystkie po wyroku, nie doczekają się kolędy, ucięte głowy ze łzą w oku zwiędną jak kwiaty, które zwiędły. Dziś jeszcze gęsi kroczą ku mnie w ostatnim sennym kontredansie jak tłuste księżne, które dumnie witały przewrót, kiedy stał się... I ja witałam nieraz kogoś chociaż paliły wstydem skronie, i powierzałam Panu Bogu to, co w pamięci jeszcze płonie. I ja witałam nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ja witałam nieraz kogoś, i ja witałam nieraz... Ognisko palą na polanie, w nim liszka przez pomyłkę gore, a razem z liszką, drogi panie, me serce biedne, ciężko chore. Lecz nie rozczulaj się nad sercem, na cóż mi kwiaty, pomarańcze, ja jeszcze z wiosną się rozkręcę, ja jeszcze z wiosną się roztańczę! I ja żegnałem nieraz kogoś, i powracałem już nie taki, choć na mej ręce lśniła srogo obrączka jaką noszą ptaki. I ty żegnałeś nieraz kogoś za chmurą, za górą, za drogą, i ty żegnałeś nieraz kogoś, i ty żegnałeś nieraz...

Agnieszka Osiecka - "To nasze ostatnie bolero" Była dla niego laleczką, zabawką liryczną przed snem. On zaś był jej potrzebą serdeczną - królewiczem, paniczem i lwem. Dał jej szminkę, puder, tusz. Dał jej może tysiąc róż, ale serca swego - cóż, serca nie dał, pewno nie miał. A gdy nocny ptak oniemiał, rwał do tańca przez dancingu złoty kurz. To nasze ostatnie bolero, wierne tobie i mnie. To nasze ostatnie bolero z kroplą dżinu na dnie. Może jutro dopiero poznasz nędzę tych słów, ale dzisiaj mnie porwij, dzisiaj upij mnie znów. Dzisiaj tul mnie tak, żeby tchu nam było brak, żeby serca czarny wrak w białej niszy nagłej ciszy szeptał tak: To nasze ostatnie bolero, wierne tobie i mnie. To nasze ostatnie bolero z kroplą dżinu na dnie. Była dla niego laleczką, dla drugiego, trzeciego - kto wie? Potem skryło ją małe miasteczko, pogrążone w roztopach i mgle. On miał wszystko to, co chciał: sławę, złoto, piękno ciał, życia krusz garściami brał. A gdy z wiru wtem się zbudził - już nie było tamtych ludzi, których kochał, których zwodził, których znał. To nasze ostatnie bolero, wierne tobie i mnie. To nasze ostatnie bolero z kroplą dżinu na dnie.

The Raveonettes Seductress of bums I love when you kiss me And hold me tight I love when you squeeze me And teach me right Your young love bewitch me Seductress of bums Oh young love invade me While this dynamo hums Too young to know Nightmares of you Caught in your dynamo Of sexual intensions Hold me Tell me you care Don´t really understand Why people stare Now young love has faded Have all gone to sleep I´ll rewire my lovebox For my soul to keep I´ve got no regrets though Just fun at the time I´ll give back what´s yours girl I´ll take back what´s mine

Akurat - "Lubię mówić z tobą" Kiedy z serca płyną słowa Uderzają z wielką mocą Krążą blisko wśród nas ot tak Dając chętnym szczere złoto I dlatego lubię mówić z Tobą I dlatego lubię mówić z Tobą Każdy myśli to co myśli Myśli sobie moja głowa Może w końcu mi się uda Wypowiedzieć proste słowa I dlatego lubię mówić z Tobą I dlatego lubię mówić z Tobą

Alicja Majewska - "Odkryjemy miłość nieznaną" Nie graj cynika na siłę Mało Ci za to świat braw da Nie mów że wszystko w miłości już było Bo to nieprawda nieprawda nieprawda Więc przestań cedzić złe słowa I patrzeć wzrokiem ponurym Dla ciebie życie to knajpa portowa Dla mnie ocean ocean ocean ocean ocean ocean Na którym Odkryjemy miłość nieznaną Przegonimy wiatr wesoły co po fali gna Oznaczymy kraj zakochanych Długość ta Szerokość ta Miłowania głodni jak wilcy Nauczymy się w tym kraju od pierwszego dnia Słów którymi mówią tubylcy Shaba daba da shaba daba da Odkryjemy miłość nieznaną Na szczęśliwy ląd zaniosą mnie pewnego dnia W twe ramiona łódź Magellana Serce twe busola ma Znów będę czuć Że jestem zakochana Póki niesie mnie łódź Łódź Magellana Znów będę czuć Że żyć tylko tak warto jest Nawigare recesest Nawigare recesest Miłowania głodni jak wilcy Nauczymy się w tym kraju od pierwszego dnia Słów którymi mówią tubylcy Shaba daba da shaba daba da Odkryjemy miłość nieznaną Na szczęśliwy ląd zaniosą mnie pewnego dnia W twe ramiona łódź Magellana Serce twe busola ma

Alicja Majewska - "Przed nocą i mgłą" Przed nocą i mgłą osłoń mnie, zabierz z serca samotność, cień, co tam legł. Wytarguj od gwiazd ten czas, mój czas, co zanim się stał snem. Zapal ogień we mgle, niech nie zgasi go wiatr, tyle dróg plącze się, zły jest świat. Na spotkanie mi wyjdź i zawołaj przez mrok, że to ty... Przed nocą i mgłą osłoń mnie w ciepłej łodzi twych ramion chcę płynąć w rejs. Ze szczęścia ty wiesz i ja chcę mieć maleńką jak łza część.

Robert Chojnacki i Piasek - "Niecierpliwi" noc się kiedyś skończy więc chodźmy zanim znajdą nas to ostatni szept nim będzie nasz ostatni raz potem możesz być najbardziej niecierpliwa ja wezmę z twoich rąk to wszystko co mi dasz to na naszej drodze rozstąpi się morze będę wierzyć że pokonam ból pokonam lęk nim będziemy sami łukiem ciał rozgrzanych narysuję je ich każdy mały cień są ludzie są serca jeden żar są myśli namiętne w twoich ja są głowy są słowa których brak są myśli i w tobie będę ja potem będę tak tak bardzo niecierpliwy aż zatrzesz z moich ust najmniejsze ślady dnia to na naszej...

Gość JustLike Heaven
Emmanuel Moire - Mon Essentiel Elliott Smith - Angeles Anna Maria Jopek i Michal Zebrowski - Wspomnienie India Arie - Ready For Love Jose Gonzalez - Hand On Your Heart Jose Gonzalez - Heartbeats ( Nie pamiętam czy już to podałwałam :) Savage Garden - I knew I loved you Backstreet Boys - As Long As You Love Me ^^ The Beatles - Can't Buy Me Love

Mold - Jeszcze http://www.youtube.com/watch?v=gcgvFLbUExI Wiem, to na chwilę jestem tu Niewiele czasu mam by móc powiedzieć wszystko Lecz kiedy krwawię wiem, że cierpisz tak jak ja Zanim czasu deszcz rozmyje moją twarz Zainspiruj mnie jeszcze raz Zanim zachwyt namiętności zgaśnie w nas Natchnij mnie.. Wiesz, gasisz we mnie każdy ból Mówisz najwięcej nas w tym, co pozostanie Trzymasz mnie za rękę, chociaż sił mi brak Zanim czasu deszcz rozmyje moją twarz Zainspiruj mnie jeszcze raz Zanim zachwyt namiętności zgaśnie w nas Natchnij mnie jeszcze raz Wiesz, to dla Ciebie jestem tu Kiedy nie będzie nas zawsze będę chciała poczuć jeszcze raz Zanim czasu deszcz rozmyje moją twarz Zainspiruj mnie jeszcze raz Zanim zachwyt namiętności zgaśnie w nas Natchnij mnie jeszcze raz Jeszcze raz, jeszcze raz..

Gość hej sen nocy letniej
obudź się i nie wklejaj tutaj tekstów piosenek, bo topik rozwlekasz:-o

Gość poprostu28
kasia klich 'porcelana' ma ktos moze do tego tekst ?

Gość poprostu28
pezet 'w moim swiecie' feel 'mój dom' formacja niezywych schabuff 'ławka' kancelaria 'zabiore cie wlasnie tam' kasia wilka 'przepraszam' LL Cool JIMS + mały esz esz 'Kwiatki Łączki i Miłość' Liryczni_Mordercy-W_twoich_ramionach_(Arbuz_bit)

hmmm...jak widzisz jednak ktoś pyta o tekst piosenki....i nie życzę sobie chamskich tekstów w stylu Twojego. nie stać Cię na nic bardziej inteligentnego??

Gość Nikkaaaa
Dlaczego nikt nie napisal Piosneki Goo Goo Dolls - Iris?????to jest dopiero romantyczna piosenka...Kocchhaammm ją...

Gość Nikkaaaa
Albo np. Rh+-poprostu milosc...

Gość dfjasldfjkalsdjfasl
Kansas "Dust in the wind" piękna...

Gość Natt
Mandy Moore-Only Hope Faith Hill - There You'll Be Pearl Harbor - Brothers Leona Lewis-Better In Time Friends-Naucze cię żyć Avril Lavinge-When You're Gone Britney Spears-Everytime Feel-Jak Anioła Głos Britney Spears - Baby Boy Czerwone Gitary-Anna Maria Kasia Kowalska- Dlaczego nIe

Gość emiwawa
Tekst sobie każdy może znaleźć, a w wypowiedzi nic chamskiego nie było.

Gość promycek
moje propozycje: michał bajor- uczucia michał bajor- barwa twioch snów tatu- zachem ja edyta bartosiewicz- ostatni myslovitz- chciałbym umrzeć z miłości myslovitz- my kasia kowalska- kiedy ty jesteś ze mną kasia kowalska- mniejsze zło kasia kowalska-bezpowrotnie kasia kowalska- być tak blisko kasia kowalska- już nie zapomnę kasia kowalska- nocne graffiti kasia kowalska- tak mi ciebie brak kasia kowalska- to był sen kasia kowalska- wyznanie edyta bartosiewicz- pomyśl o mnie edyta bartosiewicz-cały ten czas edyta bartosiewicz- na krawędzi edyta bartosiewicz- siedem mórz edyta bartosiewicz- wodospafy łez edyta bartosiewicz- przepraszam edyta bartosiewicz- dziecko edyta bartosiewicz- moja ulubiona pora roku edyta bartosiewicz- ostatni anita lipnicka- a kiedy tęsknię the cranberries- close to you the cranberries- never grow old the cranberries- cordell PIN-2 kwietnia 2005 PIN- miłość tak piękna Anna maria jopek- a gdybyśmy nigdy się nie spotkali Amy lee- broken Avril lavigne- i’m with you Bajm- miłość i ja Bajm- dwa serca dwa smutki Bajm- już bez ciebie Bajm- krótka historia Bajm-łatwa miłość Bajm- być z tobą Bajm- zawsze w sercu mym Dżem- chcę ci coś powiedzieć Eros ramazotti& anastacia- i belong to you Farba- w strugach deszczu Friends- nauczę cię żyć Gabriel- i can’t fly Goya- mój Bagdad cafe- i’m calling you James blunt- goodbye my lover Alexz johnson- your eyes Kostek- tako kochać tylko ciebie Kostek- słońce moje Lara fabian- adagio Mafia- ta noc Mandy moore- only hope Mietek szcześniak- twoja miłość Ania szarmach- obejmij mnie Monika brodka- znam cię na pamięć Nicole kidman & evan mcgregor- come what may Natalia lesz- fall Universe- nie wiem czy to miłość Pectus- spacer Rh+- po prostu miłość Piasek- niecierpliwi Sarah brightman- free Tomek makowiecki- ostatnie wspólne zdjęcie Universe i bajm- tylko ciebie naprawde kochałem Usher & alicia keys- my boo Within temptation- memories Within temptation- our farewell Within temptation- forgiven mam nadzieję że znajdziecie coś dla siebie :)

Gość Kuciaaa
Hmm no to napewno Paula Ignasiak - To tylko milosc Kancelaria - Zabiore Cie Wlasnie Tam Fajnie jest tez wykonanie piosenki przez tomka Karolaka Tomasz Karolak - I Love You :):*

Gość lukas19
Ja mogę polecić piosenki Briana Adamsa: Everything I do... When I see you smile I Can't Stop Loving You oprócz tego Johny Hates Jazz-Shattered Dreams Shakin Stevens-Because I love You Seal-Kiss From A Rose (utworek z Batmana) na razie to wszystko jak mi sie coś przypomni to dopisze pozdrawiam wszystkich którzy jeszcze mają sentyment do starych kawałków;)