Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Witam poniedziałkowo :-) alez mi się chce spać :-o a tu pracować trzeba ;-) pozdrawiam serdecznie!

A dziekuję Andziu. :) Bez zmian, żadnych objawów. Jutro badam estradiol, progesteron i betę i w środę idę do gina. mam nadzieję, że już coś zobaczę na usg. :)

Maklady ja też jak mierzyłam rano w ustach to miałam zaskakująco nisko a jak mierzę normalnie w ciągu dnia to jest ok Cześć Asia :) Jak się czujesz?

A widzę, że już napisałaś :) to powodzenia na badankach

foli, ja mierzę o 6 rano, czasem sprawdzałam później i rzeczywiście potem była wyższa:)

ja też tak robiła, o 6.00 przed pracą a jak wracałam to miałam wyższą

cześć :) Moniczko, wielkie gratulacje - niestety wcześniej nie miałam dostępu do internetu, dlatego dopiero teraz się odzywam... Niech Patrycja zdrowo rośnie i niech czasem da mamusi pospac, hihihi 🌻Oczywiście jak będziesz rozsyłała zdjęcia to poproszę :) Ja znowu kiepściutko się czuję. W sobotę byłam zrobić wszystkie badania i strasznie zaskoczyła mnie cena, bo normalnie chodzę do gina prywatnie, za każdym razem zostawiam około 150 PLN (wizyta, USG...), a teraz za głupie pobranie krwi zapłaciłam 84 PLN!!!! Wydawało mi się, że jeśli już chodzi się do prywatnej kliniki i płaci słono za wizyty, to chociaż podstawowe badania robią z jakąś zniżką... no nic... tak bywa... Wyniki mam jutro, ale nie idę po nie, bo w czwartek mam wizytę, więc przed wizyta odbiorę. Foli, co prawda troszkę z opóźniniem, ale... podobno na przeziębienia można brać leki z tej samej firmy jaka robi Oscilococinum (chyba nazywa doe Homeowox, czy jakoś tak...). Mogę sprawdzić i jutro dam znać :) Ja sama nie do końca jestem przekonana, dlatego leczyłam się mlekiem z miodem, ale ponoć leki tej firmy spokojnie można brać. AnA, przypomniało mi się, że jakiś czas temu obiecałaś mi próbeczki, ale do dzisiaj nic nie dostałam... :( Witam nowe forumowiczki :) a wszystkie \"stare\" serdecznie pozdrawiam. moj W wczoraj formalnie skonczyl prace wiec dzisiaj przyjdzie jeszcze rozliczyc ostatnie delegacje i pobrac \"kawalek\" wynagrodzenia za grudzien i HURA!!!!!! :):):) W domku zdrowsza atmosfera i w pracy tez... A jak narazie perspektywy na npowym (swoim) miejscu, wygladaja niezle, wiec sie cieszymy :) Milego dnia 👄

Cześć dziewczyny jak samopoczucie po weekendzie? u mnie jest dzis tak szaro i pochmurno az sie nie chce nigdzie wychodzić....beti dzięki za zdjątka.....Iskierko co u CIebie kochana? odezwij sie buziaki dla Ciebie....

u mnie też szaro, spać się chce i nudno :-(piszcie więcej, wtedy mi nie będzie nudno :-) Enigma, jak samopoczucie? jutro test?

Cześć dziewczyny! Moje samopoczucie też w szarościach. Wypiłam kawę i zabieram sie do pracy. Pozdrowienia! P.S. Co z Iskierką? Odezwij się kochana.

u mnie też strasznie szaro na zewnątrz:( Anka, rany, jakie drogie te badania:(

TABELKA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Andzia77...........17.11........24-52.......?......................3,5 roku.........Wodzisław śl. foli...................06.08.......27-28.......?....................ok 16 m-cy...Ostrów Wlkp. Granini..............01.12.......34..............?...............16m-cy........Gdynia Ef27.................?.............27...........?.....................11 m-cy......? Emika.........1.11........28-34........29.XI-4.XII....13 m-cy.......W-WA Estella ..............17.11.......27.........12.12...................13 m-cy.......Warszawa Moniśka2005........?............ok 60.......?.....................7 m-cy........Łomża Sabra ............... 27.09.....?............31...................10m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?.............26-28.......?....................6 m-c........Katowice ida_..................?.............26-28.......?....................ok 5 mc-y...? JaChceFasolke......?.. .........36...........?......... ..........4 m-ce.......Chorzów Dioda30.............08.09.......30-31........08.10............3 m-ce........? Silve26..............10.11.......30-?..........po 10.12........7 m-cy........? AnA 29..............29.11........30............?...................4 m-ce........Jaworzno georgina80__ .....26.08.......28............?....................?................Szczecin Golka26.............7.09.........31...........?...................18 m-cy.......? Iwona77..........?...............?.............?....................14m-cy.......Zambrów Maklady ............03.12 ...........29-34 ......01.01 ........... 4 m-ce ....... zachodniopom. Iskierka nadzieii.......23.10.......30-36....... ........... 1miesiąc........Siedlce enigmaa......10.11..................27.............6.12...........2 mce...Katowice beti78...........23.11........24-28...........?.............12m-cy.............Zd-Wola

Maklady, to podobno odczynniki do badań są takie drogie, bo ja miałam zleconą grupę krwi, całą morfologię no i toxoplazmozę do tego (w ddoatku jakieś dwie odmiany...), ale ogólnie, jako laik w sprawach medycznych, nie muszę wiedzieć, jak się takie badania wykonuje więc zapłaciłam po prostu za pobranie krwi... I dowiedziałam się też, że badanie przezierności karkowej (podobno obowiązkowe) kosztować mnie będzie około 350 PLn. Będzie robione na usg 3D - dlatego taki koszt. Mogę co prawda zrobić je na 2D, ale lekarz twierdzi, że 3D jest dokładniejsze i daje wyniki z większą pracyzją... Nie narzekam, bo dla dzidzi wszystko, ale skoro za wszystko tyle się płąci, to ciekawe, kiedy skorzystam z tych składek, które wpłacam co miesiąc do kasy... (zresztą nie tylko ja).

Maklady, to podobno odczynniki do badań są takie drogie, bo ja miałam zleconą grupę krwi, całą morfologię no i toxoplazmozę do tego (w ddoatku jakieś dwie odmiany...), ale ogólnie, jako laik w sprawach medycznych, nie muszę wiedzieć, jak się takie badania wykonuje więc zapłaciłam po prostu za pobranie krwi... I dowiedziałam się też, że badanie przezierności karkowej (podobno obowiązkowe) kosztować mnie będzie około 350 PLn. Będzie robione na usg 3D - dlatego taki koszt. Mogę co prawda zrobić je na 2D, ale lekarz twierdzi, że 3D jest dokładniejsze i daje wyniki z większą pracyzją... Nie narzekam, bo dla dzidzi wszystko, ale skoro za wszystko tyle się płąci, to ciekawe, kiedy skorzystam z tych składek, które wpłacam co miesiąc do kasy... (zresztą nie tylko ja).

aaaaaaaaaa, i żeby nie było, jeśli zdecyduję się na 2D, to też zapłacę, tyle że... 200 PLN. Sorki, poprzedni wpis 2 razy mi się wysłał...

Ania, te ceny są przerazające. A te błazny z rządu powinni pieniądze przeznaczyć na refundację takich badań, a nie na becikowe dla wybrańców

Cześć dziewczynki a ja nadal \"odpoczywam\" na urlopiku tzn. robię porządki świąteczne.... Misio dziewczyny mają rację zacznij od badania u gina to się dowiesz jak z owu i on Ci powie jakie hormony sobie zbadać. No właśnie ciekawe co u Monisi, Pati i oczywiście naszej tajemniczej Iskierki...

Estelko, masz rację... A to becikowe, to chyba tylko na pierwsze najpilniejsze potrzeby, bo ktoś, kto daje 1000 PLN nie zdaje sobie sprawy, ile Maluszek kosztuje... Mnie 1000 PLN nie zachęca do zwiększania liczby urodzeń... Wręcz przeciwnie... Bo efekt będzie taki, że najbiedniejsi dostaną 1000 PLN, a jak pieniądze się skończą (a skończą się szybko) to dzieci będą przymierać głodem, albo będą marzły w nieogrzanych domach z cegły, w których w jednym pokoju mieszkać będzie 10 osobowa rodzina, bo 1000 PLN będzie dla nich łakomym kąskiem... Smutna wizja, ale według mnie dość realna... Nie wspomnę już o późniejszym wykształceniu tych dzieci... Ech, smutne to wszytsko... Mnie cieszy tylko wydłużenie urlopu macierzyńskiego... A propos, czy to już pewne??

Aniu zgadzam się zTobą w 100 procentach co do macierzyńskiego to nie wiem czyto jestjuż pewne ale myślę że już czeka tylko na zatwierdzenie

Gość Iza27
Cześć dziewczynki Estella jak tam twoj prawy jajnieczek boli jeszcze? Ja mam cały czas bol lewego i chyba jutro nie zobaczę w Novum nic na usg bo nie wiem czy nie bedzie za pozno.

Gość nina 77
cześć dziewczyny, ja też czekam w tym tygodniu na @, mam 27 dc przy cyklach 30 dniowych, boje się strasznieb i juz nie mogę o niczym innym myśleć ale postanowiłam że ewentualny test dopiero tydzień po terminie@, po miałam juz dwuktrotnie spóżnienia tygodniowe dziewczyny a może się uda?

Fajnie by było :):):) Myślę, że jak się ma takiego Maluszka w domu to każda dodatkowa chwila z nim spędzona jest cenna... Wogóle jestem zdania, że w miarę mozliwości powinno się wychowywać dziecko w domku jak najdłużej. Mi marzyłoby się, żeby to trawo tak do 3 roku życia, ale zobaczymy, co czas pokaże...

cześć nina, chyba się nie znamy :):):) trzymam kciuki w takim razie, żeby się udało... Iskierko, miałąś nas zaskoczyć, a tu klops... cisza... Ana, a może Ty coś wiesz???

Iskierko napisz coś nawet jak nie masz dobrej nowiny, choć mam nadzieję, że masz :) bo się denerwujemy trochę

Iza, ale mam nadzieję, że w mężem się teraz mooocno przytulacie :-) będź dobrej mysli, może spryciarz rośnie sobie i dlatego boli, a jak już pękł, to jest sznasa na dzidzię :-) A mnie już dziś ciut mniej kłuje :-) prawie wcale :-)

Gość misiagizmo
cze dziewczyny bardzo dziękuję za rady-już teraz wiem od czego zacząć a więc za 10 dni idę do gina na usg mam tylko problem do którego ale to już zorientuję się na miejscu Foli ta firma od oscillococcinum to Boiron - leki homeopatyczne a więc bezpieczne pozdrawiam was dziewczyny :)

chciałabym, żeby nasze forum się znowu powiększyło:) ostatnio chyba Asia ogłosiła dobrą nowinę:)

Gość nina 77
hey, mało sie znamy bo ja częściej was czytam niż sama piszę, dzieki temu mi się wydaje że was doskonale znam dziewczyny które mają termin @ w tym tygodniu, w poprzednim tygodni bardzo bolały mnie piersi a teraz znacznie mniej, nie wiem czy to już objaw @ jak tu wytrzymać do piątku, może zaczną skreślać dni w kalenadarzu papa

Estelka, a dzisiaj jak nastrój lepiej trochę? Ja w nocy miałam lekkiego dołka, spałam sama bo mój mąż jest bardzo przeziębiony i baliśmy się że jeszcze bardziej się zarazę wiec on spał w innym pokoju no i jak tak sobie sama zasypiałam to różne myśli mnie nachodziły, nawet nie to, ze nie jestem w ciąży bo o tym staram się nie myśleć ale ze np po hsg mi się zrosty zrobiły i może się okazać ze coś nie tak jest itd. Dzisiaj mi przeszło ale czasami jak mnie najdzie, brrrrr nie umiem odgonić tych myśli