Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermenka

Do dziewczyn używających szamponu DERMENA!

Polecane posty

Gość dermenka

Mam kilka pytań: -czy jak myjecie nim głowę to zostawiacie tą piankę na jakiś czas jeszcze czy od razu spłukujecie włosy? -czy dajecie po nim jeszcze na włosy odżywkę?(ja daję bo włosy są potem suche-ale nie wiem czy to ma jakiś wpływa na działanie szamponu); -po jakim czasie zauważyłyście efekty?(ja myłam na razie 7 razy,ale włosy wydają nadal:( -czy faktycznie stymuluje odrost nowych włosków? Dzeki za odpowiedz i jak macie jeszcze jakieś uwagi co do tego szamonu to roszę iszcie,bo się zastanawim czy kupować drugie opakowanie(na razie niestety nie widzę rezultatu). 🌼

cześć! słuchaj,mi lekarka niedawno przepisała ten szamponik i dopiero dzisiaj go użyłam! więc na razie nie mogę napisać o efektach, ale będę zaglądała na ten topik! wiesz... podobno już po miechu są jakieś efekty, ale musisz myć głowę codziennie rano! stosujesz jeszcze jakieś specyfiki na głowę ?? dlaczego używasz tego szamponu ? łysiejesz czy wypadają Ci włosy ??

Gość dermenka
wypadają mi włosy,niestety...:( myłam włosy szamponem z czarnej rzepy wcześniej,używłam przez miesiąc odżywkę Wax,zażywam od 1.5 miesiąca Silice i NIC!! Wypadają strasznie,chyb się przejdę do lekarza... A Ty?Też Ci tak wypdają?Co Ci powiedziała lekarka?

dermenka mi lekarka powiedziała, że mam łojotok :O zdzwiło mnie to niesamowicie, ja nie wiem! kurde podeszła na sekundę i od razu wiedziała, co to jest ? do fryzjera co miesiąc chodziłam i nic mi nie mówił, a chyba też się trochę na tym zna! mi wypadają tak, że cała rodzina zaczęła się bać, to gdzieś od 2 lat straciłam jakieś 70% włosów chciałam kupić treskę, ale nie stać mnie na to, a poza tym gdzieś czytałam, że dużo osób było z tego niezadowolonych ale chyba jednak spróbuję kurde ja jestem prawie łysa! ale dermenka na pewno nie masz tak jak ja!

Gość dermenka
ale po czym poznać ten łojotok?włosy sie przetłuszczają czy jak?ja myje włosy tak co drugi,czasem co trzeci dzień,więc chyba nie mam łojotoku-jak myślisz?

Gość dermenka
poza tym też mi sie bardzo przerzedziły-o jakąś połowe :(

dermenka ja też myłam co drugi dzień i ja nic nie rozpoznałam! nie przetłuszczały mi sie, nie miałam łupieżu ani nic! i przez 2 lata niby tego nie widziałam ?? kurde to dla mnie było dziwne, ale wiesz co może najlepiej jak sama pójdziesz do dermatologa, wiesz ja myślałam, że będę miała badanie skóry, włosów ale nic! i jestem trochę zawiedziona, bo mogła mnie źle zdiagnozować! byłam publicznie, Ona wszystko jak najszybciej chciała i w ogóle! i wydałam te 150zł i kurde nie chciałabym żeby było na marne ale jak mieszkasz w Łodzi to mam numer na takie badanie włosów... nie wiem, może to Ci coś da, ja nie mieszkam w Łodzi, ale w gazecie wyczytałam, że robią takie badania! ale najpierw dermatolog! może to jest właśnie łojotok :(

a masz jakieś prześwitujące miejsca ? jak się czeszesz żeby włosy były \"normalne\" ?? kurde bo moje to masakra! nie zastanawiałaś się może nad zagęszczaniem ? czy od urodzenia masz cienkie włoski ? ja zawsze miałam cienkie, ale w porównaniu do tych teraz to wcześniej miałam grube, heh

Gość dermenka
no to teraz mnie przeraziłaś...bo to też może być to:( tylko czy w takim razie jest szansa, że utracone włosy jeszcze odrosną??? zawsze miałam cienkie,rzadkie włosy,ale w porównaniu z tym co teraz to były ekstra!!!

widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji :( najlepiej idź do lekarza! aha i jest szansa na to, że będziesz miała takie włosy jak kiedyś, ale wiesz co ? na to trzeba poczekać kilka lat :( tak mi lekarka powiedziała :(

Gość dermenka
mogę czekać kilka lat-byle tylko odrosły!!! bo ja już wpadłam w taki dół z tą moją przerzedzoną czupryną,że się załamałam,że już zawsze tak będzie:( Ale wiesz co Netefilka-no bo jeśli to faktycznie jest łojotok(w moim przypadku) to jak na razie to dobrze postępuję stosując Dermene-no nie?Bo Tobie też kazała nim myć? Ale i tak się przejdę do lekarza,bo już mi sie ryczeć chce jak na siebie patrzę:(

dermenka tak, idź do lekarza powinnaś stosować dermenę codziennie, musisz zawsze rano myć tym głowę ja do tego biorę jeszcze leki i LOXON-psika się tym na skórę głowy tam, gdzie jest najbardziej przezedzona czyli w moim przypadku na całą :( na opakowaniu właśnie od tego \"psikacza\" jest napisane : NA ŁYSIENIE ANDROGENOWE DLA KOBIET I MĘŻCZYZN :( kurde a jak się pytałam czy łysieję to wszyscy zaprzeczali :( ja codziennie mogłabym płakać ze swojego wyglądu i w głowę mi zimno tak tego mało :(

na maksymalne ofekty trzeba czekać 12 miesięcy w przypadku DERMENY ale podobno i po miesiącu są jakies mi kazała przyjść za miesiac... czyli muszą już być widoczne jakieś efekty może ? :(

Gość dermenka
Netefilka-->ja też się własnie zastanawiałam nad kupieniem Loxonu-podobno jest dobry i dodatkowo stymuluje włosy do odrostu...Ile kosztuje?I czy trzeba go używać codziennie,czy tłuści dodatkowo włosy? Napisz mi proszę wszystko co Ci powiedziała pani doktor-ok?W końcu my łysole musimy się łączyć ;) Wielkie dzięki!!! 🌼

Gość dermenka
Netefilka-napisz jeszcze czy masz bardzo przerzedzone włosy,czy masz też tzw.prześwity? Ja już od dawna nie noszę włosów rozpuszczonych,tylko osinane misternie i tk zaczesane,żeby nie było widać tych prześwitów,ale wydaje mi sie to takie żałosne:( Wczoraj wyciągnęłm zdjęcia sprzed kilku lat na których miałam ładne włosy prawie do pasa...i sie nad nimi poryczałam,bo już połowy tych włosów nie mam,a poza tym mam teraz takie niecałkiem do ramion...

Gość mi też wlosy wypadają
ale to ponoć normalne o tej porze roku, ja na razie nic nie stosuje.

DERMENKA Loxon kosztuje 26,08 zł za 60 ml Na ulotce jest tak napisane: Pobudza porost włosów w łysieniu typu androgenowego u kobiet i mężczyzn. Odwraca lub hamuje miniaturyzację mieszków włosowych, działa silnie pobudzająco na namnażanie się komórek mieszków w fazie wzrostu. Zahamowanie wypadania włosów stwierdzono w drugim miesiącu stosowania, porost włosów rozpoczyna się przewaznie po 4 miesiącach leczenia preparatem. Maksymalny efekt uzyskuje się po około 12 miesiącach systematycznego stosowania, a wyniki leczenia w znaczynym stopniu są uzależnione od systematycznego stosowania preparatu i indywidualnych cech pacjenta. Jak na początku się popsiukałam to miałam tłuste włosy! Trzeba było poczekać aż wyschną, ale przyklapnęło trochę, więc najlepiej rób to na wieczór. Ja mam bardzo przerzedzone włosy, są prześwity, ale zawsze jakoś sobie spinam wsówką czy robię kitkę taką zaczesaną do tyłu. Też nie noszę rozpuszczonych i też wyjęłam ostatnio swoje zdjecia i sie poryczałam :( Mi Pani doktor niewiele powiedziała. Że łojotok i tyle. OD jakiego czasu mi wypadają, czy się przecztłuszczają i czy farbowałam. Nigdy nie farbowałam. Od razu przepisała leki, także niewiele z Nią pogadałam :(

aha no i LOXONU, jak wszystkich specyfików, trzeba używać codziennie wiesz, mi pani doktor powiedziała, że mam codziennie myć włosy, a ja myślałam, że od takiego częstego mycia będą mi wypadały! słuchaj... a kto Ci zalecił ten szamponik ? lekarz czy Pani w aptece ?

do tego jeszcze stosuję MERZ SPEZIAL (tabletki) i BIOSTYMINĘ (to się pije) to wszystko właśnie przepisała mi Pani doktor

Gość a probowalyscie
wax ? i warto zrobic badania poziomu hormonow np.tarczycy i przede wszystkim nie poddawajcie sie w koncu ktos ustali przyczyne pozdrawiam :)

no nam nikt takich badań nie zalecił, a chyba lekarz by nam kazał je zrobić... :( ja też myślałam, że będę miała jakieś badania czy coś a tu nic :(

Gość a probowalyscie
bo o wszystko trzeba sie upominac niestety :( poziom hormonow tarczycy moze zlecic lekarz pierwszego kontaktu :) no i wazne jest czy bierzesz tabletki anty

Gość dermenka
Netefilka-->dzięki za wszystkie info! Chyba się faktycznie skuszę na ten Loxon,jestem tylko ciekawa na jak długo takie jedno opakowanie starczy-jak myślisz? Bo mi już tak kasa idzie na te wszystkie specyfiki,że szkoda gadać... Kupowałam Vitapil,Srzypowite,teraz zażywam Silice.Używałam Waxu,no i terz ten szampon Dermena,którego jest mało a muszę nim myć dwa razy bo slabo sie pieni. Ale kupię ten Loxon... A co do Dermeny to nikt mi go nie polecał-poczytałam trochę na internecie i stwierdziłam,że spróbuje.Tylko że ja myję co drugi dzień-codziennie to by mnie szlag trafił ale może to też zadziała tylko, że trochę wolniej...

Gość dermenka
ja biorę tabletki anty już kilka lat... czy to też może wpływać na wypadanie włosów? Poza tym farbuję... No ale kurcze przeciez wile dziewczyn farbuje włosy i łyka tabsy i nie łysieją od razu :(

Gość a probowalyscie
no wlasnie - co szkodzi jednemu nie zaszkodzi drugiemu :( na twoim miejscu poradzilabym sie gina a najlepiej popros o skierowanie do endokrynologa od ogolnego :)

Gość melanka
Hej dziewczyny, ja tez uzywam dermeny wlsosy wypadaja mi strasznie i to juz od dluzszego czasu. Wiem ze szamponu powinnam uzywaz codziennie ale mam suche wlosy a on jeszcez bardziej wysusza. Moze dlatego efektow nie ma. Jestem zalamana:-(

Gość melanka
mnie gin powiedzial ze to nie ma zwiazku:-(

myślisz, że powinnam iść do lekarza pierwszego kontaktu i poprosić o skierowanie na takie badanie ?? no ja nie biorę anty, mam dopiero 18 lat Loxon ma 60 ml, dziennie musisz używać 1ml, ewentualnie nie więcej niż 2ml, więc albo starczy Ci na miesiąc albo na 2