Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kwiatek74

DRUGIE ZONY I MATKI,JAK SOBIE RADZICIE?

Polecane posty

Go艣膰 mnbvcxz
Wiesz na sw贸j spos贸b m贸wimy podobnie ....tylko nastawienie nasze do siebie 馃尰 . Na pewno nie o k艂贸tnie mi tu chodzi艂o tylko o zwr贸cenie uwagi na sytuacj臋. Te wpisy pomara艅czek nie koniecznie s膮 g艂upie, pomijaj膮 chamskie.:-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mnbvcxz
A jednak pomyli艂am si臋......... szkoda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbvcxz
A za psycholo偶ke nie robi臋 , to jest 偶ycie. Ty masz swoje zdanie , kt贸re szanuj臋, ja mam swoje.

Udost臋pnij ten post

Wiesz ja zupe艂nie nie wiem o ci chodzi.Jestem sama matka i mam c贸rke jestem po rozwodzie , mam drugiego meza, on ma syna. M贸j eks jest taki jaki jest nie zmienie go ani nie przerysuje.Nie pisze tu po to by sie uzalac na ca艂osc , lub czesc.Chcia艂abym by m贸j eks m膮偶 by艂 takim tata jakim jest m贸j obecny wobec swojego syna,ale szat nie bede dar艂a.No i jestem z tych eks ,kt贸re nie rzucaja sie na next:-). Mozesz sie mylic mozesz miec racje to naprawde w tej chwili jest bez znaczenia. Masz dziwne poczucie hunoru,raz mi艂a raz k膮艣liwa.

Udost臋pnij ten post

A co do pomy艂ki na m贸j temat.To powinnas raczej miec 偶al do mamy syna mojego m臋za. To by艂y jej s艂owa.Tak postanowi艂a wychowywac syna.I niestety nie mamy na to 偶adnego wp艂ywu,smutne ale prawdziwe.A taki fajny z niego ch艂opak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbvcxz
Moja sytuacjo je艣li by艂am k膮艣liwa to do SYTUACJI;-) Wiem 偶e problem贸w jest mn贸stwo, czasem tylko czyja艣 "wredno艣膰" razi, nie o Ciebie mi chodzi. Dlatego tyle tu wpis贸w na ten temat.

Udost臋pnij ten post

No bo ludzie sa r贸zni!!wredni tez musza byc!!dobrzy te偶 s膮 i jest jakos wyr贸wnan p艂aszczyzna.ja tam czasami tez bym chcia艂a byc wredna,ale nie nie potarfie,tyle razy spotak艂a mnie przykrosc,ale co tam,kazdy musi byc soba co nie???:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbvcxz
I jeszcze wyja艣ni臋 o co mi chodzi艂o z pomy艂k膮. Nie o Twoje post臋powanie Tylko o podej艣cie do mnie, ale mo偶e sama za bardzo zamota艂am. Pewnie obie poczu艂y艣my sie atakowane:-p

Udost臋pnij ten post

Pewnie tak:-)!!bo widzisz jest tyle atakujacych wpis贸w zupe艂nie bezpodstawnych i cz艂owiek sie z marszu ubiera w zbroje! Jak druga to wredna ma艂pa, rozbi艂a rodzine etc.etc., jak pierwsza to chodz膮cy idea艂 kobiety, kobiecosci. Jak zada膰 pytanie co sie sta艂o 偶e odszed艂 do innej to leca takie epitety ,偶e g艂owa boli.I tak w k贸艂ko.Z ma艂ymi przerwami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbvcxz
To sobie pogada艂y艣my;-) Musz臋 spada膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbvcxz
zapomnia艂abym 馃尰 馃尰 馃尰 na dobry pocz膮tek popo艂udnia:-p

Udost臋pnij ten post

Sorrki ;) Simi - pisujesz jeszcze tutaj?? a moze czytasz? Chce ci podziekowa膰 za s艂owa, kt贸re tutaj kiedy艣 napisa艂a艣. Sta艂am sie bardziej egoistyczna i jest mi o niebo lepiej - tak jak radzi艂a艣 ;) Buzia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣ciba
W takich zwi膮zkach trzeba mie膰 troch臋 egoizmu. Zawsze patrzy si臋 na dobro dziecka, ojca. O spok贸j "drugiej" nikt si臋 nie zatroszczy i nie zadba. Ona ma by膰 wyrozumia艂a, wspania艂omy艣lna, hojna, a najlepiej 艣wi臋ta. Swoje uczucia natomiast powinna sobie w buty wsadzi膰, bo i tak dla niekogo nie s膮 wa偶ne. Jest DRUGA. Wszyscy maj膮 swoje prawa, dziecko, pierwsza, ojciec. Druga praw nie ma, ma si臋 sprytnie u艂o偶y膰 do tego, co nale偶y si臋 innym. Skoro takie jest postrzeganie drugich, to chwa艂a im za to, 偶e zamiast j臋cz臋膰 w poduszk臋 i zwija膰 si臋 z b贸lu, 偶e nikt nie pomy艣li o nich, one same potrafi膮 zadba膰 o siebie. Drugim z nieba nie leci i nic im si臋 w艂a艣ciwie nie nale偶y pr贸cz shedy po przesz艂o艣ci partnera. Niech wi臋c same dbaj膮 o siebie, w艂asny spok贸j, w艂asne szcz臋艣cie. Te drugie to te偶 ludzie, kt贸rzy maj膮 uczucia. Pozdrawiam WSZYSTKIE drugie. 馃尰

Udost臋pnij ten post

W sumie to masz racje 艣ciba---w swoim czasie eksa tez mi przygada艂a,偶e jest lepsza ode mnie, bo ma z nim ko艣cielny,a ja tylko cywilny.a wg prawa koscielnego jest jego zon膮. Powiem szczerze ,偶e mnie to zamurowa艂o, zw艂aszcza ze powiedzia艂a to ona kobieta ,kt贸ra od momentu 艣lubu ze swoim eks w kosciele by艂a wg mojej tescowej moze 6 razy. A tesciowa jest kobieta starsza ,bardzo wierzac膮 i parktykujaca.Ale r贸wniez i bardzo m膮dra kobieta. Ja do koscio艂a rzadko chodze,ale nie wstydze sie tego i m贸wie prawde. Tesciowa stwierdzi艂a,偶e lepszym cz艂owiekiem bez wzgledu na wiare jest ten kt贸ry nie k艂amie i m贸wi o co mu chodzi niz katolik,kt贸ry uwielbia sie p艂awic w 艂偶e elity.

Udost臋pnij ten post

wiesz sciba czytam cie i mysle , ze nikt nigdy o tym nie napisal . SPOKOJ wlasnie zawsze tylko bylo dobro dziecka a my jestesm powietrzem nie mamy swojego zdania , nie czujemy nie oddychamy . zawsze tylko dobro ex dziecka i ex zony . I ja wlasnie postanowilam juz dawno zadbac o nasz spokoj ona mogla wydzwaniac nocami , pisac smsy i inne sztuczki a my mamy to biernie znosic w imie czego , dobra dziecka . Mam pytanie nasza ex oddala swoje dziecko matce byla przez prawie 3 lata w uk odzywala sie bardzo ale to bardzo do dziecka sporadycznie czy to jest ok ? A my jestesmy tacy zli .Tylko alimenty sprawdzala zeby byly na koncie to jest ok ?i nie przekazywala ich matce .to jest ok?prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tez mam dziecko
Gosiu dzieci to nie sa pijawki i nie wazne czy to z 1 czy 2 malzenstwa ,wiadomo ze kazdy chce jak najlepiej dla siebie i rodziny ale o dzieciach nigdy nie powinno sie zapominac albo dazyc do tego zeby nasz partner zapomnial o swojej przeszlosci calkowicie.Przykre jest to co napisalas o kontaktach corki z ojcem i to w jaki sposob je ograniczylas.Mysle ze jestes zaborcza ,zachlanna na milosc meza ale tylko ma on kochac ciebie i wasze dziecko a o pierwszym niech lepiej zapomni.Przykre ze w ten sposob rozwiazuje sie takie problemy.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame blues
co ty bredzisz gosia2 wykasowa艂a exow膮 i ma rajce j膮 a nie dziecko. Jesli baba mowi zapomnisz o dzieku! to chyba osadza Go wedlug siebie. Gosia2 ma racje liczy sie ona, on i dzieci - jego plus ich w艂asne:) to膰ka:)

Udost臋pnij ten post

Gosia ile by艣 nie poda艂a przyk艂ad贸w, niekt贸rym ocz贸f ;) nie otworzysz niekt贸rzy nie potrafi膮 wyj艣膰 poza pewien schemat my艣lenia i ju偶. nie wiem, mo偶e to jest genetyczne? \')

Udost臋pnij ten post

Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e Gosia nic innego nie zrobi艂a jak tylko tamtym paniom si臋 odwdzi臋czy艂a ;) A je艣li Gosi m膮z naprawd臋 chcia艂by widywac si臋 z c贸rk膮, to robi艂by to, nawet wbrew woli Gosi. Wtdaje mi sie, ze facet dostrzeg艂 w ko艅cu to co inni woko艂o dawno widzieli - 偶e c贸rka sta艂a si臋 kopi膮 exi i jedynie pieni膮偶ki jej w g艂owie. Ale to juz nie wiena Gosi i nie jej zmartwienie. Emmu艣 ;) Buzia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame blues
dok艂adnie poza pewien schemat ocz贸f myslenia;) ze matka to super itp a to nieprawda.:)

Udost臋pnij ten post

A tak poza tym ty co II 偶ona ma robi膰??? Tzn nak艂aniac m臋偶a do utrzymywania kontakt贸w z dzieckiem mimo iz I 偶ona sobie tego nie偶yczy? Czy moze zapadac si臋 pod ziemi臋, jak nagle pasierbi膮tko zapragnie odwiedza膰 ojca? A moze wog贸le powinna sie rozp艂yn膮c??

Udost臋pnij ten post

Prawda Oliwio!!ocz贸f nie otworzysz:-), do g艂owy nie w艂ozysz nawet 艂opata!! Przeciez Gosia pisze o eksie i o tym co zrobi艂a z c贸rka swoja, ukszta艂towqa艂a j膮 na swoje podobie艅stwo.Gosi sie to nie podoba i tyle,ojcu czyli mezowi r贸wniez.Czy to takie trudne zrozumiec,ze kij ma dwa ko艅ce?!!! Nowa zona zwyczajnie zakreci艂a kurekr z fors膮. No bo jesli tylko ciurkiem ma sie la膰 forsa to sorry wielkie ani to pouczajace ani wychowawcze.

Udost臋pnij ten post

te偶 mam dziecko: piszesz: \" o dzieciach nigdy nie powinno si臋 zapominac albo dazyc do tego zeby nasz partner zapomnial o swojej przeszlosci calkowicie\" a wed艂ug kogo \"SI臉 nie powinno\"? kto te pseudozasady funkcjonowania w nowym zwi膮zku wymy艣la? TY? i do kogo w艂a艣ciwie kierujesz swoje s艂owa? bo po przeczytaniu ostatniego wpisu Gosi chyba do by艂ej 偶ony jej m臋偶a, kt贸ra zostawi艂a dziecko z babk膮 na 3 lata o nim zapominaj膮c? i do tamtej kobiety juz Twoje \"si臋 nie powinno\" si臋 nie odnosi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madame blues
absolutnie nie;) ma byc, bo jest po艂ow膮 swego m臋偶a a zatem co jego dotyczy dotyczy tez jej:) - o co tyle walczy艂am;)

Udost臋pnij ten post

Bez przesady... To ojciec dziecka ograniczy艂 kontakty. Gosia, je艣li nie chce spotyka膰 si臋 z 偶adnymi obcymi dzie膰mi, to nie ma takiego obowi膮zku. Jej decyzja pozostaje jej w艂asn膮, a nie jednocze艣nie decyzj膮 m臋偶a. Nie obarczajcie jej cal膮 win膮 za kontakty ojca z dzieckiem, bo to niepowa偶ne.

Udost臋pnij ten post

Odpisa艂am na jakiego艣 posta powy偶ej... zaj臋艂am si臋 prac膮 i wys艂a艂am go po 10 min., a Wy si臋 ju偶 tak rozpisa艂y艣cie, 偶e m贸j post okaza艂 si臋 nie na temat! :) :) Ci臋偶ki mam dzi艣 dzie艅! :) Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

napisze wam dalej po powrocie z uk wynajela sobie mieszkanie ale dziecko jej dziecko jest dalej u dziadkow bo tak jej wygodnie odwiedza je sporadycznie w weekendy . Czy dalej jest taka ok? Raz w czasie swojego pobytu zaprosila ja do uk na 2 tygodnie babcia /jej matka/ pyta sie jak bylo ? odpowiedz malej nie twoja sprawa nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy jak bylo to moja sprawa i mamy . Ladnie prwada chodzacy aniol.

Udost臋pnij ten post