Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprawka

jak tanio i ogyginalnie upiększyć mieszkanie?

Polecane posty

Gość gdzie jesteście

Gość hejhejhej...

Gość jaaaaaaaa
Mam problem bo chcę przemalować czarne meble na biało tylko ja chciałabym mieć efekt starych mebli:) i tak żeby było słoje widać i nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać:( jaką ja mam w ogóle farbę wybrać:( Niech mi ktoś pomoże proszę :)

Gość jaaaaaaaa
mam mebloscianke z płyty oklejanej o kolorze czarnym chciałabym je przemalowac na biało tak aby wyglądąły na stare bo te mi sie juz znudziły bardzo bym prosiła o pomoc:)bo tam zle wyjasniłam:)

Gość kokosza_m
ja mam problem taki: ponad rok temu zamieszkałam z narzeczonym i przyszłymi teściami.w pokoju w ktorym miszkamy mamy starą mebloscinke czarno-niebieska (bleeeeeeeeeee) doslownie niedobrze mi sie robi jak pomysle ze cos takiego mozna kupic swojemu dziecku ;P.no ale nic, do rzeczy. chcialabym odnowic te meble, On kupowac nie chce bo i tak sie wyprowadzimy. myslalam o okleinie. drogie Panie i reszta swiata jak myslicie jak to bedzie wygladalo na meblach i jak to zrobic?? dodam ze meble maja sloje ale nie sa drewniane. dziekuje za pomoc

Gość a ja stawiam na sciany
bo mam maly pokoj i skzoda mi miejsca na zbedne bibeloty... zrobilam sobie szbalony i mam wzory na scianach (nie calych), poza tym przemalowalam sobie ramke z tablicy korkowej (jasna nie pasoiwalam mi do reszty), za ozdoby sluzy mi glownie sztaluga i rozpieprzone sprzety malarskie :P

Gość 1-3-3
podnosze temat bo fajny:-).szukam pomyslu na wystroj okna w pokojach u dzieci,a wlasciwie juz kawalerki 12 i 11 lat,nie chce zawieszac juz standardowych zakardowych firanek,choc przyznam ze obecnie sa tez sliczne w sprzedazy.

dla dzieciakow i nie tylko polecam rolety, bardzo wygodne, lwtwo sie czysci, nie sa zbyt drogie, a kolory jakie tylko dusza zapragnie. temat super,a byloby jeszcze lepiej gdyby ktos zechcial wrzucic fotki swoich dziel :D

Gość 1-3-3
wlasnie myslalam o tych roletach,no i obok jakies fajne fantazyjne zaslonki,kolorowe,bez firanek :-)

Gość nomip
Ja robię koszyki z papierowej wikliny, bardzo ładnie wyglądają. Puszki np po kukurydzy lub karmie dla kota ozdabiam włóczką, lub oklejam jakimś ładnym papierem i mam piękny oryginalny stojak na długopisy :-p kiedy miałam robioną w domu podłogę z paneli i zostały jakieś resztki to zrobiłam z nich ramki na zdjęcia :-) stare doniczki można pomalować i w różne sposoby poustawiać ;-)

Gość 83295677v

Gość zielona roślinka
Fajny temat, szkoda, że na wymarciu. Ale może ktoś tu jeszcze zagląda? Mieszkam w starej kamienicy, meble stare, okna wysokie na 2 m (szer. 1 m), nie podoba mi się tu i kombinuję jak to mieszkanie \"oswoić\". Największy problem mam z oknami. Najchętniej wyrzuciałbym firany, wtedy wydaje się jakoś tak pusto, poza tym mam widok na okna sąsiadów, a wolałabym trochę intymności. Poradźcie coś, jak ozdobić tak wysokie okna? Może jakieś linki, albo fotki lub kilka mądrych słów...

Podnoszę :) Ja np na okna zakupiłam bambusowe roletki, bardzo fajne a jakie tanie :) Planuję też z różnych kawałków materiału stworzyć narzutkę. Na niezabudowaną wannę sama zrobiłam zabudowę. Walała mi się taka słomianka co to się kiedyś po ścianach wieszało, ale w bardzo dobrym stanie. Wycięłam na wymiar dwa prostokąty z płyty wiórowej (cienkiej) i obiłam je tą słomianką. Na róg wanny zrobiłam drewniany narożnik, płyty umieściłam na swoich miejscach i umiejscowiłam narożnik. Efekt zaskakująco dobry :) Piszcie coś bo to fajny temat ;)

W zasadzie samemu można tanio i oryginalnie upiększyć mieszkanie. Czasami wystarczy jedynie przemalować ściany i od razu wnętrze zyskuje nowego blasku. Można też zmienić dodatki - ich kolorystykę w szczególności. Może dla kogoś inspiracją będzie ludowość (w takim przypadku niech sobie poczyta i poogląda trochę na wiano.eu) wtedy naturalne materiały i wyroby własne odmienią pomieszczenia.

Gość sasc dsdda
Tanio i ładnie? Się nie da. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest szukanie ;-) Zobacz - http://www.e-inclusive.pl/Meble-%C5%82azienkowe/Meble-%C5%82azienkowe/Szafka-Domino-60x48-Capuccino.html Fajny i efektowny zestaw, a koszt niewielkie. Możliwe?

Gość Ela 63
Witam.Chciałam nie drogim kosztem zmienić wygląd starych segmentów a dokładniej dwóch szaf.Miałam zamiar kupić nową szafę ale skore te dwie są w niezłym stanie to pozwoli mi to odciążyć domowy budżet...myślałam o oklejeniu tych szaf tapetą do ścian, proszę o fachowe porady.....ściany pomalowałam śnieżką-" wiosennym liściem"....z góry dziękuję.

Wiecie co ?!?!? mnie bardzo inspirują programy typu " Porządek musi być" jak się wysprząta mieszkanie tak gruntownie z małymi poprawkami typu zamalowanie rysy na kolorowej ścianie. Doda kilka detali i zadba o świeże kwiaty cięte i doniczkowe, to na prawdę można wiele zdziałać :D U mnie też szykuje się remont, ale chyba za 100 lat :/ Moi teście ostatnio gruntownie wyremontowali mieszkanie 39m2 - wprawdzie wymienili WSZYSTKO Po za ubraniami i rzeczami osobistymi, ale meble sprzęty,ściany, oświetlenie ... no wszystko i wydali na to z projektem 60 tyś :( Też bym tak chciała jednak to se ne da :/ i wracam do myków typu detale.

Gość mebelkowo
Np. łatwo wprowadzić zmiany w łazience. Przykład? Choćby to - http://www.e-inclusive.pl/Meble-%C5%82azienkowe/Meble-%C5%82azienkowe.html Tanie meble łazienkowe również są dobrym pomysłem.

Gość teeeeeeż
Mebelkowo, w linku, który podałeś (podałaś) jest wirus na stronce. Mam płatnego antywirusa i mi to wykrył, ale jeśli ktoś nie ma silnych zabezpieczeń to niech lepiej tam nie wchodzi. :)

Gość wiiikusia9
My teraz praktycznie wszystkie rzeczy które były nam potrzebne do remontu kupiliśmy tutaj w Krakowie http://www.psbprofi.krakow.pl/ I rzeczywiscie wyszło to taniej.

Gość gantam
Po prostu rozsądnie kupując, szukając i robiąc porównania - w ten sposób wyjdziecie na tym optymalnie. Zobaczcie to - http://e-inclusive.pl/ Przykład sklepu z wyposażeniem łazienki, a tak naprawdę na analogicznych zasadach możecie kupić w zasadzie wszystko do mieszkania.

Gość mironso
Potwierdzam. Wanna, którą kupiliśmy na http://e-inclusive.pl/ kosztowała o 350 złotych mnie niż u nas w markecie. Jak dla nas ogromna różnica. Później już wszystkiego szukaliśmy w sieci...

Gość keeendyy
Dobrze jest własnie wybierać materiały w takim miejscu jak Attic. Tutaj mozemy liczyć na dobrą cene i pomoc w wyborze wszelkich materiałów budowlanych.

Gość KasiaSawicka
Oryginalne w/g mnie są fototaperty bo dzięki nim można stworzyć coś całkiem innego niż wszyscy mają, spory wybór fajnych tapet widziałam tutaj http://art-newmedia.com/kuchenne-dekoracje.html tu akurat kuchenne dekoracje

Gość gość
wiadomo, że jeśli niewielkim kosztem to najlepiej zmienić dodatki a jeszcze lepiej i taniej wykonać je samodzielnie...tutaj macie inspiracje na temat samodzielnego szycia poszewek, bieżników i innych domowych dekoracji: www domowyazyl blogspot com

Gość gość
Moim zdaniem jest wiele sposób, poczynając od kupna dodatków, a chociażby na nowych firanach kończąc. Można na przykład odnowić stare parapety. Fajna okleina, do tego dobre końcówki, na przykład takie: http://www.bortex.eu/ i na parapet jakieś kwiaty. Możliwości jest wiele, każdy dobry, w zależności od gustu.