Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gula

najpierw farbować czy obciąć włosy?

Polecane posty

ide za tydzień do fryzjera. I u jednego bede obcinać a u innego farbować. Tylko nie wiem co najpierw. Mi się wydaje że chyba najpierw farbować ( bo potem odrazu zetne końcówki zniszczone po farbowaniu). no lae nie wiem na pewno. A włosów nie bede ścinaś bardzo( tylko troche podetne i jakieś pazurki zrobie). Może są u jekieś fryzjerki i wiedzą jaka kolejność lepsza?

Gość --------------------
mi sie wydaje,że najpierw ścinać ale ja sienie znam:)

Gość 5_monika
zawsze farbuję a potem obcinam

Gość chyba napierw cięcie
inaczej zetniesz włosy które już ufarbowałaś....szkoda farby;)

Gość zawsze obcinasz potem farbujes

Gość Aammaa
Najpierw farbujesz potem ścinasz. W czasie farbowania końcówki się niszczą. Jeśli zrobisz odwrotnie to kócówki włosów nie będą wyglądały ładnie.Jęśli obcinasz włosy nieznacznie to nie ma to wpływu na cenę farbowania.

Gość czym wy farbujecie
ze koncowki sie niszcza? Dobra farba wlosow nie niszczy. Wiec najpierw zetnij, pozniej farbuj

Gość i juzzzzzzzz
zalezy jakie ciecie! jezeli to jakas wieksza zmiana fryzurki to najpierw ciecie potem farbowanie, a jezeli to obciecie koncówek z długosci to najpierw farbowanie i na koniec podciecie ;)

Gość nie ma zalezy od
zawsze jest najpierw ciecie a potem malowanie i nie mieszajcie to ze ktos robi inaczej nie znaczy ze dobrze

Moim zdaniem najpierw powinnaś zafarbować a potem obciąć. Nawet fryzjerzy tak robią.

Gość do Kiara20
przestań opowiadać bzdury, że fryzjer najpierw farbuje, a potem obcina, bo chyba tak robi jakiś pseudofryzjer. W każdym dobrym salonie fryzjerskim najpierw obcina się włosy, a potem farbuje.

coż ile ludzi tyle opinii ale na zdrowy rozum radze ci najpierw farbowac potem ciąc z tej prostej przyczyny ze koncówki niezaleznie jak dobra farba i tak na tym ucierpią

coż ile ludzi tyle opinii ale na zdrowy rozum radze ci najpierw farbowac potem ciąc z tej prostej przyczyny ze koncówki niezaleznie jak dobra farba i tak na tym ucierpią

no to dzieki za opinie. teraz to juz sama nie wiem. No chyba zaptytam fryzjerki jeszcze

Gość a nie możesz
zrobić tego u jednego fryzjera?

no właśnie wolałabym nie. Bo tam gdzie ide farbowac doś dobry salon (bo zalezy mi na tym żeby dobrze wypadło). A podciąc włosy wolałabym juz gdzieś taniej. No ale może rzeczywiście załatwie to za jednym razem.

Gość a jakie masz włosy płomykówka
zadowolona jesteś z ich wyglądu?

Naturalny kolor włosów mam czarny (plus lekka siwizna). Farbowałam wcześniej na czarno (sama). Teraz rozjaśniałam u fryzjera. Mam koniakowo-brązowo-blond pasemka.

Gość a jakie masz włosy płomykówka
a jesteś zadowolona ze stanu swoich włosów?

bedac u fryzjera najpierw farbuje sie wlosy a pozniej je obcina. Usuwa sie w ten sposob zniszczone koncowki. A co do farby to wcale jej nie szkoda(nie marnuje sie) bo wlosy wchlona jej tyle ile potrzeba a pozostalosci farby osadzaja sie na luskach wlosa i usunie sie ja w czasie mycia glowki i tyle :)

No chyba jednak najpierw zafarbuje. Bo wkońcu nie scinam dużo to farba sie nie zmarnuje. A przynajmniej końcówki będą odrazu zadorwsze :)

najpierw się farbuje a poźniej obcina.ponieważ końcówki się palą podczas farbowania.nigdy sie nie spotkałam z tym żeby fryzjer najpierw obcinła.No chyba że któs ma długie włosy a chce mieć króciutkie,wtedy to chyba tak,bo na chłopski rozum biorąc po co marnować tyle farby

jeśli ścinasz same końcówki, to najpierw farbujesz :) a jeśli masz bardzo długie włosy i znacznie je skracasz, to najpierw ścinasz (oszczędność farby ;) ).

Gość Karolka pili

Ostatnio oglądałam ostre cięcie i tam ci specjaliści mówili że najpierw farbujemu potem obcinamy ale nie wiem dlaczego tak ale jak tak mówili specjaliści znanej sławy którzy ratują upadłego salony to chyba tak musi naprawdę być