Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meia

Kafeteryjny Style Kurs, ubierajmy się lepiej

Polecane posty

Gość Meia

Dla młodych (nie tylko ;) ) dziewczyn które dopiero nie do końca wiedzą co z czym nosić żeby wydlądało elegancko, przyciągająco wzrok, albo poprostu żeby ładnie pasowało. Dla kobitek które od dwawna lub bardzo dawna kiedy kupują torebkę w myślach już ją w myślach noszą do sweterka leżącego na dnie szafy i bluzki z innego sklepu. Podpowiedzcie, podzielcie się poczuciem stylu. Wrzucajmy tutaj propozycje ciuszków, komentujmy ubrania z allegro. Pytajmy co gdzie z czym ubrać, co jest modne, co gdzie dostać. Po co się rozbijać po niewiadomo ilu tematach.

Gość hehe tak samo jest
aaa to ja sie pytam! bo ja lubie chodzic w mini do glanow... tylko ze juz tyle osob zle sie o takim noszeniu wypowiedzialo ze az mi zle :P tzn czy to serio tak zle wyglada? bo wg mnie jest ok ( i tak sie tak bede ubierac ) ale chce znac opinie z UZASADNIENIEM pozdro :)

dolaczam sie do pytania o glany i mini ;) i jakie kolory pasuja do osoby o bladej cerze i ciemnych wlosach ?:) bo nie zab ardzo sie orientuje, ale przyzam sie ze najchetniej chodzilabym caly czas w czerni... :)

Gość a co to znaczy
"Style Kurs"? to z niemieckiego? ;) może lepiej Kurs Stylu?

Gość Meia
Taki powiedzmy angielsko-polski zwrot ;). Tak wyszło niech tak zostanie :D ;). Ale kurs stylu nitk nie zabreoni nikomu mówić ;). A powiedzcie mi jakie kolory pasują do mojego typu urody, który nie wtrzela się w żadeną porę roku: ciut ciemniejsza o lekko żółtawym odcieniu, ciemna oprawa piwnych oczu i brązowe włosy :).

O, własnie. Typ urody. Już gdzieś tu kiedyś o to pytałam i do końca się nie dowiedziałam. ktoś powiedział że jakiś w ogóle inny ;). http://img260.imageshack.us/my.php?image=beztytuu5ps.jpg Jak robie te testy to wychodzi mi wszystko od wiosny do lata :]. najbardziej mi sie wstrzela jesien, ale nie wiem czy jesień nie ma cieplejszych kolorów... Ktoś może doradzi? :)

glany do mini?? Nieeeee boi powiedz szczerze co to ma byc sexy? czy alternatywnie? a alternatywnie, na czarno i w butach na obcasach sie nie da??? Da sie , skoro chociaz w mini to o to nie masz kompleksow i na pewno fajnie bys wygladala

Gość Doradca
Powinno być ci dobrze w ekri, brzoskwiniach,groszkachi rudych.Glany do mni nigdy, bo najlepsze nogi wyglądają jak krzywe.🌻

Kwestia gustu. W glanach i mini można wyglądać świetnie, a można wyglądać obrzydliwie - zależy, kto patrzy i przez jakie szkiełka. Mi się podoba (i skąd pomysł z krzywymi nogami?). Sama mam czarne kozaki na obcasach, oprócz wysokich glanów, ale niewygodnie mi w nich, poza tym mój wzrost nie potrzebuje wspomagaczy...

Gość anijaa
witam, wlasnie przeczytalam ten post i sluze rada. Pracuje jako stylistka w jednej z babskich gazet, jezeli wiec macie jakies pytania z checia postaram sie odpowiedziec.... co do pasujacych kolorow- nos to w czym sie dobrze czujesz, pani wiosna, lato, jesien i zima to przeszlosc, nauka marnych szkol wizazu i stylizacji, by wygladac dobrze musisz po prostu spojrzec w lustro i krytycznym okiem ocenic czy powinnas rzeczywiscie nosic ten rozowy sweterek do tych rudych wlosow (mojej kolezance to np bardzo pasuje, nadaje chatakteru) hehe tak samo jest: glany i mini? jak bylam mloda tez sie tak ubieralam :) ale teraz jak jestem juz troche starsza nosze mini i OFICERKI, bardzo modne tej jesieni i zimy, ale ja nosze je rowniez na wiosne a czasami i w lecie http://www.bianco.com/collection/viewer.asp?section=women&page=3&style=11 http://www.bianco.com/collection/viewer.asp?section=women&page=1&style=2 http://www.bianco.com/collection/viewer.asp?section=women&page=1&style=3 pozdr

Chyba nie podążam za modą, ale jak dla mnie te oficerki są obrzydliwe. Takie męskie i ciężkia, Jak dla mnie liczą się tylko buciki na lekkim obcasie.

Gość glany
Ja osobiście bym glanów do mini nie założyła, mimo wszystko preferuje coś bardziej eleganckiego. Po prostu źle bym się w takim stroju czuła, choć glany do spodni bardzo chętnie. A co do innych dziewczyn to zależy. Widziałam takie które w takim stroju wyglądały swietnie i takie które beznadziejnie. To zalezy od całokształtu. Są rózne glany i mini, rózne do tego dotatki w postaci bluzek czy swetrów i kazda osobama inną urodę. Jednej będzie dobrze w takim stroju innej nie. Moim zdaniem to indywidualna sprawa. A co do którejs wypowiedzi to w takim stroju też mozna wygladać kobieco choć to zależy od wszystkich elementów stroju i urody.... Pozdrawiam :-)

Gość mam pytanie
czy nosi się jeszcze buty zimowe z frędzlami? Oczywiście to nie jest typ kowbojek ale buty zamszu brązowe pod kolana i te frędzle zwisają wzdłuż buta.

Gość Malućka
No własnie z tymi kozaczkiami :). Jak to jest, czuby czy zaokrąglone?. Oficerki też mi się nie podobają... chociaż, jakby dobrze coś do nich dobrać to wyglądają chyba fajnie. Ale mini mi się z nimi jakoś gryzie Gdzie moge teraz kupic *kozaczki, zaokrąglone, na obcasie, za skroki, marszczone na górze ;) *sukienke. Może jakieś adresy sklepów internetowych?

Gość Marquita
a czy modne sa takie kurteczki konczace siew pasie ,kolnierz obszyty troszke futerkiem w kolorze wojskowym czyli KHAKI? co do niej pasuje?

Też mam krótką kurteczkę, zamierzam do niej nosić spodnie wkładane w kozaczki, bo nie mam bardzo innego pomusłu... albo wełnianą rozszerzającą się za kolana spódniczkę, ale do tego zestawu to już kozaczki koniecznie na wysokim obcasie, a takich nie lubię...

Gość no wiec.......
teraz nosimy buty zaokraglone szpice jeszcze sa, ale powoli odchodza i modne sa teraz raczej buty na kwadratowym, sredniej grubosci obcasie niz szpile

Gość oto miś
A widziałyście gdzieś ładne kozaczki z zaokrąglonymi noskami ze skóry?

Gość jasinka
A ja mam pytanie takie: co najleopiej założyć co: * bezrękawnika, cieniutkiego z kapturem *brązowych sztruksów *katany z jasnego dżinsu *beżowo-oliwkowych spodni Macie pomysły co do tego ubrac, z czym i jak? Wiem że niektóre z Was są w te klocki dobre :)

Gość LaJefe
ej ten caly temat to jakas wielka fanaberia!!! nie macie same luster w domu?? i co z tego czy cos jest top-modne?? jak ci siepodoba,czujesz sie w tym i wygladasz to to nos!!