Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 fiona*

Rzucilam palenie! Pomocy!!!

Polecane posty

Go艣膰 peciara
Czasami pomaga odwrotno艣膰.Je艣li czego艣 si臋 l臋kasz,to najszybciej otrzymasz:wi臋c b贸j si臋 szybkiego uwolnienia od papieros贸w, 偶e niby za szybko to zrobisz i nawet nie zauwa偶ysz kiedy to si臋 stanie.M贸j m膮偶 po dw贸ch tygodniach spyta艂 mnie; "co艣 ty zrobi艂a,偶e ja dopiero dzi艣 przypomnia艂em sobie,偶e ja pali艂em papierosy".Ba艂 si臋 偶e sze艣膰 os贸b z rodziny pozby艂o si臋 na艂ogu,a on b臋dzie si贸dmy i samo zadzia艂a艂o. Powinna艣 by膰 pewna,偶e chcesz si臋 uwolni膰 od ka偶dego na艂ogu,bo tylko Twoja wola si臋 spe艂nia nawet ta w l臋ku.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰_haniutekb
Ja si臋 przygotowywa艂am do rzucenia palenia jakie艣 6-8 miesi臋cy . Spisywa艂am sobie w komputerze w punktach powody dla kt贸rych chc臋 rzuci膰, By艂o 10 i wydawa艂o mi si臋 du偶o, ale dopisywa艂am i dopisywa艂am i wysz艂o mi chyba 105 powod贸w. Przeczyta艂am te偶 t臋 ksi膮偶k臋 ALlena Carra. Mi nie pomog艂a ale z ko艅cowych jego stron jego porady r贸wnie偶 dorzuci艂am do mojej listy. To by艂a moja osobista lista. Nikomu o niej nie m贸wi艂am i nie pokazywa艂am. Pisa艂am tam wszystko np. 艣mierdz膮 ci w艂osy, 偶贸艂te palce, brzydkie z臋by, choroby, dzieci, kaszel itd itd. w punktach tych pisa艂am r贸wnie偶 np. o tym 偶e pami臋taj 偶e wiele razy d艂ugo d艂ugo nie pali艂a艣 a jak w ko艅cu zapali艂a艣 papierosa wcale on ci tak nie smakowa艂. Czemu to pisz臋? Mi ta lista bardzo bardzo bardzo pomog艂a gdy w ko艅cu rzuci艂am palenie. Pierwsze 2-3 dni nie zagl膮da艂am do niej ale 4 dnia gdy mia艂am kryzys przeczyta艂am wszystkie punkty i posz艂am umy膰 z臋by, wysz艂am na dw贸r na 3-4 oddechy 艣wie偶ego powietrza i by艂o super i by艂am z siebie dumna. Bardzo bardzo polecam co艣 takiego sobie zrobi膰, naprawd臋 bardzo bardzo mi to pomog艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Kenzo
Z艂o艣liwcze mi艂y ! To do Ciebie kieruje te s艂owa z okazji 13 rocznicy Twojego sukcesu, wiem 偶e sp贸藕ni艂am si臋 2 dni (08. 04.),ale jako艣 tak wysz艂o. Szczere gratulacje, wszystkiego najlepszego r贸wnie偶 w innych sferach 偶ycia, by rado艣膰 dnia codziennego nigdy Ci臋 nie opuszcza艂a, a wszelkie troski by艂y daleko od Ciebie i 偶eby艣 m贸g艂 kolejne lata sukcesywnie 艣wi臋towa膰 swoje zwyci臋stwo, bo wiem z opisu, 偶e Tobie naprawd臋 by艂o trudno.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z艂osliwiec
pozdrawiam serdecznie wszystkich bywalc贸w pachn膮cego grona i tych co tu po cichu podczytuj膮 ten topik :D 偶ycz臋 mi艂ego dnia BP :D go艣膰kenza 馃尲 bardzo dzi臋kuj臋 za pami臋膰 r贸wnie偶 Tobie 偶ycz臋 wszystkiego naj naj naj :D bo nie pali膰 to jest co艣 pi臋knego:D przez par臋 lat przebywa艂em tu na tym topiku tu pozna艂em ludzi z tym samym problemem no i op艂aca艂o si臋 bo dzi艣 jestem szcz臋艣ciarzem jestem wolnym cz艂owiekiem nie zale偶nym od 艣mierdz膮cego na艂ogu od 08 -04 -2005r BP :D za potrzebuj膮cych 3mam 2 wolne nie zale偶ne od 艣mierdziela kciuki BP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
TomekPostol Prosz臋 o maila ewcia.mp@wp.pl lub telefon 696366884 Pomog臋. Przez 19 lat by艂am na艂ogow膮 palaczk膮: 50 papieros贸w na dzie艅!. Rzuci艂am z dnia na dzie艅 bez najmniejszego problemu 5.5 roku temu. Na艂贸g tkwi w naszej pod艣wiadomo艣ci. Wystarczy naprawi膰 program

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mo偶na z dnia na dzie艅 nie tyj膮c? powiedzcie mi prosze jaaaak. jestem juz gruba, panicznie boj臋 si臋 kg. by艂am na rowerze dzisiaj i my艣la艂am 偶e umr臋. musz臋 to goooowno rzuci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy kto艣 tu jeszcze jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
4 dzie艅 od ostatniego - widz臋 偶e nikogo te偶 nie ma - a tak mnie nosi 偶e masakra. Najgorzej jest z rana, gdy w og贸le si臋 nie mog臋 dobudzi膰. Pobudka zajmuje mi 3 godziny, jak normalnie 15min i wychodzi艂em z domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przepraszam 偶e nie pami臋tam gdzie to przeczyta艂am, ale zapisa艂am i do tego si臋 stosuj臋,bo wszystko jest w g艂owie: " Umys艂 zmienia cia艂o,cia艂o zmienia umys艂, wystarczy pomy艣le膰 偶e jak si臋 wyprostuje, to jestem zgrabniejszy, lub wystarczy chodzi膰 wyprostowany, radosny i to te偶 zmieni w naszym umy艣le postaw臋,tak te偶 mo偶na rzuci膰 papierosy s艂odycze i inne na艂ogi.Nawyk to jest nie艣wiadomy proces -je偶eli go sobie u艣wiadomisz to ju偶 nie masz nawyku tylko decyzje,zaczynasz zmienia膰 nawyk na inne 艣wiadome decyzje.Chodzi o u艣wiadomienie, bo nic nie mo偶e si臋 sta膰 wbrew twej woli i je偶eli co艣 sobie u艣wiadomisz, to 艣wiadomo艣膰 spe艂nia twoj膮 wol臋 i to ty decydujesz co chcesz robi膰 a czego nie 偶yczysz sobie u siebie w swoim 偶yciu.Gdy cz臋sto si臋 u艣miechasz szczerze,to umys艂 sprawi ci weso艂e 偶ycie.Zawierzy膰 wy偶szemu JA,bo jest tob膮 tylko m膮drzejszym,o艣wieconym i pragnie dla ciebie dobrze,pomo偶e ci i pokieruje tob膮.To nie Ty ale twoje wy偶sze Ja sprawia to wszystko a Ty jeste艣 wiecznie zm臋czony bo my艣lisz 偶e to Ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
fajny i m膮dry tekst. trzeba jako艣 w praktyce zastosowa膰. hej go艣膰 powy偶ej 4 dzie艅! gratulacje!!!! ja jeszcze 膰mie...ale niebawem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Racja! Wszystko jest w naszej g艂owie! Zajmuj臋 si臋 uzale偶nieniem psychicznym, fizycznym i zmian膮 nawyk贸w. Rzucanie palenia mo偶e by膰 nadzwyczaj 艂atwe i przyjemne. Za pomoc膮 kombinacji r贸偶nych technik i metod stosowanych w psychoterapii dzia艂am na 艣wiadom膮 i pod艣wiadom膮 cz臋艣膰 umys艂u palacza. Wszystko odbywa si臋 w ci膮gu jednej sesji terapeutycznej ( 3-4 godziny). Na koniec - dla ch臋tnych - hipnoterapia (skutecznie dope艂nia efekt terapii podstawowej, ale sama w sobie ma tylko/ a偶 30% skuteczno艣ci). Naprawd臋 warto sko艅czy膰 z tym 艣wi艅stwem. Prawie 6 lat temu rzuci艂am t膮 metod膮 palenie (pali艂am 2.5 paczki dziennie!!!) z dnia na dzie艅, bez najmniejszego problemu - wr臋cz z rado艣ci膮! 6 lat przygotowywa艂am si臋 by zawodowo pomaga膰 innym w wyj艣ciu z tego na艂ogu. Szczeg贸艂y na www.empiria-terapia.pl Warto zrobi膰 to dla siebie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 peciara
Rzucam papierosy.Wczoraj podj膮艂em decyzj臋, 偶e b臋d臋 zdrowy.. i intuicyjnie wczoraj zdecydowa艂em, 偶e b臋d臋 zdrowy nie wiem jak to wyt艂umaczy膰, ale to by艂 impuls, przeb艂ysk zrozumienie, 偶e to zale偶y ode mnie, 偶e jak podejm臋 decyzj臋 to tak w艂a艣nie b臋dzie jak chce 偶eby by艂o. Czu艂em jakby poodejmowanie decyzji wyp艂ywa艂o ze 藕r贸d艂a jakie艣 energii, nie z my艣li tylko z g艂臋bszej sfery, czu艂em to ca艂ym cia艂em, nie umiem tego wyt艂umaczy膰. Pi臋kne uczucie.Film pt.GDY TO ZROZUMIESZ, ZMIENI SI臉 WSZYSTKO W TWOIM 呕YCIU...globtrek.pl

Udost臋pnij ten post

Globtrek jest pozytywny. Poka偶臋 ten film 偶onie. Fajny film i genialny zapalnik do dzia艂ania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 donna monia
TE呕 WIDZIA艁AM...ma go艣膰 racj臋...ale cz艂owiek jest tak zamulony codzienno艣ci膮, 偶e ci臋zko to wprowadzi膰 w 偶ycie....u mnie jutro 1 dzie艅 zobaczymy...bez desmoxan贸w i allan贸w...bo to nic nie da艂o KTO ZE MN膭!!! NIECH TEN TEMAT NIE UMIERA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochani pozdrawiam Was Wszystkich,Wierz臋 w Was i pami臋tajcie kto zacz膮艂 ten jest ju偶 w po艂owie drogi, tak wa偶ne jest podj臋cie decyzji. A kto si臋 zastanawia czy rzuci膰 palenie papieros贸w,to tak jak gdyby nie rozumia艂 tego co pisze na paczce papieros贸w.To tak jak gdyby napi膰 si臋 wody z brudnej ka艂u偶y i udawa膰, 偶e nie wiem co pij臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego tak tu pusto,?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo nas cieszy 偶e tu jest pusto,bo to znaczy,偶e uwolnili si臋 od na艂ogu.Uzyskali 艣wiadomo艣膰 w tym temacie i ten temat ju偶 ich nie interesuje,maj膮 inne zainteresowania. 呕ycie to szko艂a a pokonywanie przeszk贸d to zaliczenie egzamin贸w,niekt贸rzy maj膮 tak ci臋偶ko 偶e podejrzewam,偶e robi膮 "doktorat".Przyst膮pienie do egzaminu to przede wszystkim sprawdzenie swoich umiej臋tno艣ci przed samym sob膮. Mo偶na zobaczy膰 swoje s艂abe i mocne strony.Ka偶dy zdany egzamin to wielka satysfakcja i krok naprz贸d. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kto rzuca? kto jest na pocz膮tku drogi? rzucacie z dnia na dzie艅? czym sie wspomagacie? odzywajcie si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja rzuci艂am ma 22 lata pali艂am 5 lat ju偶 nie pal臋 7 dni.. 29 maja o 12,00 wypali艂am mo偶e 5 papieros贸w i od 12,00 nie pale do dzi艣,,, bez 偶adnych wspomagaczy i 偶yj臋 mo偶e mam md艂o艣ci ale si臋 ciesz臋 偶e nie pal臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pomoc Jak mam Wam pom贸c, skoro chowacie g艂ow臋 w piasek i nie dociera do Was, 偶e na艂贸g papierosowy ma w ponad 90% swe pod艂o偶e w PSYCHICE!!!??? Pora偶a mnie ta infantylna wiara w jakie艣 akupunktury, czy biorezonanse!!! To dzia艂a jak placebo. Nawet gdy troch臋 umniejsza g艂贸g nikotynowy - to ma on MARGINALNE znaczenie. Wcze艣niej, czy p贸藕niej i tak zaczn膮 pali膰, je艣li nie pozb臋d膮 si臋 uzale偶nienia PSYCHICZNEGO!!! Tylko z www.EMPiria-terapia.pl - 艂atwo, skutecznie i z rado艣ci膮 rzucisz palenie! Bez 偶alu, t臋sknoty i strachu! TO METODA NAUKOWA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 linda000
Nie pal臋 od 6 dni, jest to moja trzecia pr贸ba rozstania si臋 z na艂ogiem a pali艂am ok. 8 lat. Za pierwszym razem rzuci艂am z Desmoxanem, na p贸艂 roku, za drugim z Tabexem na 3 miesi膮ce a teraz "tylko" z moj膮 siln膮 wol膮 :) Uwa偶am, 偶e problem nie tkwi w samej nikotynie bo od niej cz艂owiek uwalnia si臋 ju偶 po kilku dniach, tylko w przyzwyczajeniu i nawykach kt贸re palacz sobie wyrabia przez lata na艂ogu. Trzeba ca艂y czas si臋 kontrolowa膰, instynktownie szukam papierosa np. gdy rozmawiam przez telefon, wychodz臋 na balkon itd bo w tych sytuacjach zawsze pali艂am. Uwa偶am 偶e tabletki oparte na cytyzynie (czyli w艂a艣nie desmoxan czy tabex) s膮 bardzo przydatne, bo fizycznie odpychaj膮 od papierosa, zostaje tylko walka z w艂asn膮 psychik膮. Ja znalaz艂am sobie du偶o czynno艣ci zast臋pczych np. zacz臋艂am 膰wiczy膰, w momentach kryzysowych id臋 na d艂ugi spacer z w艂膮czonym krokomierzem (fajnie zobaczy膰 ile km si臋 pokona艂o :)), czasami podjadam ziarenka s艂onecznika 偶eby zaj膮膰 r臋ce, czytam sporo artyku艂贸w, historii by艂ych palaczy czy film贸w dokumentalnych na ten temat, jako艣 mnie to motywuje. Mam te偶 艣ci膮gni臋t膮 aplikacj臋 do kt贸rej zagl膮dam w ci臋偶kich momentach. Pokazuje m.ni. ile nie pal臋, ile zaoszcz臋dzi艂am. Najwi臋ksza motywacj膮 jest jednak dziecko w bliskiej rodzinie, nie chc臋 偶eby wdycha艂o ten smr贸d za ka偶dym razem gdy bior臋 je na r臋ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
linda000 gratulacje i trzymam kciuki...sama dalej tch贸rz臋, ale dorastam do tego. w zasadzie ju偶 mnie wszystko w palniu wkurza..smr贸d, kaszel,dym...ja pal臋 wsz臋dzie i to jest w og贸le ochydne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oczywi艣cie melduj si臋 tutaj, niestety straszna cisza zapad艂a, ale ja zagl膮dam codziennie. Powiedz a jak zaparcia? ja rzuca艂am raz i mia艂am straszne problemy z brzuchem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mandarynkowa1306
Zaparcia po odstawieniu nikotyny s膮 naturaln膮 spraw膮, a to i wi臋cej informacji kt贸re daj膮 mo偶liwo艣膰 po prostu rzuci膰 palenie znalaz艂am u Allena Carra! Ja nie pal臋 od pocz膮tku maja i uwa偶am 偶e ju偶 nie zapal臋 i jestem ekspalaczk膮. Co dla mnie baaaardzo wa偶ne, finalnie nie przyty艂am choc tak si臋 obawia艂am. Ba艂am si臋 tego bo kiedy sama przestawa艂am pali膰, to nie wiedzia艂am co zrobi膰 z r臋koma i og贸lnie - zajada艂am stres. Szkoda 偶e wcze艣niej nie zetkn臋艂am si臋 z t膮 metod膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
trzymam kciuki wytrwajcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 togo
U mnie po rzuceniu palenia te偶 wyst膮pi艂y zaparcia. Mimo zdrowego od偶ywiania, zwi臋kszonej aktywno艣ci ruchowej ( czym艣 musia艂am si臋 zaj膮膰 偶eby nie my艣le膰 o paleniu) problem narasta艂. Kilka razy wspomog艂am sie czopkiem evaqu . I efekt by艂 po 15 min. Teraz pij臋 wi臋cej wody i jem wi臋cej b艂onnika i problem zacz膮艂 powoli znika膰, jednak sporadycznie nadal korzystam z tych czopk贸w.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋