Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fionka

Polecam gorąco Excipial- krem kryjący do cery trądzikowej!!!

Polecane posty

excipial trzeba umieć nakładać najlepiej robić to tak: wcześniej nałożyć krem nawilżający, aby się wchłonał, nadmiar kremu można usunąć przykładając chusteczkę, a potem (niekoniecznie od razu) nałożyć excipial niezbyt obficie, żeby nie przesadzić, wystarczy odrobina dosłownie, żeby nie wyglądać za blado, bo jednak przy rozsmarowywaniu ma taki różowawy kolor prawie rok temu popełniałam błędy i nakładałam excipial na skórę zaraz po umyciu twarzy, excipial wtedy rzeczywiście był dziwny, bo podkreślał to co było na skórze (skórki, strupy itp.) i wysuszał skórę. W ogóle w zeszłe wakacje miałam wysyp pryszczy i to sporych i winą obarczałam excipial, ale nie jestem tego do końca pewna. Używając fluid mineralny\\\" Maybelline wysypuje mnie trochę (żółte krostki wielkości główki szpilki). Po excipialu tego nie ma. Na razie leczę się Brevoxylem i może generalnie chroni mnie to jakoś przed większym wysypem, bo jednak czasem coś wyjdzie.

Gość LittleBlaaack
A ten ciemny odcien jest naprawde ciemny? mam ciemna karnacje i chcialabym sprobowac, ale nie wiem czy sie bedzie dobrze komponowal z moja cera.

nie sprawdzisz tego nie kupując i nie testując na sobie, bo uwierz każdy ma inną cerę i i naczej paluszki rozprowadzają preparat ;) ja sama mam czasem ochotę dokupić ciemną wersję, bo jest u mnie w aptece 1 egzemplarz ale jakoś na razie się wstrzymuję

Gość ryry
A co sądzicie zęby chłopak używał excipial ???

jejku ja nie martwie sie o blyszczenie bo uzywam kremu matujacego pod kazdy podklad garniera:) ale powiedzcie mi!czy ten jasny daje efekt takiej \"swinki pigi\",bladego koloru?:) chce zejsc z czarnego na rudy,a mam jasna(nie bardzo jasna)karnacje i chce fluidem stworzyc sobie taki efekt bardzo jasnego:) powiedzcie,prosze bo nie chce wyrzucic 20zl w bloto:D

Gość mag4
Doradzcie mi czy dla mnie będzie ok. nawet po podkładach mineralnych po jakichś 2 godz śieci mi się cera a po kilku godzinach jest tłusta...czy nie będzie zamykał porów?

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość lolkaaaaa
Juz wykonczylam 2 tubki tego kremu;pp ale juz z nim kończe na lato to jest za gesty..;// i duzo osob mi mowiło ze widac mi tapete na twarzy nawet tata nazwał mnie ostatnio pudernica;// fajny jest na zime, jesień ale na lato nie polecam :((. sama sie zastanawiam jaki tearz kupić na lato. ;) mam nadzieje ze coś wybiorę. :)) pozdrówwKKAAA ;***

Gość Drabellla
ja excipial stosuję tylko miejscowo, nie mam potrzeby ani ochoty packać sobie czymkolwiek całej gęby. Czasami mi się tylko coś zaogni na twarzy, to wtedy przysmaruję kilka dni excipialem i znika. Faktycznie podsusza i leczy, jak dla mnie super.

Gość Anarie
Właśnie zakupiłam ten chwalony przez większość specyfik, w kolorze ciemnym :) Mam nadzieję, że sprosta moim oczekiwaniom ( zaleczy i ukryje już powstałe krosty, poprawi stan mojej cery) O efektach 'kuracji' napiszę :)

Gość nikk27
to kompletny syf, buzia mi się świeciła już po chwili, ciężko się rozprowadza i te odcienie w jasnym wygadam jak posypana mąką. Nie polecam.

Gość misio1234321
Jeśli się nieumiejętnie posługujesz tym kremem to niestety taki efekt jest.. ja też na początku, gdy próbowałem excipialu przeraziłem się, wyglądało jak by ktoś mnie pędzelkiem i jakąś mokrą farbą emaliową przejechał.. ważny jest na początku krem nawilzający, oczywiście w niewielkiej ilości, później trzeba troche rozgrzać w palcach excipial, lepiej się nakłada, dokładnie go wsmarować w twarz i nadmiar znów usunąć dość mocno pocierając wacikiem. mozna potem delikatnie to pędzelkiem z jakims sypkim pudrem przejechać, żeby zmatowić skóre i efekt jest całkiem przyzwoity.. ja nie stosuje tego typu specyfików często, ale czasem na wieczorne wyjście korzystam. Zaletą jest, że ten krem naprawde dobrze kryje jak mało który.

Gość asiiiiiia ;)
hmm.. kupiłam i żałuję cera sie strasznie świeci, krycie nie jest zbyt dobre i jeszcze ten okropny różowo-beżowy kolor 20 zł wydane w błoto ;| .

Gość AlaMaPsa
hej, mam pytanie (przeczytałam cały wątek i nie zauważyłam, by ktoś o tym wspominał): Czy ten krem maskuje też wągry? Wiele produktów, które używałam, fajnie ujednolica cerę, ale wągry jak były tak są widoczne :/ Może trochę mniej niż bez niczego, ale wciąż je widać. Jak jest po zastosowaniu tego kremu??

Gość Gość26l.
Polecam szybka poprawa jest skóry po antybiotyku o działaniu przeciwbakteryjnym w kremie, na recepte: FUCIDIN jest preparatem przeznaczonym do stosowania miejscowego w przypadku zakażeń spowodowanych przez drobnoustroje (przede wszystkim Staphylococcus aureus). Wskazany także w przypadku trądziku pospolitego.

Gość m@lwink@
Ja zamiast zakrywać wolę pocierpieć parę miesięcy i wyleczyć trądzik, najlepiej jakimiś sprawdzonymi kremami... Ja mogę osobiście polecić żel Epiduo bo na razie bardzo mi pomaga ;)

Gość gość
Witam :) Chciałabym się dowiedzieć jak go zamówić?? Szukałam i niedostępny jest w paru miejscach;/ czy ktoś może mi pomóc??? Używałam go jako korektor na plamke po pryszczyku :) Bardzo fajny i szybko skóra wraca do swojego poprzedniego wyglądu przed zmianami :)

Gość gość
gdzie można kupić ten krem excipial? bo w aptekach wycofali właśnie go ;/ na stronach interentowych spr i niedostępny jest. Pomożecie??