Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panthenolka

Mam panthenol w sprayu do czego moge go zastoswać?

Polecane posty

Gość panthenolka

Słyszałam , ze jest dobry na włosy , jak go użyć , na opakowoaniu jest napisane ze jest na oparzenia , utraty naskórka i takie tam...Wiec, jak to z nim jest?

buahahah, na wlosy...skoro jest napisane ze jest na oparzenia, to co ci strzeliło do głowy, że jest na włosy :/ ludzie sa dziwni, naprawde.....

Oczywiście, że jest dobry na włosy! Przecież pantenol to prowitamina B5. Nakłada się jak odzywkę, nie trzeba spłukiwać.

Gość panthenolka
Loth Lorein dalej Ci tak do śmiechu? Minka dziękuje 🌼

Dalej mi do śmiechu....dziewczyny, jesteście nienormalne :/ A jak wam ktos powie, że gówno jest dobre na włosy, to zaczniecie sobie srać na głowe? Minka - żeby prowitaminy i różne sbstancje zadziałały na włosy, nie wystarczy że są w preparacie, muszą byc jeszcze odpowiednio związane z róznymi aktywatorami, odpowiednimi dla włosów...ale jak widzę głupota ludzka nie zna granic, polewajcie sie pantenolem, w sumie to czemu nie nacierać sie marchewka zamiast chodzic na solarium, przecież wyjdzie na to samo :D:D:D:D

Gość Zneba
nie używałam, ale słyszałam, że jest dobra na włosy :) Toth Lorien - czy uważasz że dodatkowa chemia jest konieczna -- spróbuj, a się przekonasz, że się mylisz.... Dobre jest tez do smarowania skóry po otarciach, depilacji i różnych uszkodzeniach, nawet spokojnie możesz nią posmarowac podrażnioną buzię - goi wszystko bardzo szybko :)

Gość dziwne zastosowania
tak jak na olejku rycynowym jest napisane że jest na przeczyszczenie (chyba) a prawie każda babka z tego forum smaruje nim rzęsy. albo krem nivea zamiast do ciała smaruje włosy jakby nie było normalnych odżywek do włosów. zawsze każdy kosmetyk stosuje zgodnie z jego przeznaczeniem j jakoś dobrze na tym wychodze

Gość żyrafy wychodza z pod szafy...
oczywiscie,ze jesst bardzo dobry na hery,staja sie błyszczace i odzywione...😘

zamiast się z kogoś od razu śmiać warto śledzić nowinki na Kafe ;) Loth Lorien - widocznie jeszcze za krótko tu jesteś ;) kiedyś rzeczywiście był taki topik, i serio - potwierdzam działanie Panthenolu na włosach! stają się błyszczące, odżywione i na pewno im to nie szkodzi :) a pomysł ten nie podchwyciłam tylko ja, ale jeszcze kilka moich znajomych :D

Loth Lorien, Minka ma racje ;) i nie rozumiem textow typu "jestescie nienormalne" czy "glupota ludzka nie zna granic" a co do tej marchewki to jej jedzenie poprawia koloryt skory, wiec cos w tym "zamienniku solarium" jest ;)

Gość łojezusicku
Do smarowania odbytu po trudnym stolcu:p

można go stosować praktycznie do wszystkiego, zamiast kremu, balsamu, odżywki do włosów. do niedowiarków - poczytajcie składy odżywek do włosów, sami nie wiecie, że używacie pantenolu, a nabijacie się z kogoś :P

Gość mniszek
ktos pusci plotke i wszystkie to lapia

Panthenol Spray ma szerokie zastosowanie. On w mojej domowej apteczce ma zawsze miejsce. Powszechnie jest znany z zastosowania na oparzenia skóry, na oparzenia słoneczne. ale on oprócz takiego działania ma inne oblicze :D Ostatnio słyszałam o tym, ze rewelacyjnie działa na podrażnienia po depilacji, na odmrożenia zimą co ostatnio mogłam również wypróbować :) i uwaga.. rewelacyjne regeneruje zniszczone końcówki włosów i nawilża skórę jak nie jeden dobry krem...

Pianka panthenolu spray przypomina ciut piankę spożywcza, jest tak samo biała i puszysta ale zdecydowanie nie smakuje tak samo :D Fakt, tytuł wątku może nam zasugerować deser haha ale lepiej nie... to typowy lek na oparzenia. z doświadczenia powiem że rewelacyjny.

Gość lepiej zainwestowac
w skorupki od jajek jednoczsnie na włosy i paznokcie włosy sa barometrem zdrowia jak zle wyglądają to źle zaczyna się dziać w organizmie

panthenolka- najlepiej jest stosować na końcówki- super nawilża, bo na całe włosy to może za bardzo obciążyć i przetłuścić

Gość margherita80
ja osobiście stosowałam panthenol spray na oparzenia słoneczne, oparzenia w domu. Stosowałam przy opryszczce wargowej. Męża namówiłam na stosowanie po goleniu, bo ma odwieczne problemy po goleniu, bo dostaje krostek i panthenol spray super nawilża mu cere i dodatkowo goi te krostki.

Gość margherita80
Werunia ja używam tylko oryginalnego panthenolu spray firmy Bausch&Lomb bo słyszałam, ze generyki-podróbki często uczulają, wiec wole nie ryzykować

Ja też używam tego B&L- w białym opakowaniu z pomarańczowymi literkami i uśmiechniętą buźką;) Ale powiem, że nie słyszałam o ty, że inne mogą uczulac...

Ja też używam tego B&L- w białym opakowaniu z pomarańczowymi literkami i uśmiechniętą buźką;) Ale powiem, że nie słyszałam o ty, że inne mogą uczulac...

Gość k1992
czy panthenol forte tez w spreju ma takie same działanie??

To generyk jest po prostu- działanie ma takie samo, jednak może np. powodować uczulenia, oczywiście nie musi;) a jakiej to firmy?

Gość k1992
chyba altermed... tak bynajmniej jest napisane na opakowaniu

Gość trolinja
Przy opryszczce nie ma sensu go stosowac, przecież nie zabije wirusa. Może pomoże w gojeniu naskórka, ale następne oprychy i tak będą się pojawialy. Warto zajrzeć na www.bezopryszczki.pl jak się chce pozbyć tej dolegliwości, a nie kombinować z domowymi sposobami

Gość mirinka
Domowe sposoby mogą przynieść ulgę w bólu, chociaż jak w porę weźmie się tabletkę to też nie boli i szybko się goi.

Gość natuska85
Dobry po depilacji, szczególnie tej bolesnej.