Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kwiatek74

DRUGIE ZONY I MATKI,JAK SOBIE RADZICIE?

Polecane posty

Go艣膰 a ja chc臋 tylko
jednej odpowiedzi. Bo jako艣 drugie nie potrafi膮 si臋 wypowiedzie膰. Wczoraj kt贸ra艣 tam stwierdzi艂a, 偶e dzieci z pierwszego zwi膮zku to bachory. Kim b臋d膮 dzieci z drugiego zwi膮zku je偶eli m臋偶ulek znajdzie sobie trzeci膮 偶onk臋? Bachorami drugimi czy nadal dzie膰mi? Jaka jest r贸偶nica mi臋dzy dzie膰mi z pierwszego ma艂偶e艅stwa a tymi z ka偶dego nast臋pnego - drugiego, trzeciego itd. Czy kt贸ra艣 z pa艅 to wyja艣ni? Potraficie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
jezeli m贸j maz znajdzie sobie 3 zone...to powiemy sobie bye byebye......i bede juz daleko daleko od niego, jestem niezalezna mam swoja firme i nijak nie potrzebowa艂a bym od niego kasy a czy dla tej jego domniemanej 3 zony (jak juz bawi cie to fantazjowanie) bedzie bachorem czy nie to nijak mnie obchodzic juz nie bedzie ani on ani jego 3 zona ani ich pieniadze...mam sw贸j honor i rade dam sobie swietnie...to raczej on beze mnie mia艂 by problem :) tak wiec my daleko ja m贸j maluszek a reszta by sie zupe艂nie nie liczy艂a..... jasne? zadowolona?

Udost臋pnij ten post

po raz kolejny pisz臋 to samo : NIC A NIC mnie nie obchodzi jak i z kim zyje m贸j eks ma艂偶onek. Dobrze czy nie, szcz臋sliwie czy nie, bogato czy nie. Interesuje mnie tylko jako OJCIEC mojego dziecka. I tylko ten aspekt jego obecnego zycia - jak wywiazuje si臋 ze swoich ojcowskich obowiazk贸w. Dla mnie i dla niego nasz czas si臋 sko艅czy艂. Potrafi艂am podsumowa膰 okres naszego ma艂ze艅stwa, przyznac sie do b艂ed贸w i wyciagn膮c wnioski. Na dzie艅 dzisiejszy wiem, 偶e nie chcia艂abym by膰 z nim. I nie gryz臋, nie pluj臋 jadem na jego obecn膮 rodzin臋 . Boli mnie tylko to, 偶e nie sprawdza si臋 w roli ojca naszego dziecka. I nie wiem czy w du偶ej mierze nie jest to \"nakr臋cenie\" przez obecna zon臋. Nie wiem wiec nie obarczam jej win膮 za stosunki jakie panuj膮 pomiedzy moj膮 c贸rka a jej ojcem. To jest jego dziecko i on r贸wnie偶 ponosi odpowiedzialno艣膰 za to, ze pojawi艂a sie na 艣wiecie ( notabene jak ju偶 pisa艂am po 2 latach ma艂偶e艅stwa). Nic mnie tak nie wyprowadza z r贸wnowagi jak okre艣lanie przez obecne 偶ony dzieci ich mez贸w jako bachory .... Jak napisa艂am - moje eks m臋za wsp贸lne 偶ycie sie sko艅czy艂o. Lecz dziecko jest tym co nas w jaki艣 spos贸b w dalszym ciagu 艂膮czy. Skoro wybra艂y艣cie facet贸w z przesz艂o艣ci膮 to uszanujcie t臋 przesz艂o艣膰 i owoce tej przesz艂o艣ci- dzieci. Jeszcze jedno - moje zycie si臋 nie sko艅czy艂o z chwil膮 rozstania z eks m臋zem. Jest w dalszym ci膮gu intersuj膮ce i spe艂nione. W zyciu niekoniecznie trzeba by膰 czyj膮艣 偶on膮 偶eby miec 艣wiadomo艣膰 spe艂nienia. Na brak facet贸w mna zainteresowanych tez nie narzekam. I powiem wam, 偶e wi臋kszo艣膰 z nich jest du偶o bardziej intersuj膮ca ni偶 m贸j eks m膮偶 ( ale to mo偶e tylko spojrzenie przez pryzmat nowo艣ci ... ;) ) Zycz臋 Wam wszystkim zdrowych, spokojnych, radosnych 艣wi膮t.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do druga 2
kurcze chcia艂abym tak ale m贸j syn bardzo kocha ojca i usilnie prosi o spotkania z nim. ojciec r贸wnie偶 jest za tym, nie chc臋 tylko aby to odbywa艂o sie w ojca domu, nie przepadam za druga ani ona za mn膮, m贸j syn te偶 ma jakie艣 ale, wiec nie jest to takie idealne je艣li idzie o kontakty . ale pewnie ja mam taki dylemat dlatego 偶e wzi臋艂am pod uwage uczuca dziecka do ojca i jego potrzeb臋 utrzymywania wi臋zi emocjonalnej, tobie pewnie by艂oby 艂atwiej skoro nie patrzy艂aby艣 na uczucia dziecka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
Cze艣膰 druga2 widze , ze jestesmy w podobnej sytuacji. Ja naszcz臋scie tez jestem zupe艂nie nie zale偶na finansowo i jestem tego samego zdania jak TY. Napewno nie prosi艂a bym si臋 o och艂apy alimentacyjne w wysoko艣ci 300-1000 z艂, Bo by艂o by mi wstyd. Zreszt膮 taka kasa to nic. TYlko 1-sz zapominaja ze faceci w/g danych statystycznych nie cz臋sto zawieraj膮 3 zwi膮zki. Po co skoro s膮 z niami szcz臋sliwi.

Udost臋pnij ten post

kurcze, mialam juz tu nie pisac, ale u mnie jest tak: ja nie uwazam jego dziecka za bachora, od poczatku bylam do niego pozytywnie nastawiona i swaidoma tego ze nieuniknione sa z nim kontakty. i dziecko tez kocha ojca i chce u niego bywac, ale dlaczego burzy to mausia??? dlaczego ciagle go buntuje, nikt mi jeszcze tego nie wytlumaczyl. dalczego dziecko lubi sie u nas bawic, lubi nawet mnie, ale jak tylko mu sie przypomni co mowila mamusia staje sie koszmar. wyzywa tatusia, obraza mnie powtarzajac slowa mamusi, dlaczego to dziecko ma taki metlik w glowie???? przez to staje sie nie do zniesienia i wszystko sie komplikuje? ktora doskonala byla potrafi mi wyjasnic motywy takiego postepowania? z gory dziekuje za wyjasnienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to okropne
meggi II - jeste艣 偶a艂osna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do druga 2

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do druga 2
a mo偶e przedstaw si臋 pod swoim prawdziwym nikiem - tym kt贸rego u偶ywasz na pewnym bardzo poczytnym topiku :P tam kole偶anki niech te偶 poznaj膮 twoje prawdziwe oblicze........... jestem w szoku, jak mo偶na by膰 tak dwulicow膮 osob膮 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja chc臋 tylko
Ale ja NIE PYTAM o alimenty. Ja pytam czym r贸偶ni膮 si臋 dzieci z pierwszego zwi膮zku od tych nast臋pnych. Dlaczego niekt贸rym z was tak 艂atwo przychodzi okre艣lenie "bachor", "g贸wniarz", "cham" :O Czy wasi m臋zowie wiedz膮 偶e tak okre艣lacie ich dzieci? Nie maj膮 nic przeciwko temu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do druga 2
to tak dla u艂atwienia rude d艂ugie w艂osy....w s艂o艅cu niczym bursztyn do tego szafirowe b艂臋kitne oczy....prawie jak morska fala, delikatna blada sk贸ra i smuk艂e d艂onie czasami rudy chochlik we mnie...czasami dobry Anio艂... mam co艣 z kota i z dzikiego tygrysa jestem spokojem i szalonym wiatrem lubi臋 kamienie na pla偶y, gor膮ce parz膮ce w stopy przesy艂ka z nieba....dostarczona...Zosia jest pi臋kna :P:P:P:P

Udost臋pnij ten post

meggi II i druga 2 --- to co piszecie to tylko Wasze przypuszczenia jak by艣cie si臋 zachowa艂y. Mo偶ecie mi nie wierzy膰 lecz czesto poglady jakie si臋 wyg艂asza z niezachwian膮 pewno艣ci膮 na temat tego \"co by by艂o gdyby\" maja sie nijak do tego jak sie zachowuje cz艂owiek wtedy kiedy staje oko w oko z dana sytuacj膮 a nie tylko z jej tworem w nieokre艣lonej przysz艂o艣ci.

Udost臋pnij ten post

gratulacje !!!!!!!!:):):) czasami rudy chochlik we mnie...czasami dobry Anio艂... bo taka jestem ......mam 2 charakterki.....i nie koniecznie musze miec 1 nik tu sa inne sprawy....ale gratuluje sprytu.... mam jeszcze 3 inne niki ..tez do tego dosz艂as tropicielko...bawi mnie ten net...i tyle, pozdrawiam iweso艂ych swiat..... a od dzisiaj jestem obecna i jedyna....Kamelia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
Dzieci z pierwszego zwi膮zku sa ta okreslane poniewa偶 same / oczywi艣cie nie wszystkie/ do tego nas zmuszaj膮 - ich zachowanie. Poczytaj sobie poprzednie posty jak sie zachowuj膮 w stosunku do nas i do ojc贸w. A to w du偶ej mierze wp艂yw i nakr臋canie przez mamusie , 偶e wszystko co dotyczy ojca i jego nowej rodziny jest z艂e. I co my mamy to tolerowa膰 tylko dla tego 偶e to biedne dzieci bo bez ojc贸w. Wybacz ale napewno NIE. Dziecko to dziecko i powinno umie膰 si臋 zachowac , dzi臋kowac za prezenty i szanowa膰 2-ga zone ojca. A jak tego nie potrafi to koniec kontakt贸w. BO to my je przyjmujemy w NASZYCH domach. I czy im si臋 to podoba czy nie to ich ojciec ma 2-ga rodzine kt贸r膮 kocha.

Udost臋pnij ten post

wszystkie moje niki sa prawdziwe....ten tez...druga 2 oj juz chyba nie prawdziwy bo za chwile bede obecna i jedyna a moze jeszcze kims innym bede......hmmm moze bezkresn膮 nut膮 czekoladowego smaku.....hmmm :) ech zycie.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewita zamy艣lona
Zainteresowa艂 mnie ten w膮tek, poniewa偶 ci膮gle jest "na wierzchu". Poczyta艂am wyrywkowo to i owo. Wnioski przygn臋biaj膮. Okazuje si臋, 偶e panowie kt贸rzy nie potrafili odnale藕膰 si臋 w 偶yciu, opuszczaj膮 swe rodziny i szukaj膮 swoich przeciwie艅stw - kobiet z dobr膮 prac膮, zarobkami. Tak jak ulegali pierwszym, tak samo podporz膮dkowuj膮 si臋 drugim. Pozostawiaj膮 za sob膮 to wszystko, co im przypomina o ich mierno艣ci, by poczu膰 si臋 kim艣 lepszym. Kosztem kobiet - wcze艣niej tych pierwszych, a p贸藕niej kolejnych. Chyba dlatego jedynymi problemami tych drugich s膮 pierwsze. Przypominaj膮, 偶e ten pan obok nie zda艂 egzaminu z 偶ycia, a teraz ma poprawk臋. Boj膮 si臋, 偶e t膮 szans臋 te偶 mog膮 zawali膰 i dlatego agresywnie odcinaj膮 i zamazuj膮 ich przesz艂o艣膰. Za wszelk膮 cen臋 chc膮 udowodni膰, 偶e tamto si臋 nie liczy, a nawet, 偶e nie mia艂o miejsca. Zamiast podej艣膰 do tego jak do etapu 偶ycia, pr贸buj膮 nada膰 temu wymiar przegranej, ale nie swojego partnera, tylko jego pierwszej 偶ony. Wzmianki o podr贸偶ach i kwotach za odzie偶 to kl臋ska. O wykszta艂ceniu nawet nie wspomn臋. To wszystko nie 艣wiadczy o warto艣ci cz艂owieka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to okropne
do meggi II - takie wstr臋tne babsko jak ty chyba ka偶dy omija szerokim 艂ukiem. Wi臋c nie dziw sie dziecku, 偶e ci臋 nie lubi. To normalne. Nienormalne by艂oby, gdyby ci臋 lubi艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
do ewity zamy艣lonej To co piszesz to jakies chore domys艂y. Moj m膮z zarabia lepiej ni偶 ja -chocia偶 by艂o by grzechem gdybym nie by艂a zadowolona z siebie. Tak samo jak m膮z mojej kole偶anki / tez 2-ga /. To wspaniali faceci niestety kiedys 偶le trafili i odeszli z chorych zwi膮zk贸w.Wi臋c na pewno to nie jakie艣 nie dowarto艣ciowane dupki. Zarabiaj膮 kase , maj膮 艂adne 偶ony / obecne/ , wspania艂e dzieci obecne i s膮 zadowoleni z zycia . Wiem 偶e boli to 1-sz ale to niczyja wina , ze im si臋 dobrze zyje i sa szcz臋sliwi. 1-sz by艂y by zadowolone gdyby byli ,,bezdomni ''i 偶yli samotnie. A co do kwot to pad艂y dla tego aby wam pokaza膰 偶e dzieci dostaj膮 艂adne prezenty a i tak ci膮gle s膮 nie zadowolone. I co by sie nie robi艂o to zawsze 偶le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to okropne
do meggi 2 - zapomniala艣 jeszcze dopisa膰, 偶e maj膮 nie tylko 艂adne ale i sympatyczne 偶ony, hihi :P A swoj膮 drog膮 zazdroszcz臋 ci umiej臋tno艣ci samouwielbienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do megii 2
megii mam pytanie ktore mnie nurtuje od d艂u偶szego czsu, w jakim wieku jest dziecko twojego m臋偶a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do druga 2
tamten topik czytam od pocz膮tku jego istnienia. Mia艂am ciebie za osob臋 wra偶liw膮, spokojn膮, bardzo ci臋 lubi艂am.... tak jak i tamte dziewczyny.... a to co czytam tutaj :O brak s艂贸w.... jestem w szoku..... d艂ugo zastanawia艂am si臋 nad twoj膮 dwulicowo艣ci膮......... i tez ci gratuluj臋.... stworzy膰 o sobie 2 r贸偶ne oblicza to jest sztuka :O Net to net.... w koncu....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obecna i jedyna
a moze zacznijmy ju偶 艣wi臋towa膰....ja za chwil臋 wyje偶dzam ( daleko daleko daleko) i ju偶 nie poczytam waszych k艂贸tnie i 偶le jakoms by艂o by gdyby te swary trwa艂y nadal....taki pi臋kny czas pokoju i rado艣ci ( ju偶 wczoraj nawo艂ywa艂am do zgody) ale pierwsze nadal wylaz艂y z nor w臋偶owych nie daj膮c za wygran膮 :).......hmmm a momze by si臋 tak " zaprzyja藕ni膰 z ex.." hmmmm...moze to nie taki g艂upi pomys艂 :):):) to by艂am ja druga 2 ....a od dzisiaj OBECNA I JEDYNA :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
A po co ci wiedziec ile ma lat , poczytaj to wyczytasz. Ju偶 pisa艂am , to chyba nie ma zadnego znaczenia . Na tyle duzo ze powinno wiedziec jak si臋 zachowac.

Udost臋pnij ten post

no coz... widze ze jedyny odzew to na prowokacyjne wypowiedzi, a na konktretne pytanie zero reakcji, mozna sie bylo spodziewac, jak ktos nie ma nic madrego do powiedzenia to tak sobie klepie bez sensu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewita zamy艣lona
To s膮 domys艂y, ale nie chore. Wynikaja z waszych wypowiedzi. Z Twoich r贸wnie偶. Dziecko ma prawo zy膰 na takim poziomie jak jego rodzice. 300 z艂 miesi臋cznie to kwota niespecjalnie wysoka, zwa偶ywszy Twoje opowie艣ci. Kto艣 kogo艣 ok艂amuje. Z pewno艣ci膮 nie ja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
my te偶 juz w 艣rode jedziemy daleko ca艂膮 obecn膮 rodzinna. Ale nie masz co liczy膰 na zgode i przyja偶艅 , to zdecydowanie za du偶o skoro one sa pe艂ne jadu. To jak wej艣cie w 偶mijowisko. WESo艂ych Swiat , du偶o rado艣ci , wspania艂ych prezent贸w i spokoju od pierwszych zon .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obecna i jedyna
bo taka jestem ...Pomara艅czowa:):):) dobra i wra藕liwa .....i nie rozbija艂am niczyjego 偶ycia zwi膮zku i nikomu nie unieszcze艣liwi艂am dzieci (poczytaj wcze艣niej)... a ze nieraz hujem strzel臋 na ex m臋偶a 偶e zazdrosna i j膮 skr臋ca...i do tego mam z艂y dzie艅 a obecne tu pierwsze prowokuj膮 do strzelania tymi hujami ( matko jaka ostatnio zrobi艂am si臋 wulgarna ;) ) ...takie jest 偶ycie a ty kim jeste艣 jeszcze ....hmmmm tylko na pomara艅czowo strzelasz???? z r贸偶nych stron??? tak wygodniej i bezpieczniej??? a ja mam to gdzie艣....偶ycie to 偶ycie a ta kafeteria i net...to ju偶 zupe艂nie inna historia..........to nie zycie...to rady i porady.....i moze jeszcze pami臋tnik.....z mojej ci膮偶y i rodzicielstwa......pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meggi 2
do elwiry zamy艣lonej Takie alimenty ustala s膮d - do niego mo偶na mie膰 pretensje. Ale s膮d jest niezawis艂y i to chyba koniec.

Udost臋pnij ten post