Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie

DLACZEGO PODCZAS 7-DNIOWEJ PRZERWY

Polecane posty

Gość zastanawiam sie

kobieta, która bierze tabletki jest nadal zabezpieczona?? Słyszałam tylko, ze w tym czasie nadat zachowane jest działanie antykoncepcyjne i nie trzeba dodatkowo sie zabezpieczać. Ale dlaczego?

Przeczytaj uważnie ulotkę od tabletek, zwłaszcza rodział traktujący o tym, na czym polega działanie tabletki, a będziesz wiedziała dlaczego.

Gość zastanawiam sie
Sek w tym ze czytałam juz kilka razy moja ulotke i nic w niej nie pisze na ten temat

Gość hmmm a ja tak mysle
upupupu

Gość ej no
ja się tez nad tym zastanawiałam!!:) no bo w czasie okresu no to ok, ze nie ma ryzyka, ale co z tymi 3-5dniami między ostatnią tabletką z opakowania a czekaniem na okres?? Jak się nie bierze tabletek, to wiadomo - są dni płodne i niepłodne, a jak sie bierze, to przecież nie mozna powiedzieć, ze te 3-5 przed okresem są niepłodne:P A wtrakcie opakowania jest taka panika jak się jakiejś nie weźmie albo się spóźni z tabletką, no i ok - skutecznośc jest do tych 12 godzin. A jak się weźmie ostatnia tabletkę z opakowania, to skąd niby nasz organizm wie;) że to jest już 21wsza tabletka z kolei, a nie że np. zapomnieliśmy wziąść kolejnej?? Jak mi to ktoś wyjaśni, to będę wdzieczna!!:)

Gość Kicia9999
Ludzie czytajcie uważniej te ulotki! CZY PRZYPADKIEM TAM NIE PISZE, ŻE TABLETKI ZATRZYMUJĄ OWULACJĘ??!! Skoro zatrzymują, to ona raczej nie pojawi się podczas 7-dniowej przerwy! Po stosowaniu tabletek potrzeba trochę czasu na powrót owulacji, ona nie wróci tak nagle w kilka dni!

Jeżeli przez 21 dni nie zapomni się o żadnej pigułce itp, to podczas 7 dniowej przerwy utrzymuje się nadal wysoki poziom hormonów, co zabezpiecza przed ciążą.