Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprawka

jak tanio i ogyginalnie upiększyć mieszkanie?

Polecane posty

Gość dip parpyl
eh...a mojemu mieszkanku juz i nie pomoze... :-( nawet ten topic..ale fajnie sobie poczytac

Gość ja teraz
stary duży dywan można zmniejszyć - pociąć na mniejsze kawałki, np. wzdłuż wzorków czy szlaczków, następnie dać do obdziergania

Ja moje meble malowałam farbą emalią z puszki, najzwyklejszą. Pzed malowaniem zmatowiłam je papierem ściernym. Skuteczna jest też ftalowa, nawet na gładkich powierzchniach ale strasznie śmierdzi.

Gość Mateuka
Czm malowałaś te meble?

Gość monika33
Czy ktoś zwas ma pomysł co zrobić ze starą futryną zdjełam dzwi a co z futryna stara pomalowaną farbą olejną, czy może okreić, czy czymś obić.

Gość a ja natomiast
wielbie normalnie trzcinki kolorowe i gałazki w domu! ekstra wyglada taki wazon nisko ustawiony z takimi ładnymi kretymi galazkami rzucajacymi na sciane swoj cien tanio i ladnie :-0

widziałm ostatnio takie stare ramy złote zawieszone na ścianie puste (tzn bez obrazow czy zdjec w srodku) a zamiast tego np. główka cherubinka, kompozycja z suszkow czy co kto woli i co komu pasuje..mi najbardziej podobalo sie z tym aniołkiem :-))

aha i uwielbiam swieczniki-moglabym wszedzie ustawiac, tylkoo trzeba uwazac zeby nie przedobrzyc-co za duzo to ni zdrowo- a w moim mieszkanku to lipnie wyglada niestety, wiec czekam na lepsze czasy i... lepsze meble :-)

Gość hopp hopppp do gory

Gość nic się nie dzieje
tutaj też???

Gość PODNOSZĘ
ludzie czy możecie coś napisać?

To ja krótko - dla mnie najładniejszą ozdobą mieszkania nie sa jakieś pizdryki, które trzeba potem przez 5 godzin co tydzień odkurzać, tylko rośliny, ładne, zadbane, zdrowe.

Futrynę możesz pomalować pod warunkiem że stara farba nie odłazi, bo jeśli tak, to najpierw trzeba ją zeskrobać albo Opalic opalarka. I wcale nie musisz smierdzącą olejną farbą. Zwykła emalia tez chwyci. W LAKMIE na przykład zrobią Ci odcień jaki tylko chcesz. Mieszają tam nie tylko farby do ścian. Pozdrawiam.

Do Mateuka: Zwykłym wałeczkiem z gąbki malowałam, a wykańczałam pędzelkiem.

A KTO Z WAS UWAŻA, ŻE MINIMALIZM W MIESZKANIU JEST FAJNY?BYLAM WCZORAJ U ZNAJOMEJ W KTOREJ POKOJU GOSCINNYM ZNAJDOWALO SIE : JEDNA ŁAWA, FOTEL, TRZY PUFY, STOLIK TELEWIZYJNY I NIC POZA TYM, NAWET OBRAZKA NA SCIANIE, A SCIANY W PIEKNYM SZPITALNYM KOLORZE-BIELI I SREBRZYSTE ZASŁONY... UCIEKLAM SZYBKO, TAK NIEPRZYTULNIE CZLOWIEK SIE TAM CZUL... I ZASTANAWIAM SI JUZ BARDZO POWAZNIE NAD POMAOWANIEM MEBLI...MOWICIE, ZE TRZEBA NAJPIEW OSZLIFOWAC PAPIEREM SCIERNYM A POTEM JUZ MOZNA ZWYKLA EMULSJA POKRYC?

Gość powiem krótko
przed malowaniem koniecznie bardzo bardzo porządnie zmatowic papierem sciernym

Gość a ja poustawiałam wszędzie
gdzie się da puste opakowania po dezodorantach :D mówię wam wygląda rewelacyjnie!!ustawiam też na półkach puszki po napojach i opakowania po czekoladach mówię wam cudeńko:D:D:D:D

Gość do góry........
proszę

witam, moja zonka wlasnie zabrala sie za kolejne przemeblowanie-mowi ze poprzestawianie od czasu do czasu mebli dobrze robi...heh, tylko czemu kosztem mojego kregoslupa?1 pozdrawiam Mile Panie

Gość przecież to jest
fajny temat, a Wy tylko o głupotach piszecie - gdzie indziej oczywiście

Padlinko, jak już przetrzesz meble papierem ściernym to pamietaj o umyciu ich i wysuszeniu, żeby odłuścić powierzchnię. Inaczej farba może się słabo trzymać. Też lubię przestawianie mebli (siłą mięśni Pana Sowy:P). Szkoda tylko, że mamy takie nieustawne mieszkanie, że za bardzo nie da sie poszaleć.:( Za kwiatami doniczkowymi w domu nie przepadam. Wolę swoje książki i pizdryki, niż małpi gaj.;) Moja matula za to ma w domu istną dżunglę.:o Co innego cięte. Latem mam zawsze zastawiony bukietami. Gorzej zimą. Kiedyś hołubiłam bukiety z suszu. Niestety ciężko z nimi pogodzić kota.

Gość oj tak
mój kot też atakuje nie tylko żywe kwiaty, ale i suche bukiety, żadna doniczka sie nie uchowa - ziemia wywalona, kwiatki podlane przez kotka

Gość oj tak
a wiecie co - ja podsuwam pod nawet ciężkie meble, jakąś szmatkę i wtedy łatwo się przesuwa, nie muszę czekać na łaskawą pomoc pana!

Gość No tak ale
żeby włożyć pod mebel szmatę trzeba go najpierw podnieść, więc nie obejdzie się bez pomocy męża :O

płomykówka -> naprawdę śliczne niektóre te przedmioty z Twoich linków:-) Tylko jak zrobić takie pięknie malowane doniczki i ramki jak się jest kompletnym beztalenciem plastycznym? Tzn zupełnie nie potrafię malowć i rysować, choć manualnie nie jestem jakoś specjalnie ograniczona:-o