Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ćwicząca*

ciąża a aerobic

Polecane posty

Gość ćwicząca*

Mam pytanie, czy w początkach ciąży można chodzić na aerobic ? Słyszałam różne opinie więc Proszę Was o wypowiedź.

Gość Zaneta25
cóż ja nie wiedzialam ze jestem w ciąży i chodzilam na aerobic:) i nic sie nie stalo ale jednak jak sie dowiedzialam o ciąży to przestalam ćwiczyc

Gość ćwicząca*
Chodzę na aerobic rok i nie chciałabym jeszcze rezygnować chyba, że są jakieś przeciwwskazania :(

Gość ćwicząca*
Podnoszę

ja w niemczech cwiczylam na aerobiku z instruktorka ktora byla w bardzo zaawansowanej ciazy... ale co do ciebie, to jesli jest z ciaza wszystko ok, to powinnas powiedziec instruktorce ze jestes w ciazy a ona w takcie cwiczen bedzie ci mowic, kiedy masz przystopowac.. tak to nie ma przeciwskazan. nie wiem jaki typ aerobiku trenujesz, sama bylam kiedys instruktorka i uwazam ze jesli jest duzo \"skakania\" to troche odpusc.

Gość ćwicząca*
Dziękuję za wypowiedź 🌼

Gość ćwicząca*
Aerobic na który chodzę trwa 1 h i przez pierwsze 0,5 godz jest skakanie ale jest to coś w rodzaju układów tanecznych więc samego skakania jest niewiele a przez drugie 0,5h są ćwiczenia na matach (brzuszki itp) więc myśle , że nie jest to bardzo obciążające(???)

Gość fredka30
Może najlepiej zapytaj swoją instruktorkę? Albo jeszcze lepiej gina. Pozdrawiam

Gość myślea nawet jestem pewna
,że możesz ćwiczyc w czasie starań o dzidzie,a gdy juz bedziesz miała pozytywny test to wstrzymaj się tydzień i idz do gina,a on wszystko sprawdzi i Ci powie. Ja sama od następnego tygodnia bede codzić na aerobik 2x w tygodniu i zaczynam starania więc jak tylko ujrze II kreseczki na teście to zaprzestane chodzic

Gość ćwicząca*
Ja właśnie dzisiaj ujżałam 2 kreseczki :) (ale bardzo słabą) więc to chyba jeszcze nic pewnego dlatego chciałabym wiedzieć za wczasu jak to jest z tym aerobiciem

Gość fredka30
Ćwiczaca to gratulacje!!!! ❤️

Gość ćwicząca*
fredka30 ......Dziękuję🌼 Mam nadzieję, że lekarz to potwierdzi :)

Gość fredka30
Trzymam więc kciuki i życzę dobrego przbiegu ciąży. Ja właśnie zaczęłam 3 miesiąc :)

Gość Przyszła Mama
MYSLE,ZE NAJLEPSZY JEST NP AEROBIC,ALE DLA CIĘZARNYCH,Z UWZGLĘDNIENIEM POTRZEB TWOICH I MALENSTWA,Z TEGO CO WIEM NAJLEPSZA JEST HYDRO GIMNASTYKA-POLECAM

Gość ćwicząca*
fredka30 ..... jeszcze raz dzięki :) Ja również Tobie życze Wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania:) Jak się czujesz, wszystko dobrze przebiega?

Gość fredka30
Trochę męczą mnie nudności i nadmierne wyczulenie na zapachy, ale w sumie jest ok i nie mogę narzekać :) Z aerobicu zrezygnowałam, bo się boję, ale żeby się nie zastać zamierzam chodzić na basen, wszędzie to polecają. Początkowo trochę bałam się chloru i infekcji, ale wyczytałam, że dzidzia jest oddzielona grubą warstwą śluzu, więc jej nie zaszkodzi. A wręcz pomoże jej dobre samopoczucie mamy ;)

Gość ćwicząca*
Wiesz, ja bym się bała chodzić na basen .Przeczytałam na tym forum wypowiedź którą Ci wkleiłam: " ...Ale tez zwróćcie uwagę ka bakterie- jeżeli w posiewie szyjki macicy jest e.coli,albo chlamydia, to niestety moze byc ciężko...Mówię z doświadczenia, ja starciłam synka w 21 tyg ciąży z powodu e.coli, którą złapałam na basenie, niestety, bakterie te działają na worek owodniowy, który "zżerają" i zaczyna się pró. A w 21 tyg to za wczsnie.... pół roku mija od porofu, a ja wciąż lecze te bakterie...."

Gość fredka30
W takim razie jeszcze przemyślę ten basen i pogadam ze swoim ginem, zobaczę co powie. Dzięki za tą wypowiedź 🌻

Gość e coli wystepuje w jelicie
u kazdego czlowieka. Ta kobieta nie musiala sie zarazic w basenie (chyba by zamkneli taki basen gdzie wystepuja tak grozne bakterie). Ja bym na Twoim miejscu uwazala z brzuszkami. Ponoc nie mozna ich robic w ciazy.

Gość ćwicząca*
Tak naprawdę to wszędzie "czycha" jakieś zagrożenie, owszem trzeba uważać na wiele rzeczy ale bez przesady inaczej musiałybyśmy zamknąć się w domu przez te 9 m-cy. Jeżeli chodzi o brzuszki to ja znowu czytałam, że są wręcz zalecane bo przygotowują mięśnie do porodu. Ile źródeł tyle informacji:)