Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermenka

Do dziewczyn używających szamponu DERMENA!

Polecane posty

Gość malenkaaa
kochane dziewczynki jestem tu nowa ale ja mialam podobnie tylko ze wlosy nie wychodzily garsciami ale jednak wypadaly w wiekszych ilosciach:( przez to mialam zly humor nic mnie nie cieszylo po prostu mialam potwornego dola:( wiec Was doskonale rozumiem..... ja mialam szampon seboradin niger i powiem Wam ze znacznie mniej mi po nim wypadalo wlosow oraz kilka lotionow z tej samej serii do wcirania w skore glowy.Lotiony maja to do siebie ze aktywuja mieszki wlosowe do dzialanie ulatwiaja szybszy odrost wlosow i pobudzaja cebulki wlosowe.Tylkoze po nim zauwazylam ze wiecej mi tych wlosow wypada:(ale na innych lekach na wypadajace wlosy jest napisane ze w piewwszym etapie jego stosowania moga wystapic przejsciowe nasilone wypadanie wlosow spowodowane wypychaniem ich przez pobudzone cebulki wlosowe wiec stare musza wypasc aby mogly rosnac nowe wloski.I w koncu nie wiedzialam czy odstawic ten plyn czy nie ale jedna dziewczyna mi powiedziala ze specyfiki te maja to do siebie ze najpierw obumarle wlosy musza wypasc wiec sie nie przerazajcie bo to normalana reakcja:)Zycze powodzenia:) POZDRAWIAM

Gość dermenka
no ja właśnie się przerzuciłam na Seboradin,chyba w związku z tym powinnam też zmienić nicka-może na czarna rzepka:) a tak poważnie-mam nadzieję,że mi pomoże!!!

ja mam dolki przez te wlosy codziennie... juz po prostu nie mam na nic sily we czwartek lekarz, zobaczymy co powie, ale na pewno nic nowego :(

Gość A zajrzyjcie tu
I na forum.

hej dermenka wczoraj byłam u dermatologa... wizyta zajęła jakieś 3 minuty! no ale zacznę od początku... powiedziałam pani dermatolog, że tych włosów wypada więcej, szczególnie po umyciu, no ale sama przeczytałam na ulotce, że tak w początkowej fazie leczenia może być, więc może nie powinnam się martwić ?? powiedziała też, że widać poprawę, ale jak może być widać, skoro jest ich coraz mniej ? powiedziałam Jej, że to pewnie tak się wydaje, bo jest grzywka, a na pierwszej wizycie miałam gładko zaczesane i na pewno takie złudzenie to na Niej wywarło więc sama nie wiem :O do tego powiedziała, że łojotok jest mniejszy... ale... no właśnie, wtedy co byłam za 1 razem miałam nieumute włosy przez gdzieś tak1,5 dnia a teraz myłam rano więc kurcze.... wiadomo dlaczego tak powiedziała, no ale co będę się z nią kłócić ?? mam brać to samo, w takich samych ilościach i znowu za miesiąc przyjść do kotroli... no zobaczymy:( kupiłam sobie lokówkę taką specjalną do loków, ale wczoraj jak probowałam sobie zalokować na lekko wilgotne włosy to żadne loki mi się nie zrobiły :( to ta lokówka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69304883 więc już wiesz, jaki chciałam uzyskać efekt kupiłam ją, bo jutro mam 18 koleżanki, w rozpuszczonych na pewno nie pójdę, bo są za krótkie to chciałam sobie zrobić takie loki, prawdziwe loki i związać kitkę do góry... też by to mogło ładnie wyglądać... kurcze no ale już wiem, że nie da mi się zrobić takich loków od nasady... więc co mam zrobić ??

Gość dermenka
netefilka-u mnie koszmar!!!:( włosy dalej strasznie wypadają-po prostu nie mam już siły.prawie codziennie przez nie płaczę,po prostu wypadają garściami:( mam wrażenie,że jest coraz gorzej... nie wiem już co mam zrobić,nic mi nie pomaga... skończę na razie to co mi przepisała i jak pójdę następnym razem to ją poproszę już chyba bez obciachu żeby mnie skierowała na jakieś badania... pozdrawiam! prawie łysa dermenka :(

dermenka ja też jadę do innego lekarza, do innego miasta.... :( wczoraj myłam włosy i cała wanna w nich była :( pokazałam mamie i widać, że teraz przestraszyła się nie na żarty :( dzisiaj idę na 18nastkę... jak ja się uczeszę ?? :(:(:( w....... kitkę ?? :O jeju studniówka za 2 miesiące!! :(

Gość dermenka
netefilka-u mnie straszny dołek-ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze:( chcę iść do fryzjera.obciąć je na krótko,ale się wstydzę,że mi babka powie że mam rzadkie włosy,albo że mi strasznie wypadają:(

Gość dermenka
jak pójde teraz do lekarza to poproszę ją o skierowanie na jakieś badania,bo już normalnie nie wytrzymuję:( jutro rano myję włosy a już mam doła,bo myślę tylko o tym ile ich znowu wypadnie-to jakiś obłęd :(

Gość netefilka-jesteś tam

Gość dermenka
ja ide jutro rano do fryzjera-nie mam jeszcze sprecyzowanej fryzury,pewnie pogadam z babką i zdam się na jej sugestie,zobaczymy... wiem jedno-gorzej już chyba być nie może więc może coś poprawię,przynajmniej we własnym samopoczuciu;)

Gość dermenka
netefilka-no co tam z Tobą????? ja byłam dziś u fryzjera,obcięłam włoski na dość krótko-tzn.są takie do brody i wycieniowane na całej długości,żeby ich było objętościowo więcej-na razie wygląda ok(o ile coś na mojej głowie jeszcze może wyglądać ok:( ),ale zobaczymy co będzie jak umyję włosy i sama będę to musiała ułożyć... z wypadaniem bez zmian,niestety...:( napisz co u Ciebie!!

cześć! u mnie nic nowego! jak wypadają tak wypadają :( będę jechać niedługo do innego lekarza... jakby co to mama powiedziała, że 2000 tys moze przeznaczyc na zageszczenie moich wlosow...

aha... ja mam włoski nieco dłuższe od Twoich a co Ci fryzjerka o nich powiedziała ? jesteś zadowolona, tak ? nie chcę nic sugerować, ale ja po fryzjerze miałam \" w miarę \" ale jak umyłam włosy to już było tak samo, jak przed obcięciem tyle, że były krótsze-->> to ich jedyna różnica ? nawet nie błyszczą mi się bardziej.....

Gość dermenka
liczę się z tym,że będą takie same-w końcu obcięcie włosów mi ich nie zagęści,tylko optycznie może być lepiej.jestem zadowolona na tyle na ile mogę być zadowolona:O to,że je obcięłam dużo nie zmieni,tylko po prostu miałam już serdecznie dość tego ulizanego kucka:( fryzjerka mi nic nie powiedziała-i dobrze,bo cóż mogłaby mi powiedzieć?na pewno nic miłego:( najgorsze było to,że tak mocno mi myła tą głowę i trochę szarpała przy rozczesywaniu i modelowaniu i od razu sobie myślałam ile włosów mi właśnie wypadło,skoro tak strasznie wypadają nawet jak ja je bardzo delikatnie myję i czeszę:(

Gość dermenka
netefilka-fajnie,że mama Ci jakby co pomoże:) ale myślisz już o tym zagęszczeniu na serio?na czym to polega?

wiesz co są różne metody zagęszczania ja byłam już w jednej klinice, ale.... no dużo by pisać, wiesz ja teraz nie mam za bardzo czasu, ale jak znajdę to Ci wszystko dokładnie napiszę! jeżeli przez najbliższe pół roku się nie poprawi wtedy będę mogła powiedzieć -->>> PRZEGRAŁAM ale jeszcze walczę... dopiero jestem na starcie odpiszę Ci na wszystkie pytanka, bądź cierpliwa, to wymaga czasu, a ja go nie mam w tej chwili :( pozdrówka :)

Gość dermenka
hej netefilka-jesteś tu w ogóle jeszcze?widzę Cie czasem na innych topikach, na ten już nie wpadasz... jak znajdziesz czas to napisz co u Ciebie,jak włosy i w ogóle? U mnie sama nie wiem jak jest-czy lepiej czy tak samo...Po prostu teraz mam krótsze włosy więc nie widać ich tyle,ale to nie znaczy,że nie wypadają...Zażywam Silicę,wcieram to lekarstwo przepisane przez dermatolog,no i z niedługo powinnam się znowu do niej przejść,zobczymy co powie...chciałabym,żeby mnie skierowała na te badania krwi.może to coś da.póki co staram sie o tym nie myśleć i wierzyć,że będzie lepiej:) pozdrawiam!

tak wiem... przepraszam! ale nic nowego u mnie nie ma, nie miałam za bardzo o czym pisać jeżeli chodzi o to zagęszczanie włosów to wpisz sobie po prostu to hasełko w google i tam będziesz wszystko miała profesjonalnie napisane, są różne metody, ale nie ma takiej, po której nikt by się nie skarżył... no chyba, że to bogaci ludzie są, na których wszystko stać nie słyszałaś o tym ile zagranicznych gwiazd i nie tylko gwiazd sobie tak robi ? co 4 nastolatka ma operację biustu w USA dla nich pewnie to coś w rodzaju normalnego zabiegu(chodzi mi o włosy) włoski nadal wypadają, myję codziennie, zobaczymy jak będzie na razie nie byłam u nowego lekarza jednego dnia wypadlo mi nawet nie duzo wloskow i zaczelam sie cieszyc ale za to nastepnego dnia nadrobilam....... :(

wyszłam dzisiaj w rozpuszczonych...takich krótkich! od razu zaplotłam szalikiem żeby może niektórzy sądzili, że są długie albo co... mam po prostu dosyć tych ulizanych kitek!! :(

teraz Ty nic nie piszesz:( ja za tydzień mam 3 już wizytę u dermatologa, ale wydaje mi się, że znowu przepisze leki i do widzenia a mi włosy jak wypadały tak wypadają... :(

Gość dermenka
no jestem już jestem ;) u mnie nieciekawie-włosy rzadkie,przyklapnięte,bezndziejne...:( byłam taka zadowolona na początku jak się obcięłam,ale teraz widzę,że niedokładnie o taką fryzurę mi chodziło i jestem trochę zła-zmieniłam fryzjerkę i mam za swoje:( cieszę sie,że obcięłam,bo lepsze to niż to co było,ale... no cóż-z kiepskich włosów cudów się nie wyczaruje...:O jeżeli chodzi o wypadanie to mam wrażenie,że jest ciut lepiej,ale równie dobrze może to być przez to,że obcięłam i teraz po prostu mniej włosów zostaje w wannie-takie złudzenie...nie wiem-trudno powiedzieć.miałam iść dziś do dermatologa na kontrolęa,ale mi się nie chciało i pójdę dopiero w poniedziałek-mam zamiar prosić ją o skierowanie na badania krwi i do endokrynologa-może coś pomoże. Póki co nie mogę na siebie patrzeć w lustrze-beznadzieja-aż się boję co zrobię z włosami na sylwestra-nie chcę iść znowu do fryzjera...bo krucho z kasą,poza tym zlikwidowali ten salon do którego kiedyś chodziłam i nie mam pojęcia,gdzie mogłabym teraz pójść... tyle u mnie netefilka-pisz jak jest u ciebie!i koniecznie zrób sobie badania bo to nie jest normalne,że tak wypadają tylko ci "lekarze" mają to w głębokim poważaniu i przepisują jakieś cuda z apteki...

no u mnie włosy też beznadzieja też mi sie wydawało, że mniej wypada ale to dlatego, że się skróciły! mam tego już dosyć tamta babka chyba mi nie da takiego skierowania, Ona uważa, że wszystko przejdzie:/ no i myję codziennie, tym razem rano i potem suszara...bez suszary wyglądam jak łysol, a poza tym to przez łojotok wypadają nie przez suszarkę... ciekawe jak będę wyglądała za rok :O

Gość czarna olivka
Ja już 3 m iesiac stosuje loxon teraz przerzuciłam się na loxon 5%,bo po loxonie 2% juz nie było efektów takich jak w tamtym roku..cholera a myslałam ze znowu mi odrosną szybko i gęste jak wtedy.nic z tego.Wczoraj podcięłam też włosy dośc sporo, i jakby mniej ich wypadało-no na pewno mniej bo teraz po myciu wypada mi ich moze 10(włosków)gdzie przed miesiącem wypadało mi ich trzy garście...Czyli róznica jakaś jest ale przeswit na czubku głowy dalej jest jaki był a moze wiekszy?boję sie ze mi nie odrosną.Każdy wypadnięty wlos powoduje u mnie doły, patrzę na dziewczyny i widząc jakie maja piekne geste wlosy to mi sie płakac chce.boję sie czegokolwiek używac na te włosy poza loxonem 5%, bo jak by mi zaczęły gorzej wypadac to nie wiem co by było.Tragedia.biore tylko cynk wewnetrznie.

ciekawe czy mi przerzuci na LOXON 5% bo póki co katuję się z 2% od dwóch miesięcy...

Gość czarna olivka
Własnie dowiedziałam sie ze loxon skuteczniejszy jest jesli stosuje sie go z kremem Retin a.Po wcieraniu loxonu po pól godzinie nalezy wetrzeć w skóre głowy ten krem i zostawic tak na noc.Ja juz w poniedziałek lece po ten krem.moze cos pomoże...?